Jak oznámit rodině úmysl přímé adopce dítěte?
Ahoj ,měla bych dotaz.Zijene a přítelovou mamkou v RD S tím že mamka nahoře a já s přítelem dole.My s přítelem bychom chtěli do přímé adopce adoptovat mimco.Otazka zní,jak to oznámit jeho rodičům?Jeho mamce ?Ona má pocit že jsme neschopní se postarat o sebe natož o mimco.Ikdyz je to jinak,nikdy nebudeme podle jejich představ.Mate nějaké rady ,či podobné zkušenosti ?. Děkuji
@lijurena díky,no já to už jednou psala.Jsme spolu sedm let .My jednu dobu bydleli v pronájmu ,žíly jsme fajn,jen soused pod námi měl problém furt s něčím,takový nervák ze všeho a jednou zbil přítele a to když zjistil přítelův taťka ,tak nad přestěhoval do baráku naproti jeho baráku (ten barák naproti pritelovemu tatovi patří ) a po nás nechtěl prakticky nic.Jen o vše jsem se starala já.Prala ,uklízela žehlička,vařila ,starala se o psy atd....vše prakticky bylo na mě.Ted jsme u jeho mamky ,jelikož ten barák na proto co má přítelův táta,chtěl prodat .Přítel chtěl že budeme chvíli u jeho mamky.No tak jsme.Ale hooodne mi jeho mamka do všeho kecá .....a já prostě bych chtěla po tom co jsem četla všechny příspěvky....i svoje zázemí i dítě a mít tak trochu i svoji pohodu....ne být jen ve stresu.
@somalicats tak a co je na tom ?Jako to je něco špatného na tom že jsem tu třeba účet nikdy neměla ??????Jako pardooon ale odsoudit je lehké ,než abyste se jak ostatní ptala ,tak tady odsuzujete....dobrý vtip.No nic,myslím že tady má někdo dost ,jak se říká a já toho mám též dost.Nektere názory jsou tu fajn a jsou ROZUMNE ,zato váš komentář je úplně z cesty..
@najmaaa77 To je úplně normální režim ženy. Snad nebude doma uklízet nebo vařit chlap, to bych se hanbou propadla. Neříkám občas ten můj navaří, když má náladu a max. vysaje pavučiny kam nedosáhnu. To je vše. A pokud už teď jsi toho měla plné brýle, tak nevím jak to zvládneš s mimčem.Vy máte pořád pomocnou ruku, ale chce se to osamostatnit, třeba i přítel se vybarví jinak.
Chlap si má svoje chránit, a to, že dostal od souseda.... A vy jste se přestěhovali... Nevím.. Takový útěk mi to přijde. Člověk si souseda nevybírá.Všechno se dá řešit a ne jenom agresí.
Nejlepší by bylo nové bydlení, uvidíš jak to bude mezi vámi klapat, když vše bude jenom na vás...A potom řešit mimi.
@najmaaa77 Bylo? Pises o dvou detech. Jak se s tim srovnal on? Vzdyt je to hruza... Nesouhlasi s adopci jen kvuli Tobe, at ma klid a sobe,aby zmirnil bolest? Ze vlastne s adopci vubec nesouhlasi a doufa, ze kdyz bude hrat na obe strany a prikloni se k mame, ustoupis z toho nevhodneho napadu?
@bara88 tak kdyby měla dítě určitě by doma byla...Každý má právo vyjádřit svůj názor, ne? Novodobé maminky....Skoro všechny spotřebiče automatické, telefon přilepený a vysedávat někde v kavárně nebo vinárně... Co vidím u nás teda... A pak dělat jak je vše náročné...Nevím, třeba jsme se nepochopili...
@lijurena Po komentáři novodobé maminky jsem si myslela, že už máš i vnoučata. 😃 S malým dítětem za zadkem jsi ráda, když máš klid dojít vykonat potřebu na záchod. 😃
Přes týden dělám doma všechno sama ( nemám myčku, sušičku, robota co za mě uvaří ani robotický vysavač) protože manžel má časově náročnou práci, ale o víkendu normálně vaří, pověsí prádlo,...o víkendu se má odpočívat, takže odpočíváme oba.
@michaela666 přesně... Tak, ale když už teď říká jak toho na ní bylo moc... Co bude dělat s dítětem, když musíš mít oči i na zádech?

@najmaaa77 To by snad mělo být na vás... Jak dlouho jste s partnerem? V prvním řadě by jste se měli osamostatnit. Tak nejlépe poznáš partnera a život jako takový oba. Dítě ještě nezachránilo žádný vztah nebo manželství (to říká moje babička). Přijde mi, že jsi umíněná a nekoukáš kolem. Není to jen o penězích... Partner by se měl nejdříve dokázat postarat o vás a pak o potomka. Neber to samozřejmě špatně...