icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

pampeliska1313
22. zář 2022

@brunetka11 Jojo. Četla jsem. A dalo se to čekat.🙂) dokud se nebudou bát i oni, bude to ještě dlouhá cesta….)

pampeliska1313
22. zář 2022
pampeliska1313
22. zář 2022
pampeliska1313
22. zář 2022
pampeliska1313
22. zář 2022

Achjo…

pampeliska1313
22. zář 2022
pampeliska1313
23. zář 2022
pampeliska1313
23. zář 2022
pampeliska1313
23. zář 2022
nadja73
23. zář 2022

@pampeliska1313 pardon, ale to musi byt extremni debil, ktery utika z Ruska kvuli mobilizaci se zetkem na aute🙈😀

syrecek01
23. zář 2022

@pampeliska1313 Jee takze Navalnyj je ok? Nekde jsem cetla, ze byl zmizelej a nikdo nevi, kde je. To je dobre, vic takovych jako on.

pampeliska1313
23. zář 2022
pampeliska1313
23. zář 2022
pexi
24. zář 2022

Tak jsem se teď trošku probírala tim, co píšou ve fórech na https://www.u-mama.ru/ tak pokud vás ti někoho zajímá, trochu to shrnu.
A mobilizace je taková ruská... dle příspěvků povolovávají naprosto různorodé lidi od mladých kluků po 55 let. Slibují jim, že je nepošlou hned na frontu, ale nejprve "jen hlídkovat" do okupovanych oblastí. S tím ale souvisí to, co řeší ruské ženy, a to je jejich plat. Běžní vojáci mimo oblast fronty prý mají malé platy a ženy mimo jiné řeší zaplacení hypoték a dalších výdajů. Řeší taky, kdo bude pracovat na místech, která se takto uvolnila a zda mají skutečně zaručeno, že jim budou držet místo.
V centrech, kam již první mobilizovaní odjeli, chybí vybavení pro tak velké množství lidí. Chybí i postele a uniformy. Ženy řeší, co jim poslat a informují se u zkušenějších, které radí hlavně teplé oblečení, kterého je od začátku nedostatek.

Zdržím se svého názoru, který by se mi k tomu chtělo napsat...

pampeliska1313
24. zář 2022

Sledování vyšších pozic Putinem a vyjádření Kamila. Každopádně mě děsí, že by za Putina nastoupil takovej zmetek.

syrecek01
24. zář 2022

Ja jsem si pustila vcera ten dokumentfilm Navalny. Doporucuju. Da vam to presny obrazek o tom, ze Rusko jeste absudrnejsi, nez jste si doted myslely. Navalny ma svoje proti, ale je ho skoda. Myslim, ze by byl dobry prezident, ma odhodlani jako nikdo na svete, to fakt jo.

pampeliska1313
24. zář 2022

@syrecek01 já se přiznám, moc toho o něm nevim. Předpokládám, že zase diktátor. Každopádně z toho jak a co říká na mě působí vlastně dobře. Na druhou stranu…. Viděla jsem video s “mladým pokorným a zakriklym Putinem” a taky mi přišel fajn. Na tom jednom jediným videu.)

syrecek01
24. zář 2022

@pampeliska1313 Praveze vubec, nez se ho pokusili otravit, mel v programu zrusit diktatorsky rezim. Podle dokumentu ma zapadni mysleni. Ale taky o nem vic nevim, jen co bylo tam.

pampeliska1313
24. zář 2022

@syrecek01 fakt? <3 ooo

betelgeuzz
25. zář 2022

Kdysi tu někdo dával odkaz na ruskou youtuberku, která po invazi utekla tuším do Uzbekistánu s manželem a dcerou, byla těhotná. Nevíte, jak se jmenovala? nemůžu její videa najít? A pak jsem ještě někdy v březnu sledovala ruskýho youtubera, který odjel do USA, měl jméno ze 4 souhlásek, ale taky už si nevzpomenu a nemůžu ho dohledat.

dejvitka
25. zář 2022

@betelgeuzz Victoria Terekhina

brunetka11
25. zář 2022

@hojda Tohle je šílené, jak tam píší, co budou dělat, kdo za ně bude platit hypotéky a živit rodiny. No a přijde suchá odpověď - když muž umře, rodina by měla dostat 12 mio rublů. Jako to se tam fakt nechá celý národ opět zničit?

hojda
25. zář 2022

@brunetka11
taky to nechápu

pratensis
26. zář 2022

Trochu na okraj, ale vše souvisí se vším... V Itálii vyhrála volby krajní pravice s fašistickými kořeny. U nás sílí SPD... Nic moc tedy. 😕

betelgeuzz
26. zář 2022

@dejvitka děkuji, díky ní jsem našla i toho youtubera a taky jsem zjistila, že neemigroval do Georgie v USA, ale do Georgie = Gruzie 🙂
https://www.youtube.com/c/MultiNfz

pampeliska1313
26. zář 2022
nadja73
26. zář 2022

@pampeliska1313 uz by ti vojaci meli vzit rozum do svych rukou a konecne Putina odstranit. Kdyz ne ted, tak kdy........

amenophus
26. zář 2022

Visegradský jezdec

Shrnutí, které připomíná, jak Rusko svou vlastní samolibostí a amatérismem sestoupilo z piedestalu světového hráče na úroveň lokálního přicmrndávače.
👻 „Po posledních Putinových výhrůžkách jadernými zbraněmi se jako obvykle mezi západními politiky neobjevila vlna opatrnických prohlášení, že je třeba s Putinem jednat. Drtivá většina lídrů suše konstatovala, že něco takového by Rusku příliš nepomohlo. A mluvili o další potřebě podpořit bojující Ukrajinu."
👻 „Když byl předtím Putin na schůzce Šanghajské organizace spolupráce, musel svému největšímu spojenci, čínskému prezidentovi Si, veřejně učinit pokání, že na Ukrajině nejde vše podle plánu. Dostal vykáráno od indického premiéra Nárendry Módího. Turecký prezident Recep Erdogan takřka otcovsky hovořil o tom, že by se měla obnovit územní celistvost Ukrajiny v původních hranicích. Putin musel potupně veřejně čekat na schůzku i s prezidentem Kyrgyzstánu Žaparovem."
👻 „Jinak řečeno, Vladimira Putina přestávají brát jeho zahraniční partneři vážně, a to nejen na Západě, který se odpojuje od ruské ropy a plynu, ale také na globálním Jihu a Východě, kde Rusko vždy nacházelo spojence."
👻 „Všechno jsou známky zásadní změny ve velké globální politice. Ale pak je tu ještě jedna méně okázalá věc, která ukazuje skutečnou slabost současného ruského režimu, který se pokouší zachránit částečnou mobilizací."
👻 „Turecko a Saúdská Arábie dojednaly výměnu ukrajinských zajatců za proruského oligarchu Viktora Medvedčuka a mezi propuštěnými jsou velitelé a vojáci, kteří se proslavili obranou továrny Azovstal v Mariupolu."
👻 „Proč je to důležité? Protože celé tažení proti Ukrajině Putin rozpoutal s rétorikou boje proti nacistům, které v ruské propagandě symbolizoval právě Azov. V Mariupolu se chystal monstrproces. Někteří zahraniční bojovníci, které Rusko také propustilo, byli dokonce odsouzeni k smrti."
👻 „A teď najednou jsou na svobodě. To je pro ruskou propagandu neuvěřitelná rána, možná srovnatelná s „reklamním“ dopadem úspěšné ukrajinské protiofenzivy u Charkova."
👻 „Rusko možná může ještě používat i svoji propagandu nebo dezinformační operace, ale ve velmocenské politice, která se v posledních letech vrátila, nemá jiné nástroje a začíná hrát druhé housle."
👻 „Ukrajinci předvedli, že jsou schopni získat okupované území zpět. Západní politici se zatím úspěšně potýkají s náhradními dodávkami energetických surovin. Pokud to tak půjde dál, příští rok na jaře už strach z Putina budou mít jen občané Ruska – a to rozhodně ne všichni."
Odemčeno celé tady: https://archiv.hn.cz/c7-67117790-oi27t-9b35e8ab...

pampeliska1313
26. zář 2022
Strana