Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
@odula Hele tady madam výše jenom přežvykuje co si přečetla na Sputniku, pamatuju si jí i z jedný antivax diskuze, to byl úplnej haluz. Ty píšeš narozdíl od ní rozumně, ale já s tebou ten pohled úplně nesdílím. Neříkám, že západ se vždycky choval košer, ale prostě ruskou agresivní politiku nevyprovokoval. Sledujeme to doma opravdu dlouhodobě a do hloubky (mám v rodině historika a politologa, je to u nás hlavní diskuzní téma už roky a roky, až je to fakt vopruz), nebudu říkat že jsme úplně nezaujatí, Putin nás se*e dlouhodobě, proruský trollové taky. Jasne že o prachy a zdroje jde vždycky všem až na prvním místě. Ale fakt si nemůžu pomoct, nedokážu tam vidět primárně západní provokaci. Přijde mi více méně všechno jako reakce na Rusko a jeho politiku a ne naopak.
@odula Tahle diskuze vznikla pro sdileni overenych informaci AKTUALNIHO deni. Ne proto, aby tu nekdo sdilel dezinformace a myslenky, proc Rusko napadlo Ukrajinu. NEEXISTUJE nic, co by mohlo ospravedlnit vojensky utok na svobodnou zemi, neexistuje nic, co by mohlo ospravedlnit zabijeni deti a dalsich civilistu. Budoucnost se mozna bude ptat, co k tomu vedlo, ale diky tomuto utoku ani nevime, jestli nas jeste nejaka budoucnost ceka a hlavne tuto chvili je irelavantni resit, ze nekdo ze zapadu hazel silna slova. Ono mluvit a konat je mega rozdil. Jestli chcete obhajovat, ze se nedivite, ze tak Rusko kona, sbalte si saky paky a bezte si zit ke spasiteli. 🙈
Ukrajinská delegace podle Kyjeva dorazila na jednání s Ruskem, bude žádat okamžité příměří a stažení ruských vojsk z ukrajinského území.
@pavlapavlapavlapavla tak ještě jednou. Ten příspěvek byl prosím odkaz na jiný příspěvek od @asongforfay, kdy jsem se ho snažila vysvětlit jiný uzivatelce. . A teď mi prosím konkrétně doloz KDE jsem psala, že si za to zapad může sám. A pokud nejsi schopná mi takový příspěvek ukázat, tak očekávám omluvu. Nenechám si podsouvat od nikoho takovy naprostý nesmysly jenom proto, že jsem napsala že zapad určitým způsobem dlouhodobě přispíval k eskalaci napětí.
@klokanka31 ne. Nepsala. Psala jsem že to tak třeba @asongforfay myslela.
Ti kluci jsou tam záměrně, aby pak mohla ruská média ukazovat, jak jim v UA střílí do ruské mládeže.
@odula
@asongforfay Bezte si diskutovat nekam jinam. Diky.
ČNB informovala, že zahájila kroky k odnětí licence Sberbank CZ. Důvodem je zhoršení situace banky v souvislosti s významným odlivem vkladů....může být problém i pro nějaké obce a kraje se spořícími účty..
Mě zneklidňuje zpráva o výzvě ruského velení směrem k Ukrajincům k opuštění Kyjeva. Aby nechystali nějaký drsný úder. Takhle můžou tvrdit, že civilisti měli možnost město opustit. Nedovedu si ale představit, jak by se takové množství lidí mohlo reálně někam bezpečně přesunout a tam se ukrýt...
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek...
https://twitter.com/sea_inside3/status/14980657...
Tohle si dejte. Fakt to stoji za to. Orientace na Twitteru pro neznale: kazda "reakce" pod prispevkem je pokracovani textu. Je to rozkouskovane. V anglictine.
@sudylichozrout jak se tohle mohlo dostat ven? Jsou takoví amatéři?
Ano prosím, řešte své názorové rozepre jinde!!
@sudylichozrout
@zuzekk
Holky slo by zkracene pro neanglictinare prosim? 🙏 respektive anlicky umim, ale tohle je uz na me slozite pochopit myslenku
Ukrajina žádá o okamžité přijetí do Evropské unie podle nové speciální procedury, uvedl Zelenskyj s tím, že Ukrajina by si to zasloužila.
@roseinka klikni na text a dej prelozit. Tato funkce twitteru je super... od vcera ctu jen diky tomu. Taky anglicky neumim
@roseinka Twitter má Goggle translate, můžeš si každý ten Tweet nechat přeložit. Ale ve zkratce, je to opěvný článek, který měl vyjít 26.2. po konci invaze a porážce Ukrajiny.
Oni zkrátka počítali jen s bleskovou operací, ne s tím, že narazí na odpor.
@kristynkal
@sudylichozrout
Diky holky, ja tam nemam ucet, tak jsem to nevedela. Jdu na to.
@odula no ani bych necekala ze Indie a Cina nejak vystoupi… proc by to delali, jich se to opravdu netyka. Ale stmeleni Evropy a NATO je jednoznacne, i smysl obranneho paktu ted dostal novy naboj, EU reagovala na jeji byrokracii zavratnou rychlosti a schvalila pomoc ktera bude dulezitym precedensem… nic z toho neni v zajmu Putina. Ani odpaleni jadernych zbrani neni v jeho zajmu…
Chtela jsem ti odpovedet kdyz jsi me oznacila, ale tohle vlakno je opravdu ke sdileni informaci, tak tu nebudeme diskutovat nazory 😉
@sudylichozrout To je masakr 🙈
Holky nevíte, jestli už Anonymous zveřejnili seznam “zmrdu”, rozuměj agentu?
@jolana24 To je velký masakr.
@lotosek žejo? taky si myslím, že tam ty mladé nasadili schválně, aby měli slušnej materiál pro média. Ta propaganda jejich je fakt neuvěřitelná (hlavně v dnešní době), stejně jak na začátku posílali Rusáky v uniformách Ukrajinců, aby měli dost důkazů, že to "oni jsou ti špatní" a měli k tomu hezký důkazy.
@chasl a kolik jich Rusko oficiálně přiznalo, ví někdo? Když včera to byl jen jeden 🙈
https://blog.aktualne.cz/blogy/vaclav-horejsi.p...
A tohle je take zajimave. Alespon uz vime, proc je Horejsi, co do kovidu, takovy fanatik. On je proste naturelem autoritar.
Ta paralela s rokem 1968, kdy tisice zklamanych clenu opoustelo KSC, je velmi silna.

@odula Psala jsi že si za to západ může třeba částečně sám.