Zameta ještě někdo doma nebo už jen vysává?
Napadla me takova myslenka, jestli lide doma jeste pouzivaji smetak, nebo vsechno sjedou vysavacem? Kdyz jsem byla mala, tak byl vysavac vyhradne na koberce a zbytek se zametal. Moje mama to tak dela furt. Ja jsem zase smetak do ruky nevzala ani nepamatuju, ani ho snad doma nemame 😀 Jak to delate vy? Kde se lame ta generace, co jeste zametala a co uz nezameta?
Kde se to lame nevim, jsem rocnik 1976 a nezametam 🙂 krome hrubych necistot kolem morcat, ktere by zbytečně plnily vysavač. Pritom koberce taky skoro nemáme, to by me zajimalo, kde se lame "koberce skoro vsude" vs. "koberce skoro nikde"? V detstvi pamatuju v pokojich koberce, v kuchyni lino, v predsini napůl... pak prisla do mody plovoučka a koberce mam pocit ze hodne ustoupily. Mozna jen v moji socialni bubline panelakovych bytů?
Drobky kolem linky ručním vysavačem, jinak vysávám, moc nezametám, koberec máme jen jeden v pracovně.
@pilzzee
Co máme centrální vysavač, dělám už velké plochy jedině s ním. Navíc máme na několika místech (kuchyň, chodba, zádveří) ještě takovou tu sací štěrbinu, takže tam vezmu občas do ruky i koště, když se mi nechce vyndavat celou dlouhou hadici. V kuchyni vlastně zametám i několikrát denně. U běžného zametání mi vadí to nametání na lopatku, nikdy se mi nepodaří sebrat 100 % toho nejjemnějšího prachu, v tom je vysavač mnohem lepší. (A centrální nejlepší, protože nevíří prach.)
Dlouho jsem zametala dlažbu, ale pak se mi pokazilo koště :D A od té doby vysávám. Maximálně malým smetáčkem smetu např. drobky kolem stolu nebo linky po vaření.
Veľmi nie mame robota ktorý u nás chodí každý deň ale keď sa niečo vysype a treba to narýchlo dať preč tak pozametám
Pravidelne venkovni schody, nekdy chodbu, kdyz uz ho mam treba v ruce... jo a kostetem okraj silnice pred domem, ale to tak 2x za rok 😆
Zametam na balkoně akorát 😀
Zametam kdyz pes neco rozkouse a muj vysavac by to nevzal. Jinak mi prijde rychlejsi a pohodlnejsi tycak. Moje mamka ma jeste modernejsi domacnost nez ja.
Jo, v mezičase mezi luxováním, hlavně kuchyni, chodbu a obývák, drobky. Je to pro mě rychlejší, než vytáhnu/schovám vysavač.
Vše zametám, vysavač jen na koberce a kolem kamen (a pak tak jednou za čas roku rohy, pavučiny a tak).
Třeba kuchyň zametám tak 2x denně, zbytek jednou. Smetá(č)kem mi to přijde rychlejší a pohodlnější. Až před nedávnem jsem zjistila, že to má někdo jinak a teď koukám jaká jsem výjimka.
Navíc ty kabely x nabíjení x výměna pytlů... na koberce úplně stačí 😀
Jsme výjimka, nemáme vysavač , jen ten robotickej a připadá mí, že než on to vysaje, tak to trvá děsně. Občas ho pustím, hlavně aby vysál ten jemný prach, co koště nevezme, ale jinak zametám, i 2x denně ( ne celý byt, jen kuchyně a obývák) a mám to hned. Nemáme žádný koberec.
Vysáváme 1x týdně, mezi tím zametu, když je moc drobků v kuchyni, nebo v chodbě. vytahovat vysavač by se mi nechtělo. Ještě máme ruční vysavač, ale s tím zas vezmu třeba drobky kolem gauče.
A koberec máme v obyváku a pokojíčku, bez koberce mi příjdou pokoje studený.
Stridam to. Pred vysavanim vetsinou i zametu, protoze jinak ten bordel ucpava i nas prumyslovy vysavac😅.
Jo a fakt si neumim predstavit pouzivst vydavac na vysypane veci jako slupky od brambor nebo hlina z kvetinace na podlaze...to proste vzdy hned smetu.
Kuchyň a chodbu běžně zametám.
Já zametam a kusové koberce vysavam.
Holky, zeptám se vás, jaký máte doma vysavač na lino/vinyl? Dejte mi, prosím, tip, s jakým jste spokojené? Díky, mějte hezkou neděli ☀️
Ja teda ty vetsi veci posbiram rucne a zbytek vysaju. Mela jsem i tycovy, ale byl dost naprd, tak jsem stejne vytahovala velkej vysavac a zvykla jsem si na to.
Teda vůbec. 😀 a docela koukám, že někdo zametá. 😀 mám ten tyčový vysavač 2v1 a tím vyřeším všechno. 😀 i pár drobků kolem stolu. 🙂
Akorát zametam venkovní terasu 😀
Máme všude v bytě dlažbu.
@pilzzee nezametam, to akorat víří prach :D smetak vlastně ani nemáme :D max malý smetacek s lopatkou, když děti něco lokálně rozsypou, jinak jede vysavač každý den.
...ale je pravda ze u nas to je napul kuchyn a napul dilna. Doma v normalnim byte, kde se jenom bydli, bych si asi vystacila s vysavacem a malym smetackem. V baraku ne. Chodba a schody se proste zametaj.
Zametam, mame dost zvirat a jak couraji, tak nosi spouru mini kamínků a ty mi prijde jednodušší zamest.
Zametam jen technickou mistnost, kam neposilam kvuli hrubym necistotam roboticky vysavac a jsem lina tam kazdy den tahat klasicky.
Já radsi robota, leda pod stolem kdyz deti posnidaj, tak to je smetak dobrý. Muz ale zameta, pry robot je moc pomalý 😅

Ano, občas zameteme. Hlavně u nas ale funguje roboticky vysavač. Koberců máme minimalne.