icon

Zprávy o bojích v Charkově. Aktuálně a přehledně.

elencze
27. únor 2022

Pro obsáhlost komentářů a špatné načítání a zpětné dohledávání informací zakládám tuto diskuzi. Nově si budeme zprávy psát sem. Dle nových zpráv jsou Rusové v Charkově, kde probíhají boje v ulicích.

simix22
1. bře 2022

@brunetka11 už si to vyzkoušela?

pampeliska1313
1. bře 2022

@zrzeckas aha. Já zase četla dneska, ale netuším jestli to dohledam, bylo to na seznamu myslím, ze se shodli na tom důležitým a ze tam nebyly nesmyslný podmínky ze strany Ruska. A pak akorát, ze se Ukrajina nevyjádřila k zítřejší schůzce, ze to proberou ještě mezi sebou.

zrzeckas
1. bře 2022

@pampeliska1313 ja pred chvili na novinkach.. Je u toho ve 20:31

brunetka11
1. bře 2022

@simix22 Ano ,-)
Prostě najdeš třeba na Wikipedii ruského malíře, nebo název nějakého ruského parku, taneční vystoupení dětí.

sarkasv80
1. bře 2022

Zajímavé 🤔

pampeliska1313
1. bře 2022

@zrzeckas tak to Vaše je novější. Já to viděla večer taky, ale myslím že dřív.) Škoda. Dávala jsem do toho dost nadějí.:D

zrzeckas
1. bře 2022

@pampeliska1313 i ja doufala..... A aj nadpis na novinkach se zmenil... :/

pampeliska1313
1. bře 2022

@zrzeckas jo, tohle jsem četla. Pak mě ale zmatlo vyjádření někoho od Putina, že údajně nemají vůbec problém s tím, že by Ukrajina šla do EU. Trochu jsem doufala, že začínají ustupovat.

sudylichozrout
1. bře 2022

https://twitter.com/janedvidek/status/149872324...

Nesmirne zajimave vlakno o tom, ze Rusum do 3 tydnu zcela zkolabuje civilni letectvi.

zrzeckas
1. bře 2022

@pampeliska1313 mozna to nekdo rekl, a myslel to treba i vazne, ale hlavni je pan velka P*

vlaxyz
1. bře 2022

@sarkasv80 to říkám furt, že za všechno může Jágr 😒😒

lazuli35
1. bře 2022

https://twitter.com/i/status/1498645822879186954
20:05 - Ukrajinští civilisté blokují vojenský ruský konvoj. Křičí na vojáky, ať jedou domů, ti střílejí do vzduchu. „Nebudete po nás střílet, tady nenáí Rusko,” ozývá se z davu.
Nevim, jestli to tu už bylo...

anetka1701
1. bře 2022

"Kapitán Ukrajina"... To je takovej machr ten chlap...

bigbig
1. bře 2022
aletheia
1. bře 2022

Holky, už jste někdo projížděl ten ruský Yandex? Já na to teď koukala a ty jejich zprávy jsou fakt mimo mísu...

hojda
1. bře 2022

Některé hraniční přechody už začínají být zahlcené materiální pomocí, to se dalo čekat, máme už přece tuto zkušenost z Moravy, chce to pomoc organizovat a koordinovat ve velkém. https://www.instagram.com/stories/josef_vareka/...

hojda
1. bře 2022

@bigbig Tohle jsem nepochopila od začátku, když o tom mluvili, že odstřihnou jen některé banky....jedině, že by ten zbytek bank zablokovali hackeři.....

elencze
autor
1. bře 2022

@sudylichozrout a do toho zákaz kontejnerových lodí, budou odstřižení. Totálně.

zuzekk
1. bře 2022

@elencze nofujtajbl, to je teda pán! 🤯

elencze
autor
1. bře 2022

Apple pozastavil prodej svých výrobků v Rusku. Při nákupu na oficiálních stránkách společnosti se objeví zpráva, že dodání zboží je nemožné. Společnost se zatím nevyjádřila.

elencze
autor
1. bře 2022

a situace doma asi taky Putina netěší
Ruský parlament chystá nový represivní nástroj, kterým si chce Kreml upevnit kontrolu nad informováním o válce na Ukrajině. Poslanci Státní dumy budou v pátek projednávat návrh na zavedení trestní odpovědnosti za „šíření dezinformací“ o ruské invazi.

elencze
autor
1. bře 2022

Přepis videa se zajatým ruským vojákem (prosím, berte s rezervou, i ukrajinská propaganda jede na plné obrátky, je to součást boje a nemusí doopravdy říkat to, co si myslí): "Kecali nám. Nechal jsem se zaujmout. Tady na vesnicích mají cesty z asfaltu. Nevím, jestli se vrátím. Možná tu zůstanu."

blue108
1. bře 2022

@elencze 😀 tak to je moc

elencze
autor
1. bře 2022

A dokonce jinak i novinářsky zcela selhávající CNN informuje o problémech Ruska Ruská centrální banka vydala moratorium na vyplácení úroků z ruského dluhu zahraničním věřitelům. Opatření se týká dluhu v objemu 29 miliard dolarů, což představuje zhruba desetinu celkového zadlužení ruské vlády. Podle ekonomů tím Rusko de facto přiznalo platební neschopnost

elencze
autor
1. bře 2022

Polsko zahájilo proces zabavení ruského majetku ve Varšavě, včetně budovy školy na ambasádě. Informují o tom polské úřady.

elencze
autor
1. bře 2022

Špatné zprávy
Ruská raketa zasáhla vojenskou základnu v ukrajinském Žitomiru. Základna ukrajinské 95. letecké brigády je v plamenech.

elencze
autor
1. bře 2022

A ke stíháčkám
Ukrajina tvrdí, že její piloti si v Polsku vyzvedávají darované stíhačky MiG-29. Polsko to nekomentuje.

jolana24
1. bře 2022

Jen taková vsuvka. 🙈

elencze
autor
1. bře 2022

A možná pozitivní zpráva, ale opět, nedokážu posoudit pravost
Rusko již použilo asi dvě třetiny ze svých raketových kapacit, a počet leteckých útoků se tak bude snižovat, uvedl Oleksij Arestovyč z ukrajinské prezidentské kanceláře.

elencze
autor
1. bře 2022

Dobrou noc všem. A klidnější noc Ukrajině.

Strana