helulela
21. únor 2019
2698 

10 fotek, které nikdy nedávejte na sociální síť

... pokud nechcete schytat 3225 negativních komentářů😉

  1. Načančané selfie před zapatlaným zrcadlem.
  2. Načančané selfie v pozadí s rozhrabanou postelí nebo jiným bordelem.
  3. Fotku z ultrazvuku se jménem a rodným číslem.
  4. Nahaté dítě, které nemá přes ty správné partie smajlíka, hvězdičku nebo domalované trenýrky.
  5. Dítě mladší 6 měsíců, které sedí ve sporťáku, v židličce, na gauči, kdekoliv. I kdyby si umělo sednout samo, nikdo vám to neuvěří.
  6. Dítě v klokance / neergonomickém nosítku a v žádném případě navíc čelem dopředu.
  7. Dítě v chodítku.
  8. Dítě v hopsátku.
  9. Dítě zkoumající půllitr s pivem.
  10. Dítě mladší tří let, které jí pribiňáka, Brumíka nebo Kinder čokoládu. Určité riziko tu je i u fotek staršího dítěte, které jí pribiňáka, Brumíka nebo Kinder čokoládu.

Berte to s nadhledem, nepochybně vymyslíte nejmíň deset dalších. 

21. únor 2019

Ale sedí to 😂😂

21. únor 2019

Presne 🤣🤣 a jeste dite s tabletem ci mobilem, popripade divajici se na TV

21. únor 2019

Hlavně ten pribiňák, nedej bože se zeptat, jestli to dítěti můžu dát😀

21. únor 2019

😂😂

21. únor 2019

Radši ani fotku, kde je ženská s dítětem ve vaně. Za a je to úchylné, za b hola ramena jsou nahota 😀

21. únor 2019

Vynechala si kojení!!!
Zajímavé je, že dítě na nočníku nikomu krev nerozvíří.

21. únor 2019

@tratatundra ano, na první příčce by mělo být" nepiště nikdy větu: kojím své dítě, ale nepište ani větu: nekojím své dítě"

21. únor 2019

@tratatundra kojici fotka se povoluje maximalne jedna a musi byt s vhodnym popiskem😉

21. únor 2019

@tratatundra chapu, kojeni je uplne minove pole

21. únor 2019
21. únor 2019

Ja to tu ještě schytala s ditetem mladsim tri roky co zuzlalo tatranku.

25. únor 2019

@tratatundra tak na to bacha, nás za dítě na nočníku vyhodili z kempu 😂

1. bře 2019

@majus6 Neneeee, kde, prosím tě?

1. bře 2019

@tratatundra Na Zélandu, takovej dedek nerudnej, mam pocit, ze nektery lidi asi v zivote nemeli ve svy blizkosti maly dite.

2. bře 2019

no, já posledně zchytala sprdung za tuto fotku. Ano, děje se tam strašná věc, kojí se 18 měsíční syn 😀 sice by to nikdo nevěděl, kdybych to nenapsala, ale budiž 😀 že prý nezvládám výchovu.
Taky když jsem jednou napsala, že mám chronické onemocnění (Myastenii), tak mi bylo řečeno, že jsem sobecky přivedla na svět dítě. Sice marně uvažuju, jak může být dar života sobecký a zda jsem se při jeho příchodu na svět cítila nějak skvěle (ne, necítila), dědičné to samo o sobě taky není, ale budiž... Mimochodem mi tohleto řekla zdrav. sestra. Fakt super pocit. Lidem se hold nezavděčíš.
Jinak k těm komentům, jediné, co chápu je snad to visítko a chodítko. Přiznám se, že tam na to taky upozorňuju, protože v kombinaci s problémy s kyčlí u novorozence to může napáchat hodně škody, vlastně jsem sama toho příkladem, kyčle jsem měla hodně špatné, peřinku jsem měla dlouho a pak jak to už šlo, byla jsem v chodítku (prakticky denně) no a dnes ve 28 letech mám kyčle a páteř úplně v háji :-/. Kolikrát nemůžu bolestí spát, tak musím mít na noc analgetika, abych se vyspala. Možná kdybych v chodítku nebyla, tak by ty kyčle nebyly v tak špatném stavu. S páteří nevím, tvrdí se, že to vliv má, ale něco udělalo asi i moje povolání.
A strava se asi zbytečně moc řeší, pokud si dá vyjímečně a nejí to denně, tak co... Manžel synovi taky občas dá zobnout termix nebo babička, když ho hlídala, to se zase svět nezboří a patrně to nezpůsobí, že půjde na operaci kyčlí ve 40 letech 😀 Někde jsem slyšela, že radu máš dávat pouze ve dvou případech - jsi-li o ni požádán nebo když jde o život. Toho se držím 🙂

7. bře 2019

A proto nedavam na net zadne fotky...a mam klid!!

7. bře 2019

@tratatundra S tím kojením, tam je určitá hierarchie, hodně záleží, jak je dítě staré. Já vypozorovala reakce nějak takto (hlášky z naší rodiny a známých)
0-3 měsíce - To je krááásnýýý (fotí, jak kojím)
3-6 měsíců - prosímtě, nedávej mu furt to prso, dej mu radši dudlík
6-12 měsíců - Jak dlouho v tom hodláš pokračovat?
12-18 měsíců - od roka se stejně kojí jen voda, už mu to nic nedává. Tetě xxxx se stejně v roce odstavil
od 18 měsíců - ježiš, to je divný. 😀

Dál jsem se zatím nedostala, malý má 18 měsíců 😀 S argumenty s WHO a doporučení kojit do 2 let u nich moc nepochodím, u nás v rodině měly všechny děti Sunar plný vitamínů 😀 a já hold pořád kojím tu vodu 😀

7. bře 2019

@no_title 😂 to je jak u nás v rodině, navíc mi babička předkládá články o tom, jak nějaká matka kojila do sedmi let a že já s takovou budu taky (dcera 16 měsíců)😂😂

7. bře 2019

@no_title Hmm 😀 malý má 8 měsíců a chlap mi nedávno říkal- proč ho ještě kojíš? Už ho nekoj.. 🙄😂 no, až bude kojit on, tak se s ním o tom možná budu bavit 😁

7. bře 2019

@no_title moje zkušenost je kojení 18m+ - to ho budeš jako kojit až do 18ti let?!?

7. bře 2019
7. bře 2019

@brigule osmnáctka jako osmnáctka 😀

7. bře 2019

No musim rict, ze ja nejak nikdy nic nekomentuji nebo si myslim svoje a vicemene je mi jedno, kdo co dela. Ale ted v praci to pro me byl sok a opravdu pro me nevychovane a nerespektujici. Pracuji na urade, neco jsme resili a pani u toho celou tu dobu kojila, ale dvouleteho klucika. No reknete samy, to snad mohla vydrzet, a pokud mel zizu, tak mu treba dat napit vody nebo odejit do vedlejsi mistnosti. Chudak sef, nevedel, kam se koukat. Tak to na me bylo hodne. A to proti kojeni ani na verejnosti nic nemam.

7. bře 2019

@vevina14 taky jsem dělala na úřadě a paní na mě vytáhla OBĚ prsa a jedno strčila do pusy tak tříletému k rohlíku,co měl v ruce.Nevim,jsou chvíle,kdy tak velké dítě může počkat nebo dostat něco jiného.A klidně mě ukamenujte☺

7. bře 2019

@vevina14
@lufinka90 Ono ve skutečnosti je tohle spíš výchovný problém než kojící. Je spousta maminek, které kojí 3leté dítě třeba jen na uspání - čili o tom prakticky nikdo neví. Mají domluvu, že jen doma nebo jen v posteli atd.

Se starším dítětem se dá domluvit, ale nejde to úplně hned. Syna se snažím učit, že venku ne a skutečně v nosítku ani kočárku už kojit nechce, jen doma, ale už bylo pár situací, kdy mi nezbylo. Posledně na autobusové zastávce, byl unavený, hladový a do toho se vzteknul. Nepomohlo nic, křičel na celé kolo a lidi se otáčeli... Co se dalo dělat 😀 beru to tak, že má teprve rok a půl, i když vývojově spíš tak okolo 14 měsíců, ještě se neumí uklidňovat jinak než orálně, prostě k tomu ještě nedozrál. Ještě ani nemluví, rozumí jen nejjednodušším slovům, domluvit se s ním moc nedá. Ano, dostala jsem pár odsuzujících pohledů, ale to se dělá snadno, když do toho člověk nevidí. Tím chci říct, že i u těch dvou mohlo něco podobného být. Znám paní, co kojí asi 4letého kluka s těžkým autismem, nic jiného na jeho záchvaty nepomáhá. Vidět to někdo neznalý, taky ji odsuzuje. Neříkám, že ten 3leťák byl ten případ, ale prostě pokud člověk nezná situaci, je snadné soudit.

7. bře 2019

@no_title no tak u nas to same. Ale me rodina zacla masirovat hned na zacatku, ze mam male davat ihned UM, ze za komunismu (tedy jejich let) se takove nesmysly nevymysleli a ze ji mam davat sunar, aspon se vyspim a ona bude spokojena. Vlastne vsechno co delam, delam spatne, protoze se dnesja vsechno moc prehani. Choditko jsem taky odmitla.... odpoved: brzdim ji ve vyvoji. V 6 mesicich ji cpali proti me vuli majolku, kdyz jsem se vzeprela, tak jsme se super zrafali. A to je porad neco...hlavne problem jakotze jeste ma pliny a nechodi na zachod (20 mesicu)... Otec to dovrsil hlaskou, vsak uz si rika ee, ne? Jaktoze si nerika, to uz by mela si rikat, ze chce na zachod..... Momentalne ted ale celim zase masazi, ze abych si odpocinula (jsem, ve 32tt a docela melu z posledniho) tak mam dceru soupnout do skolky.... Vsak jejich kolegyne z prace to taky udelala 😀 vubec vsechno co dela kolegyne z prace je spravne. Na to jsem se uprimne zasmala. Ve 20 mesicich odpravit do skolky dite, ktere je na me absolutne fixovane, ma pliny, a vim,, ze ona jeste neni ve spravne dobe na odlouceni, do skolky opravdu davat nebudu.

7. bře 2019

@biedronka10 Naši zase nakrmili malého prošlou zmrzlinou, když jsem nekoukala. Všichni pak zvraceli vč. malého 😔
od té doby jsou jako opatrnější

7. bře 2019

@no_title no a to je velky rozdil oproti u nas....bych mohla vypravet

8. bře 2019

@no_title to dite bylo naprosto v klidu, ta situace tomu neodpovidala, ale samozrejme, ze stat se to muze, ale uz je rozdil jestli na autobusove zastavce nebo na urade

8. bře 2019

@no_title OT - super nositko! 🙂A k tvému onemocnění-mně přijde naopak fajn, mít potomka 👍

9. bře 2019

@hubertka díky 🙂 je od kokonu 🙂

10. bře 2019

Začni psát komentář...

Odešli