Dát nebo nedat dítě k adopci?
Zdravím, jsem ve čtvrtém měsíci těhotenství a přítel mě náhle opustil z nejasných důvodu. Já zůstala sama se svou čtyř letou dcerou s kterou jsem už tři roky vedena jako samozivitelka. Prosím poradte co mam dělat
Kamarádka kolem 36 let se tak konečně dočkala miminka , 11 let s manželem tolik pokusu o Ivf a nic , zažádali o adopci a asi po 2,5 letech se jim ozvali ze mají pro ne miminko . Jsou tak strašně stastni, ta holčička je milovaná , opecovavana, oni ji zboznuji a jsou ted šťastní , takze ja uz se na to dívám uz i ze strany tech lidi co děti mít nemůžou a tak by si je prali .
Nedá mi to, ale moje odpověd vám asi radost neudělá. Začnu tím, že ve 4tém měsíci ještě o adopci uvažovat můžete, ale nejpozději v osmém si to pravděpododobně rozmyslíte jako většina žen. Takže vlastně není co řešit. Na vašem místě bych přijala odpovědnost za to, co se stalo a dítě si nechala. Důvody jsou následující: 1) v dnešní době nelze počítat s tím, že člověk se kterým se rozhodnu mít dítě se mnou vydrží a proto by každá matka měla už před otěhotněním vědět, jestli by to zvládla nebo chtěla i sama a druhý a důležitější důvod je váš věk a situace jak jste ji popsala, pokud si totiž dítě nenecháte, myslím, že jste adeptka na to řešit podobný problém třeba už za dva roky, začnete nový vztah s někým jiným, oba relativně mladí budete chtít společné miminko a nedej bože, že pak partner ucukne a zdrhne, bohužel takové věci se stávají častěji než si myslíte. Pokud si tohle dítě necháte, pravděpodobně budete "vyléčena" z lecčeho a budete přistupovat i jinak k případnému vztahu do budoucna.
Mne zarazilo, jak zakladatelka řeši, že si nemůže dítě nechat, protože nemá modrý hadry a protože nemá na vetší byt než 1+1.. Znám čtyřčlennou rodinu, ktera bydlela v 35m2 garsonce do pěti let dítěte.. za svy a rozhodne je nenapadlo brečet, když se jim povedlo druhé dítě.. Ono to vypadá, že zakladatelka má trochu vyšší standart života a dítě by ji ho narušilo.. možná dobře, když ho da k adopci, než aby by mu bylo celý život davano najevo, že je nechtene..
@shine2015 Přesně. Proto bych byla opatrna nabízet oblečení a jinou pomoc.. Ono to taky muže dopadnout tak, že zakladatelka si ujíždí na značkových hadrech, má jablecnej telefon, gelový nehty apod. cipoviny, kouři jednu od druhý a podporovat ji budou lidi, co jsou rádi za secondhand..
@japona clovek rad pomuze kdyz muze. Nase decka maji hracek i obleceni hafo...ne zadne znacky,az na par...ale aby to unosily v klidu na zahradu nebo abych si netrhala vlasy ze maji neco spinave znicene....me by nejvic stvalo ze jsem sama...ale i penize,kazdy chce doprat diteti co nejlepsi domov...jidlo atd. Ja si myslim,ze lidi si maji pomahat....ale byt pani teda nabidnout nemuzu...ani finance. Vubec ji jeji situaci nezavidim.
@japona tak ctyrclenna rodina v garsonce je pro me nocni mura a ja tedy naprosto chapu, ze zakladatelka chce urcity standard pro sebe i svou dceru. Ono je hezky zit v minibyte, jist srajdy a nemit zadne moznosti, ale ne kazdy chce od zivota tohle. Ono nejde ani tak o jablickovy telefon, ale o moznosti celkove, naklady pri nemocech at uz matky nebo deti, to jsou drahe zalezitosti, vzdelani, rozvoj apod.
@kacca11 to ano. Ale pokud ode mne odejde muz tak jako prvni vec me stve ze jsem sama,hledam cesty jak to zvladnu....utulna a pekna muze byt i 1+1 a je to lepsi nez 2+1 s pro me zbytecnym vydajem navic...aby mi prave zbylo na dobre jidlo atd...ano bylo by krasne aby decka mohly mit svuj pokojik...ale kdyz budou na zacatku spolu nicemu to nevadi spis naopak....
Zarážející mi příjde jako uvedení pár z důvodů, že nemáš modré věci, že dcera musí chodit na kroužky a že jsi v bytě 1+1 😅. Já nevím, ale když na to nemáš, tak musí mít tvoje děti takový nadstandart? Miminku se nic nestane když nebude mít modré dupačky a dcera by se hold ochudila o ty kroužky. Já nevím já to nevidím jako povinnost chodit na kroužky. A brát to jestli KROUŽKY/DÍTĚ mi příjde takové vtipné a zarážející 😀 ale tak to je můj názor že...
@slavikova24 já sama za sebe - jsi ve 4 měs - tudíž máš čas se rozhodnout tak nebo tak - celkem stejně dlouhou dobu. Obě varianty jsou ,,správné,, Ten kdo si mimi adoptuje - tak určitě čeká dlouho a přeje si mít miminko a nejde to...takže at tak nebo tak, třeba někomu pomůžeš také v ,,těžké životní situaci,,.
Na druhou stranu pokud si chceš miminko nechat - tak určitě tady na koníku bude spousta holek které rádi pomohou, třeba jen pár oblečky, starším kočárkem, starší výbavičkou...
TAKŽE JE TO JEN NA TOBĚ ....
Jistě, že pokud na to nemám, neporizuji si další dítě. Ale většina lidi to řeši dřív, než ve čtvrtém měsíci..
Rozpadnout se každý vztah může, to je pravda. Ale na dítě jsou dva a oba by se měli starat. Navíc je dobre si nevybrat k plození blba, co o dítě nestojí, kdyz vztah nevyjde..
Slova zakladatelky: Přítel mi řekl že o něho nestojí a nemá zájem jestli chci ať si ho necham jinak ať ho dam k adopci víc ho nezajímá nehlásí se k ničemu ... Jsem vedena jako samozivitelka tři roky takže příspěvky mám všechny vyrizene ale bydlim s dcerou v bytě 1+1 a nemám na to abych si našla větší.
@kacca11
@japona to by me taky zajímalo kolik mate dětí. Ja teda nevím ale nikdy bych nechtěla skončit sama s dětmi za hranici chudoby v bytě 1+1. Možná je dobre ze tak zakladatelka přemýšlí . Copak děti mohou za to , ze je to tak? Vždyť i ta starší ma právo na štěstí , na hračky i hezké věci aby se ji děti neposmivaly apod. Takto hned rýpat a odsuzovat umí každy ale podívat se na to objektivně a treba očima odbornika. Pokud by byla raději aby se miminko dostalo do milující rodiny , at ho dá k adopci , pokud ho bude tak moc milovat ze si ho bude chtít nechat , tak ma taky možnost v dnešní době alespoň na základní standart
Je mi líto, že se tak děje... ☹
Kdybych já byla ve stejné situaci, jakože jsme si při druhém těhu řekli, že se rozvedem... vyšumělo to... nerozvedli jsme se, ale teď to tak zas vypadá... dost přituhlo... ☹
také jsme uvažovala, defakto celé 3 roky o tom uvažuji, jak bych to zvládala...
Ale nenapadlo mě vůbec, dát dítě k adopci.
Já bych to absolutně nezvládla psychicky to dítě dát pryč... ... ... jak ženský píšou - ublížíš tím sobě i dítěti... O adopci by asi vážně měli uvažovat fakt ty, které dítě nechtějí. Ale když sis mimčo přála, to je něco jiného... .. ... mě by to urvalo srdce...
Jinými slovy - věřím tomu, že se to zvládnout dá... s pomocí od lidí, s alimenty, s přídavky... ... 😵
věřím tomu 😵
On by platil alimenty na 2 děti ? Platí ti na dceru ? Jak dlouho je pryč, chápu že je to aktuální, takže jen chvilku ? Třeba se vrátí, uzná chybu... ??
Nevím, co je potřeba k adopci, kdy máš podepsat které papíry... ale osobně bych to neřešila v těhu...
A jinak chápu tvou kousací náladu - to je u těhule normální 😉
každá víme, kolik dítě stojí... ... ... kor nemocné 😅 ale takto bych se snažila taky moc nepřemýšlet... nikdy nevíš, jak moc nemocné bude...
A hlavně - já věřím tomu, že vše, co se děje má svůj důvod... jednou se ti ten důvod ukáže 🙂
Rozhodnutí je na tobě... já ti radit nemohu, ale můj názor kdybych byla ve tvé situaci je takový, že bych si děťátko nechala... i když to bude náročnější... věřím, že bych to zvládla 🙂
Ty o té adopci uvažuješ jen díky tomu, že to vypustil z huby on že ? Tak jsem to pochopila z toho, co píšeš... ?
Ber to tak, že jsi teď hodně citlivá... páč hormony dělaj své... a bylo by smutné chytnout se blbýho nápadu... 😉 Dej tomu rozhodnutí čas... nech věci plynout... čas ti ukáže co a jak dál ♥ 😵
A také je zcela normální, že to nemůžeš vypustit z hlavy... ... je to zásadní rozhodnutí... když dáš děťátko k adopci, pak už ho asi nikdy jen tak neuvidíš kdykoli... ?
To děťátko přišlo k tobě naplnit váš smysl života 🙂 otázkou je, co je tím smyslem...
Co ti na to řekla tvá rodina ? Rodiče, sourozenci, prarodiče... tety... ?
@amj
@irennn Deti mám tolik, abych je byla schopna uživit, at uz manželem, tak (pripadne) bez něj. Pocet ja na ČR nadprumerny. Na bytu 1+1 fakt nevidím nic špatného. Kdybych na tom byla tak spatne, jak lici zakladatelka, budu za něj ráda. Radsi menší byt (menší provozní naklady), aby zbylo na ostatní věci, než "zivit" vilu a jíst suchý chleba..
nedávejte ho pryč jen proto že vás tatínek opustil... vy jste ho přeci taky chtěla to mimi za to nemůže že je otec pako...normálně testy otcovství a at platí alimenty!!!!malá bude za brášku ráda ne?zvladlo to tisice žen před váma to zvládnete... vím že je to ted nepředstavitelné ale věřím že to dobře dopadne...
@bledulka84 Jen technická, výživné na osamělou matku je do dvou let dítěte, ne do tří. Zakladatelka píše, že nejsou svoji, jak je to u manželů nevím, jsem svobodná matka 🙂
@japona tak samozřejmě že 1+1 lepší než ....nic.
mě spíš zaujalo - si nepořídím dítě s blbcem - Jak se to pozná?? Třeba u nás to fungovalo 6 let - rodina, dítě, ... a pak se zamiloval do 18ti leté kolegyně ..a byl pryč... předtím to byl normální spohlelivý, starající se partner...a najednou radikální změna. Určitě nejsem sama - kdo to zná...
@slavikova24 špatně se to hodnotí, těch informací o tvé situaci je fakt hodně málo.....myslím ale, že možností je mnohem víc, než jen adopce....nezlob se, teď to bude znít tvrdě, ale přijde mi to takové rychlé...něco jako..."jééé, problém....tak holt teda adopce, no....."vím, že se mi to špatně hodnotí, sama ještě dítě nemám, čekám první a jsem v jiné situaci...ale co třeba tvoje rodina? co partnerova rodina? co děláš jinak za práci? nedalo by se třebas pár hodin denně pracovat z domu? atd....
Holky jak tu píšete o těch hajzlech... mám sto chutí dát svojemu facku i když on za nic nemůže 😀 😀 😀
@nikolkaamarianek prevence je taky důležitá 😜

@shine2015 Myslím, že se ta skupina maminky samoživitelky. Eventuelně bychom možná mohli založit novou přímo pro tyto účely, co holky? 🙂