redakce
24. únor 2018
1090 

Chci otěhotnět! Aneb co všechno dodržovat, když se začínáme snažit?

Po miminku touží většina žen. Už od malička si hrajeme na maminky a staráme se o panenky, které miminko představují. Dříve či později přijde doba, kdy hru vystřídá realita a touha po skutečném miminku. Některým z nás děťátko vstoupí do života nečekaně, jiné plánují a snaží se. Proběhne-li nám hlavou věta „Chci otěhotnět!“, obvykle se snažíme udělat vše možné a nemožné, aby se nám to podařilo co nejdříve.

Co tedy dělat, když chceme otěhotnět a začínáme se snažit

Podstatou všeho je být psychicky a fyzicky v pohodě. Zdravotní stav však na začátku snažení většinou nezjišťujeme.

1. Kdo tedy chce, může navštívit lékaře a absolvovat alespoň preventivní prohlídku, kterou dlouho odkládá.

2. Přestaňte užívat antikoncepci. Nejlépe alespoň pár měsíců dopředu, aby se tělo pročistilo. 

3. Omezte alkohol na nulu a pokud možno i kofein, cukr, umělá sladidla a dochucovadla atd. To vše má na nás negativní účinky. Snažte se jíst pravidelně a vyváženě. Samozřejmě nemusíte překopat celý svůj jídelníček, ale pro zdravé fungování těla prostě určitá vyváženost vitamínů důležitá je. Kdo nechce spoléhat na přirozené zdroje v potravě, může v lékárnách sáhnout po speciálních přípravcích. Nezapomínejte ani na kyselinu listovou, která je pak také důležitá pro správný vývoj miminka v bříšku.

4. Dodržujte pitný režim. Voda je rovněž pro fungování organismu velmi důležitá.

5. Pokud možno se vyhněte i kouření, návštěvám zakouřených místností atd. Pokud kouříte opravdu hodně, třeba i více krabiček za den, poraďte se s lékařem. Abstinenční příznaky vám psychický klid, který potřebujete, nepřidají.

6. Nebojte se pohybu a cvičte. Zejména cvičení na posílení pánevního dna i břišních svalů. Můžete třeba plavat, cvičit jógu nebo pilates. Zkusit můžete Dornovu metodu, která rovná tělo a vrací klouby na své místo. Mimo jiné se zabývá i kostrčí, jejíž špatné postavení může mít vliv na otěhotnění. 

7. Vyhněte se stresu, odpočívejte, relaxujte nebo se bez výčitek věnujte koníčkům, prostě cokoli, co zaměstná vaši hlavu, uvolní vás, zbaví bloků, učiní radost a především vám nedovolí alespoň chvíli myslet negativně a tvořit si v hlavě bloky.

Ovulace, plodné období a sex

Zjistěte, kdy máte ovulaci a plodné období. Poznejte svůj cyklus. Použít můžete i ovulační testy nebo měřit bazální teplotu.

S ovulací pak úzce souvisí i pohlavní styk. Mějte ho často, ale do ničeho se nenuťte. Nucení a neužívání si vede k blokům v hlavě. 

Bylinky a babské rady

Na podporu otěhotnění si můžete vzít na pomoc i bylinky. Kontryhel, který pomáhá upravit cyklus a posiluje ženské orgány. Přidat můžete také meduňku či heřmánek, které rovněž upravují cyklus.

A co praví babské rady? Vyhýbejte se horkým koupelím, ty mohou negativně ovlivnit zahnízdění vajíčka či ovulaci a u mužů zase negativně ovlivní tvorbu spermií.

Po pohlavním styku dejte nohy nahoru nebo udělejte svíčku a podložte zadeček, alespoň na dvacet minut, prý tak zamezíte vytečení spermatu a spermie se snadněji dostanou, kam mají.

Rady maminek z koníka si můžete přečíst i ve fórech:

Existuje způsob, jak co nejrychleji otěhotnět?

Máte rady, jak otěhotnět?

Půlroční cvičení podle Ludmily Mojžíšové k otěhotnění

Zdroj informací:http://www.futurebaby.estranky.cz/clanky/novy-zivotni-styl.html

Musim rict, ze tem cyklus, co jsem si po te podlozila zadek polstarem se zadarilo, mozna na tom neco bude 🙂

24. únor 2018

zaklad je mit ovulaci.Sance na otehotneni je 2-3 dny,zdrave spermie ziji cca 5 dni,takze to chce se trefit.Uplne nejlepsi je si behem ovulace zajit na gyndu,kamaradka se rok snazila,mela kolem 33 let,az na gynde ji doktorka rekla "dneska je to idealni" a fakt ze jo..s druhym na to sli stejnou metodou a opet hned otehotneli. Me doktor rikal,ze ovulace probiha cca 13.den od zacatku menzes,ale pak kdyz me kontroloval,tak zjistil,ze mam idealni den na otehotneni a byl to 11.den..je fakt,ze jsme se k tomu s manzelem nedostali,ale verim,ze byla ta nejvetsi sance...takze podle.No ale nejlepsi je neplanovat,jako s nasim prvnim,proste to prijde a clovek si rika,ze to tak ma byt 🙂

25. únor 2018

Začni psát komentář...

Odešli