redakce
5. lis 2018
4135 

Už chcete znát pohlaví vašeho miminka? Vyzkoušejte babské rady s jedlou sodou či červeným zelím

"Od malička jsem si přála mít holku... Pak jsem našla na testu dvě čárky a od té chvíle jsem začala pochybovat. Je tam ta holčička nebo není? Nevolno mi bylo jenom slabě (to ukazovalo spíš na kluka), nicméně prvotrimestrální akné a převažující chuť spíš na sladší jídla ukazovalo zase spíš na holčičku (maso jsem v těhotenství moc nemusela, snědla jsem ho, ale nepochutnávala jsem si, zato jsem ulítávala na hruškovém džusu a tvarohovém Míšovi a obecně na zmrzlinách)... Vysněnou holčičku nakonec máme a u druhého je tedy v podstatě jedno, co to bude, i když já bych přece jen radši opět další princeznu. Manžel naopak zase kluka, aby byl páreček. Hlavně, když to bude zdravé."

Patříte také mezi budoucí maminky, které ihned po strávení informace, že čekají miminko, začala sžírat myšlenka, že nutně potřebují znát pohlaví svého budoucího miminka? Pokud nevydržíte čekat na druhý těhotenský screening, který se provádí kolem 20. týdne těhotenství a už na něm lze pohlaví miminka dobře určit, vyzkoušejte několik babských rad. Jak si vyvěštit, zda se vám narodí holčička nebo chlapeček?

"S manželem jsme se nějakou dobu snažili o miminko - nebyli jsme pár, který by to dal na 'první dobrou', první těhotenství navíc skončilo potratem. Cca dva měsíce po potratu jsme jeli na odpočinkovou víkendovku a vzpomínám si, že jsem měla velice intenzivní pocit, že tentokrát to vyjde a že to bude holčička. Nebylo to jen tušení, prostě jsem to věděla.
Ten víkend jsem otěhotněla a už ve 20. tt potvrdili holku. Během těhotenství jsem dokonce měla sen, ve kterém jsem svou dceru viděla - byl jí asi rok, měla hnědé vlásky a modré oči."

Test s jedlou sodou

Mezi nejznámější triky, jak zjistit pohlaví budoucího miminka již brzy po potvrzení těhotenství, je test, který stojí málo peněz a přináší spoustu zábavy. Výsledek není tak úplně vědecky nepodložený. Některé zdroje tvrdí, že průkaznější je tento test až po 13. týdnu těhotenství. Pokud jste hodně nedočkavá, můžete si ho zopakovat několikrát.

Celý proces věštění z jedlé sody spočívá ve vysypání malého množství jedlé sody do hrníčku nebo skleničky a zalití malým množstvím vaší moči. Vyhodnocení testu je jednoduché – pokud soda zašumí, čekáte chlapečka, pokud nenastane reakce žádná, čekáte holčičku.

Celý poklus je založen na domněnce, že moč těhotné ženy mění svou kyselost na základě toho, jaké pohlaví má miminko, které nosí pod srdcem– moč ženy čekající chlapce je spíše kyselá, moč ženy čekající holčičku je více zásaditá, a proto se sodou nijak nereaguje.

Jak moc spolehlivý je tento test podle maminek, najdete ve fóru 

Test pohlaví s jedlou sodou, slyšely jste o něm? Pokud si přečtete jednotlivé komentáře, dojdete k nepříliš překvapivému vyhodnocení – správnost výsledku je asi 50:50.

S testem se sodou má zkušenost i další z maminek na Modrém koníku: "U testu se sodou jsem se taky dost nasmála. Nakonec mi vyšel na kluka (zašumělo to), ale byl to tedy chemický experiment se vším všudy. Můj postup: Načůrat do skleničky, do jiné nasypat sodu, zalít stejným množstvím moči a zamíchat. Poprvé jsem nezamíchala a soda zůstala na dně usazená a bez reakce. Při druhém pokusu jsem zkusila skleničkou se sodou a močí zhoupnout dokola, aby se hladina roztočila a složky se spojily. A pak to teda šumělo. 

Můj závěr je ale takový, že absolutní jistotu mají rodiče stejně až v momentě, kdy miminko vykoukne na svět. Pokud chceme něčemu věřit už před porodem, věřme dobrým UTZ a šikovným doktorům. Babičkám vzdávám hold, ale jejich houpání prstýnky a podobné praktiky mi nikdy nevyšly a ženám v mé rodině taky ne."

Věštění z ultrazvukového snímku

Další, ještě více vědecky nepodložený test, si můžete zkusit pomocí fotografie, kterou vám váš lékař dal při ultrazvukové kontrole vašeho miminka. Povídačky v případě věštění z ultrazvuku tvrdí, že pokud miminko v bříšku leží hlavou směrem doleva, je to chlapec, pokud má hlavičku vpravo, je to holčička.

I zde můžeme vyměřit úspěšnost správného vyvěštění asi na 50 %.

V tomto případě dle lidové moudrosti by miminko na obrázku mělo být děvče

Trpíte těhotenskou nevolností?

Mezi další spekulativní ukazatele pohlaví miminka patří těhotenská nevolnost. Pokud jí trpíte hned od začátku těhotenství a ve velké míře, podle lidové moudrosti čekáte holčičku. Při čekání na chlapečka prý ženy tolik nevolnostmi netrpí a pokud ano, nastupují později. I zde, pokud se zeptáte kamarádek nebo pročtěte diskuze a vyhodnotíte vzorek dotazovaných, zjistíte, že to úplně pravda být nemusí.

Že by výjimka potvrzující pravidlo? "Vždycky jsem chtěla spíš kluky. Když jsem otěhotněla, nějak jsem věděla, že to bude holčička a od začátku jsme jí všichni říkali Jaruško. Od doktorky jsem pohlaví dítěte vědět nechtěla. Mám ráda překvapení a takhle krásné překvapení zažije člověk jen párkrát za život. Jak těhotenství postupovalo, tak holčičku hádalo stále více lidí. Břicho jsem skoro neměla, za to zadek jako štýrský valach a obličej jsem měla také jiný, takový jako oteklý. Na druhou stranu mi nikdy nebylo špatně a o těhotenství jsem v podstatě nevěděla. Já jsem sice ke konci těhotenství miminku začala říkat Matěj, aby případný kluk neměl trauma z toho, že mu říkají 9 měsíců Jaruško. Ohlášení narození dcery mě však na porodním sále nijak nepřekvapilo. Máme krásnou Jarušku a já jsem na ni moc hrdá.
Druhé těhotenství bylo jiné od samého začátku. Bylo mi špatně, dokonce jsem asi dvakrát zvracela. S postupujícím těhotenstvím bříško melounovatělo, i když nikdy nedosáhlo nějakých obřích rozměrů. Zadek mi tentokrát nenarostl a obličej zůstal normální. Pohlaví dítěte jsme opět znát nechtěli, takže nám ho paní doktorka neřekla, ale za to ho napsala ve 24.tt do zprávy z UTZ. Asi myslela, že neumím číst a nevím, co je masculinum. Ale moc jsem se nezlobila. Stejně jsme všichni čekali od začátku Matěje a také ho tak oslovovali. Přesto jsme se rozhodli tuto informaci ignorovat, nikomu jsme pohlaví našeho miminka neprozradili a připravili si i holčičí jméno. Narodil se Matěj přesně tak, jak celé mé těhotenství tvrdila naše v tu dobu ani ne 2letá Jaruška, i když jí pohlaví miminka nikdy nikdo neprozradil."

Test s červeným zelím

Mezi nejbláznivější testy odhalování pohlaví miminka patří test s červeným zelím. Na zpestření čekání na miminko je však skvělý. Malé kousky nakrájeného čerstvého červeného zelí zalijte horkou vodou. Nechte asi deset minut odstát, pak vodu ze zelí slijte do čisté skleničky. A opět nastává čas na vzorek vaší moči! Přiměřeně stejné množství vody ze zelí a stejné množství vaší moči slijte dohromady a sledujte barvu, která se ze vzniklé směsi tekutin vytvoří. Růžová nebo načervenalá barva věští chlapečka, barva do fialova značí ve vašem bříšku holčičku.

Skutečně věštecká metoda za pomoci zlatého prstýnku

Pokud vám nevadí ani tak čarodějnická praktika, jako je používání kyvadélka, můžete si zkusit vyvěštit pohlaví miminka s pomocí zlatého prstýnku. Ten přivažte  na nitku nebo pověste na řetízek a zavěste si ho na prst, který zvednete kousek nad bříško a rozkývejte. Pokud prstýnek opisuje kruh, čekáte holčičku, pokud se kýve do stran, chlapečka.

Máte studené nebo teplé nohy?

Trochu více vědecky můžete zkusit zjistit pohlaví miminka podle toho, zda míváte studené nohy nebo chodíte a spíte raději bez ponožek. Je prokázáno, že u žen čekajících kluka se obíhající krev skutečně zpomalí a žena může pociťovat chlad v končetinách.

Pověry, které ukazují, že čekáte holčičku:

  • přibíráte v bocích, zakulacujete se i v tváři a bříško je také více kulaté než špičaté
  • vaše vlasy jsou bez lesku, mastí se vám pleť, přibývá akné – děvčátka totiž prý berou krásu
  • máte chuť na sladké či na ovoce
  • trápí vás ranní či celodenní nevolnosti
  • není vám zima od nohou
  • chloupky na nohou vám rostou pomaleji
  • čára linea nigra na bříšku je velmi znatelná a dlouhá
  • nastávající tatínek přibírá spolu s vámi
  • zlatý prstýnek zavěšený nad bříškem opisuje kruh
  • na snímku z ultrazvuku je vaše miminko otočené hlavičkou doprava
  • při testu se sodou po sloučení sody a vaší moči nenastala žádná reakce

Pověry, které ukazují na to, že se vám narodí chlapec:

  • bříško máte položené nízko a tvaruje se spíš do špičky
  • lidé vám říkají, že jste zkrásněla, netrpíte na akné a máte krásné vlasy
  • neodoláte chuti na slané, kyselé a máte chuť na maso
  • ranní nevolnost vás nedostihla
  • zebou vás nohy a v ponožkách i spíte
  • rostou vám rychleji chloupky na nohou
  • linea nigra je krátká nebo se vám vůbec nevytvořila
  • zlatý prstýnek se nad bříškem kýve ze strany na stranu
  • vynásobila jste svůj věk s měsícem, kdy bylo dítě počato a vyšlo vám sudé číslo
  • při nalití moči na jedlou sodu směs šuměla
  • miminko na snímku z ultrazvuku leží hlavičkou doleva

Doufáme, že jsme vám pomohli zábavně zkrátit čas při čekání na potvrzení pohlaví miminka i čekání na jeho narození. Budeme rádi, když nám napíšete, jak vám testy vyšly. Nezapomeňte také na to, jak velkým věštcem pohlaví miminka je vaše vlastní intuice. Zaměřte se na to, co cítíte, možná to bude ten nejlepší ukazatel.

A my vám přejeme hlavně hodně zdraví!

To jsou blbosti

5. lis 2018

Začni psát komentář...

Odešli