shak29
    19. črc 2020    Čtené 427x

    Möller's omega 3 - děti je budou milovat

    Jako máma 4 dětí se snažím podporovat jejich imunitu všemi možnými způsoby, protože když se s nemocí "chytne" jeden, jede to pak už jako lavina a na měsíc mám o zábavu postaráno. Navíc nemám ráda, když mají nějakou bolístku, takže mají pohyb a vitamíny v podobě ovoce a zeleniny. Jako tanečnice mají holky toho pohybu víc než dost po celý rok a během soutěží není prostě možné, aby onemocněly a vypadly z tréninku nebo formace. Páťa hraje fotbal a za míčem běhají ať je slunce, nebo déšť. A Sebíček? To je z nich snad největší živel, který si během jeho 1.roku prošel opakovaným pícháním oušek, bronchitidou a laryngitidou. 

    Kvůli mé štítné žláze jsem začala užívat rybí tuk od Möller's ve formě kapslí a všimla jsem si, že od doby, co je beru, se mi vyhýbají bacily obloukem. 👌 

    Zařadila jsem tedy rybí tuk i dětem, ale v tekuté formě to bylo peklo pro ně - a pro mě každodenní rozčilování, a to i když byl s příchutí. Po čase jsem to vzdala. 🙈 

    Během jara a léta už je k dispozici široká nabídka ovoce a zeleniny a úroda je i na zahrádce. Ale co na podzim a v zimě? Jak je udržet ve formě? 🤷‍♀️ 

    Když jsem viděla tuhle pecku od Möller's, musela jsem ji mít - ať nás na testování vyberou, nebo nevyberou, objednám ji tak jako tak. A budu objednávat dál. 

    Při čtyřech dětech rybičky zmizí a ani nemrknete. Navíc, když za vámi chodí i nejmenší s nataženou rukou, s pohledem kocoura ze Shreka a slovy: "Mami, bobon." 😍

    Na krabičce je uvedeno od 3 let. Naše čtyřka je už ostřílená, a tak jsme prubli rybičky i u něj. Poctivě a bez problémů vše rozžvýkal a pronesl "mňam, etě." 👌

    Anetka, která si pečlivě vybírá, co sní, si každý den nosila s nadšením krabičku a čekala na vyloupnutí rybky jak pes na aport. 😀

    Nicolka jako jediná neměla problém ani s tekutým rybím tukem, ale bonbon je prostě bonbon. 🐟

    A Páťa? Na toho než vždy došla řada s přídělem, četl si zajímavosti na zadní straně krabičky. Velmi chválím balení. ☝️

    Takže suma sumárum 🤔 Balení obsahuje 45 rybiček, tedy 5 platíček po 9 rybičkách. S užíváním 1-2 🐟 denně nám jedno celé balení vystačí na týden. Při ceně 264,- za krabičku se člověk vcelku prohne 😀 - lze nějaká množstevní sleva? 😀😀 No tedy, jak už jsem psala výše, želé rybky lze dobře rozžvýkat, voní po malinách a jsou lehce mastné.

    Na vnitřní straně víčka krabičky si můžete označit, zda jste již rybku vzali, nebo ne, a odpadá vám díky tomu přemýšlení a počítání, kdyby náhodou jste třeba málo spali... 😀

    Jako máma, i z vlastní zkušenosti, Möller's doporučuji pro děti, ale i pro vás.

    Želé rybky jsou skvělý nápad a rozhodně nebudou chybět v naší domácnosti a ani v taškách na tréninky nebo soutěže.  💪 🏆

    Děkujeme za možnost testování a přejeme krásné prázdniny. 👌

    #zkusenosti_mollers_rybky

    lussinda83
    19. črc 2020    Čtené 316x

    Ochutnávka bonbónů, které obsahují vitamíny

    Před několika týdny jsem byla vybrána s dětmi k testování rybiček.

    Samozřejmě, když jsem se tuto novinu dozvěděla, trochu mě zamrazilo... při představě, jak jsem dostávala rybí tuk ve školce já... brrrr. Z hnědé tubičky přímo do pusy, fuj, do dnes si dobře pamatuji tu odpornou chuť, to se snad nedá zapomenout.

    Ale co, když to před dětmi nezmíním, určitě to projde hladce.

    Nějak se zdrželo doručení, takže jsme toužebně očekávali zásilku. Když dorazila, děti už byli nadšené, že poprvé vyzkoušejí. Se zpožděním, ale přeci.

    Nastalo dilema. Děti berou stávající vitamíny, otázkou bylo, jestli se smí rybičky brát zároveň, nebo budeme muset stávající vitamíny vysadit, po dobu užívání rybiček. Nikdo mi bohužel na koníkovi neuměl poradit.

    Obě děti jsou dost rozdílné, krom toho, že mají mezi sebou 7 let rozdíl, tak hlavně ve stravování to mají každý jinak. Dcera (3r) jí v podstatě vše, není vybíravá. Syn (10r) je přesný opak, nejí téměř nic a ještě ve velmi malém množství. Takže jsem byla ráda, že mohou vyzkoušet oba.

    Balík přišel, první rozbalení, veliké nadšení. Po rozbalení mě velmi překvapilo balení každé rybičky zvlášť, příjemný gelový vzhled. No přiznám se, že první ochutnání ve mě trochu vyvolalo hrůzu, když jsem viděla ty tváře. Oba přesvědčivě tvrdili, že rozhodně už další jíst nebudou. Já rybičku neochutnávala (přestože mi ji chtěli vnutit, ať vím, co že jsem jim to dala, ale odolala jsem), takže netuším, jak chutná.

    S každým dalším dnem ale bylo lépe a dokonce i 2x po sobě sami přišli, že nedostali rybičku.

    Děkujeme velmi MK za možnost otestovat rybičky, silně uvažuji, že v užívání budeme pokračovat dál.

    Přejeme krásné slunečné léto 🙂

    #zkusenosti_mollers_rybky

    d_zejn
    19. črc 2020    Čtené 601x

    Rybičky, rybičky, rybáři jedou aneb testujeme s Möller´s

    Když redakce Modrého koníka vyhlásila možnost testování želé rybiček od norské legendární firmy Möller´s, byla jsem v pozoru. Známá a velká firma, legendární rybí oleje, mnoho zkušeností a oni přesedlají z léty ověřené formy podávání oleje z tresčích jater na něco jiného? A ještě ve formě "bonbonu"? Jsem šťoural a nemám problém s kritickým pohledem, takže jsem u toho chtěla být. Kupodivu to vyšlo a testování je za námi... Tedy spíš za mými dětmi 🙂

    Složení je alfa a omega

    Pozitivní účinky pravidelného užívání rybího oleje bohatého na omega 3 mastné kyseliny a vitamínu D netřeba rozporovat. Obzvlášť v zimě, kdy je nedostatek slunečního záření a děti jsou často víc doma než venku, kůže nestačí produkovat potřebné množství D3. V roce 2016 SZÚ nechala udělat velkou studii u českých dětí a zjistila, že až 2/3 dětí má především v zimě a na jaře málo vitamínu D. Jeho nedostatek se neprojeví hned, ale až v dlouhodobém horizontu. Deficit není radno podceňovat, Möller´s rybičky suplementují 200 % denní dávky vitamínu D3, proto je velmi záhodno nabízet je dětem především v zimním a jarním období. 

    K omega 3 MK je nutné dodat, že si je tělo nedokáže vyrobit samo a je nutné je dodat zvenku. Jenže kdo z nás si dává alespoň dvakrát týdně mořské plody, tučné ryby nebo aspoň pstruha? Čí dítě je ve fázi, že s láskou jí ryby? Jeden exemplář mám sice doma, ale popravdě, rodinný rozpočet nedovoluje kupovat dvakrát týdně lososa/tuňáka v biokvalitě, abych měla čisté svědomí. Jenže pro děti je pravidelný příjem omega 3 důležitý pro rozvoj mozku, nervové soustavy (každý chce mít doma génia) i zraku. 

    Rybička plná oleje

    V ideálním světě by ideální dítě ráno před snídaní nastoupilo, poslušně otevřelo ústa a nechalo si do nich šoupnout lžíci rybího oleje. Jenže my v ideálním světě nežijeme, rybí olej nechutná zrovna jako jahodová zmrzlina a děti se mu raději vyhnou obloukem. S touto realitou pracuje i Möller´s a svoje oleje zabalilo to jiného kabátku. Ve formě ochucených želé rybiček je děti rozhodně slupnou jako malinu. V tomhle případě je ale nutné dětem vysvětlit, že ten "bonbonek" je potravinový doplněk, nikoliv sladkost. U malých dětí by mohlo lehce dojít k návyku, že každý bonbon je to pravé ořechové pro jeho vývin. U nás doma děti bonbony nekonzumují vůbec, pouze ve výjimečných případech jako jsou narozeniny/svátek kamarádů ve škole a ve školce. I tak je na místě obezřetnost a vysvětlení, že ty dvě rybky u snídaně jsou v pořádku, ale pytel želatinových medvědů je něco úplně jiného. 

    Co do obsahu omega 3 MK vychází pořád lépe klasický olej, v jedné DDD má téměř dvojnásobné množství. Což se pochopitelně negativně odráží na jeho chuti. Vitamínu D3 je v rybičkách stejné množství, tady mohou být konzumenti bez obav. 

    S velkým otazníkem je použití sladidla sorbitol. Farmacie ho má ráda, medikace pro děti je ho plná (ATB, sirupy na kašel...), ale má projímavé účinky, nadýmá a metabolizuje se na glukózu a fruktózu, vede k riziku hyperglykemie. A protože se po něm nekazí zuby, najdete ho v pastách na zuby. Takže jestli máte doma dítě, co neplive pastu na zuby, pozor na příjem umělých sladidel v průběhu dne. Není to zdravé pro nikoho, natož pro citlivý malý organismus. 

    Naštěstí je hlavním sladidlem xylitol alias březový cukr, za ten má Möller´s velký palec nahoru. Nezvedá hladinu cukru v krvi, je vhodný pro diabetiky a nekazí se po něm zuby. Je to sladidlo, které používají i vyznavači LC, keto, paleo či jiného odvětví nízkosacharidového stravování. 

    A co na to děti? 

    První volbou mě jako rodiče by byl pochopitelně čistý olej, ale nebudeme si lhát do kapsy, od určitého věku ho děti prostě přijímat nechtějí. Je skvělé, že výrobce vymyslel alternativu, která bude dostatečně lákavá pro konzumenty, s relativně rozumným složením a pokryje doporučenou denní dávku MK i vitamínu D. 

    Obě moje děti (6 a 8 let) každou dávku rybiček ráno ke snídani vyžadovaly, jakmile jsem na ně zapomněla, okamžitě se připomínaly. Bavila je i samotná konzistence, která je měkčí než u želatinových bonbonů, ale, naštěstí, se nepatlá po rukou a nelepí. Nemluvě ani o malinové barvě, která má evokovat malinovou příchuť. Tu tedy nikdo z nás třech na první ochutnání nerozpoznal, ale na vůli jíst rybičky to vliv nemělo. 

    Každá rybka má svoje samostatné balení, což sice produkuje víc odpadu, ale v tomhle případě je to jedině dobře. Rybičky se k sobě nelepí, nenechavé prstíky nic neopatlají a každé z děti si vyloupne svojí denní dávku. S tím souvisí i hravé balení, kdy si na vnitřní klopě děti mohou vybarvit značky a motivuje je to k pravidelnému dennímu užívání. 

    Co bude pro mnoho rodičů důležitým faktorem, je i cena. Jedna krabička vydrží dítěti 22 dní, cena na eshopech začíná na 250 Kč. Když si s dětmi odpustím dvě návštěvy oblíbené zmrzlinárny nebo kavárny, mám jednu krabičku hravě doma.  

    Samozřejmě Möller´s stejně jako každý jiný výrobce potravinových doplňků cílí na mateřské pudy, všichni chtějí pro své děti to nejlepší. Strach prodává a nikdo nechce být tím, kdo ohrozí zdravý vývoj vlastních potomků. Pro Möller´s hovoří ale léta zkušeností, neustálá kontrola kvality a v případě rybiček i forma, kterou děti bez problémů přijímají. 

    Závěrem velmi děkuji redakci Modrého koníka za možnost testování! 

    #zkusenosti_mollers_rybky

    evajanouskova
    19. črc 2020    Čtené 306x

    Zdraví pro maminku i miminko

    Když jsem byla před nějakou dobou vybrána na testování doplňku stravy pro těhotné od Möller's, byla jsem příjemně překvapená 🙂 Nejen, že v dnešní hektické době člověk nestíhá jíst tak, jak by potřeboval, navíc vím, že pro miminko jsou důležité vitamíny a další prvky, které v běžné stravě do svého těla nedostanete.

    Po rozbalení krabičky s doplňky mě překvapilo, že se dávka na jeden den skládá z tobolky s rybím tukem a vitamínové tabletky. Také velikost tobolky mě zarazila, ale opravdu není problém ji spolknout. Tabletky velikostně odpovídají jednomu konkurenčnímu výrobku, který jsem užívala před Möller's.

    Příjemně překvapená a jako výhodu beru to, že jednotlivá platíčka obsahují jak tobolky, tak tabletky. U jiného výrobku, který byl také ze dvou složek, mi vadilo, že musím pamatovat na to, vzít ze dvou platíček, protože byly rozdělené. Také za plus beru to, že jedno platíčko vyjde na sedm dní, takže pokud se chystáte na nějakou dobu mimo domov, stačí si vzít jedno (dvě, tři) platíčko. K úplně dokonalosti balení by jednotlivé dávky mohly být ještě označeny dny v týdnu. To by se hodilo těm, které, stejně jako já, občas už v poledne neví, zda si ráno "zobly" 😁

    Už v prvním těhotenství jsem trpěla na nedostatek železa. U Möller's oceňuji, že zrovna železo obsahují. Když jsem musela brát tabletky železa "extra", nebývalo mi po nich dobře a moje zažívání také dostalo pěkně zabrat. V Möller's je ho optimální dávka a žádné podobné problémy jsem nezaznamenala. Naopak mám pocit, že díky ideálnímu složení vitamínů a minerálních látek se mi zažívání po začátku těhotenství srovnalo.

    Za dobu, co Möller's užívám, jsem ještě nebyla na kontrole u svého lékaře, čeká mě za dva dny. Tak jsem zvědavá, zda bude i díky užívání testovaného doplňku všechno v pořádku a jak má být 🙂

    Pokud některá přemýšlíte, zda do tohoto doplňku jít, za mě osobně po dvoutýdenním testování mohu jen doporučit 👍

    #zkusenosti_mollers_mama

    snezenka123
    18. črc 2020    Čtené 300x

    Testování s Möller's

    Asi jako každá stávající i nastávající maminka si přeju pro svoje děťátko to nejlepší, hlavně, aby bylo zdravé.

    Jsem proto moc ráda, že jsem měla tu možnost testovat produkt Möller's Mama. 

    Tyto vitamíny pro těhotné, jež obsahují rybí tuk a vše s tím spojené a prospěšné, určitě dali mně i mojí dcerušce v bříšku vše, co potřebuje ☀️

    Vitamíny se lehce polykaly a nebyly cítit rybinou. Čehož jsem se trochu bála🙂

    Naprosto skvěle mi sedlo jejich složení.

    V jednom ze svých těhotenství, myslím, že to bylo moje třetí, jsem užívala nějaké jiné vitamíny pro těhulky a bylo mi po nich špatně, zvracela jsem ☹️

    Na první pohled se tabletky s rybím tukem zdály být velké, ale jejich užívání bylo naprosto ok.

    Jako velké plus vidím v obsažení Omega-3 mastných kyselin EPA a DHA, jež přispívají k udržení normální činnosti mozku a srdce.

    Jako mínus bych možná viděla ve složení vitamínů. Jiné vitamíny pro těhotné obsahují větší množství různých dalších vitamínů a minerálů, než tyto. Což je trošku škoda.

    Ale jinak nemůžu vytknout absolutně nic.

    Jsem ráda za tu možnost dát sobě i své dcerce v bříšku jen to nejlepší ♥️

    Děkuji za sebe i ji ☀️🍀♥️

    #zkusenosti_mollers_mama

    bergina8
    15. črc 2020    Čtené 361x

    Möller's rybičky pro Vaše dětičky ♥

    Již od útlého věku dítěte je nezbytné dbát na jeho zdravou a vyváženou stravu doplněnou o pravidelný pohyb na čerstvém vzduchu. Od jara do podzimu je snadné všechny sportovní i nesportovní aktivity směrovat do venkovního prostředí a radovat se ze slunečních paprsků - přirozeného zdroje vitamínu D.  

    K tomu všemu nám jen oči přecházejí z ohromného množství všech možných (sezónních) plodů ovoce a zeleniny. A ještě větší radost má samozřejmě ten, kdo se stará o vlastní zahrádku a společně s dětmi sklízí vypěstované poklady. 

    Ovšem přelom podzimu/zimy a období předjaří kvůli absenci intenzivního slunečního svitu, omezeného pobytu venku a hojného výskytu respiračních onemocnění značně oslabuje a vyčerpává (nejen) dětský organismus. Všichni to známe - pomyslné baterie z teplých dní jsou již dávno vybité. Tyto nedostatky můžeme alespoň z části ovlivnit vedle častých procházek či zimního sportování také správným stravováním. 

    Cenným zdrojem vitamínu D a omega-3 mastných kyselin jsou ryby (losos, sleď, sardinky, makrela, mořský pstruh nebo tuňák). Ty by samozřejmě měly být do našeho jídelníčku zařazovány v průběhu celého roku (ideálně dvě porce týdně). Ne všechny rodiny rybí maso preferují, ať už kvůli chuti nebo financím... Najdou se však i takové domácnosti, kde sice rodiče ryby vyhledávají, ovšem jejich ratolesti si na specifickou rybí chuť velmi pomalu zvykají. 

    Naštěstí jsou pryč doby, kdy děti musely (i přes svůj značný odpor rybímu odéru) denně polknout povinnou lžíci rybího tuku. Na dnešním trhu jej také objevíte, ale s možností výběru příchutí. 

    A ještě v lepším případě v podobě Möller's omega 3 Želé rybiček s malinovou příchutí! 😉 Doporučeným dávkováním dvou rybiček Möller's denně si dítě (starší tří let) doplní vitamín D k zocelení imunity, kyselinu DHA k udržení normální činnosti mozku a spolu s kyselinou EPA dopomůže k dobrému fungování srdce.👍 

    My jsme díky Modrému 🐴 měly se starší dcerou možnost zúčastnit se testování tohoto norského pokladu vyrobeného z tresčích jater. 

    Po rozbalení zásilky dceru nejprve zaujala atraktivní krabička s užitečnými informacemi na zadní straně v podání ilustrovaných mořských živočichů. Než jsme se pustily do ochutnávání, vyjmenovala Adélka mořské tvory a já jí posléze přečetla a vysvětlila jejich vzkazy. 

    Během otevírání balení rybiček Möller's na nás ještě vykouklo 23 praktických poznámkových bublin pro každodenní záznam/vybarvení užitých rybiček. Nutno dodat, že v pěti baleních po devíti rybičkách jich je dohromady 45 kusů. Z toho plyne, že po dobu 22 dní bude Vaše dítko jíst 2 rybičky, na 23. den zbyde poslední rybička. 

    Velmi oceňuji, že Möller's rybičky jsou zabalené zvlášť, neboť během užívání nedochází ke slepení, jak tomu mnohdy bývá u jiných vitamínových doplňků.👍

    A co se týká chuti, tak dcerka, přestože od mala ryby zbožňuje, v tomto případě vůbec nepoznala, že jde o rybí produkt (také bych neřekla). Myslela si, že jí nabízím želé rybičky, přestože jsem předem prozradila, že je to téměř opravdová rybka. 

    Jestliže právě Vaše dítko utíká rychlostí kulového blesku od stolu s rybou, zkuste vyzkoušet tyto vynikající rybičky od Möller's!😉 

    Cena za jedno balení začíná na 264,- ve vybraných e-shopech. 

    A my děkujeme týmu Modrého koníka za hravé a přínosné testování Möller's omega 3 Želé rybiček! 👍 

    Krásné prázdninové dny plné slunce, zážitků a především pevného zdraví Vám všem přeje 

    Jarka s rodinou ♥ 

    #zkusenosti_mollers_rybky

    svobodpetika
    15. črc 2020    Čtené 318x

    Test želé rybičky 🙂

    Když mi někdo řekne rybí olej, vzpomenu si, jak máma na lžíci dávala hnusně chutnající a páchnoucí tekutinu. A mám to v sobě prostě do dnešní doby. Moc nevěřím, že dnešní rybí oleje jsou jiné 🙂 Přeci, je to pořád rybí olej 🙂

    Chtěla jsem ale něco pro své dítě vyzkoušet a sama neměla odvahu něco koupit. Takže jsem měla radost, že mohu testovat želé rybičky. 

    Za mě tedy super balení. Praktické žvýkací tablety (bonbon), které mohu napočítat a dát sebou dítěti přesný počet kusů na prázdniny k babičce 🙂 

    Nikde se neválí ulepená sklenička se sirupem. 

    Dítě se obslouží samo bez toho, abych měla sirup po celé kuchyni.

    No asi jedno z nejdůležitějších je, že tablety jsou chuťově moc dobré. Balení, které jsem dostala, je malinové a opravdu mě tak strašně vonělo, že jsem musela vyzkoušet 🙂 

    Můj syn má rád všechny sirupy, tak jemu jsem nemohla věřit na 100 % 🙂

    Samozřejmě, na hodnocení toho, jaký vliv mají dvě tablety denně na synův imunitní systém, je ještě brzo. Myslím, že ale už vím, co budu chtít, až se budou babičky ptát, co má přinést Mikuláš a čert 🙂 

    #test_mollers2 a #recenze 

    #zkusenosti_mollers_rybky

    firsttime
    14. črc 2020    Čtené 234x

    Čím jsem podpořila zdraví svého miminka ve 3. trimestru? Přeci doplňkem stravy Mama od Moller´s.

    Jak probíhalo mých prvních 14 dní testování vitamínů, minerálů a Omega-3 Mama od Moller´s? To se pokusím sepsat v následujícím článku.

    Testovat jsem začala ihned, jakmile mi dorazila zásilka. Balení na 28 dní se skládá z tablet (vitamíny a minerální látky) a kapslí (Omega-3). Po otevření krabičky mě překvapila (nebo zděsila? 😀) velikost kapsle. Je opravdu obrovská. Bohužel trpím již od začátku těhotenství zažívacími problémy (neustálé zvracení), proto je pro mne utrpením i čistění zubů. Nicméně, když jsem zvolila sladké nápoje, bylo polykání příjemnější. Každý den jsem tabletky a kapsle polykala v rámci snídaně či svačiny. Dále mne překvapilo, že ze začátku testování jsem z tabletek cítila "rybinu". Tu bych čekala spíše u kapslí. V podstatě jsou ale tablety i kapsle chuťově neutrální.

    Během těchto 14 dní jsem byla na kontrole ve 31. tt, kde mi pan doktor sdělil odhadovanou velikost prcka. Prý je velikostně o týden starší, ale to neznamená, že věřím fámě o rození větších dětí při braní doplňků stravy v těhotenství. Ba naopak -  již jednoho syna mám a narodil se mi se standardní váhou 3,5 kg (brala jsem konkurenční vitamíny) a nyní to bude asi podobné. Jsem ráda, že malému můžu dopřát vitamíny/minerály, které bych mu jinak ve své stravě nedala. 

    Hlavní výhodu vidím v množství minerálů i vitamínů oproti konkurenčním výrobkům, např. (oproti mým původním) je v těchto železo nebo hořčík. Další výhodou je určitě velikost tabletky, která je menší oproti konkurenčnímu výrobku, který jsem brala do začátku testování.

    Jako zásadní nevýhodu bych viděla ve velikosti kapsle. Určitě bych preferovala raději dvě malé, než-li jednu velkou, která se mi špatně polykala. Na jiné nevýhody jsem nepřišla. 🙂

    Touto cestou bych chtěla moc poděkovat Moller´s a Modrému koníku, kteří mi testování umožnili. 🙂

    #zkusenosti_mollers_mama

    pestas
    14. črc 2020    Čtené 281x

    Co můžu udělat pro mimčo už v těhotenství?

    Asi každá nastávající maminka si říká, co dobrého může udělat pro svoje miminko. Možná už při plánování těhotenství většina přemýšlí, co udělat pro to, aby tělo na těhotenství bylo dobře připravené. Krom zdravé stravy, pohybu a psychické pohody je možné vše podpořit vitamíny.

    V prvním těhotenství jsem používala těhotenské vitamíny konkurenční firmy už před otěhotněním, jelikož jsem mnoho let brala antikoncepci a bylo mi to doporučeno i jako podpora očištění těla od chemie.

    V současném těhotenství jsem začala vitamíny používat až po zjištění, že jsem těhotná, a sáhla jsem po stejných jako v prvním těhotenství. Pak se naskytla možnost testovat Möller's Mama a já, i když už skoro na konci těhotenství, zkusila své štěstí, a to se na mě usmálo. A já tak cca měsíc před porodem obdržela balíček s vitamíny. Moje recenze tak bude obsahovat i porovnání s konkurenčními (nejmenovanými vitamíny).

    První mě překvapila velikost krabičky, která oproti dosud používaným vitamínům byla cca poloviční. Dále mě překvapilo, že popis neobsahuje upřesnění, zda se mají užívat před či po jídle (respektive na lačno, nebo po jídle), což je věc, na kterou jsem také byla u konkurenčních vitamínů zvyklá. Rozhodla jsem se tedy neměnit zajetou denní rutinu a vitamíny užívat vždy ráno po snídani.

    Na krabičce se dočtete, že vitamíny jsou vhodné pro období plánování těhotenství, období těhotenství i období kojení, což je fajn, že jde stále o jedny a ty samé. Je to podle mě velká výhoda, kterou do té doby mnou užívané vitamíny neměly (tam je období plánování a cca první trimestr jiné složení než pro pokročilejší těhotenství).

    Po otevření a vyndání prvního platíčka mě upřímně vyděsila velikost kapsle, která obsahuje rybí tuk. Ač nemám s polykáním léků problémy, tak jsem se trochu obávala, jak se mi bude polykat. Musím ale říct, že i přes její velikost to bylo v pohodě a druhá tabletka, obsahující ostatní vitamíny a minerály, je malá, tak tam není problém vůbec. 

    Na platíčku je tedy vždy dvojice na celkem 7 dní, což je fajn a jsem na to zvyklá i od konkurence.

    Co se týká složení, tak oceňuji množství DHA a EPA. Dále je pro mě významné železo, kterého je skoro dvojnásobek oproti do té doby mnou užívaných vitamínů. Vhledem k tomu, že většina těhotných má dříve či později s železem problém, je to super. Stejně tak vyšší dávka hořčíku je asi fajn, jelikož od začátku užívání Möller's mama mi ustaly křeče v lýtkách v noci, které mě trápily zejména po náročnějších dnech a musela jsem užívat Magnosolv. Ten jsem s počátkem užívání Möller's mama přerušila a křeče se nevrátily ani po náročných dnech, několikakilometrových procházkách, dlouhém cestovaní apod. Ostatní látky, které naopak proti konkurenci chybí, jsou asi na zvážení, zda je potřebujete nebo ne. Já bych třeba zinek nebo vitamin E ještě uvítala.

    Po 14 dnech užívání je celkem obtížné hodnotit, jak moc velký účinek vitamíny mají, zda mají nebo nemají vliv na velikost mimča (ostatně, to je věčný dohad ohledně všech těhu vitamínů a jelikož už mi ani nekontrolují železo, nemohu ani posoudit, zda zvýšená dávka železa se nějak projevila. Ale cítím se dobře, po vitamínech mi není špatně, tak asi dobré).

    Takové shrnutí v bodech:

    Plusy:

    + velikost balení

    + stejné složení po celou dobu užívání, nemusí se myslet, kdy už přejít na další

    + 1 platíčko na celý týden

    + vyšší dávky určitých látek (železo, DHA, EPA, ...)

    + cena - co jsem tak koukala proti mnou dosud užívaných, vychází cenově cca na polovinu

    Mínusy:

    - chybějící další látky a vitamíny (ostatni B, zinek, lutein, vitamin E, ...) - ale to je spíš asi pak individuální

    - pro někoho možná velikost kapsle s rybím olejem

    Žádné další mínusy mě nenapadají.

    Celkově si myslím, že jde o velmi kvalitní vitaminy.

    #zkusenosti_mollers_mama

    #test_mollers2 Tak dnes jsem mela 14. den Mollers mama. Doufam, ze nevadi, ale vyfotila jsem tabulku hodnot v porovnani s mnou dosud uzivanymi konkurencnimi vitaminy. A pak jsem tu psala o velikosti kapsle s rybim tukem, ale doslo mi, ze jsem asi nedala zadnou fotku, kde by bylo nejake meritko, tak pro predstavu na me ruce, podle clanku prstu alespon.

    (2 fotky)

    #test_mollers2
    #konik_testuje
    Doplnek pro tehotne se jak uz jsem v drivejsim prispevku psala, sklada z kapsli a tablet. Kapsle obsahuji prospesny rybi olej napomahajici k normalni cinnosti srdce a mozku. Tablety krome dulezite kyseliny listovne nasemu telu dodavaji prospesne vitaminy, jako je vitamin D, B6, jod, horcik, zelezo.

    #test_mollers2
    Jelikož si nemůžu dopřávat ryby tak často, jak bych chtěla a teď v těhotenství i potřebovala, jsem moc ráda, že mohu užívat tyto vitamíny s rybím tukem.
    Tak aspoň vím, že já, i moje malá Anička v bříšku má přesně to, co pro svůj správný vývoj potřebuje ♥️

    lussinda83
    Zpráva byla změněna    10. črc 2020    

    #test_mollers2
    Jako malá (to už je hooodně dlouho 😅 ) si pamatuji, jak nám ve školce rybí tuk vymačkávala učitelka do pusy, bleee, to bylo tak odporné. Děti neznají tu chuť, takže nemají s čím srovnávat, ale věřím, že tyto rybičky jsou naprosto jiné. První ochutnání teda malá řekla, že rozhodně další jíst nebude, ale s každým dalším dnem už přestává protestovat 😀

    1. Zapomínám
    2. Nesnáším válející se věci na kuchyňské lince a kde jinde mít vitamíny když nechcete zapomenout brát pravidelně
    3. Nesnáším ulepené lahvičky. Nevím jak je to možné ale i když se snažím většinou ta lahvička se sirupem lepí jako ...
    Tohle to řeší. Připravím si na den dvě rybky a ostatní uklidím. #test_mollers2

    #test_mollers2

    Jsem ráda, že v létě můžu využít i přírodní zdroje vitamínů ze zahrádky, proto jsem si třeba pro dnešní den udělala domácí malinovku, abych mohla zapít další "bombu" vitamínů. 🙂

    #test_mollers2

    Musím říct, že testování je super.
    Vůbec mi po nich není špatně.
    V jednom těhotenství jsem brala vitamíny pro těhotné a strašně mi po nich bylo špatně.
    Tyto jsou fajn♥️🙂

    #test_mollers2 A jak zacinate rano vy? Ja uz mam za sebou tyden s Mollers mama a zacinam tak druhe platicko. A protoze jsem hlava derava, stalo se to soucasti me snidane (na tu nezapomenu nikdy, protoze bych cca po 30 minutach bez snidane omdlela).

    Taky strašně zapomínáte? Já hrozně. Koupím sirup na imunitu a pokud ho nemám neustále na stole na očích zapomenu dát. Dítě už je naštěstí dost velké a pravidelně se připomíná ale i tak to někdy hodně flakam protože nesnáším válející se věci na stole. Tohle mě ale baví 😆 každý den můžeme vybarvit pokud si syn vezme. #test_mollers2

    #test_mollers2

    Zítra začínáme 32. tt a nové platíčko vitamínů. 🙂 Dnešní kontrola dopadla dobře. Malý má 1730g, takže snad hezky prospívá. Díky tabletkám a kapslím Mama od Moller's mám i dobrý pocit, že mimčo dostává správné vitamíny a minerály. 🙂🤰❤️

    #test_mollers2

    Nekde jsem kdysi četla, že DHA můžou mít vliv na snížení rizika předčasného porodu.
    Což se mi po páteční kontrole na gynekologii náramně hodí...
    Vnitřní branka už se mi dle utz pomalu otvírá a tak se musím více šetřit..beru léky, a vitamíny Mollers 2 a věřím, že vydržíme co nejdýl ♥️

    #test_mollers2
    #konik_testuje
    U doplnku Möller's me prekvapilo, ze jsou tablety v platicku na sedm dni, coz u konkurencniho vyrobku, který jsem uzivala pred tim, neni. Maminka si tak lepe pohlida, ze si tabletky bere denne a nezapomina. Navic je to vhodne ted v lete take na dovolenou. Zabalite jedno platicko a jedete 🙂 Dost me prekvapila velikost kapsli s rybim tukem. Myslela jsem, ze pujdou spatne polikat, ale jsou krasne mekke a neni problem spolknout celou kapsli. Nektere tablety maji takovou "pachut", coz u tabletek od Möller's neni a ja to moc ocenuji 👍🙂
    Tento doplnek nepouzivam jeste ani tyden a uz pozoruji v urcitych smerech zlepseni. Pred tim, jako spousta maminek skoro v pulce tehotenstvi, jsem mela problem s vyprazdnenim. Po techto par dnech se to mnohem zlepsilo a jedine, co jsem zmenila, byl prave doplnek pro tehotne 👍

    První setkání s Möller’s v jiné podobě než tekuté! Voní to, chutná to, funguje to? Uvidíme!
    A složení? Na první místě jsou pochopitelné sladidla, s tím se musí u dětských potravinových doplňků počítat. Velké překvapení na úvod, jako hlavní složka je uveden xylitol! Tomu se také říká březový cukr, má nízký glykemický index, proto nezvedá hladinu cukru v krvi, je vhodný pro diabetiky a nekazí se po něm zuby. Je to sladidlo, které používají i vyznavači LC, keto, paleo či jiného odvětví nízkosacharidového stravování.
    Druhé sladidlo je sorbitol a to je naopak velké ach jo. Farmacie ho má ráda, medikace pro děti je ho plná (ATB, sirupy na kašel...), ale má projímavé účinky, nadýmá a metabolizuje se na glukozu a fruktozu, vede k riziku hyperglykemie. A protože se po něm nekazí zuby, najdete ho v pastách na zuby.

    #test_mollers2

    (2 fotky)
    svobodpetika
    Zpráva byla změněna    3. črc 2020    

    Strašně mi to voní asi jeden uloupím dítěti a ochutnam. Moje dítě totiž sežere vše tak že mu nemohu moc věřit 😆 jaké to opravdu je. #test_mollers2

    shak29
    Zpráva byla změněna    2. črc 2020    

    Věděli jste, že mozek je velmi hladový? Zabírá sice jen 2 % hmotnosti těla, ale spotřebuje až 20 % veškeré energie.
    Možná i proto panuje názor, že děti, na kterých rodiče nešetřili sladkostmi, jsou ve výsledku chytřejší a aktivnější – ovšem pod to by se asi žádný z lékařů nepodepsal. 😀 😉

    I na soutěže se doporučuje brát něco sladkého, aby si tanečníci doplnili energii . 🥇

    #test_mollers2

    #test_mollers2
    Testuju 3. den. Fotka platicka je z prvniho dne a dovolila jsem si vyfotit i porovnani s konkurencnimi vitaminy, ktere jsem pouzivala do testovani🙂 Pri prvnim vyndani platicka me trochu vydesila velikost kapsle s Omega3, ale musim rict, ze i pres jeji velikost se polyka snadno. Naopak me prekvapila "malickost" vitaminove tabletky, ktera je oproti konkurenci cca polovicni 🙂

    (2 fotky)