🌹Být dobrá máma...🌷
    Každá máma chce být ta nejlepší. Ale co to vlastně znamená? Napadlo vás někdy, že kritéria toho "být dobrá máma" se v čase neustále měnila?
    Ve středověku byla dobrá máma ta, která dokázala pro svoje dítě zajistit jídlo a teplo. Ve šlechtických kruzích byla za dobrou mámu považována ta, která dítěti opatřila chůvu a soukromé učitele a viděla ho jednu hodinu denně, kdy si s ním pohrála. V minulém století byla "podle režimu" dobrá máma ta, která dala dítě od 3 měsíců do jeslí, protože tam mu zajistila péči, aby ona mohla sloužit vlasti. A není to tak dávno, co byla dobrá máma ta, která dítěti od 4 měsíců dala knedlík s omáčkou, protože ho nebude ochuzovat.
    Moje maminka byla v 90 letech dobrá máma, protože mi obula pevné uzavřené boty a nechodící mě posadila do chodítka, abych si užila trochu toho pohybu. A ten knedlík mi dala taky!
    Dnešní doba je na maminky, podle mě, jedna z nejnáročnějších a my mámy jsme díky sociálním sítím vystaveny velkému tlaku na to, být nejlepší z nejlepších. Nesmíme solit, sladit, používat papírové plíny, musíme prát v eko prostředcích, všechno kupovat jen bio, všechno si vařit a péct sami, musíme se dětem věnovat, hrát si s nimi ve stylu montessori pedagogiky, nesmíme jim pouštět pohádky, musíme k nim přistupovat s respektem, neustále je rzovíjet a tak dála, a tak dále. Poznáváte to?
    A víte co? Za 20 let to všechno bude zase jinak a naše děti si budou ťukat na čelo jak jsme je to vychovávali. Ale já věřím,že všechny mámy co tu jsme, ať dáme dítě do chodítka nebo mu v roce strčíme pribináček, jsme prostě DOBRÉ mámy. Svoje děti totiž bezmezně milujeme.❤❤❤