Jakou podlahu doporučují uživatelé v bytě?
@petulkasilvik Kromě koupelny mám všude plovoucí vinylovou a jsem s tím moc spokojená.
Mame lino, v obyvaku koberec a v koupelne dlazbu. Spokojenost 👍
Taky máme lino, s dětmi a zvířaty za mě super. Myslela jsem si, že lino je jen takové to žluté co bylo kdysi ve škole, ale vypadá to překvapivě jako normální podlaha.😁
@petulkasilvik hlavně si to odhlucni. Bydlela jsem v bytě, nahoře si dali vinyl a nic pod to a slysela jsem každý krok a každý slovo. Strasny. Všechno se rozlehalo a dunelo.
Měli jsme drahé lino, během pár let v něm bylo několik sekanců (od spadlého nože či termosky). Teď máme vinyl a taky nejsem spokojená. Stále pracuje, v létě nemůžeme otevřít dveře na balkon, protože se teplem roztáhne a zvlní, pak se sice zase smrskne, nicméně víc, než byl původní rozměr a rozšiřují se škvíry... V předsíni se vytvořila vlna. Dost drahá sranda. Rozhodně nedávat na jižní stranu.
@petulkasilvik Loznice+obývák mam lino, chodba+koupelna+kuchyně dlažba. Pokud ma člověk děti je to nejlepší, protože třeba plovoucka ma nevýhodu v tom, ze se vytírá jen vlhkým mopem a když tam dite něco vylije pak je to na nic.
@petulkasilvik hodně záleží na tom zda máte podlahové topení, protože v tom případě bych si rozhodně dala dlažbu, ale pokud ne tak je to asi vcelku jedno 😉 každopádně já bych si dala dlažbu tak jako tak, protože za mě je nejpraktičtější a také nejodolnější 😉
Nejlepší je vinyl. Je odolnější než lino, tišší než plovoucka a teplejší než dlažba. Za mě vinyl všude. Ale nešetřit na něm, vybírat opravdu dražší a kvalitnější.
Teď máme bohužel všude dlažbu a to je prostě studený.
V kuchyni a obyvaku máme dřevěné palubky , samota, technické místnosti, předsíň dlažbu a v ložnici a pokojích koberec. Spokojení jsme se vším.
My máme dřevěná prkna, neměnila bych. Příjemné pod nohy, teplé, krásné a navíc přírodní. V předsíni a kuchyni vinyl.
Máme litou podlahu. Příjemná na bose nohy, snadná na údržbu.
@littlebee124 každou chvíli mám na plovoučce něco vylitého a žádný problém. Jen je teda dost poškrábaná. Ale za mě nejlepší lino.
@petulkasilvik máme lepeny vinyl a vinyl v roli … designove hezci lepeny a v případě poškození se dá vyměnit pouze jeden dilec😃 na pocit lepší (je měkčí)a ekonomictejsi v roli… lepeny vinyl se nedá dat úplně všude a click taky ne … musí být fakt rovny povrch(hlavně na lepeny).. pokud jsou nějaký ty velký portály/okna kde praží slunce je prý lepší použit rigidní vinyl- nemel by moc pracovat působením teplot ..koberec super - jen s detma bych se učistila😂pořad něco … takže není nikde už 😂plovoucka dřevěná ikdyz kvalitní … pokládala firma a stejně nám začala vrzat.. oťukaná… musí se davat pozor na vodu … dlažba mimo chodby a koupelny pokud není podlahovka je na mě Studena a trvda ..ale kazdymu sedne něco jinyho… někdo má v celým domě dlažbu a je spoko
Máme plovouci podlahu - pokoje a dlazbu - kuchyn, kouoelna, chodba.... Jsme spokojeni, segra taky tak a ta dokonce po te podlaze vozila pak jeste koleckama veci atd a upa v pohode.
@petulkasilvik za mě po různých zkušenostech lino. Ale pozor, lino zátěžové (tenké, tvrdé), ne měkké vysoké (zespoda vypadá jako pěna) - tvrdé přežije desetiletí, měkké po pěti letech vypadá místy strašně - trhliny, různě proseklé, kde něco spadlo, kus sežralo štěně.
Mám v kuchyni marmoleum v plovoucí variantě a i když je krásné, nebyl to zpětně nejlepší nápad (snadno se poškrábe a hlavně nám jednou vytekla myčka a okamžitě se ty čtverce zkroutily). Marmoleum v roli je nejekologičtější varianta a určitě i víc vydrží.
Plovoucí podlahy jsou na mě studené a tvrdé a snadno se poškrábou.
Dlažbu tak do koupelny a vnější chodby.
Rozhodně dřevo. Bydlela jsem v lecčems, dřevo je bezkonkurenční. Na podlahové topení třívrstva.
Parketova podlaha,vinyl(zaklikavaci ve stylu plovoucky ne ten nalepovaci),lino - se vsim spokojenost,dlazbu mame jen koupelna a WC.Nejvetsi spokojenost s parketami,ale je to docela draha sranda zrekonstruovat je,nicmene za svuj zivot na to nebudeme muset vubec sahat.Koberecky mame mini jeden v obyvaku u sedacky a druhy v detskem pokoji na hrani.Koberce v cele mistnostinbych nechtela z duvodu,ze se v nich drzi vice prach,kdezto na podlaze,kterou jde vytrit tak tolik ne a plovoucku bych mela jen v kombinaci s podlahovym vytapenim,jinak je to studenne.

Mame vinylku a spokojeni nejsme, lino bylo lepsi