Měkké máslo vždy při ruce s máslenkou na stůl od TESCOMY + soutěž o 3 máslenky DELLA CASA
Máslo patří k neodmyslitelným součástem našeho jídelníčku. A ať už si jej mažeme na pečivo k snídani, nebo ho používáme jako surovinu při pečení, tak dobré čerstvé máslo nenahradí nic. Máslo by mělo obsahovat minimálně 80 % mléčného tuku, zbytek je voda a mléčná sušina.
Určitě se vám už stalo, že jste chtěli rychle posnídat, ale máslo právě vytažené z lednice bylo tuhé a neroztíratelné. Nebylo by lepší, kdyby máslo bylo stále měkké, připravené k okamžitému použití? Máslo se ale doporučuje skladovat maximálně při 8 °C, což v praxi znamená skladování v lednici.

Tento problém řeší unikátní máslenka na stůl od TESCOMY. Máslo v ní můžete uchovávat při pokojové teplotě na kuchyňské lince, což zaručí, že máslo budete mít vždy roztíratelné a připravené k okamžitému použití. Máslenka funguje na principu vodního filtru. Máslo je uzavřeno v nádobě, kterou uzavírá druhá nádoba naplněná vodou. Voda v druhé nádobě zaručí, že se bakterie a nečistoty do másla nedostanou.

Příprava máslenky je jednoduchá. Do spodní části máslenky nalijete 80 ml studené pitné vody a horní část máslenky naplníte změklým máslem. Máslenka pojme celé velké 250 g máslo. Máslem naplněnou část jen zarovnáte nožíkem, který je součástí balení a vložíte do druhé části s vodou. Takto připravenou máslenku necháte na stole a postupně si odebíráte másla tolik kolik potřebujete. Vodu v máslence se doporučuje měnit každé 3 dny za novou, což je jediná starost, kterou s touto máslenkou budete mít. Máslenka na stůl obsahuje i nožík, kterým snadno máslo rozetřete na pečivo. A co velice oceňuji, máslenka je vhodná i do myčky na nádobí.
A to co vás asi zajímá nejvíce - máslo uchované v máslence DELLA CASA vydrží čerstvé minimálně 14 dní.
V naší domácnosti je spotřeba másla velká, mimo jiné i proto, že ráda peču. Při pečení velké části moučníků je potřeba změklé máslo, což dříve býval problém, se kterým bylo spojené čekání na “povolení” másla právě vytaženého z lednice. S touto máslenkou už nemusím čekat a můžu ihned péct.

A malý tip na závěr. Do máslenky nemusíte dávat jen kupované máslo. Máslo si můžete udělat domácí. Domácí máslo si připravíte jednoduše. Potřebujete čerstvé domácí (tedy nepasterované) mléko, které zakoupíte v mlékomatu nebo na farmě blízko vašeho bydliště. Mléko necháte stát v chladu několik hodin, nejlépe přes noc. Ráno seberete naběračkou smetanu, která se na povrchu mléka utvořila. Podle velikosti nádoby a množství mléka jde o 2-5 cm silnou vrstvu. Smetanu pasterujete a pak jen šleháte. Nejdříve ušleháte šlehačku, tu přešleháte a po chvilce dalšího šlehání se vám začne oddělovat máslo od podmáslí. Máslo dáte do mísy se studenou vodou a několikrát properete a hnětete jako těsto. Máslo se musí zbavit veškeré tekutiny, aby vám v máslence vydrželo dlouho čerstvé.

Jestli se vám máslenka zalíbila, zúčastněte se soutěže o máslenku na stůl DELLA CASA. Do komentáře pod tento článek pošlete fotografii svého upečeného moučníku, který obsahuje máslo a napište o jaký moučník se jedná.Tři nejzajímavější moučníky budou odměněni máslenkou na stůl DELLA CASA od TESCOMY.
Soutěž potrvá do neděle 18.2.
Hodně štěstí všem zúčastněným.
----------
Tento článek vyšel s podporou TESCOMY
Doporučujeme
Nejraději peču s kynutého těsta, to mě baví asi nejvíc.
Tohle je asi 3 roky stará fotku dortu pro mého syna ke svátku. Byl to vlastně můj první dort ♥
Dort pro mnou dceru, pečený na přání 🙂
Naprosto nejdokonalejší krajová specialista. Čermenský koláč (PODORLICKO).
Recept:
5 žloutků
500g másla (ne rostlinný tuk, koláče jsou mnohem lepší)
100 g cukru => utřídit
1000 g hladké mouky (přesít)
250 ml mléka
100g droždí
Trocha cukru a mouky=> kvásek
- vypravovat těsto (nenechává se kynout) rozdělit na 20 kusů (udělat bochánky)
- vyválet do čtverce (aby bylo těsto tenké, ale dalo se s ním pěkně pracovat)
- dát náplň - hodně (povidla, tvaroh, mák nebo ořechovou) - nanést do kosočtverce
- zavázat (vznikne čtverec cca 10x10cm)
- potřít vajíčkem, upéct dozlatova
- horké potřít rozpuštěným medem a posypat strouhaným perníkem
Klasicka dvoubarevna buchta s ovocem ;)
Jahodové řezy zmizí velice rychle 🙂
@lustr88
ingredience na korpus :
140 g hořké čokolády
140 g másla
140 g vanilkového cukru, nebo cukr krystal + semínka z 1 vanilkového lusku
100 g mouky (dala jsem hladkou mouku, v origo receptu je polohrubá)
6 bílků
špetka soli
ingredience na polevu :
100 g hořké čokolády
50 g másla
meruňková zavařenina
V troubě (vodní lázni, nebo na radiátoru) nechat změknout máslo s čokoládou, za stálého míchání přidat cukr, mouku a na konec tuhý sníh z bílků. Těsto vlít do dortové formy vymazané a vysypané, nebo vyložené pečicím papírem. Péct při 150 stupních asi 35 minut. Na vychladlý dort namazat meruňkovou marmeládu a polít čokoládovou polevou, která se připraví mícháním čokolády a másla ve vodní lázni, nebo jak je kdo zvyklý.
Marcipánový dort s máslovým krémem 🙂
Já jsem tedy v pečení spíše začátečník, hlavně co se třeba kynutého těsta týče, ale pracuji na tom 🙂 posílám šneky z kynutého těsta, náplň máslovo-skořicová.
@pavlabartova Peču podle Maryny: http://www.laskominyodmaryny.cz/2012/03/trhaci-...
Banánový chleba. Strašně dobrá a jednoduchá banánová buchta, kterou dělám, když mi doma zůstanou hodně zralé banány. A s pečením pomáhá i dvou a půl letý syn. Hlavně tedy s ochutnáváním, máslo s cukrem a s banánem, mňam 😋.
@lucikproch Tescoma vybírá vítěze, takže vám nemůžu říct 🙂
Rada pecu a nejvíce z kvalitního másla rada z je dělám i krémy a nejvíc milujem koláče a dorty😊😍
@hadruska
@veverik_
@adelka4505
soutěž už skončila
Začni psát komentář...














































Peču ráda a peču často 🙂 Zde je foto "Apple pie".