1 / 1

    Nejdriv po očkováni

    19. zář 2022

    U nás po druhé hexe

    19. zář 2022

    Mame teda nastreleno, ale holky byly hned jak jen to slo po prvni Hexe, tj. 14 dni po ockovani.

    19. zář 2022

    Taky jsme byly až po očkování

    19. zář 2022

    Také až po očkování

    19. zář 2022

    Malou jsme nechala na doporučení naši dr píchnout až po 2.ockovani a nastrelit je to rychlovka

    19. zář 2022

    Až po očkování, u nás v 6 měsících nastreleni.

    19. zář 2022

    Po druhé hexe a nastřelovali jsme

    19. zář 2022

    Nechala jsem dceri nastrelit a doktorka nam to doporucila az po ockovani Hexy. Male bylo pres 3 mesice. Pockala bych.

    19. zář 2022

    Já dávám holkám, až se samy rozhodnou. Ale každopádně ne dřív, než po očkování.

    19. zář 2022

    Neeee vždyť je to strašně brzo, nejdřív po první hexe a rozhodne ne píchnout...
    Dceři jsem nechala nastřelit náušnicky u naší pediatry když měla tuším 4mesice

    19. zář 2022

    Nedávala jsem miminu náušnice, až když si sama řekla. Od 5 let prudila, v 6 letech jsme nastřelili. Kolem 10 let měla několik let období, kdy náušnice nenosila vůbec , tak mne to aspoň nemrzelo, když ty dírky sama chtěla🙂

    19. zář 2022

    Očkování na to nemá žádný vliv, dávali jsme dlouho před první Hexou.. Nechávali jsme píchnout ve 3 měsících na dětském oddělení u zdravotní sestřičky.. Neteři nastrelovali snad ve 14 dnech na kontrole v porodnici

    19. zář 2022

    My byli na doporučení pediatra až také po očkování.

    19. zář 2022

    Holce jsme nechávali píchnout náušnice právě po 6ti nedělí. Přišla mi paní domů - bývalá zdravotní sestřička z dětského, super ženská. Bylo to píchnutí klasickou metodou. Ouška se bez problémů zahojila.

    19. zář 2022

    A někde se nastreluji už v porodnici ,jinak bych nechala nejdříve nastřelit po prvnim očkováním

    19. zář 2022

    Nechávala jsem nastřelit u pediatra v 6 nedělích a za mne super rozhodnutí..uši ji tenkrát nezajímaly,nijak si za to netahala a nechala to být..po 8 nebo kolika týdnech jsme vyměnili za zlaté..

    19. zář 2022

    Nechali jsme píchnout oběma dceram po prvním očkování

    19. zář 2022

    Takovému mrňouskovi bych propíchnout uši nenechala.

    19. zář 2022

    Dětská doktorka doporučila až po prvním očkování. Starší dcerce jsme nechávali nastřelit náušnice v pěti měsících, mladší bude mít sedm měsíců a je zatím bez náušniček.

    19. zář 2022

    Po 4. měsíci. Do té doby se mění proporce ouška a může vám přecestovat. Ohledně bezpečnosti po 1. hexe, nebo u neočkovaného dítěte nejdříve v půl roce.

    19. zář 2022

    K čemu to? Dcera dostala skoro až v roce. A hlavně ne píchat. 🙏

    19. zář 2022

    No a u nás se píchá už v porodnici

    19. zář 2022

    Dr pichal dceri usi s prvnim ockovanim

    19. zář 2022

    Nechala sem pichnout na 6nedelni kontrole. Zahojene byly behem par dni, bez problemu ;) ja mam problem se strilenim. Ale pristup k informacim ma kazdy stejny

    19. zář 2022

    Holky a vadí, když se nechají náušnice nastřelit třeba na 9 měsících? Přijde mi, že čím dřív, tím líp 🤔

    19. zář 2022

    @iva_la Nevadi 😉 Za me taky cim driv,tim lip. Dcera je ma od 3 mesicu. Nekdo chce pockat,az si holcicka sama rekne. Nic neni spatne a dobre,kazdy na to muze mit svuj nazor. Jen mi prijde strasne brzy po sestinedeli...nebo jak nekdo psal v porodnici...

    19. zář 2022

    Při nastřelení se sterilní náušnice nastřelí do vydesinfikovaného ucha, takže spojovat to s očkováním je zbytečné, z toho opravdu nic chytit nemůže. Píchání oušek malým mimikům ale rozhodně není běžné všude, ve spoustě zemí takto zásdní zásah do těla jiné člověka nedělají bez jeho souhlasu. I u nás stále víc lidí nechává toto rozhodnutí na dětech. Mně náušnice nestály za tu bolest, kterou to způsobí.

    19. zář 2022

    Dceři je píchli už v porodnici.

    19. zář 2022

    @rebe já jsem třeba náušnice jako dítě neměla a byla jsem jediná ze třídy.. Vadilo mi to, tak jsem si je asi v 5.tride nechala ve zlatnictví nastřelit.. Rok mi to hnisalo, bolelo, denně jsme čistili vším možným, dlouho jsem nemohla nosit nic krom zlata.. V 18 mi ORL pichnul druhou dírku a žádný problém.. Proto jsem věděla, že chci dceři nechat píchnout a co nejdřív.. Hnisalo ji to měsíc, ale žádná hrůza jako tehdy u mě. V Německu se na náušnice u miminek dívají pomalu jako na týrání, to je fakt 😊

    19. zář 2022

    @veronikec Každý to vidí jinak. Já jsem se rozhodla tak, že pokud to má mou dceru bolet a mít s tím třeba podobné potíže jako jsi měla ty, chci, aby to bylo z jejího rozhodnutí a v době, kdy bude chápat, proč má bolest, a bude jí to za ty náušničky stát. Dcera si je nechala píchnout v první třídě a fakt ji to bolelo. Neudělala bych to miminku.

    19. zář 2022

    @rebe je pravda, že manžel ten řev tehdy nezvládl a odešel.. Ja jsem si ten rok bolestí protrpela, protože jsem tu parádu prostě chtěla, to je fakt. No a když si vzpomenu na dceřiny zlomeniny a dratovane kosti, tak ty náušnice jsou zpětně asi minimální bolest 😊

    19. zář 2022

    Mě doktorka malé nastřelovala až po 2hexe, dřív by mi ji ani nevzala. Jiný kraj, jiný mrav zřejmě 😂 nastřelení úplně v pohodě, spíš to, že ji člověk pevně drží se jí nelíbilo

    20. zář 2022

    Mám srovnání.
    1 dcera nastřelené cca v 8 měsících, z 5 týdnu jsme měnila za zlaté.
    2 dcera pichnute hned v porodnici a nasazené zlaté trvalé.
    Kdybych měla třetí, nechám zase hned v porodnici píchnout

    20. zář 2022

    @veronikec ja nausnice taky nemela a nevadilo mi to. Nechala jsem si je nastřelit v patnacti, takovy vykrik puberty🤣 Proste jsem v tu chvili chtela zmenu.

    20. zář 2022

    U nás 2 týdny po první hexe, malé bylo 11 týdnů

    20. zář 2022

    Na doporučení dr až po očkování. A já teda vím jak bolí píchnutí náušnic nebo nastřelení.. z vlastní zkušenosti bych nechala nastřelit.. nastřelení nebolí.

    20. zář 2022

    Mala mela nastrelene nausnicky nekdy cca po 3mesice (udajne skrz rust lalucku)

    20. zář 2022

    @adula000 ockovani k tomu neni nutne

    20. zář 2022

    @janina228 Tak to bych teda opravdu netvrdila. Dceru nastřelení rozhodně bolelo.

    20. zář 2022

    @rebe já sama mám náušnici nastřelenou a píchnutou.. rozdíl to byl teda znatelný. Osobně si myslím, že hlavní důvod proč děti brečí je ten, že se leknou toho zvuku. Nevím jak u tvé dcery, ale u mých to bylo tak, že první náušnice byla ok a druhou řvaly už dopředu 🙈. Samozřejmě taky může jít ještě o jinou věc - Dr může nakreslit tečku blbě a třeba to může jít nějak přes chrupavku,ale opravdu já co mám zkušenost, tak to nastřelení jsem ani necítila.

    20. zář 2022

    @janina228 já měla nastřelení v cca 10. Dcera v 5. Opravdu i nastřelení bolí. Nic zásadního, ale nic, co bych dobrovolně dělala miminku. A dvakrát.

    20. zář 2022

    A mozna napisu jeste jeden muj postreh. Kdybych mela druhou holcicku, tak bych uz neresila nausnice az popr v pozdejisim veku, jak by si rekla sama. Aktualne dcera je hrozne akcni a porad se ji rozepinaji vsechny druhy zapinani v ramci nausnic a je to opravdu boj pak nausnici znovu zapnout.

    20. zář 2022

    @malenka tak jako já bych tenkrát ani nepoznala, že už tam náušnice je🙂.. ale tohle asi fakt každý vnímá jinak. Každopádně jsem to psala hlavně proto, že bych ze zkušenosti raději nechala náušnici nastřelit než píchnout..

    20. zář 2022

    Syn má ve třídě dvouvaječná dvojčata - holky. Jedna blondýnka, lokýnky a šatičky. Druhá je vyloženě kluk. Hraje s klukama jejich drsné hry na zabíjení zombie. Nosí tmavé oblečení, kalhoty, trika. Vypadá jak chlapec, má vyloženě chlapecké pohyby. Takže raději bych ty náušnice nechala na později, jestli samo dítě projeví zájem 😉

    20. zář 2022

    @janina228 to každopádně.

    20. zář 2022

    @janina228 Ne, opravdu ji to bolelo. Bylo jí šest a přesně věděla, co ji čeká. Při nastřelování neplakala. Ale pak ještě několik hodin poplakávala, že to bolí víc, než čekala, a několik dalších dnů si stěžovala na bolest. Jak psáno výše, nic co bych udělala miminku, které nechápe, proč má bolest, ani proč to za tu parádu stojí.

    20. zář 2022

    @rebe no jo,ale to miminko si to aspoň nepamatuje,že ho to bolelo ,možná to štípne jako u očkování,ale mým dětem vadilo spíš to že jsme je drželi,ta mladší křičela už předem a to jsme jí to ještě nenastrelili a že by je to bolelo ještě dlouho potom tak to ne to by si na to ouškou sahali a brečeli a pak si těch oušek nevšímali vůbec ,ale chápu že každý to má jinak

    21. zář 2022

    @rebe ano, jak jsem uznala výše - každý to může mít evidentně jinak. Já jen psala svou osobní zkušenost a psala jsem to hlavně z důvodu porovnání píchnout/nastřelit. Rovinu dát/nedat jsem vůbec neřešila 🙂..

    21. zář 2022

    Úplně malinkýmu miminku bych to nedělala z důvodu, že ty lalůčky se vyvíjí/rostou, takže bych to klidně o měsíc/dva odložila. Chtěla jsem rozhodně píchnout ne nastřelit! Znám hned několik holek, kterým po nastřelení dírky dlouho hnisaly.. po pichnutí se to obvykle hojí lépe, ale zas se říká, že to bolí víc.

    22. zář 2022

    Nechám píchnout hned v porodnici,v naši generaci i generace před námi všem holcickam taky pichaly hned v porodnici…

    29. zář 2022