icon

Dát nebo nedat dítě k adopci?

slavikova24
6. led 2016

Zdravím, jsem ve čtvrtém měsíci těhotenství a přítel mě náhle opustil z nejasných důvodu. Já zůstala sama se svou čtyř letou dcerou s kterou jsem už tři roky vedena jako samozivitelka. Prosím poradte co mam dělat

Strana
z9
hojda
6. led 2016

Moc tomu nerozumím a jak ti přispíval do teď přítel? V létě jste čekali dvojčata plánovaná? Teď chceš dát dítě k adopci, protože on odešel a ty to sama nezvládneš finančně. ? Pochopila jsem to správně?

gabriiela
6. led 2016

@rousse drahá, já vím, že nestojí kilo... ale je to počáteční investice a pak už neplatí nic...
@milejka já vím, že je očkování dobrá věc, ale pro někoho nadstandart... v tom smyslu myslím, že je to zbytečné. A já vím, že děti něco stojí, ale není to tak hrozná částka, abych kvůli tomu dala dítě pryč. Moje známa má tři děti, je na ně sama, nejmladší má 2 roky, zbylí dva chodí do školky a školy.. všechno zvládá. je statečná, postavila se k tomu čelem... A to dokonce nemá ani alimenty.

@slavikova24 a Vám? co bych napsala Vám? Že žádáte o radu a když se Vám člověk snaží tu radu dát, tak tady soptíte a jste agresivní.. já jsem samozřejmně nemohla vědět s čím se Vám dcera narodila atd. A situaci si umím představit velice dobře, mám v takové situaci pár kamarádek a známých.. a myslím, že ani jedna o adopci neuvažovala, vždy se to nějak zvládne. Moje známá živý sama tři děti a zvládá to.

lrg
6. led 2016

To je hrozně těžké, neumím si představit živit sama dvě děti, na druhou stranu si neumím představit jedno dítě mít doma a druhé dát "pryč". S tím, že děti stojí minimum peněz nesouhlasím, jako miminko možná, ale až začnou kroužky, tábory, dovolené. Člověk taky chce, aby ty děti měly nějaký život. Hlavní je, když se rozhodneš pro adopci, tak se opravdu dítěte vzdát, aby mělo šanci na novou rodinu. Nenechát ho vyrůstat v děcáku a chodit ho navštěvovat.

milejka
6. led 2016

já sama vím jak je to těžké, mám 4 děti, z toho poslední jsou dvojčata, ale je pravda že jsem nikdy neuvažovala že bych některé z nich dala pryč. Jsem samoživitelka. Spomocí dávek a alimentů to jde zvládnout 🙂

slavikova24
autor
6. led 2016

@hojda nepřispívá nijak žili jsme spolu ano dvojčatka byly plánována bohužel jsem je neudržela...a teď když se to povedlo znova a snažili jsme se aby se to hned povedlo a já to hlavně udržela se rozhodl že o to prostě nestojí a šel ...

gabriiela
6. led 2016

@milejka wau! to Vás teda obdivuju, finančně to musí být těžké, ale co teprve s nervama, čtyři děti sama.. jste statečná 🙂

rousse
6. led 2016

@gabriiela vaše drahá rozhodně nejsem, děkuji.

slavikova24
autor
6. led 2016

@gabriiela nikdo není agresivní ale nemůžete psát takové nesmysly když nikdy nevíte co se může stát a jaký problém nastat... Ano o radu jsem žádala ale ne o vysvětlování kolik co stojí jedno dítě mám a vim co to obnáší !!!

milejka
6. led 2016

@slavikova24 pořádně to zvažte, jednou až by vás to dostihlo, tak věřím že by jste toho do konce života litovala. Nechte si soudně určit otcovství a bude muset dávat alimenty.

gabriiela
6. led 2016

@slavikova24 já jsem rozhodně nepsala kolik co stojí, jen jsem psala, že malé dítě není tak finančeně náročné... Nechte to být, vidím, že spíše chcete slyšet věci typu: je rozumné dát ho pryč. nashledanou a šťastnou ruku při volbě!

gabriiela
6. led 2016

@rousse to samože nejste, je to ironie 😀 😀 mějte se

milejka
6. led 2016

@gabriiela ze začátku to bylo o nervy, i ted někdy, ale děti jsou pro mě vším. Kdybych neměla co jíst, tak pro ně budu mít vždy, neumím si představit být bez nich.

gabriiela
6. led 2016

@milejka to máte pravdu, cítím to stejně 🙂

lksim
6. led 2016

Ahoj. Neumím si představit tvoji situaci a už vůbec ne ti radit. Nechci tu vypisovat co bych udělala a proto jak máma, jediné co pro tebe mohu udělat je pomoct ti. Pokud by ses rozhodla si miminko nechat, mohu ti poslat hodně oblečků a něco na start do začátku. Nějaké látkovky i jednorázovky které už nevyužiji a oblečky po našich klucích. Nějaké lahvičky,botičky apod. Kdyby si chtěla klidně napiš. Můžeme se domluvit.
Hlavně se neboj říct si o pomoc pokud se rozhodneš si malé nechat. Zjisti si všechny možnosti příspěvků, pomoci aj. ještě než se definitivně rozhodneš, aby jsi v budoucnu nelitovala svého kroku. Nikdy totiž nevíš a já věřím, že existuje ještě hodně dobrých duší které rádi pomohou.
Držím palce.

steffi23
6. led 2016

@slavikova24 Já sama mám tři děti a taky bych ti řekla, to dáš - nevzdávej se svého dítěte. Ale také vím, že s jedním dítětem se vždycky líp "protlučeš", i bez pomoci partnera, rodiny. S dětmi se vše násobí, nejen radosti, starosti ale i finančně. Někdo je povaha, že si starosti moc nepřipouští, a tak je v pohodě, někdo si to víc bere a pak by se ta horší psychika projevovala i na chování k dětem. Rozhodnutí je jen na Tobě, nebude jednoduché v žádném směru, ale zkusila bych vyhledat odbornou pomoc psychologickou, tak aby jsi nelitovala toho, jak se rozhodneš. Každopádně buď budete všichni šťastní spolu nebo ty s malou a další rodina s miminkem. 🙂

slavikova24
autor
6. led 2016

@lksim moc děkuji samozřejmě že nad vším neustále premyslim ... Musím si být jistá hlavně sama sebou

hojda
6. led 2016

@slavikova24 Tak jestli jsem to správně pochopila, tak peníze od něj žádné nemáte a měli jste mít dvojčata, které byste zvládli/a a teď jedno miminko se nezvládne?

gabriiela
6. led 2016

@hojda dvojčata by zvládli spolu, nevěděla, že ji opustí... ted je sama na dvě děti. na dvojčata měla partnera.

hojda
6. led 2016

@gabriiela Ale on jí nic nedával?

editkaromana
6. led 2016

@slavikova24 Nechci přímo radit, ale myslím že by jste to dokázala utáhnout obě dítka, i když vím kolik dítě stojí právě že dost a i léky, jsou dnes drahé... ted je ale na Vás jak se rozhodnout, ale myslím (neberte to zle) že by bylo trošku sobecké dát to dítě k adopci, když jste se na začátku těhotenství tak na miminko těšila. Pokud máte správné kamarády a rodinu myslím že by Vám mohli pomoct, pokud nejste uplně sama. Věkově jsem s Vámi o dva roky mladší a také jsem s dcerkou zůstala sama, nemám ani rodiče, kteří by mi pomohli, vykašlali se na mě, někdy je to těžší někdy je zas líp, ale časem se to zlepšilo, chodím do práce a jsem ráda že ji mám nedala bych jí pryč i když je peněz někdy opravdu málo. A u Vás by to mohlo jít taky tak, když by jste si časem našla brigádu, věřím že by bylo líp. Anebo co víte? Možná se objeví i nějaký vyzrálý muž, který bude mít zájem nejen o Vás, ale i o děti, držím palečky, ať se rozhodnete dobře. 🙂

no_title
6. led 2016

Hele, nedávej dítě k adopci. Podle mě by takový krok měly dělat jen ty, které dítě opravdu nechtějí. Jinak to bude stát opravdu hodně bolestí tebe i jeho. I adopce dítě poznamená, i když je v ranném věku. V našem sboru je několik maminek, které nemohly mít děti, takže jsem potkala už hodně adoptovaných dětí, celkově asi 6 a všechny byly trochu jiné. Zvlášť v pubertě se to na nich hodně podepsalo, tímto krokem neublížíš jen sobě, ale i jemu.
Navíc je spousta řešení. Ohledně plínek, můžeš zkusit bezplenkovou komunikační metodu + látkové pleny. Prý se tím ušetří celkem hodně. Přesnídávky můžeš dělat domácí, kojit co nejdéle a kamarádky, co mají děti můžeš poprosit, jestli by ti nepomohly. (třeba věnováním nějakého oblečení, atd.). Ale hlavně bych zapojila otce dítěte. U jeho vzniku jste byli 2, ne jen ty, tak proč by jsi měla mít teď starosti jen ty? Rozhodli jste se pro ně přeci oba. Zkus se s ním dohodnout nejdříve po dobrém (asi ne hned teď, ale počkej měsíc, až se to uklidní), pokud to po dobrém nepůjde, zašla bych za jeho rodiči (maminky leckdy zmůžou víc než partnerka) a když to nepůjde ani tak, pak to jde vyřešit i soudně. Matky v takovém případě vždy vyhrávají, ještě jsem nezažila, aby soud nepřiklepnul výživné matce samoživitelce. Ledaže by měl životní minimum, to by potom neprošlo.
Pokud bys nějaké problémy s penězi po porodu měla, obrať se klidně na rodiče, přátelé, ale i na lidi z Modrého koníka. Vždyť tu holky psaly, že je tu i taková skupina, kde takovým maminkám pomáhají. Jednou tu byla maminka, které ukradli celou mateřskou a holky z MK jí poslaly pleny a jídlo, atd.

janie1988
6. led 2016

@slavikova24 muzu se zeptat, vy nemate rodice nebo sourozence, kteri by pomohli? Na vyzivne od expartnera mate narok.

shine2015
6. led 2016

@lksim to same jsem nabizela i ja 😉 verim ze vic maminek by pomohlo...

shine2015
6. led 2016

@no_title prosim co to je za skupinu?

sarad
6. led 2016

@veruska007 Kde se shání bazárkové pleny prosím?

misha21
6. led 2016

Přítel vám ale bude muset vyplácet alimenty, ze kterých byste mohla děťátko uživit a jak radily ostatní, oblečení apod. mohou maminky darovat.

veruska007
6. led 2016

@sarad Sbazar, bazar na MK, eMiminu, Aukru, Mimibazar, Mimiaukce...
Vel. 1, 2, 3 lze koupit hodně levně, vel. 4 už tolik není, ale to už jsou zas mnohé děti úplně bez plenek.
U obou mladších dětí jsem kupovala jednorázovky výhradně přes bazárky, s cenou do 3,-/ks 😉.

shine2015
6. led 2016

@veruska007 to jsem ani nevedela....

veruska007
6. led 2016

@shine2015 Jj, zjistila jsem to, než jsem čekala druhé. Hodně maminkám zbyde načnutý balík nebo prcek z menších plen vyroste. A s osobním odběrem je to bez Pošty. Jsem z většího města, nebyl to problém.

werumka
6. led 2016

@no_title Prosím, nepiš o tom, že adoptované dítě je "jiné" a bylo mu ublíženo. Ubližují mu jen dospělí, kteří kolem jeho adopce našlapují, jako by neexistovala, protože - pšš pšš - o tom se přece nemluví. Děti jsou jiné, mají různé povahy a je potřeba to tak brát. A ne tak, že si vezmem dítě, implantujem ho do jeho rodiny, budem dělat, jakože se nám narodilo a budeme se snažit, aby nám ve všem bylo co nejpodobnější, aby nikdo nepoznal, že není biologicky naše. To se dřív opravdu dělalo. Včetně toho, že se před dětmi o adopci nemluvilo. Dneska je to jiné a je to na těch dětech vidět. Ale to je jen taková vsuvka, tak se omlouvám za off topic 🙂

Strana
z9