icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

pampeliska1313
12. říj 2022

@sebestka vždycky když má člověk pocit, že to nemůže unýst, zlomí se to. Věřím že i teď.

sebestka
12. říj 2022

@pampeliska1313 Kéž by si měla pravdu. Já jsem si vždycky (naivně, já vím) říkala, kam až se s tím počtem stránek tady dostaneme..až bude 100, určitě už bude po.., tak 200 určitě..teď jsme na stránce 331 a konec v nedohlednu. ☹
A nejhorší na tom je, že se už ruští sportovci můžou vrátit na tenis..a bojím se toho, že to bude jen a jen přibývat, místo toho, aby byli v izolaci 50 let.

pampeliska1313
12. říj 2022

@sebestka Protože čekáme. Ono to přijde a nebudeme ani vědět jak. Třeba nebudou žádný náznaky, prostě jen konec, Kreml padnul nebo něco takovýho. Když začala válka, Putin měl projev a přehlídku mám dojem. Líbil se mi komentář, že to je jeho poslední projev. A že další rok si budeme říkat, že přesně takhle to přece mělo dopadnout. Tak se toho držím. Nějaký tý naděje. Bez tý to cenu nemá a člověk si rovnou může skočit.

sebestka
12. říj 2022

@pampeliska1313 JO, věřím, že máš pravdu. Ono je to vlastně logické. Přece nám Putin neřekne pravdu, když lže i sám sobě. A pak jednoho dne přijde pád, ze kterého se už nevyhrabe.

pampeliska1313
12. říj 2022
nadja73
12. říj 2022

Zpátky na stromy 😀

78marcela
12. říj 2022

@pampeliska1313 to je tak dojemný, jak klečí na té silnici a vzdávají hold hrdinům, projev vděku.
Nahoře jim bombardují domovy, oni schovaní dole v metru zpívají hymnu.
A my se tu hádáme s kretenama, co velebí Putina a chtějí ať taky pošle bombu na Ukrajince do Drážďan kamsi.
Opakuji se, ale u mě Ukrajinci jako národ strašně stoupli. Samozřejmě že jsou výjimky jako všude jinde. Ale celkově tam mají hodnoty ještě v pořádku.

pampeliska1313
12. říj 2022

@78marcela yep. Není to první video co jsem takhle viděla, ale vždycky mám husinu.

pampeliska1313
12. říj 2022
bigbig
13. říj 2022

Tvl proč to říká? Holky já ho volila, protože fakt nebylo na výběr, ale tohle mě ták s***

pratensis
13. říj 2022

@bigbig 🤦😡 mě taky. Mlčeti zlato, grrrr.

brunetka11
13. říj 2022

@bigbig @pratensis V překladu - pokud Rusko nezastaví Ukrajina, SK a ČR jsou na řadě. Nutné oběti...

bigbig
13. říj 2022

@brunetka11 No zní to tak. To už je holt taková tradice 🤢

pampeliska1313
13. říj 2022
levandule_k
13. říj 2022

ČT24
@ct24zive
·
2h
Použití jaderných zbraní by mělo pro Rusko vážné důsledky, řekl Stoltenberg. Moment, kdy by jaderné zbraně využilo NATO, je extrémně vzdálený, dodal.

levandule_k
13. říj 2022

Tohle mě pobavilo:Gavin N. Harris

Emmanuel Macron je přesně typ člověka, který by neměl řídit ani trafiku, natožpak Francii...

levandule_k
13. říj 2022

Novou měrnou jednotkou servility vůči Rusku se dneškem stává “macron”. Volání Putinovi = 3 macrony, snaha obnovit dodávky plynu z Ruska = 7 macronů, pokusy přesvědčit Ukrajinu o odstoupení území a uzavření míru = 1 kilomacron…

pampeliska1313
13. říj 2022
amenophus
13. říj 2022

@levandule_k ja te jen chci upozornit na to, co bylo alternativou Macronka... Budme za nej radi a porbejme ho za ouskem. At si klidne zvatla, kdyz nic jineho nez zvatlat neumi. Hlavne ze tam nesedi ta kolaborantka preci, to us by Francie naopak vystupovala z NATO a nabizela sve jaderne zbrane hodit na Ukrajinu...

@pampeliska1313 vis co me sejri? Ze to nejhorsi, co jim muzou udelat, je poslat je do vezeni... Pritom by bylo tak krasne je zaziva stahnout z kuze a narazit na kul 🤩
(Ne ze bych byla nejak morbidni a pomstychtiva... Jen jsem zastancem oko za oko, zub za zub.)

sakura21
14. říj 2022

@amenophus to, co jim navrhujes udelat, je moc mírné... Udělala bych jim totéž, co dělali civilistům a vojákům na Ukrajině

pampeliska1313
14. říj 2022

@sakura21 já se docela těším na to, jak nebudou moci vyjít na svobodu. Jak je bude srat, ze někdo, koho vnímají jako menecenyho je odsoudí a dostane. Budou se užírat vztekem a nenávisti ještě hodně hodně dlouho, bude to pro ne potupa..A budou mít strach. Samozřejmě, jsou to hovada a taky je ve mne ta část, kdy si říkám, ze by mělo byt oko za oko… ale ve výsledku dojdu k tomu, ze pak by umreli brzo a “měli by pokoj”.. a to jim vlastně nepreju

pratensis
14. říj 2022

Tohle je taky dost průšvih.
Tikající hrozba pro Evropu. Rusko vyhrává informační válku ve třetím světě
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-t...

levandule_k
14. říj 2022

@amenophus To máš pravdu, ale mě ten vtip na Macrona pobavil, tak jsem se musela podělit a člověk si rád hledá lidi, co mu potvrdí jeho pohled na svět. Klidně přiznávám, že jsem vůči Macronovi hodně kritická a asi i trochu zaujatá...

pampeliska1313
14. říj 2022
amenophus
14. říj 2022

@pratensis tohle je takovej pruser ze ten magor ani nepotrebuje atomovku aby nas znicil... Jen na nas posle miliardu hladovejch lidi... Pritom uz asi 15 let se mluvi o tom, jak v Africe roste vliv Ciny a my s tim nic nedelame, a Cina necha rusku volnou ruku v tomhle...

levandule_k
14. říj 2022

@amenophus Tak Čína hlavně Rusko využije jako zdroj surovin. Putin je takovej naivka, když si myslí, že je Čína jeho spojenec a nevyjebe s ním.

amenophus
14. říj 2022

Visegradský jezdec

Dobrých zpráv není nikdy dost -🙂
Celkem 37 dětí, které ruští okupanti unesli z Charkovské oblasti do Ruska, bylo díky velkému úsilí navráceno rodičům v Ukrajině.
V tomto případě se zvláště děkuje ukrajinskému ministerstvu pro reintegraci dočasně okupovaných území, ukrajinské státní migrační službě a charitativní organizaci "SOS dětská městečka Ukrajina". Zásluhu mají ovšem i další jednotlivci.
Doufejme, že takových případů bude přibývat!
(via @qope87)
https://t.me/synegubov/4488

pampeliska1313
14. říj 2022

@amenophus to jsem včera obrečela. A děkovala tam nahoru. Kapka v moři, ale přece.

pampeliska1313
14. říj 2022

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-p...

Zajimavej pohled do P okolí. Ne úplně dobrej.:D možná byl dobrej starej šojgu..

Strana