icon

Kombinovaná pračka a sušička. Máte tip na značku?

k2792017
23. únor 2025

Ahoj holky, budeme se stěhovat, bohužel koupelna je menší a pračka a sušička se vedle sebe špatně vejde, když je dám na sebe jako mám teď, neotevřu okno. Sušička i sráží hodně oblečení a už moc nevysuší, má 10 let. Obojí je u nás hodně vytížené - máme 3 věčně špinavé děti… Přemýšlím o pračce a sušičce v jednom. Pár lidí mě odrazuje, že tyto spotřebiče fungují špatně, prádlo pořádně nevyperou a nevysuší, jsou časté poruchy. Jaké máte zkušenosti? Pozitivní i negativní. Budu ráda, když uvedete i značku… Díky.

Strana
z2
ninive211
23. únor 2025

@velkabublina No, já si o tom myslím své, no, sestra má samostatněou pračku a sušičku a nežehlí vůbec nic. A je to tedy na většině věcí poznat, že to není vyžehlené, prostě je to pomuchlané. Možná je problém v tom, že to buď přesušuje anebo vytahuje věci ze sušičky a skládá je se zpožděním (až si prostě vzpomene a má čas), ne hned.

leiladelly
23. únor 2025

@ninive211 Tady právě suchý vzduch nebude, moc tam tu vlhkost nechci zvyšovat, plus potřebuji jednoduché řešení pro syna 🙂 To 2v1 mi přišlo jako dobré řešení, pokud je nějaký přístroj trochu solidní a funkční.

lilian2111
23. únor 2025

Nikdy bych to už znova nekoupila. Jedině rozdělené.

velkabublina
23. únor 2025

@ninive211 když vytahuju pozdě, tak taky musím žehlit, to je pravda

aedoss
23. únor 2025

@leiladelly já si myslím, že pro jednoho mladíka by ta 2v1 mohla dostačovat. Toho prádla je prostě podstatně méně, jak v pětičlenné domácnosti. Ze zkušenosti lůžkoviny z jedolůžka to vysuší úplně v pohodě, pár ručníků taky. Jenom to možná trochu déle trvá. I oblečení počítám nebude mít tolik, aby to nezvládlo vysušit. 😉 Jako nečekat od toho zázraky. Třeba co máme doma jedno prostěradlo s vyšší gramáží na dvojlůžko, tak ho suším zvlášť a na poprvé to nikdy není. Taková celodenní zábava, když v zimě vyperu z manželské postele lůžkoviny a pak to suším ve dvou dávkách několik hodin. 🤷 Jakože třeba 6 😏.

leiladelly
23. únor 2025

@aedoss Přesně tak nějak jsem si to myslela. Oni asi budou spolubydlet s kamarádem, tak předpokládám, že si občas také přepere a určitě nebude vozit ložní prádlo a ručníky vlakem na Moravu 😀 Ale pořád množství nedosáhne množství, které vygeneruje rodina s dětmi. Pořád mi to přijde lepší varianta než sušák v bytě, kde suchý vzduch není a není potřeba zvyšovat vlhkost.

4formy
23. únor 2025

@k2792017 pokud to jde zvlast tak bych volila vazne zvlast..

jancabr
24. únor 2025

ty kombinované spotřebiče jsou na houby. Je to něco na úkor něčeho. Měli jsme a po pár letech začalo zlobit sušení. Po profi vyčištění to dobře fungovalo půl roku a pak zase problém. Teď jsme se přestěhovali, místo na sušičku konečně mám a tak nějak jí asi nepotřebuju. Už jsem si zvykla bez ní

vlasta1981
24. únor 2025

Mám dva v jednom a jsem spokojená .

fissaj
25. únor 2025

Máme pračku se sušičkou LG prádlo je po vyprání naprosto suché, někdy až horké.
Nevýhody jsou, že je menší kapacita, vysoká spotřeba energie a cyklus praní/sušení trvá i více jak 5 hodin. Pokud je v pračce hodně prádla, tak bývá často zmačkané.
To, že jsou poruchové je mýtus, technologie dost pokročila.

Strana
z2