Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.
Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.
Ukrajinská armáda ukořistila TOS-1A - to co střílí termobarické rakety, ale kdoví, kolik tam těch sviní přivezli. Jedna je ale teď v rukou Ukrajinců.
Dmitrij Utkin, člověk, kterého Putin poslal k té jeho proklamované "denacifikaci." - Ukrajinu "denacifikuje" člověk, který má na krku vytetované znaky SS a na hrudníku říšskou orlici. tady máte foto https://twitter.com/JiStrnad93/status/149873902...
Marine Le Pen před francouzskými volbami horečně zkartuje 1,2 milionu letáků nachystaných do kampaně. Je na nich vyfocená s Putinem
Někteří ruští vojáci na Ukrajině, sužovaní špatnou morálkou a nedostatkem paliva a potravin, se hromadně vzdali nebo sabotovali vlastní vozidla, aby se vyhnuli bojům, uvedly New York Times s odvoláním na zdroj z Pentagonu. To asi vysvětluje, proč Ukrajinci získávají naprosto nepoškozená vojenská vohidla i s municí.
@sudylichozrout Na Novinkách píší, že u Charkova byl zasažen muniční sklad. Ten výbuch, který ukazuje video na iDnes, se bude vázat zřejmě spíš k tomu...
Edit: zpráva z 20:25 (je tam toho víc v jednom článku)
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-c...
Mezinárodní tenisová federace ITF vyloučila Rusko z Davisova poháru i Poháru Billie Jean Kingové.
Ruská generální prokuratura žádá vypnutí nejen rádia Echo Moskvy, ale také TV Dožď. Důvod: protirežimní referování o válce Ruska proti Ukrajině.
Ruský konvoj mířící do Kyjeva se podle USA dočasně zastavil. Důvodem má být bojový odpor Ukrajinců, problémy s pohonnými hmotami, nedostatek jídla a také změny v ruské strategii.
- Ruské síly vstoupily do Chersonu, města na jihu Ukrajiny.
- Charkovem otřásají masivní exploze. Podle vedení města zasáhl ruský útok místní sklad munice. Ostřelování centra a rezidenčních oblastí si vyžádalo oběti z řad civilistů.
@sudylichozrout ja jsem si to video k tomu raději nepoustela, mi prijdou jakekoliv výbuchy dost brutální. Stačilo mi, když tady 2011 vybuchla Explosia a na studentskych kolejich se sypaly okna, uz to byla síla, neumim si predstavit toto, je to desive 😔
Tak to bylo rychlé: už v pondělí 7. března bude mít pro své ústní vyjádření tříhodinový prostor 🇺🇦 Ukrajina jako žalující strana a den na to 8. března stejný prostor 🇷🇺 Rusko jako žalovaná strana. Pak Haagský soud rozhodne o návrhu Ukrajiny na vydání předběžného opatření.
@elencze
Tak to čumím! Pospisili si
Nike také opouští ruský trh.
Objednávky na webu Nike a v mobilní aplikaci již nejsou k dispozici.
Zdroj Nexta
@elencze takže je to jistý? A co se stane, pokud bude předběžný opatření? Pardon, já se v tomhle prostě nevyznám.) zároveň si říkám, jestli to po tomhle nemůže ještě eskalovat, ale to je asi jen moje šílená fantazie.
Bohužel v Kyjevě výstražné sirény 😢 na webkach zní to strašně
@elencze Té špatné moralce se nedivím, když jim řekli, že jedou na cvičení a né válčit.
Ukrajinu čeká krvavá noc, kéž bych se mýlila.
Nikdy dříve jsem podobné aktivity nesdílela. Všechno je jednou poprvé.
Proběhly tu ddos akce na přetížení ruských webů. Probíhají výzvy posílat hodnocení na hotely v Rusku se vzkazy o válce.
V Rusku lidé hodně žijí uměním, tancem, baletem, milují jídlo. Milují se u toho fotit. Sdílet své rodinné hodnoty.
A nadále ještě na sociálních sítích fungují.
Pokud máte Instagram, zvažte primárně na ženské profily z Ruska vkládat tento vzkaz:
Путин отправляет ваших сыновей в 2022 году на Украину убивать невинных детей! Как вы можете это допустить?
V překladu: Putin posílá vaše syny v roce 2022 na Ukrajinu zabíjet nevinné děti!
Jak to můžete dopustit?
Pokud se někdo ozve, pošlete jim odkazy na zprávy z Ukrajiny.
#zenskasila
@adasky mně manžel rikal, že Apple tam údajně jako vůbec nejde, ale nevim.
@pampeliska1313 já upřímně taky nevím, jaká budou opatření. Přijedou modré přilby? Třeba nám tu někdo zběhlejší odpoví.
Už to přestalo,ale od 21:03-21:08 jejich času byly přerušovaně,to jsou výstražné? Nebo ty požární? Fuj úplně mě to dělá zle ten zvuk
@pampeliska1313
To je blbos, včera nebo predevcirem sla zprava, ze nefunguje už ani google pay a Apple Pay. 🤷🏻♀️
*opr.22:03-22:08h
Toto uz tu bylo?
- Turecko, která je v kontaktu s ukrajinskými i ruskými představiteli tvrdí, že další kolo jednání ve středu pravděpodobně nebude. Rusko má prý nerealistické požadavky

Spojené státy požádaly 🇺🇳 OSN o vykázání jednoho z jejích zaměstnanců působícího v USA, který je podle Američanů agentem ruských tajných služeb 🇷🇺