Dietní recepty
Článek Dietní recepty čeká na Tvé doplnění. Pokud máš zájem o jeho doplnění, neváhej a napiš nám. Prozatím můžeš vstoupit do uživatelských skupin a využít odzkoušené recepty.
Více o Dietních receptech na modrykonik.cz:
- Skupina uživatelek: Zdravé stravování od miminek po dospělé.
- Skupina uživatelek: Co dnes vařit? Dietně a zdravě.
Hodnocení a zkušenosti s dietními recepty
Průměrné hodnocení:
Bulgur - moje slabost
Bulgur je výborný, kam se hrabe rýže. :-D
Tak jeden z mnoha způsobů:
Ingredience:
150 g bulguru
1 cibule
6–8 stroužků česneku
50 g mraženého nebo čerstvého hrášku
50 g mražené kukuřice
půlka červené papriky
rajčata a ledový salát na ozdobu
bazalka
Kurkuma
čerstvá petrželka na ozdobu
panenský olivový olej
sůl
Bulgur propláchneme, přidáme asi 400 ml vody, trochu soli a dáme pomalu vařit. Přikryjeme pokličkou. Velice mírným varem a bez míchání bude bulgur měkký asi za 20 minut.
Česnek a cibuli na sucho orestujeme, přidáme pokrájenou zeleninu a podusíme +koření. Poté smícháme s uvařeným bulgurem. :-)
Poznámka: Bulgur je vyroben z celozrnné tvrdé pšenice, která byla oživena namáčením. Tím v ní došlo k částečné přeměně škrobů na jednoduché cukry. Následným usušením a nadrcením na hrubo vznikl jedinečný výživový produkt, který máme v oblibě především pro jeho snadnou přípravu, lehkou stravitelnost.
Dobrou chu. :-)
Tak jeden z mnoha způsobů:
Ingredience:
150 g bulguru
1 cibule
6–8 stroužků česneku
50 g mraženého nebo čerstvého hrášku
50 g mražené kukuřice
půlka červené papriky
rajčata a ledový salát na ozdobu
bazalka
Kurkuma
čerstvá petrželka na ozdobu
panenský olivový olej
sůl
Bulgur propláchneme, přidáme asi 400 ml vody, trochu soli a dáme pomalu vařit. Přikryjeme pokličkou. Velice mírným varem a bez míchání bude bulgur měkký asi za 20 minut.
Česnek a cibuli na sucho orestujeme, přidáme pokrájenou zeleninu a podusíme +koření. Poté smícháme s uvařeným bulgurem. :-)
Poznámka: Bulgur je vyroben z celozrnné tvrdé pšenice, která byla oživena namáčením. Tím v ní došlo k částečné přeměně škrobů na jednoduché cukry. Následným usušením a nadrcením na hrubo vznikl jedinečný výživový produkt, který máme v oblibě především pro jeho snadnou přípravu, lehkou stravitelnost.
Dobrou chu. :-)