1 / 1

    Avokado ji kazdy ted taky jen kvuli tomu, ze je to popularni🙂
    Jinak sushi miluji a delam si ho i doma🙂)) mooc mi chutna🙂

    8. dub 2020

    Bily cukr, bila sul, margarin, pribinaky, lipanky apod. Pro me nejvetsi sajrajty, co nekupuju. Nepopularni nazor je to proto, ze je porad vyrazna mensina, co to ma stejne a nejen maminky jsou schopne na toto tema se prave zhadat kdekoli, kdykoli, kor kdyz jde o to, jestli to svym malym detem davaji nebo ne. 😁 Mne je jedno, kdo to dava, ale ja mam i na navsteve problem to pouzit (ale delam to, pac horke kafe nevypiju). 😁

    8. dub 2020

    Kdyz reknu jidlo hamburger. Jsem divna, ze ho nejim, protoze ho ji uplne vsichni. 😂

    8. dub 2020

    @roseinka To jsme se krásně sešly – s tím bílým cukrem 🙂 Já jsem totiž ve své sociální bublině za vyvrhela, protože jsem bílý cukr nezavrhla 🙂 Necpu ho všude, zacházím s ním uvážlivě, ale než ho nahrazovat nějakýma těma stéviema a dalšíma, to radši trochu cukru (bílého, třtinového, muscovado...) Dost kamarádek na mě kouká, jako by mě měl cukr každou chvíli zabít 🙂

    8. dub 2020

    Já jsem pro všechny divná, jelikož nejsem schopna ani ochutnat sushi, langusty, krevety, ústřice a jiný potvory 😀

    8. dub 2020

    @kakba Já nejim pizzu 😀

    8. dub 2020

    Ja si myslim ze takovy ty booom ohledne piti rapikateho celeru, avokada atd...je jen proto ze to doporucujou celebritky😅

    8. dub 2020

    @bramarfi ja pouzivam trtinovy, ale jen na peceni a do kafe, jinak cukr ani nahrady nepouzivam 😁

    8. dub 2020

    @vendy30 tez ani neochutnam 🥵😆

    8. dub 2020

    Nepozřu a úplně nenávidím buchtičky se šodó... Jo a taky si myslím, že se strašně přeceňuje svíčková omáčka. Každá žena v mém okolí před ní má nebo měla respekt... Nechápu proč. Za mě naprosto banální záležitost...

    8. dub 2020

    Se sushi absolutne souhlasim, fuj. Jist syrovou rybu ne dekuji. Dal, je moda row stravy,bio,vege, ani nevim jak se to pise🤣 boze a ja nevim co jeste.....dle me pouze jde o modu,nic vic. Sakra, ja si tak rada dam kus pecenyho masa s hortici a chlebem, zajim to kopou zmrzliny se slehackou ze spreje a pak to zadlabnu pribinakem z obchodu. A pred spanim sezeru pul kyla levne cokolady s kopou buchet s bilym cukrem 😁😁 A druhej den si nekde po ceste naplnime bruchy poradnou davkou kfc. Proste mi ty ""sajrajty"" chutnaj, no a?

    8. dub 2020

    Pro mě olivy mají stejnou chuť jako hlína

    8. dub 2020

    @makynaeliska A pritom je to i silena blbost. Ja si myslim ze tyto exo potraviny mi ve stredni evrope nemuzeme poradne stravit. Pro nas je stredem jablko,rajce atp. Ale to co tu proste neroste na to nemame delane zaludky. Ja bych chtela videt cernocha v africe jak se cpe nasim rajcetem...chudak. Obcas,budis. Ale jist to denne,notabene to pit, ou dekuji nechci. Navic mi avokado ani nechutna. Nekupuju zadne cizo veci. Nase je nej. Takze koktejl z jahod je nej.

    8. dub 2020

    Já nemám ráda extrémy, to znamená bílou mouku a bílý cukr klidně, ale nic nepřehánět. Chtěla bych vidět všechny ty "jidlofasisty" az by přišla nouze (viz teď vykupovani obchodu) co by jedli a jak by se nad všemi těmi "jedy" osklibali. Doma to sice moc nejime a nepoužívám, ale pokud dceri (dva roky a deset mesicu) dá někdo někde na návštěvě něco sladkého, děda ji koupí zmrzlinu atd., tak nehystercim a nechám ji to sníst. @mariegroth Jsem ráda, že jsi zmínila to sushi. Já ho mám ráda a i v Praze si ho občas dám. V Japonsko jsem před časem hodně pobývala pracovně a rostu z toho, jak se každý druhý chlubí tím, že si dělá doma sushi sám. V Japonsku se sushi doma skoro nedělá, na sushi se chodí ven. A navíc syrové ryby nejsou nic zdravého, obzvláště v kombinaci se sojovkou. Tuším, že Japonsko je první na světě v počtu rakoviny žaludku a uvádí se, že za to mohou právě ryby a nadměrná spotřeba soli.

    8. dub 2020

    Jinak nejim hodne veci, minule jak jsi sem davala tu anketu, mi nekdo psal, ze je tezky mi uvarit, neco v tom smyslu...Neni, vubec neni....Jen nejim takovy ty "cizokrajny" a "modni " veci....z obyc jidel nesnim akorat koprovku, to nikdy a nesnim vylozene nesnim vnitrnosti....
    Coz si myslim neni hrozny...
    Ze nesnim olivu, avokado, krevety, mrchy z more atd...my rozmazleny neprijde 😅

    8. dub 2020

    A jako dat predemne nekdo takovou tu ustrici a vysrkni ji, prisaham ze jak nezvracim, asi bych si vyvratila zalud 😂😂😂

    8. dub 2020

    fuj ta hrubka😅mi neprijde samozrejme

    8. dub 2020

    @maok Avokadovy toast je takove jidlo generace millennials 🙂

    8. dub 2020

    V me socialni bubline neni zvykem nad jidlem premyslet jako nad necim co muze byt pouzito jako podpurna lecba, vetsinou to vnimaji jen jako palivo a krouti hlavou nad tim ze ja volim koreni nebo jednotlive slozky jidla nebo samotna jidla i podle toho co nektereho clena domacnosti trapi

    8. dub 2020

    @makynaeliska tobě to někdo psal? Já měla zaručeně nejvyšší číslo 🙈 takže buď v klidu 😉

    8. dub 2020

    @kakba Ja to chapu. Ona je to houska s mletym masem. I Kdyz ja si na dobry burger potrpim

    8. dub 2020

    @vendy30 Take nemam rada morske plody.

    8. dub 2020

    U spousty potravin si myslím, že se to teď ji jen proto, že je to in a přitom to není dobrý. Avokádo, chia a další.

    8. dub 2020

    @gracinka7 jj ale ve srande , ja mela kolem 18-19 veci ale samy tyhle sushi, oliva, avokado, krevety atd...Pivo, sojovka

    8. dub 2020
    8. dub 2020

    @makynaeliska No, ten dzus z celeru taky moc nechapu. Ja ho mam treba rada jen tak kousat. Nevim, proc bych si ho mela dzusovat.

    8. dub 2020

    @klpoiu Jo, casto se lidi boji priznat, ze jim “prasarny” chutnaji

    8. dub 2020

    @vendy30 nejsi...Ja kdyz jsem chodila na praxi do jednoho spickoveho hotelu, ochutnala jsem jen ze zvedavosti lecos, zraloka, zelvu, zabu, krevety atd...A ne nikdy vic to do ust nedam....Stejne jako bych nedala do pusy zadny hmyz treba brrr

    8. dub 2020

    @makynaeliska tak já 28 😂

    8. dub 2020

    @ivaze Ona ta ryba je ale nejak upravena, ze? Neni to uplne syrove, ne? Samozrejme nemyslim tepelne 🙂

    8. dub 2020

    @mariegroth tak to ja ne...I tady na mk klidne priznam, ze miluju Nuttelu dlabat ze sklenice lzici, tehotenstvi jsem prezila na Mirinde a Capri sono 😅miluju bramburky, susenky a tak 😅

    8. dub 2020

    @gracinka7 Je pro me zajimave, kolik lidi uvadi avokado a ze jim nechutna. Ta avokada co jsem jedla v Evrope mi prisla chutove opravdu jina, nez co mame tady u nas - avokada z kalifornie a mexika. Asi je to logicke kvuli dovozu. A nebo jsem mela blby avokada 🙂

    8. dub 2020

    @makynaeliska Ja to take priznam. Ale zase musim rict, ze si sama uvedomuju, jak se moje telo citi po prasarnach. Vseho s mirou 🙂

    8. dub 2020

    Stejně je nejlepší topinka na sádle s tunou česneku....
    Ale avokádo a spoustu dalších věcí jím také a ráda. Ale sekaná se svíčkovou prostě neee, ačkoli kuličky z ikey s tou jejich omáčkou jsou skoro to samé a to mi nevadí 🙂

    8. dub 2020

    @mariegroth Ryba by měla být syrova, dnes se to dělá tak, že ryby se (i v Japonsku) nejprve hluboce zmrazí, aby se předešlo případně nákaze.

    8. dub 2020

    Třídění odpadů.....já třídím jen plast,ostatní všechno

    8. dub 2020

    @ivaze aha, aha! To byla asi ta “uprava” o ktere jsem mela nejake podvedomi 🙂

    8. dub 2020

    @mariegroth ja si treba pamatuju jak jsem byla v Recku a hned pod oknem jsme meli citrony, normalne strom s citronama, dva jsem si vezla v kufru domu, kufr vonel citronem jeste snad mesic a ta chut!!!!vubec se neda rovnat kupovanemu 😅

    8. dub 2020

    @verunkanatalka Tak ja se priznam, ze jsem ji v zivote nedelala. Mozna proto, ze mi vlastne nikdy nechutnala. Ale mela jsem ji po letech v ceske restauraci ve Washington D.C. a meli skvele knedliky.

    8. dub 2020

    Se mnou je to v jídle těžký, musí se mi líbit hlavně na pohled, jinak to ani neochutnam. V dospělosti postupně začínám jíst věci, co mám od dětství na black listu. Na dovolený bude manžel jíst každej den jiný místní jídlo a já jsem schopná jist celou dobu pizzu nebo salát. A většinou jsem byla za exota, když jsme chodili na obědy s kolegama z práce a já často o nějakým jídle prohlásila, že jsem to nikdy nejedla. Jednak neumím experimentovat a za druhý mamka vždycky vařila typickou českou kuchyni. Takže věci jako lasagne, dýňovou polívku, quiche a podobně jsem jedla až před pár lety. Co mi ale moc chutná je mango, akorát v obchodě nepoznám zralý 😀

    8. dub 2020

    @cuuza Já si zase z dětství u prababicky pamatuju topinku pečenou "na sucho" na kamnech, a sádlo nebo máslo se na ni dávalo az na talíři a ono se to tak pomaloucku rozpoustelo. Lahoda...

    8. dub 2020

    @mariegroth Když jdeme s partou do pizzerie, všichni si ťukaj na hlavu, že si dávám těstoviny 😀

    8. dub 2020

    Já nechápu kafe. U mnohých mi to přijde jako módní záležitost. Já ho nesnáším, smrdí mi a nedokážu pozřít nic, co obsahuje. Takže tiramisu fakt ne, jakýkoliv bonbon, který se cinknul kafem, vyplivnu a nedojím. Přesto znám spoustu lidí, co řeknou, že jim kafe taky nechutná, ale že třeba s mlíkem to přežijou a pijou takhle dvě denně.
    A nejvíc mě dostávají kecy typu, tak si dej laté, tam kafe skoro není, nebo já taky kafe nepiju, ale laté si dám. Co je k nepochopení na tom, že nesnáším kafe, takže ho nepozřu vůbec.

    8. dub 2020

    Já nesnáším cibuli a nikdy a na nic ji nepoužívám.

    8. dub 2020

    Já nechápu paniku z cukru a celkově módní odmítání sacharidů. Ale ono se to přežene 🙂

    8. dub 2020

    Sladký oběd není oběd, protože ze sladkého se prostě nedá najíst.
    Je po něm pořád hlad a chuť na slané jídlo. Tenhle názor nemá rád můj muž. Já mu tím zdůvodňuji, proč nedělám sladké obědy 🙂 Když už někdy babička udělá třeba sladké knedlíky, tak si k nim musím dát aspoň polévku, jinak to není oběd 🙂
    Mléko s medem je nejlepší na bolest v krku. Tady na MK hodně nepopulární názor, jelikož většina lidí tvrdí, že mléko zahleňuje a při nemoci se nemá pít. No, já to dávám sobě i dětem na bolení v krku a nic nás nezahleňuje, naopak moc pomáhá.

    8. dub 2020

    Celkově trend, že o jídle se toho víc namluvi, než sní. Naši známí dělají detailní rozbor zakusku, který si objednání ke kávě. Rozrypou ho, zdrbou, pak to stejně udělají s dezerty ostatním. Na můj argument, že mě můj zákusek chutná, mi bylo řečeno, že jsem toho málo ochutnala, tak nemůžu soudit. Chápu, nemám blog o jídle, nevarim exotické recepty s těžko dostupných ingrediencí. Mě tohle prostě přijde neslušné.

    8. dub 2020

    Můj tajný nepopulární názor mezi vegetariány je,ze vegetariánství a veganství je zvrácenost 😉

    8. dub 2020

    @mariegroth Já jsem vdaná 22 let a poprvé jsem se jí odvážila udělat před cca 10-ti letý... No a fakt mi přijde lehká... Dělám jí cca jednou za měsíc... Můj manžel a dcery jí miluju...

    8. dub 2020

    @sarunatko Ty jsi jako moje dcera... Tak nesnáší cibuli... 🤭

    8. dub 2020

    @makynaeliska no já mám dodnes v paměti ten pro mě hrozný smrad langusty, když jsme je kdysi v Puppu servírovali na sváteční večeři.

    8. dub 2020

    @vendy30 v Puppu jsem byvala taky na brigade ale touz je mraky let 😂

    8. dub 2020

    @makynaeliska jo jo. To už je velmi dávno. Tuším, že to byl silvestr 1999 🙈

    8. dub 2020

    - Velmi často narážím na tvrzení různých lidí, že pokud se člověk chce stravovat zdravě, jde o drahé rozhodnutí. Že zdravé jídlo je drahé.
    - Že celozrnné pečivo je zdravější. Bohužel mladší generace ignoruje dvě fakta - kupované pečivo je většinou barvené (barviva jsou navíc směsí chlupů, kostí apod.), za druhé, že trávení malých dětí, nemocných a starších lidí, jaksi nesvědčí.
    - Dost žen netuší, že kombinace ovesné vločky a mléko, ve skutečnosti odvápňuje, takže podobné snídaně jim nesvědčí.

    8. dub 2020

    Nesnáším řízek a bramborový salát. Uplne se mi navaluje.

    8. dub 2020

    @berynka na vegetarianstvi a veganstvi mam taky svuj nazor. Clovek je masozravec kterej sezere vsechno 😂

    8. dub 2020

    @petaov Presne!!! Sladky obed neni obed

    9. dub 2020