Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
@hojda ty kraso... To je hutné čtení. Skoro by mi jich bylo líto... skoro...
@anetka1701 k těm prostestum jsem skeptická. Kez by to vyšlo, o tom žádná! Ale obavám se, ze ani tak nebude vule to udržet dlouhodobě a dlouhodobě protestovat, riskovat vězení a nevim co ještě. Takhle je proste potriskaj,pozaviraj. Navíc - kdo bude protestovat? Rusové co protestovali už na začátku a už jsou v menšině a ví co se děje, nebo rusaci co chtějí území, “jen” nechtějí byt od krve? Normalnejsi člověk asi nebude souhlasit s mobilizaci ale buď bude ticho nebo si spočíta dva a dva a bude se snažit utéct. A třeba když bude potichu, nic se mu nestane. A utect nebude kam. Tak si říkám, kdo to vlastně odsere. Je mi lito všech zavražděných Ukrajinců. Fakt moc. Ale taky mi je lito lidi co žijí v Rusku, ale s válkou nesouhlasí, boji se o svoji rodinu a nemají kam jít a nepůjdou protestovat, protože mají strach. Asi je to ta karma.. Ukrajinci se bali taky, když k nim rusaci vtrhli. Je to vlastně pro mě teď na takovej horkej úsměv. Takovou dobu jsem se modlila za všechny ty nevinný Ukrajince. Za děti. Ale taky za Rusy co jsou proti válce, aby měli sílu a odvahu to ukázat a byli v bezpečí. Hm. Uvidíme co bude. Každopádně jestli protesty budou slabý, mají to spocitany. Půjdou všichni.
@pampeliska1313 tk bylo na to ruské fórum...
Od začátku tvrdím, že Putina můžou zastavit jen rusi.🙏
@anetka1701 pardon, jestli jsem se v tom ztratila a odpověděla na něco jinyho.🙂)
@pampeliska1313 v pohode... mě tam strašně dostalo jak tam psali o tom, že si sami musí kupovat výbavu, ponožky... A tak na pohodu "kolik čeho je potřeba? Prej budou seznamy..."
@anetka1701 minimálně to ukazuje jak o ne bude postaráno…..)… co nebudou mít vlastní, nebude vůbec.
@pampeliska1313 co nebuou mít vlastní, to si budou muset nakrást. Pořád se mi vybavuje závěrečná scéna z Kingdom Come: Deliverance, kde markrabě Jošt vysvětluje počínání Zikmunda a jeho kumánských žoldáků - že pro svoje ambice nenašel dostatečnou podporu ozbrojených složek urozených pánů, tak poslal dobývat území levné barbarské žoldky, kterým platí málo, ale oni si pleněním vezmou co chtějí. No a russáci na Ukrajině dělají totéž co Kumáni ve Stříbrné Skalici...
Jinak super konspirace - Putin je agent CIA! :D https://scontent.fakl2-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30...
@anetka1701 To forum je mazec... Jakoze je to fakt jejich realita. Ted tam pisou, ze uz zacaly chodit obsilky. A prej nebezpeci vyhlazeni od nato, ohmajgod. A seznam, kam utect a jak dlouho tam muzou pobyvat pro ne nevypada moc optimisticky.
Kocky, mate jeste nektera link na to ruske materske forum? Diky.
ČT24
@ct24zive
Ve městech ve východní části Ruska začali lidé demonstrovat proti částečné mobilizaci, kterou dnes ráno ohlásil prezident Vladimir Putin.
@ct24zive
DOPLNĚNÍ: Protesty začaly například v Ulan Ude, Chabarovsku nebo Jakutsku, většinou jde o malé a neorganizované akce. Větší protesty se očekávají dnes večer ve městech v evropské části Ruska.
Zemřel bývalý šéf Moskevského leteckého institutu. Spadl z velké výšky
V Moskvě zemřel ve středu bývalý rektor tamního leteckého institutu Anatolij Geraščenko. Podle deníku Izvestija spadl v budově školy z velké výšky.
Dvaasedmdesátiletý Geraščenko v Moskevském leteckém institutu pracoval jako poradce rektora. Podle Izvestije padal několik poschodí.
Úmrtí bude vyšetřovat komise složená se zástupců ruského ministerstva školství a vědy, státního inspektorátu práce a Moskevského leteckého institutu,“ uvedla univerzita pro agenturu TASS.
Geraščenko byl rektorem institutu v letech 2007 až 2015.
Jen v letošním roce už došlo k osmi záhadným úmrtím vysoce postavených ruských manažerů. Naposledy před týdnem vypadl v plné rychlosti z kutru lodi ředitel ruského státního podniku Rozvoje Dálného východu a Arktidy (KRDV) Ivan Pečorin.
ČT24
@ct24zive
Ruská policie zadržela při protestech proti částečné mobilizaci už přes 500 lidí, uvádí webu OVD-Info, který monitoruje policejní zásahy.
@sudylichozrout Dneska jsem tam do dlouhé době nakoukla, jsem si říkala, jak budou na tu mobilizaci reagovat a byla to celkem smršť.
Rozbor, co Rusku ne/přinese mobilizace:
https://denikn.cz/966774/zeme-kde-vojaky-mobili...
@pampeliska1313 Jé, to je krásná zpráva, na "Ptáčka z Azovstalu" jsem si zrovna vzpomněla asi dva dny zpět v autě cestou do práce. Říkala jsem si, že je asi bohužel malá pravděpodobnost, že by přežila... Mám radost. 👏
@pratensis vím, že se někdo ptal na vojáky z azovu, proto jsem to i screenla. Taky mám radost.)
No vida, stačilo se zeptat a je tu odpověď 🙂 https://www.novinky.cz/clanek/valka-na-ukrajine...
@pampeliska1313 A tady něco k ochotě ruských synků bojovat za zájmy své vlasti, za kterou jejich tatíci na mediální a politické scéně hřmí a vyhrožují zbraněmi 🫡😅
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nikolaj-...

kéž by https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-pojdme...