@bramarfi jo, to jsem se zapomněla zmínit - podle tabulky bych si měla vzít L (běžně nosím S), tak jsem je objednala a byly mi obří. Takže jsem je musela měnit - mám teď teda M a to asi docela sedí dobře - oproti normálním kalhotkám mají úzké ty nohavičky, tak prý se doporučuje vzít radši větší, aby tě to nemačkalo
Děkuji za super recenzi. Ještě by mne zajímalo, zda se perou klasicky v pračce s běžným oblečením, práškem atd. Nebo jen v umyvadlem nebo na ruční praní. Jako je opravdu dobré znát názor někoho "obyč" 🙂. Osobně mám tedy problém s vložkami, takže za mě jen tampón, ale u tohoto se mi líbí ta ekologická stránka věci a myslím, že pro malé slečny je to vůbec bomba věc.
Já používám kalíšek, a teď jsme se bavily se ségrou, která ho taky používá, ale přece jen občas hlavně ze začátku bývá nějaká trable s propouštěním, a ona dala typ, že má 3 malé děti a stane se jí, že ví, že si potřebuje zkontrolovat situaci na WC, ale nestíhá, protože děti, a je zbytečně vystreslá a nervozní a než se na to wc dostane, může to chvíli potrvat. Tak mě hodně zaujalo, že používá ke kalíšku ty na slabší MS jakoby místo slipovky a je naprosto spokojena. Asi to taky vyzkouším!
A co na noc? Jsou tak pasující, že zvládnou i vrtění a všelijaké akrobacie? Nejde mi o objem, co absorbují, ale právě i funkci v blbých pozicích 🙂 Kalíšek na noc nemám ráda, navíc nevím, jak na tom budu po třetím porodu ... tak sonduju terén, co se událo na tomto poli od mé poslední MS 😀
@jahodi já se snažím částečně i o volnou menstruaci, takže se už dokážu "na povel" hodně vyprázdnit na záchodě, což je určitě taky veliký pomocník, že se člověk hodně zbaví těch kusů sliznice. Ale jako pojistka ke kalíšku to bude určitě taky super - já s ním ale nemám žádnou zkušenost, tak nemohu pořádně posoudit
Mě by zajímalo, jak dlouho vydrží - jestli by při silné MS vydržely celý den v práci (včetně cesty - třeba 10 hodin).
A taky praní - mám zkušenost s látkovými vložkami a vždycky jsem je musela dost dlouho přepírat, drhnout a mačkat pod vodou, aby opravdu pustily a tekla z nich čistá voda.
Mě lákají, ale absolutně mě ničí ta pořizovací cena. Urco by to chtělo 3 kusy zeo...
Veru, mají na štítku “možno sušit v susicce”?
@herminka úplně těžko soudit, to ti nemůžu asi fundovaně říct. Já mám nejsilnější 2. a 3. den - druhý den byla právě ta svatba, takže to jsem je neměla a ten třetí den daly úplně bez jakéhokoliv problému. Takže já ještě párkrát ozkouším a pak počítám, že to risknu přesně takhle i na celý den - pro jistotu třeba z počátku budu mít radši náhradní variantu
@magicaetezzz takto, takže asi nic 😢
@magicaetezzz proc nic? Dvoje spodary snad muzes dat na topeni 😝
Já mám takový dotaz. Nemám ráda vložky a vůbec je nenosím, protože mi vadí hodně "materiálu" mezi nohama (v jiných situacích mi hodné materiálu nevadí 😅). Ale teď k dotazu. Ty kalhotky na silnější MS, nejsou mezi nohama hodně vystlané? Je to slabé nebo spíš jako vložka?
@ivakalinova není to vůbec jako vložka, je to spíš jak silnější látka. Fakt to není nijak ani cítit. To jen když si porovnáš ty dvoje verze vedle sebe, vidíš, že je to trochu silnější - ale nic dramatického. Fakt jsem při nošení úplně zapomněla,že je mám
@te_reza finančně to je drahý, ale já zrovna v tomhle finance až tak neřeším, daleko důležitější pro mě je pohodlnost a pohoda, kterou mi to dává. Myslím, že bez problémů to člověk zvládne s 2+2 kusy. Neumím říct, po jak dlouhé době se ti to "vyplatí" - když si spočítáš tampony a vložky
@alneka já teda musím napsat, že v noci mi to bylo nepříjemné, právě z toho důvodu, že mi "netěsnily"....jakoby mi odstávaly vzadu a měla jsem pocit, že prostě někudy proteču...ale velikostí kalhotek to nebude, protože jinak mi sedí úžasně a při běžném pohybu těsní hezky...potom další věc, že tu noc, kdy to mám extra silné by bylo potřeba v noci 1x vyměnit a ty použité je dobré ihned aspoň vymáchat, zkrátka nemůžu tam nechat tu nacucanou nálož do rána - můj pocit - a to se mi v noci prostě strašně nechce žejo....
@ivakalinova jsou příjemné, vůbec necítíš nějakou mega vrstvu, prostě fakt jen jemné hladké spoďáry 😀
@apacheee omlouvam se, ze vstupuju do tve recenze, ale jako ambasadorku dm te asi potesi, ze kvuli vyssi porizovaci cene jsem zacala nyni na kalhotkach z dm a bomba i ty..... asi oproti snugg maji mozna trosku silnejsi vrstvu, ale rozhodne nic dramatickeho, krasny vzhled, pohodlne a vydrzely 12h i pri silnejsi menstruaci, ackoli na ni nejsou urceny........ Chtela jsem otestovat, zda je to opravdu takovy skvost a zda mi ty pocity atd nebudou neprijemne...... Vysledek, budu kupovat další a objednavat i snugg na silnejsi menstruaci a vlozky sbohem 👍😉
Jsou vhodne i na hodne silnou menstruaci?Druhy den kvuli tomu nevychazim z domu, protoze potrebuju mit v dosahu neustale WC... Po porodu skoro rok a tampon ani kalisek neprichazi v uvahu a ja ty vlozky tak nesnasim😞 a jeste k tomu prani... Sundas, vyperes v ruce a hned je das do pracky? Ja treba kazdy den neperu, nemame tolik pradla. Nebo staci vyprat v ruce a pres noc uschnou a rano si je zas vezmes?
@600den994 na tohle se strašně těžko odpovídá:( Tak silnou MS, jak píšeš, asi nemám. Druhý a třetí den ji mám z mého pohledu dost silnou, ale... Určitě bych se nebála zkusit, maximálně budeš muset třeba častěji vystřídat.
A můžeš klidně přeprat v ruce. Taky jsem to tak jednou udělala a v pohodě
@mojezelvicka tak mensi ja jsem v regalu nepotkala, ale ja mam velikost prave M az L 38/40 a tyhle mi sedi presne 👍
@mojezelvicka Ahoj, já mám velikost S, typ Hipster z DM, online.
ja se pridam k hodnoceni snuggs, pres den mam tampony, kalhotky jsem kupovala na noc.. Jakekoliv vrteni prezily, dokonce v te nejsilnejsi menstruaci jsem v nich po ranu jeste 30 minut zustala, abych zjistila zda budou mokre, nebo studit a nic, byly suche.. Velikostne nosim S, dle tabulek jsem byla neco mezi M a L, vzala jsem S a jsou mi ok, mozna bych zvladla i mensi, Takze za me berte svoji velikost. Jinak jsem spokojena.
A fakt není nic cítit??
Já si po pravdě nedokážu představit, že celý den chodím s kalhotkama, který v sobě mají nasaklou krev.
Když se tedy vsákne- na vrchu nic vidět neni? Nebo takhle, znečištěné to asi barvou bude, ale jestli navrchu nejsou třeba kaluže, když to napíšu blbě 😃😃😃
@denny27 necítila jsem vůbec nic, a to jsem to ze zvědavosti fakt zkoumala 😂
červenou vůbec nevidíš, ta místa, kde bylo jakoby víc krve je trochu tmavší, když to zkoumáš. Kaluže nejsou vidět, některá místa jsou jen tmavší a pokud je ten flíček "čerstvý", tak na pohled vypadá trochu mokře - ale nijak to nestudí, nebo tak. Ono se to blbě popisuje, ale fakt je to naprosto v pohodě - mnohem "čistší" než když nosíš vložky
Super, moc dik za skvelou recenzi 👍
Hodím se i své postřehy 😉 zkouším už druhou menstruaci
Za mě by bylo fajn kdyby byla delší savá vrstva vpředu, při silnější ms a v lehu na břiše protekly
Sušení těch na silnější ms je pomalejší, doma přes noc neuschly
Já osobně musím ty silnější mněnit dvakrát denně, ale přiznávám, že nedokážu odhadnout, kdy jsou opravdu třeba vyměnit, tak raději měním častěji 😉
@ev.ka toto k tomu píšou na stránkách:
Snuggs mají nepropustnou, ale prodyšnou vrstvu, kalhotky proto dýchají. Materiály jsou certifikovány OEKO-TEX standard, která zaručuje jejich zdravotní nezávadnost. Po konzultaci s gynekology je doporučená doba nošení 8-12 hodin v závislosti na síle menstruace. Brzy spustíme prodeje vrstvy, která bude navíc obsahovat antimikrobiální stříbro.
@princeznaj moc díky za další zkušenosti!
@princeznaj no, to by mě zajímalo, jak poznat, kdy měnit. Ale asi jako s kalíškem, dle pocitu, když do kalhotek nevidíš. Nebo jestli dotykem jde poznat, že jsou “plné”?
Po prvním porodu se mi dařila vědomá menstruace, prostě jsem upouštěla na toaletě, tak jsme neměla odhad, kolik toho může utéct mimo.
@alneka zatím jsem jela dle pocitu, protože jinak jsem nenašla jinou metodu, na dotyk jsou něco jak dětská jednorázová plena, jakože necítíš mokro, ale vlhko trošičku, když jsem zkoušela toalet. papír, tak taky nic nenasál, max byl trošku zbarven
Vědomou ms začínám zkoušet, uvidím kam se dopracuji, ale tohle je moc příjemná možnost, tampony moc nemusím a mám s nimi problém a tak nevím zda vůbec zkoušet kalíšek 🤷♀️
@princeznaj záleží, proč je s tampony problém, jestli kvůli poloze čípku (když je moc dole, tak tam kalíšek nenarveš), nebo jen kvůli diskomfortu zavádění, že nevíš kudy kam. Já tampon nerada, jak uvnitř vysušuje. Kalíšek je proti tomu strašná pohoda, i přes prvotní nezdar se zaváděním.
Mě čekaj velký nákupy, protože hádám, že po dalších dvou porodech už mi nesedne to, co jsem nosila před prvním a po něm. Už teď se děsím 🙄
@apacheee Tak na to srovnání snuggs a kalhotek z dm jsem moc zvědavá, vkládala jsem do menstruačních kalhotek velké naděje, koupila jsem ty v dm a jsem z nich hrozně rozladěná - za mě šustí, neprodyšné, pocit mokra okamžitě, rozhodně méně pohodlné než vložky... ale když slyším samou chválu na snuggs z více stran, tak o nich pořád dost uvažuju. Takže bych fakt ráda věděla, jestli je mezi snuggs a selenacare (dm) nějaký znatelný rozdíl.
Děkuji za recenzi.
Osobně, podle mé hlavy, je to o srovnání se. Ačkoli je to myšlenka skvělá, pro mě to není. Ale myslím, že třeba dcerkám, až přijde jejich čas do začátku super. Za mě je to "divné". I kalíšek je divný 🙂 Ale nikomu nic nevymlouvám, a ani nehaním 🙂
Mně osobně vadí, když ze mě "něco" teče. Tak nevím, zda bych to dala. A v porovnání s mou potřebou při MS, kdy utratím asi 25,- (půl krabičky tamponů), docela investice s dlouhou návratností. Třeba jednou někdy ... 🙂
Já je rozhodně pořídím dceři. Chtěla bych se zeptat, ty kalhotky pro silnější menstruaci...nejsou mezi nohama moc "vycpané"? A druhá otázka prosím, opravdu ty kalhotky vydrží celý den? Jde mně o to, že dcera silnou menstruaci nemá, ale kdybych ji vzala ty kalhotky pro slabší menstruaci, opravdu v tom vydrží od cca 7-14,30 hod., než přijede ze školy domů? Nebo se raději jistit těmi kalhotkami pro silnější menstruaci?
Taky mam Snuggs a jsem spokojena. Co se tyce te delozni sliznice, pred nastupem menstruace mam par dni spineni, kde nejde moc tekutiny, ale spise odchazi ta sliznice a to je na povrchu kalhotel videt, ze se nevsakne tolik jako s tou tekutinou pri plne ms. Pouzivam kalisek a kalhotky. V zacatku ms me s kaliskem boli spodek, kdyz je moc prokrveny, tak jsou kalhotky super.Pouzivam je i na noc a vydrzi hodne, spim s dcerkou v jedne posteli, tak jsem rada, ze nemusim resit i to, zda to neschyta taky. Za kalisek i kalhotky jsem moc stastna, dceri az bude mit menstruaci poridim (pokud nebude jeste neco lepsiho).Aspon ji odpadnou ty nervy a stres ve skole, zda neprotece, jak si predat tampon aby to nikdo nevidel,... fuh, tolik negativnich pocitu pri tech vzpominkach a pritom uz to v rannem veku formuje vnimani zenstvi. Jsem za tyto vymozenosti moc rada.
Jen mi vadi jedna vec - prani - s cim je vyprat. Davam na 40°C s cernymi vecmi (tricka, kalhoty,...) nebo peru dele rucne, pac mi vadi ze se to micha s nasim odevem. Jinak spodni pradlo vsech peru na 60°C, tak spis takovy blby pocit, ze tyto nemuzu.
@koncita myslím, že tohle je právě hodně ovlivněné vnímáním společnosti a tím, jak nám to bylo "vysvětleno" v dětství. Přesně jak píše @golca . Věřím, že pro malé slečny to fakt musí být pecka, že nemusí řešit spoustu hloupých řečí že strany pubertálních spolužáků. Osobně o nich přemýšlím právě v kombinaci s menstruačním kalíškem, tak uvidíme, jestli se s dokážu přenést přes vlastní předsudek, že "takhle se to přeci nedělá"

@koncita chapu, ale kdyz si vzpomenu, jak jsem mela kolikrat protecene tampony ci vlozky... zmazane stehna od krve vc prirozeni... moc ciste mi to ve srovnani s kaliskem ci kalhotkama. neprislo. Spis si ted rikam, jaka jsem byla spindira tehda. 🤭 A k tomu me hreje ta ekologie, a kdyz vidim, ze mi nesmrdi doma kos po jednom dni s menstruaci. Jo a nedavno jsem to pocitala a i financne to vyjde lepe... asi jako latkovky a jednorazove detske pleny. Prvni investice vetsi pak uz cajk. A vzhledem k tomu, ze menstruaci budu mit jeste par dlouhych let.... Jo a asi je poridim babicce na unik moci, aby nemela ty duchodcovske pleny, to jen tak btw 😁
@alneka hele ja menim podle pocitu, kdyz jsem doma, tak to neresim. Kdyz vim, ze pujdu behem dne nekde, vezmu nove. Jinak jsem zkousela i vlastni test s toaletakem, obmotat kolem kalhotek, zda se nasakne, abych pripadne poznala, ze uz jako maji full stav, ale vypovidaci hodnota nula. 😀 Ale ono je to jako s kaliskem, proste po case to poznas, ze to neni ono.
@lleennttiillkkaa Někde jsem vyčetla, že mají životnost snad jen rok a půl. Ale to se mi nezdá, když si vezmu, jak dlouho mi vydržely u dětí plenky při dennodenním provozu.
@sebestka Já koupila ty troje slabší, ale asi koupím rovnou i ty silnější, myslím, že se to vyplatí. Já nevěděla, jak jí budou sedět, přece jen ona je dost vyhublá teď, takže jsem se bála, ale jde to... A pro ty malé holky je tohle naprosto ideální podle mě (rozhodně lepší než lovit v batohu vložky atd.)
Ja je zrovna taky testuju. Koupila sem si slabsi jen jako doplnek k vypoustecimu kalisku kdyby propoutel. Ale první 3 dny sem to mela slabe a stacily jen ty kalhotky. Mam dvoje protoze sem nejdriv vzala tesnejsi a pod kalhotama mi vadi ze je videt to zariznuti. Ale na noc mi to staci.. To do nich vkladam poporodni vlozku abych mela jistotu ze mi to neprotece pulkama 🙈 ale jak se mi to 3.den zacalo zesilovat tak uz prosakly. Takze urcite zkusim koupit i ty silnejsi. Ale zatim su taky spokojena. Je to super.
@apacheee ahoj moc děkuji za super recenzi a mohla bych se tě zeptat na takovou asi hloupou otázku ? Já to teda mívám dost silný a používám jen tampony a když jsem zrovna v práci ,tam je nás dost na jedno wc a nosím si sebou vlhčené ubrousky ,protože bývám dost od krve, je to u těch kalhotek taky tak ?Já si to teda představují tak, že když bych měla kalhotky, tak celej záchod bude od krve 😒
Tak jsem je taky objednala a tesim se na ne. Holky, kdybyste nektera chtela, poslu vam do zpravy kod na 20% slevu na nakup primo na strankach snuggs.
@apple_tree ja bych mela prosim zajem
Díky za recenzi. Nevím, jestli čekat až dorazí MS po porodu a jaká bude nebo už objednat. Když si vzpomenu na sílu 2-3 MS po porodech, tak se fakt netesim.
@apacheee ještě se zeptám, když se vyslikas, tak fakt nemáš zamazana stehna? A ani přirození není zamazane? Omlouvám se za tuhle intimní otázku, ale když si vezmu, že kalhotky jsou jako vlozka a jak to vypadá při nošení vložek, tak jsem se zeptat musela.j
@cizinkaa to jsem ráda, ono se to nepíše úplně jednoduše 😀 úplně jsem nechtěla, aby mi tu někdo psal, že jsem čuně a tak, když to člověk používá, ale snažila jsem se to napsat co nejméně "nechutně". A když jsem se tu před nějakou dobou ptala na zkušenosti, tak jsem to opravdu moc ocenila - přece jen z těch jejich stránek toho člověk moc nepochytí. A člověk občas neví, co je jen vylhaná reklama, a co je je fakt super🙂
Kamaradka sk je ted poridila a taky si je chvali,ja mam tedy kalisek,nemuzu si ho vynachvalit,ted jsme jeli 4 hodiny do brna do aquaparku a j to samozrejme po ceste dostala a zachranil me!s kalhotkama bych asi byla ,jak slimak,by se za mnou tahla cervena lajna😀😀
Holky ty kalhotky z DM - nešustí? Na nějaké jsem četla recenzi, že šustí.
@apple_tree mohu také poprosit o kód na slevicku?
Ahoj! Narazila jsem nějakou náhodou na tuto starší recenzi a chtěla bych se zeptat, jestli jsi tyto snuggs kalhotky porovnávala s těmi z DM? Mezi komentáři jsi psala, že je též vyzkoušíš 🙂 Sice jsem nedávno na zdi zahlédla, že jsi s touto značkou spokojená, ale ta cena mě prostě docela odrazuje 🙈..... moc díky!

Veru, a velikosti podle tabulek sedí dobře?