icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

pampeliska1313
21. bře 2022

@natilla možná krok dopředu.

natilla
21. bře 2022

@pampeliska1313 otázka ale jak by Rusko zareagovalo,kdyby se v referendu nikdo k nim připojit nechtěl..

lazuli35
21. bře 2022

@betelgeuzz pani byla hrozna, skoda, ze vice neprekladala ta druha.

simix22
21. bře 2022

@betelgeuzz joo..to se nedá🙉
Snažila jsem se celej čas soustředit na obsah ne na paní překladatelku ale to fakt nejde 😳

pampeliska1313
21. bře 2022

@natilla pokračovalo by to dál.. i když jim fandím, jsem skeptik.. buď se “připojí” aspoň z části, nebo to tam P. zničí dřív nebo později. Ale radši to tam srovná se zemí, než aby nebylo “vítězství”..

amenophus
22. bře 2022

@pampeliska1313 fakt se bojim ze jedina cesta ven, ktera nevede ke katastrofe, je odkrouhnout toho grazla a jeho nejblizsi podporovatele :(. Coz nebude snadne, vzhledem k tomu jak jsou paranoidni...

amenophus
22. bře 2022

O cem se pise u nas:
Docela obsahly clanek o ruskych chemickych zbranich, kauze Novicok a jestli a jakou chemickou zbran se chystaji pouzit na Ukrajine: https://i.stuff.co.nz/world/europe/300545633/a-...

A dalsi drobnost: ulici, v niz je ruska ambasada, nekdo prejmenoval na Zelenskyi Rd. Radnice byla informovana a ze se residentum jako ze omlouva, ze maji jinak pojmenovanou ulici, ale je v soucasnosti prilis zaneprazdnena jinymi vecmi nez aby to opravovala :D

katie82
22. bře 2022

Kyjev stojí a vládnou mu stateční Ukrajinci.

Prezident Zelenskyj žije.

Je úterý, 27. den ruského útoku.

ilci
22. bře 2022
blue108
22. bře 2022
blue108
22. bře 2022
blue108
22. bře 2022

Kdyby vadilo, že vkládám screenshoty z Twitteru bez nějaké přidané hodnoty 🙂, tak to sem dávat nebudu🙂

odula
22. bře 2022

@blue108 nevadi. Oni jsou takovy... self-explanatorni nebo jak to říct... naopak jsem ráda pac ten twitter furt a furt nemám. 🙂

amenophus
22. bře 2022

@blue108 taky twitter nemam a jaem rada za tyhle rychly strucny informace 🙂

lucie11111
22. bře 2022

@blue108 naopak, spousta nás tady je za zprávy z twitteru ráda. Díky

lazuli35
22. bře 2022

@blue108 jak píšou holky, twitter nemam, tak jsem ráda za zprávy i odtamtud

blue108
22. bře 2022
sebestka
22. bře 2022

Ruský web
V Rusku výrazně vzrostla cena suché výživy pro dětskou výživu. Státní duma se domnívá, že je to způsobeno tím, že výrobci a obchodní řetězce odmítají akce a slevy, a také akce spekulantů.

Oznámila to Tatiana Butskaja, první místopředsedkyně výboru Státní dumy pro rodinu, ženy a děti, na tiskové konferenci v tiskové agentuře Rossiya Segodnya. Poslanec požádal Federální antimonopolní službu, aby analyzovala oprávněnost zvýšení cen dětské výživy. Mírné zdražení bylo možné pouze v souvislosti se sankcemi.

"Bohužel na to musíme být připraveni. Protože výrobci mají nyní potíže," upřesnil náměstek. Problémy podle ní souvisí s restrukturalizací dodavatelského řetězce surovin pro výrobu. Jsou řešitelné, domnívá se Butskaya, díky aktivitě ruských výrobců. Podle odborníků se v současnosti vyrábí pouze 35 % suchých směsí v tuzemsku, zbytek produktů je buď dovážen ze zahraničí, nebo vyroben ze zahraničních komponentů.

Mezi návrhy je zatím snížení cel. Nyní se za dovoz hotového jídla platí 5 procent nákladů, za suroviny 15 procent. Cla mohou být zrušena, čímž se kojenecká výživa přirovnává k lékům.

Podpora kojení také sníží poptávku po náhražkách mateřského mléka. Dne 18. ledna přijala Státní duma v prvním čtení návrh zákona zakazující reklamu na mléčné výrobky pro děti do jednoho roku. To by mělo mladé maminky ochránit před agresivním marketingem a pokušením odmítat kojení.

sebestka
22. bře 2022

@blue108 jsem za to ráda, ale potřebovala bych to vždycky stručně přeložit 😀

ab3185
22. bře 2022

Ahoj, chtěla jsem vám všem poděkovat za tuto diskuzi, i když nekomentuji, chodím sem číst každý den. Chodím do práce, nestíhám, ale zajímá mě co se děje a tady najdu všechny informace pohromadě a rychleji než na zpravodajských webech.
@blue108 A děkuji i za zprávy z Twitteru 😉

kristynkal
22. bře 2022

Pro odlehceni.... ;) (fejk)

sebestka
22. bře 2022

Japonská nadnárodní korporace NEC pozastavila nové objednávky svých produktů a služeb v Rusku. NEC je jednou z největších světových telekomunikačních společností.

sebestka
22. bře 2022

A něco ze sportu
Ruský fotbalový svaz neuspěl u CAS ani s třetí žádostí o dočasné pozastavení sankcí za invazi na Ukrajinu. Tentokrát se marně odvolal proti přímému postupu Polska do finále baráže o mistrovství světa v Kataru. Informovala o tom agentura AP.

sebestka
22. bře 2022

V Achtyrském okrese Sumské oblasti byly zaznamenány případy neposlušnosti ruských vojáků. Zhruba 300 jich podle generálního štábu odmítlo splnit rozkaz k vedení nepřátelských akcí a opustilo oblast operace na 70 kusech techniky.

V mezinárodně neuznané proruské republice v Luganské oblasti na východě Ukrajiny je údajně nucená mobilizace prováděna chaoticky. Většina mobilizovaných nemá žádnou specializaci, protože nikdy neabsolvovala vojenskou službu.

hojda
22. bře 2022

@sebestka četla jsem v diskuzích, že UM podražilo 2x až 3x a navíc bude asi hůře dostupné☹.

blue108
22. bře 2022
sudylichozrout
22. bře 2022

https://apnews.com/article/russia-ukraine-europ...

Zpoved poslednich novinaru, kteri byli v Mariupolu. Prectete si to. A bacha, je to drsne. A jsou tam drsne fotografie. Tak jen upozornuji.

odula
22. bře 2022

Zajimavej clanek, rozhovor s člověkem který pro putina pracoval (pred 15 lety). https://denikn.cz/840272/psal-projevy-putinovi-...

blue108
22. bře 2022

@sebestka tady je to česky 🙂

blue108
22. bře 2022
Strana