icon

Je tu mezi vámi některá, která se stala náhradní matkou?

sinorina
4. črc 2015

Ahoj holky, našla jsem tady pár příspěvků, ale žádný mi neodpověděl na moje dotazy.
A tak se ptám, je tady mezi vámi některá, kt, se stala náhradní matkou?
Měla bych k tomu spoustu dotazů.
Chci totiž odnosit dítě pro svoji švagrovou. Klidně do IP. Díky a krásný den

Strana
z6
suzanna123
6. črc 2015

Moc nechápu to hromadné rozhořčení proti těm, které tomuhle "nápadu" nefandí. Jak říkám - mimo téma je to úplně stejně jako ostatní příspěvky. A @saminomimino svůj názor prezentuje sice hodně radikálně, ale když si přečtete její argumenty... Nemusíte s tím souhlasit, ale nesmysly to nejsou. Holt každý má tu hranici jinde a reakce proti ní svědčí stejně tak o vaší netoleranci jako o její 😉 A zakladatelka s takovými názory od okolí bude muset počítat (a evidentně počítá, protože na rozdíl od publika nemá potřebu to řešit)

sinorina
autor
6. črc 2015

Ano, nekomentuji to, protoze jsou prispevky mimo tema a hlavne je mi jedno, co si kdo mysli. Ja jsem rozhodnuta. Dite bude biologicky jejich. Pred okolim se schovavat nebudu. Na dotaz zda budou mit kluci sourozence odpovim, ze ne. Bude to sestrenice/bratranec. Diskuzi jsem zalozila abych se dozvedela neco o IVF a ne o tom jak je spatne adoptovat dite.
Vam, ktere mne nesoudite dekuji.

eldrag
6. črc 2015

@sinorina nečetla jsem diskusi, a nepodstoupila jsem IVF. Nicmene pro lidi, kteří nemůhou mít dítě jste neuvěřitelná šance, rozhodně to pro Vás nebude jednoduché ani fyzicky ani psychicky a máte můj obdiv a podporu.

alkuska
6. črc 2015

@sinorina Já vám fandím. Je to asi ta největší věc, kterou můžete pro někoho udělat a za sebe nevím jak bych to psychicky zvládla, ale když si představím, že by ve stejné situaci byla třeba moje sestra... Určitě bych nad tím aspoň vážně přemýšlela.
A jak tady někdo psal že se oslabuje genofond - a co ženy po úraze nebo po zánětu, s neprůchodnýma vejcovodama? Ty prostě měly smůlu, nejsou dost geneticky dobré? To jsou fakt kecy, za chvíli už snad budem opravdu praktikovat eugeniku...

blondynka400
6. črc 2015

@terezapetrova každý má hodnotu peněz jinde a když si vemeš průměrný plat a jak dlouho by tedy průměrný pár na dítě "vydělával", nejsem si jistá, jestli je to málo. Navíc to nejsou knoečné náklady, IVF a vše kolem taky není zrovna zadarmi.
Když se ti to nelíbí, můžeš si najít nahrádní matku v Americe, tam to vyjde cca na 100 - 150 tis dolarů 😉
@simca31 taky si myslím, že ty miminka netrpí 🙂 Záleží kdo a jak se o ně celodenně stará, kdo je má rád. Ne, kdo je odnosil....

terezapetrova
6. črc 2015

@blondynka400 ma hodnota je dle me ok, rozhodne nejsem milionar, a nad utratou premyslim, ty peníze by třeba byly cca na 2auta? To by mi rozhodne celozivotni myslenky na to jake to "moje " dite asi je nevynahradilo. Pravda asi bez toho IVF do toho si netroufam mluvit. Pisu muj názor a neberu názory nikomu kolem.. Tim neutocim na Tebe.. A nepsala jsem, ze se mi to nelibi, napsala jsem cojsem napsala, každý zije svůj život. Jedine co jsem zapomněla napsat do prvního prispevku, ze pokud bych nosila dite pro dceru / coz uz se mi asi nepostesti/ jak uz tady někdo psal samozrejme by tam byly zase jina meritka

blecha94
6. črc 2015

@saminomimino Jak se cítí člověk, kterého matka po porodu odhodila ti řeknu přesně. Nijak, pokud se ho od novorozence ujmou rodiče, kteří o něj stojí. Nemyslím si, že by na mě to, že mě bio. matka odmítla zanechalo výraznější stopy.

A ty brojíš proti náhradnímu mateřství řvouce, že je lepší adoptovat... Já v tom nevidím pro dítě zásadní rozdíl, naopak mám dojem, že děti nechtěné už v děloze to mohou mít horší, protože jich matka je odmítá a často se nechová nijak hezky. Náhradní matka oproti tomu může s plodem nakládat tak, jak se má a neubližuje mu z nenávisti, protože se sama rozhodne, že těhotenství chce a bere to jako pomoc páru, který dítě nemůže mít.

Asi bych se jednou raději dozvěděla, že moje máma nemohla být těhotná, a tak jsem rostla v těle jiné ženy, která mi pomohla na svět, než abych znovu zažila šok, že mě bio. matka nenáviděla natolik, že se mě zbavila.

Někteří lidé si zkrátka neumí představit, že by vychovali dítě, které "není jejich" a chtějí potomka z jejich vajíčka a spermie. To že to nechápeš neznamená, že to pro někoho nemůže být podstatné...

blondynka400
6. črc 2015

@terezapetrova stačí pak psát příspěvky bez velkých písmen.
Navíc já sama jsem nikde nepsala jestli je to málo nebo hodně, byla to jenom informace o skutečném stavu pro jednu uživatelku zde, kterou to zajímalo 😉

sinorina
autor
6. črc 2015

@blecha94 Děkuji, napsala jste to moc hezky. Rodič totiž není ten kdo porodil nebo splodil, ale ten kdo ho vychová, stará se a dá mu lásku. A když vidím švagrovou s mýma klukama tak vím, že z ní bude úžasná máma. Tolik by si přála aby mohla dítě odnosit sama, ale mohlo by ji to stát život.

heduska82
6. črc 2015

@1kolousek1 tak pokud budes vychovavat ve smyslu, ze nejdulezitejsi je to, co nosis pod srdcem, tak bys jednou mohla ze sve dcery udelat hodne nestastnou. Taky byla doba, kdy jsem si tohle myslela a ted uz vim, jak velka je to hloupost! Jeste toho o zivote moc malo vis... 😉

blecha94
6. črc 2015

@sinorina Držím ti palce. A opravdu se ti klaním, tvoje švagrová má štěstí, že má v okolí ženu, která by pro ni udělala to nejvíc, co může. Pokud se ti podaří dotáhnout vše do konce, přeji ti hlavně bezproblémové těhotenství a zdravého synovce či neteřinku. 🙂

alkuska
6. črc 2015

Naprosto souhlasím s @blecha94

sinorina
autor
6. črc 2015

Děkuji
@blecha94

suzanna123
6. črc 2015

@heduska82 hodně ubohé... 🙄

heduska82
6. črc 2015

@saminomimino omlouvam se predem, ale neda mi to...jsi husa! Jak vubec dokazes odsuzovat neco, co jsi nikdy nezazila, nikdy v te situaci sama nebyla...nevis nic! Mas neco z doslechu typu jedna pani povidala? Nemas ani poneti o tlaku okoli na par, ktery nemuze mit dite, nevis nic o tom co prozivaji - jak psychicky tak i fyzicky. Podle tebe jsi ty ta vyvolena a kdo nerodi deti jak na bezicim pasu, ma smulu? Neni ten spravny rodic? Tak to ani matka, ktera nemuze dite kojit, neni spravna, protoze o to dite ochudila? Co ty sakra vis o detech odlozenych v kojenaku? Zakladatelka diskuze chce pomoct nekomu v rodine, coz mi neprijde nijak pres caru, nic vic. Nebude to biologicky jeji dite, ale jejich, nikdo dite neodklada, nikdo se ho nezbavuje, bude ho nosit s myslenkou, ze minimalne 3 lidi v rodine udela stastnymi, ze jeho rodice na nej budou od prvniho dne cekat...a to vsechno za predpokladu, ze se to vubec povede!!!! To neni jako strcit kolac do trouby a za chvili je hotovo. My mit deti z neznameho duvodu nemuzeme, odmitam do ivf vrazet tisice a nic z toho, ano, zkusili jsme ho a neklaplo to....a mame doma od miminek brasky z kojenaku. Nemas ani poneti, jak funguje matersky cit u ciziho ditete... a vis co? Funguje stejne u nas jako u deti. Takze bud tak laskava a vyjadruj se k vecem, ke kterym mas osobne co rict a nekritizuj druhe, kdyz vis o veci prd!

heduska82
6. črc 2015

@suzanna123 ani bych nerekla.

terezapetrova
6. črc 2015

@blondynka400 promiň, ze pisu tak jak ja chci psát nebo ty to mas jinak? 🙂 + ja taky nepsala nic v tom smyslu, jaká ta částka připadá Tobe

terezapetrova
6. črc 2015

@blondynka400 jinak se omlouvám, ze me to též zajimalo

heduska82
6. črc 2015

@suzanna123 jinak me u saminomimino nevadi fakt, ze ma jiny nazor, ale zpusob jakym ho podava....kdo ma deti - je ten vyvoleny, zbytek ma smulu. To by asi meli pozmenit i ucebnice biologie a na tento fakt uz pripravovat deti ve skolach, protoze problem s pocetim ma cim dal vic paru. Vadi ji, ze jsou deti "odlozene", o neco ochuzene, ale adopce ji nevadi...tam jsou deti mnohem vic poznamenane nez v tomto konkretnim pripade. Proste za me...pokud je ochotny nekdo z rodiny dite odnosit, proc ne. U lidi, co to delaji pro prachy je to zase o necem jinem, ale to neni tento pripad. Nelze hazet vsechny do jednoho pytle.

aquila
6. črc 2015

@sinorina moc ti fandím a máš můj obdiv za to co se chystáš udělat. Mám teď zrovna jeden případ náhradního mateřství ze svého okolí. Všechny ty "rádoby" chytré řeči a argumenty z úst osob, které o tom nic neví a zažily velký prd co se týká touhy a bezmoci ve snažení o děti, tak ty pusť z hlavy. Ty víš proč to chceš udělat a z mého pohledu je to úžasné. Nechápu tady ty dotazy typu proč??? Samozřejmě, že v tom hrají u některých náhradních matek roli i finance, ale to probůh nikoho nenapadne, že někdo chce pomoct druhému, že ho chce udělat šťastným? Když někdo daruje krev nebo kostní dřeň, tak se taky pozastavují lidi nad tím, proč??? Jsem z toho docela v šoku, že za tím tolik lidí hledá něco víc, než v tom v hodně případech doopravdy je. A děkuju za ty ženy, které do toho jdou, protože podle mě dělají úžasnou věc ne pro sebe, ale pro někoho druhého. A o tom by měl život být.

1kolousek1
Autor odpověď smazal
heduska82
6. črc 2015

@1kolousek1 asi jsme se nepochopily, ale to uz je jedno....

simca31
6. črc 2015

Prej někoho respektovat aha hmmmmmmmmm hlavně že ty to děláš že? si přečti od začátku co tady píšeš nemá to hlavu ani patu jednou píšeš tak pak zase tak nikdo ti neříká že nemáš mít ráda sví dítě každá máme ráda své děti a je jedno jak jsme k nim přišli svuj názor jsi vyjádřila ale jakým zpusobem a nechápu proč pořád pleteš jabka z hruškama a jak ty chceš pomoc zakladatelce hmm? nijak nic o tom nevíš tak se zamysli sama nad sebou než začneš poučovat druhé 😉

simca31
6. črc 2015

A ještě jedna věc MATKA není ta co porodí to totiž není všechno ale ta co vychová a postará se to je Matka 😉

stellamaris
6. črc 2015

@sinorina ja myslim,ze tvoje rozhodnutie pomoct svagrinej je velkolepe.Ja by som sama take nieco nedokazala,preto palec hore za tvoje rozhodnutie.Drzim palce,nech vsetko bude a dopadne na jednicku!

V krajine,kde zijem,je nahradne materstvo aj darcovstvo vajicok zakazane.Bohuzial,mnoho ludi by si mohlo splnit tuzbu po dietati,ale zakon nedovoli............. 😕

blondynka400
6. črc 2015

@terezapetrova piš si jak chceš, ale ne mne, ju? 😉 Já se tě na nic neptala a nějaké velká písmena či zda ti něco přijde hodně nebo málo mne nezajímá.

terezapetrova
7. črc 2015

@blondynka400 mozna velká písmena byla příliš, nicméně i přes to Vás příliš nechápu proc si to berete tak děsně osobně ja na Vasi osobu rozhodne neutocila takže fakt nevim co jsem Vam provedla a nejsem si jistá, ze Vasi radou abych Vam nepsala se musim řídit 😉 nemyslím, ze je tady něco takovýho v zákonech. 😉 ale pokud mne k Vašim příspěvkům nebude nic napadat tak jistě reagovat nebudu, mějte se fajn

terezapetrova
7. črc 2015

@blondynka400 asi jsem mela tykat, tak bohužel uz nemám možnost oprav

limlim
7. črc 2015

@sinorina Ahoj, sice s timto zkusenost nemam ale moc moc vsem ve vasi rodine fandim at to vyjde jste vsichni spokojeny. Necetla jsem vsechny prospevky protoze bych se akorat nasr... ale myt "vlastni ditko" je v nedohlednu a uvidime co bude dat kazdopadne nejde o nic jinyho nez o to ze jsou lidi spokojeny a budou se mit radi 🙂 znama ma osvojeny deti no a co na cele to napsny nemaj... 😉

sinorina
autor
7. črc 2015

@limlim Díky, přeji aby se i vám brzo zadařilo. Doufám, že to bude všechno v pohodě. Dobře děláte, já to sie všechno čtu, ale raději nekomuntuji. Nemám pro to totiž slova.

Strana
z6