icon

Je tu mezi vámi některá, která se stala náhradní matkou?

sinorina
4. črc 2015

Ahoj holky, našla jsem tady pár příspěvků, ale žádný mi neodpověděl na moje dotazy.
A tak se ptám, je tady mezi vámi některá, kt, se stala náhradní matkou?
Měla bych k tomu spoustu dotazů.
Chci totiž odnosit dítě pro svoji švagrovou. Klidně do IP. Díky a krásný den

Strana
z6
1kolousek1
Autor odpověď smazal
halina0101
5. črc 2015

@1kolousek1 Vek ti opravdu nezavidim 😉 .Naopak bych nemenila...no mozna prsa pred detmi 😀 .
Porad jsi neodpovedela na ten dotaz.Zivot neni cernobily, tak ty zoufale zeny smahem neodsuzuj.
mmch-nikdo tu nezpochybnuje, ze jsi dobra mama

1kolousek1
Autor odpověď smazal
halina0101
5. črc 2015

@1kolousek1 Kde je ten sileny rozdil privest dite do nahradni rodiny a do neuplne rodiny.
Obe maminky si to urcite takto nenaplanovaly...

jamia
5. črc 2015

Tak když už tady valíme bomby mimo téma 😉 Surogátní mateřství z principu neodsuzuju, ale po pravdě příliš nerozumím motivaci náhradních matek a vlastně by mě zajímalo, jak taková náhradní matka vypadá. Něco jiného je případ zakladatelky diskuze, která pomáhá v blízké rodině, v takovém případě bych nejspíš volila stejně. Ale jinak? i tady na koníku se vyskytuje spousta příspěvků typu "je mi 25, nekuřačka, ráda odnosím vaše dítě". Vždyť těhotenství není jen velký zápřah na tělo, ale je tu i praktická stránka, kam se na 3/4 roku uklidit před okolím, abych nemusela vysvětlovat, proč už nemám břicho, ale dítě taky ne. Zas takový balík peněz asi náhradní matky dostat nemůžou, protože si to ta biologická rodina musí vůbec dokázat dovolit a většina z nás nejsou milionáři 😉 Opět zdůrazňuji, že to neodsuzuji, jen mě to vždycky napadne, když se tu objeví nějaký podobný "inzerát".

tulikiss
5. črc 2015

Chapu ze je v televizi h.vno, ale co se jit bavit nekam jinam. Zakladatelka chtela zkusenosti s nahradnim materstvi, urcite nestala o blbe kecy a moralizovani. ten kdo to tu odsuzuje ocividne s tim zkusenosti nema tak proc placat a placat o necem co je uplne mimo tema. Jo a sorry holky ale vy co tu placate o IVF o tom ocividne vite kulovy jak to vsechno je, protoze mate fakt hodne zkreslene informace.

A pro poradek jsem clovek co ma doma jedno "nemoralni" dite z IVF a druhe "moralni", a klidne muzu rict ze teda zadnej rozdil nevidim.

simca31
5. črc 2015

@saminomimino Ty bud ráda že mužeš mít své vlastní děti protože kdyby jsi nemohla tak by jsi udělala všechno proto aby jsi je měla ted mluvíš jinak protože nejsi v té situaci a ani si neumíš představit co je to za bolest když žena zjistí že děti mít nemuže a o psychice ani nemluvím zakladatelka se ptala na zkušenosti s náhradním mateřstvím a ne na poučovaní ty jsi vždycky kde se něco děje tak já ti třeba budu cpát keci co se týče očkování a budu ti říkat že nejsi normální že své děti neočkuješ to se ti líbit nebude že? tak když nemáš zkušenosti tak mlč. a pro zakladatelku napiš mi IP ráda ti poradím a vysvětlím vše co budeš potřebovat vědět .

halina0101
5. črc 2015

@tulikiss Pravdu dis, jen mne nadzvedlo to odsouzeni zenskych, ktere holt to stesti byt mamou nemaji.Nemame pravo odsuzovat jejich cesty k k diteti, pokud ho nekomu neukradnou z kocarku 😉

1kolousek1
Autor odpověď smazal
simca31
5. črc 2015

@1kolousek1 Jaké darovaní svého dítěte to dítě není biologicky náhradní matky ale biologické dítě kdo dali vajíčko a spermii 😉

halina0101
5. črc 2015

@1kolousek1 Ja tvuj blog nekopirovala.Sama bych dokazala byt nahradni matkou jen dceri.Ale neodsuzuji a o tom to je..ty ten nadhled zjevne nemas.

emisekkk
5. črc 2015

@simca31 presne jak pises,neni to jeji dite,uz jsem to tady psala.

simca31
5. črc 2015

@emisekkk Muluji chytré řeči lidí kteří ví o tom prd ano každý má nárok na svuj názor ale né tady psát o nečem o čem nevím nic a dělat ze sebe chytrou a přitom kdyby sami děti mít nemohli tak by mluvili jinak

blondynka400
5. črc 2015

@jamia kamarád si v tuto chvíli nechává odnosit dítě, náhradní matka je asi v 8měsíci. Ona to dělá čistě pro peníze, je to už takto její třetí těhotenství, mají nějaké velké dluhy. Platí jí 20 tis měsíčně + 250 tis po porodu a pak 250 tis až budou komplet vyřešené papíry.

eanie
5. črc 2015

@jamia myslim ze sa na to pozeras zo zleho uhla. Nahradna matka je zena ako kazda ina - az na to, ze ma velke srdce. Surogacy je krasna "praca". Mne sa surogacy velmi paci, ako som mala vo svojom okoli moznost poznat zeny ktore tuzia po dietati a nevypada, ze budu mat sancu mat vlastne. Z mojho pohladu by nahradna matka mala s usmevom na tvari povedat, ze nosi miminko inej maminke. Neviem preco by sa mala nahradna matka schovavat a nieco vymyslat. Ved nerobi nic zle. Prave naopak, nie? 🙂

Par dni spat tu bola otvorena diskusia ci je mozne sa vyrovnat s tym, ze miminko pravdepodobne nikdy nepride. Ta diskusia bola jedna z najsmutnejsich ake som kedy na konikovi citala.

emisekkk
5. črc 2015

@simca31 naprosto souhlasim. Me ani nevadi,ze ma nekdo jiny nazor,ale jakym stylem je to psano,tak to je masakr. Tim myslim saminomimino. to me teda nadzvedlo.
Verim,ze plnohodnotny zivot lze zit i bez deti. Jsem presvedcena,ze kdyby tu holky,co to odsuzuji,deti mi nemohly,budou treba mluvit jinak.
Sklanim se pred zakladatelkou,ze do toho jde,je to silna zena. A je to nezistna forma pomoci blizkym.

1kolousek1
Autor odpověď smazal
emisekkk
5. črc 2015

@blondynka400 tak to jsou slusny prachy. Zas jeden pomuze druhymu a naopak.

simca31
5. črc 2015

@1kolousek1 nauč se číst já jsem nikoho neurážela a mě nemusíš říkat co by bylo kdyby?já o tom vím všechno z vlastní zkušenosti zatím co ty jen z doměnek 🙂

1kolousek1
Autor odpověď smazal
blondynka400
5. črc 2015

@emisekkk no zadarmo to není.... Asi tak, taková vzájemná výpomoc.
Já bych to řešila jinak, ale je to jeho život, nic mi do toho není. Jen tedy vím, že vajíčka jsou sestry jeho manželky.

jamia
5. črc 2015

@eanie Jó s úsmevem povedat, to by bylo hezké, bohužel nežijeme na růžovém obláčku mezi jednorožci, okolí je bohužel často velmi kruté a strká nos, kam nemá. Viz třeba tady saminomimino 😉 Takže si spíš myslím, že se náhradní matka radši na čas odstěhuje, než aby musela komukoli cokoli vysvětlovat.
@blondynka400 Díky za vhled! To jsou teda pořádné pálky. Ale ani tak mi to nepřipadá jako něco nemorálního.

blondynka400
5. črc 2015

@jamia mně taky ne.
Dohodli se myslím až s několikátou maminkou. Tahle nebyla snad ani "nejdražší ani nejlevnější". Jemu ale nešlo o peníze, ale o to minimalizovat možné problémy po porodu a aby měla náhradní matka nějakou úroveň.

emisekkk
5. črc 2015

@blondynka400 jak pisu,pomohou si navzajem. Dovedu si to predstavit,je to proste zivot a clovek nikdy nevi,kam ho to nasmeruje. Proto se divim,ze tu nektere maji takove ostre nazory. Nikdy clovek nevi dne ani hodiny. Mluvim z vlastni zkusenosti...

eanie
5. črc 2015

@jamia ja nelietam na ruzovom oblaku. A nebojim sa vyjadrit svoj nazor v situaciach ktore sa okoliu nepozdava. Predsudok vychadza z neznalosti.

blondynka400
5. črc 2015

@emisekkk já vlastně taky, i chápu jeho šílenou touhu po dítěti.... Já sama bych to třeba teď řešila jinak, ale to je teď. Za 10 let bych to třeba viděla jinak. Navíc já mám vlastní děti a tím pádem se nemůžu vžít do lidí, co vlastní děti nemají. Takže souhlas, stejně jako ty zde nechápu nějaké ostré názory. Člověk míní, život mění..........

simca31
5. črc 2015

@blondynka400 Přesně tak člověk míní život bohužel mění kolikrát jsem v žívotě řekla tak tohle ne to bych neudělala do to bych nešla proto říkám nikdy neříkej nikdy protože nevíš co se muže stát a já třeba své náhradní mamice jsem vděčná a zavázaná na celí život a nebojte muj syn nijak netrpěl 🙂 byl na mě závislí od prvního dne a i jsem ho kojila teda kojím pořád dneska jde všechno pomocí vědy a lékařum a prvního syna máme adoptovaného a taky nijak netrpěl máme ho taky od miminka přímá adopce a oba jsou spokojení usměvavý a na mamice závislí 🙂

lucinka58
6. črc 2015

@saminomimino Tak to mě teda docela zaráží. Vy máte 4 děti - to je dar. Ale věřte mi, že kdyby jste bojovala o to, abyste mohla mít alespoň jedno, tak uděláte cokoliv. Já teda rozhodně náhradní mateřství neodsuzuji a byla bych pro, aby bylo pevně zakotveno v naší legislativě. Je to šance jak mít biologické dítě, když vaše tělo tohle neumožňuje.

terezapetrova
6. črc 2015

@blondynka400 to by me osobně přišlo SAKRA málo peněz za to, ze někomu dam dite, které jsem odnosila ja a s tim ziju do konce zivota, na druhou stranu snad dobre pro ty, které jinou cestou dite mit nemohou

suzanna123
6. črc 2015

@tulikiss mimo téma jsou tu všechny příspěvky - dotaz byl, jestli je tu někdo, kdo odnosil cizí dítě. Zatím jsem v téhle diskuzi na nikoho takového nenarazila 😉

Strana
z6