icon

Švagr chce, abychom se postarali o jeho miminko

jana.nina
18. pro 2016

Ahoj, jsem v dost zvláštní situaci a nevim jak ji řešit. Mám dva syny(13 a 3 roky) můj švagr je bezdomovec a jeho těhotná přítelkyně taky ( nebudu zde rozebírat proč, je to jejich věc)
Oni po manželovi a mě chtějí abychom se postaraly o jejich miminko. Jsou ochotni se ho úplně vzdát.
1 otázka: jak tuto situaci řešit právně - soud, sociálka
2 otázka: ona nebyla ani na jednom vyšetření - nemá žádné doklady ani průkazku pojištěnce a je to ke všemu slovenka
3 otázka: jak byste danou situaci řešily? Šly byste do toho? Já osobně mám strach!

Děkuju za pomoc, podporu a názory
Jana

Strana
z8
luckaamilan
19. pro 2016

@blahova_andrea
Tak kazda hovorime o niecom inom🙂 . V motole musi byt poplatok "otec u porodu "zaplateny pred porodom a otec musi s listkom na sal, inak ho tam nepustia 🙂 🙂 🙂, a v roku 2014 uz sa poplatky za pobyt v nemocnici neplatili, preto tie cesky veselo chodili domov a ja musela najprv na cudzinecke.

martinahost
19. pro 2016

Rodila som v roku 2015 a len som pri prepustení dostala fakturu ktoru sme mali odniest tusim do 3 dní na VZP a potom potvrdenie o zaplatení od VZP do porodnice. Bola som v porodnici FN. Ale v meste je este jedna pododnica a tam od cudzincov vyberaju zalohu 10 000 práve kvoli tomu ak by nahodou utiekli,alebo keby nemali zdravotne... Po donesení potvrdenia o zaplatení od VZP peniaze vratia.... Na SVK je to tak ze ak rodicia neplatia vyzivne,tak za nich plati vyzivne socialka a dlh im rastie na socialke. Takze dlzia socialke a soc. to od nich moze vymahat a udat na polícii. Ak ste svagrinu nenasli v databaze hladaných tak myslim ze este ju nikto neudal. Sesternicin ex. manzel tiez neplatí vyzivne nemal ziadne doklady lebo je lajdák a bál sa ze ho zatvoria. (nie je bezdomovec) Ale uz si ich urobil a v pohode si ďalej behá po sllobode a na soc. mu rastie dlh.

ilonne
19. pro 2016

@panickatlamicka Me to taky nepřijde jako silné kafe. Ano, každý se může odrazit ode dna a každému takovému i fandím. Ale očividně uz mají děti dost, tak at se odráží ode dna, můžou se o me postarat. A ne rodit další děti a jako "koťata" je rozdávat příbuzným.
@trdelnik234 souhlasím s tvým názorem.

panickatlamicka
19. pro 2016

@ilonne jenze prispevek byl napsan jeste predtim, nez autorka uvedla, ze tech drti uz maji vic takto odlozenych. Ani tak mi to neprijde humanni. O deti se nestaraji, plodi je,presto je to zasahovani do lidskxch prav. At se nam to libi nebo ne. Ona ta radikalni reseni nikdy nic dobreho neprinasi. A to v jakekoli oblasti. 🙂 🙂

jana.nina
autor
19. pro 2016

moje srdce říká že to malinké za nic nemůže a já mu můžu pomoci
@ilonne

Když budou mít další?? Nevím co se bude dít....

jana.nina
autor
19. pro 2016

Všem vám moc děkuji za názory, nápady a upozornění

Už jen rozhodování není jednoduché natož pak jednání.

Napsala jsem příspěvek abych zjistila jestli existují srdce podobné tomu mému 💜
Existují.....děkuji

jana.nina
autor
19. pro 2016

@littleluu9 mohla ale jen v případě že by to povolil soud. Sama od sebe by nesměla. Ona i on se vzdávají svých rodičovských práv a pak já bych byla soudem určena jako poručník

bunny123
19. pro 2016

@jana.nina Ano, možná je i feťačka, na to jsem si momentálně nevzpomněla. Vypadá to, že jste rozhodnutá a je to teda kříž, který s sebou potáhnete. Tak hlavně hodně štěstí.

dixi86
19. pro 2016

Jste rozhodnutá od začátku, co jste sem psala, jen jste chtěla vaše rozhodnutí aspoň pár maminkami potvrdit. Vyčítala by jste si to, kdyby jste se rozhodla jinak. Ať vše dobře dopadne, brouček je zdravý a hodně moc štěstí a síly.

barusak1
19. pro 2016

@jana.nina držím palce, ať se rozhodneš jakkoliv. Je to složité, ale věřím, že se rozhodnes podle nejlepšího vědomí ... a hrozně se mi líbí a obdivují tě že uvažujes o tom ... budu doufám, že napíšeš jak to dále postupuje

barulina
19. pro 2016

@jana.nina no vzala.byh si to dite. A byt vama.jdu na pcr

anetka1701
19. pro 2016

Já osobně bych do toho šla... hned, z fleku! Už jen to, jak dlouho dětičky pak jsou v kojeňáku, bez maminky :( Takhle má šanci na dobrej život, dva brášky... Bože, určitě bych si ho vzala...

lajla
19. pro 2016

@jana.nina s moji povahou bych se zachovala asi stejně...Ale nikdy nemůžu říct 100% když v té situaci nejsem že...
Každopádně je skvělé že manžel to vidí stejně, tímto je to jednodušší
Z čeho já bych měla strach: je potřeba získat doklady, dokopat matku k vyšetření...Pokud chtějí aby dítě bylo u Vás musí spolupracovat... Nadále jako problém vidím v tom...Že časem jim může hrabnout a chtít dítě zpět, asi bude v tomto případě jedno jestli pěstounská péče nebo adopce... Problémy můžou dělat i tak..A nemusí to skončit dobře...V tomto ohledu bych měla obrovský maják!!!
Plánujete další vlastní děti? Každé dítě je znát...Jak finančně tak i psychicky...A opravdu neplatí věta 2 nebo 3 to je jedno, kazde je individuální a potřebuje péči a čas
Budete na mateřské? Bude Vám vyplacena? To jsou další tři roky doma...Plus minus

kika_21
19. pro 2016

@ilonne Někdo mi kdysi říkal, že nemám nikoho soudit-tak to nedělám. Jedna paní nechala dítě v nemocnici a tohle mi tenkrát řekla máma-no měla pravdu, je to prostě tak.

kika_21
19. pro 2016

@lajla Ono jí nemusí hrábnout, stačí, když časem dospěje.Neznamená, že dítě-děti mají jenom ty, které už dospěly. To ale Tobě nemusím psát.Pěkné svátky, hodně zdraví.Hodně klidu-u nás už se skoro spí...🙂

japona
19. pro 2016

@jana.nina Asi bych svagrovou podpořila, aby dítě dala do standartni adopce. Myslím, že by nedělalo dobrotu, když oni ví, kde dítě je. Předpokládám, že byste je úplně neodrizli a byli by s vámi v kontaktu. Myslím, že by diteti např. vykladali, že oni jsou pravi rodiče atd.. Přijmout a vychovat cizí dítě, ok. Ale s vazbou na ne, ne. Nevěřím, že nebudou mit chvilku, kdy mu budou vykládat svoje moudra.. třeba za deset let, až ho vypiplate..

avori
19. pro 2016

Zdravím, přečetla jsem si několik příspěvků, názorů a rad. S většinou více či méně souhlasím. Ale každá mince má dvě strany. Vaše rozhodování je těžké a komplikované. Nemůžete za to, že Váš švagr a jeho přítelkyně jsou nezodpovědní. Ale z nějakého důvodu si vás vybrali jako náhradní rodiče. Máte srdce na správném místě. Pokud máte zázemí, podporu v rodině, v manželovi a Vaše srdce Vám říká ano. Tak bych si dítě vzala do péče prozatím jako poručník. Samozřejmě po právní stránce to bude komplikovanější. Určitě se rozhodnete správně. Přeji vám ať vše dopadne dobře a miminko se narodí zdravé.

piskac
19. pro 2016

Nečetla jsem všechno, tak to tu třeba nekdo napsal, pomohla bych, ale za podmínky, že si najdou práci a začnou si vydělávat... jinak držim palce v rozhodování a vážně Vás obdivuji!!!

kokena77
20. pro 2016

Dite rozhodne v ustavu neskonci. Pujde co nejrychleji do nove rodiny prostrednictvim adopce. Pokud si ho opravdu nechcete nebo nemuzete nechat, mrkni do vyhledavace na prima adopce miminka, je tam spousta paru, ktere dite radi prijmou a myslim ze i financne vypomuzou s vysetrenimi i porodem.

jana.nina
autor
20. pro 2016

@lajla to že by se jednou domáhaly svých rodičovskych práv se nějak nebojí. Na mateřskou budu mít nárok jako kdybych měla vlastní 😉

jana.nina
autor
20. pro 2016

@japona toho se taky trošku bojím že mu to budou vykládat. Na druhou stranu to dítě bude mít nárok vědět svůj původ

lenatu
20. pro 2016

@jana.nina moc držím palce ať to zvládnete! Já bych se rozhodla asi stejně se svojí povahou 🙂. Největší kámen úrazu však vidím v tom, jak ji dokopat k doktorovi,.. neumím si představit až začne rodit, to k Vam poběží nebo jak? Jestli pije kdo zaručí aby nepila? Nebo se aspoň snažila ..Já nechci nikoho odsuzovat, ale s takovými lidmi je vždy kříž..Kor nehledě na to, že jestli pijou umím si představit až jim to dojde co vlastně udělali (o nechtění příjmutí odpovědnosti, odmítnutí pomoci, vzdání se dítěte) to Vám potom budou chodit bušit na dveře ať jim dítě vrátíte?! Je to jen příklad, ale s tímhle vším se musí počítat, .. procento, že nic takového nepřijde je strašně malé. Chtělo by vše právně ošetřit, jako pěstounka toho moc nezmůžete a život na ulici je tvrdý .. ikdyž si ho sami vybrali. Já nechci malovat čerta na zeď, jak jsem psala zachovala bych se asi stejně, ale je potřeba se dívat dopředu, že takové situace můžou nastat, můžou začít i fetovat..Je to těžké nezávidím vám to, ale moc držím palce! 🙂 Každopádně bych zvážila i adopci (přesně kvůli těm situacím které mohou nastat, ikdyž je to rodina). Teď je, ale důležité se hlavně domluvit s doktory aby ji vyšetřili zda je miminko zdravé. Na tom bych trvala a nějak se domluvit na tom jak to udělat až začne rodit. Já lidem co si vyberou tenhle typ života svévolně moc nevěřím ikdyž by to byla rodina. Vážně hodně štěstí! 🙂

jana.nina
autor
20. pro 2016

@lenatu tak všechno tohle běží u mě v hlavě pořád dokola.....stejné otazky, stejný strach. Oni nejsou neustale nalitý. Občas si přihnou ale není to na dením pořádku. Jen prostě nejsou ochotni se odrazit ode dna a zkusit znovu žít. Její předešlé dítě je stejně staré jako mům mladší syn.....ani to ji neinspiruje

lenatu
20. pro 2016

@jana.nina to se nedivím ☹ , opravdu by to chtělo pořádně právně ošetřit. No ji jako ženskou nebudu komentovat byla bych sprostá a to hodně .. ale nebojte, opravdu Vám moc fandím ❤. Horší je, jak ji teď dokopat k tomu doktorovi. :-/ a aby nebyla pod vlivem,.. chtěla jsem napsat že bych jim dala ultimátum ale s jejich přístupem k životu pochybuji že by ho prijmuli, spíš by si to udelali "po svém".. musíte se pořádně domluvit, právně ošetřit, domluvit vyšetření i lékaře aspoň jedno, domluvit porod co a jak a zvážit tu adopci, jako pěstounka toho opravdu moc nezmůžete ☹ jak bude mimi Vaše bude to lepší, pokud s v ní něco nepohne, ale to pochybuji ...

shine2015
20. pro 2016

@jana.nina pokud si miminko vezmetr ja bych mu netajila kdo je maminka a tatinek...naopak v nem budovala duveru v nas...a pokud jednou vytahne moudra rady nebo reci kdo je a neni rodic atp pak zcela jiste i padne otazka proc se o me nestarate...proc neziju s vami,atp. A kdyz uz ne hned tak jednou to dite oceni co vse jste pro neho udelali...

Problem vidim v tom ze pani klidne otehotni znovu a co dal??? Donekonecna rozdavat deti nemuze....a ani vy kazde cca 2roky nebo tri apod brat jejich dalsi a dalsi dite taky ne..ja bych ji snad sehnala antikoncepci...

Drzte se. Je dobre ze mate podporu manzela. Nebude to snadne. Obdivuji Vas....

Mejte krasne svatky a v novem roce hlavne zdravi,lasku,spokojenost....Bozi pozehnani ve vsem co delate Vam i cele rodine....

jana.nina
autor
20. pro 2016

@lenatu ono když všechno zařídím a všude ji dovedu tak to udělá....zatím pro nas připadá v úvahu poručenství...třeba časem přijde i osvojení👶

jana.nina
autor
20. pro 2016

@shine2015 tato otázka tu už padla. V budoucnu se může stát že bude mít další děti, teď se ovšem jedná o to co právě čeká. Nemůžu řešit co provede za rok či dva....bych se zbláznila

jana.nina
autor
20. pro 2016

@shine2015 děkuju za podporu....jsem už nedopsala 🙂

shine2015
20. pro 2016

@jana.nina to mas pravdu...spis jde o to zda ji nezaplatit antikoncepci kazde tri mesice....

jana.nina
autor
20. pro 2016

@shine2015 dle mého názoru by ji nebrala. Tohle těhotenství chtěly. Nebyl to omyl. Nepřemýšlely na tím co bude s tím maličkým. Je to vrchol nezodpovědnosti co udělaly.

Strana
z8