1. IVF přidejte se a podělte se o zkušenosti
Ahojky, po 9. letech snažení, z toho 5. letech se současným partnerem, 3. IUI a jednom MA nás čeká první stimulace a pokus IVF. Budu moc ráda, pokud se přidáte vy, které jste na tom stejně a hlavně ty, které se podělíte o své rady, zkušenosti, strasti a hlavně radosti a úspěchy 🙂
@hankalt
jeej, no to je super 😉 . len nech to dobre dopadne, pripomina mi to rybicku Nema z tej rozpravky - Hlada sa Nemo, aj tam sa zachranil jeden, jediny bojovnik, ktory to zvladol.... 😉 . Hadam sa nenahnevas, ze tvoje embryjko prirovnavam k vymyslenej rybke, myslela som to v dobrom. A ako prebehol transport? drzkaj sa 🙂
@trulinka
inak dnes mi prave embryologicka hovorila, ze pri ICSI metode je 70 - 90 % uspesnost oplodnenia, tak nechapem preco sa tebe z 10 zrelych vajicok podarilo oplodnit 1. Manzel mal velmi zly spermiogram? Tiez sa toho obavam, kedze my mame problem prave s tvarom spermii....Dali sme si cez ICSI metodu len 3 vajicka oplodnit, zvysnych 22 chceme skusit oplodnit klasicky. Ale tak hlavne, ze to 1 embryjko prezilo a ja verim, ze to vydrzi az do konca, velmi, velmi drzim palce a nech ti to cakanie na vysledok rychlo ubehne 😉
@hankalt
inak dnes mi prave embryologicka hovorila, ze pri ICSI metode je 70 - 90 % uspesnost oplodnenia, tak nechapem preco sa tebe z 10 zrelych vajicok podarilo oplodnit 1. Manzel mal velmi zly spermiogram? Tiez sa toho obavam, kedze my mame problem prave s tvarom spermii....Dali sme si cez ICSI metodu len 3 vajicka oplodnit, zvysnych 22 chceme skusit oplodnit klasicky. Ale tak hlavne, ze to 1 embryjko prezilo a ja verim, ze to vydrzi az do konca, velmi, velmi drzim palce a nech ti to cakanie na vysledok rychlo ubehne 😉 .
@hankalt
ahoj, no si predstav, ze mame oplodnenych 15 vajicok - vsetky 3 cez ICSI a 12 klasicky 😉 . Takze tak, vo stvrtok mam este zavolat, ze ktore z nich bude najviac zivotaschopne a to mi vlozia a urcite si dame nieco aj zamrazit....Som rada, ze sa im podarilo nieco oplodnit, ale take mnozstvo som necakala. A ty ako? Ako ti ubieha cakanie?
Já jsem taky chodila do práce, abych na to nemyslela. Ale teď jestli bude vše v pořádku, tak chci jít na rizikové těhotenství. U nás v práci jsou všichni nemocní a pořád jen prskají a mám strach. A hlavně by už po mě chtěli, abych tahala těžké věci a to nemůžu. Takže dneska bude přesvědčování doktorky, aby mi neschopenku dala. Ale snad to nebude problém.
Já zase mám takových věcí, co chci udělat a co jsem během práce nestíhala, že mi těch pár měsíců co budu doma utečou a nebudu vědět jak to těhotenství uteče. Tak mám jednoho 2 mm prcka 🙂
Ahoj holky, moc prosím o názor...jsem 10. den stimulace před 1. IVF a do včerejška jsem měla nafouklé břicho a bolelo jako před MS (což je asi zcela normální, ještě když mám po 1. UTZ potvrzenou velkou četnost folikulů - kvůli PCO), ale včera mi naše štěně skočilo na břicho a taky jsem nevěděla, že bychom neměli sexovat, to jsem zjistila až tady z diskuzích ☹ . Dnes mě už břicho nebolí, vůbec nic necítím...je možné, že folíky kvůli neopatrnosti popraskaly? Moc se bojím v pondělí na kontrolu, kdy mi mají stanovit den OPU, že tam nic nenajdou ☹ Nebo měly jste taky některá stimulku bez příznaků (bolest vaječníků, nafouklost, atd..) ? Jsem teď z toho celá nervní...díky.

@trulinka moc děkuju, jen ty nervy, to bych fakt nevěřila, co tohle s člověkem udělá 😀 no budu věřit a čekat a čekat a čekat, nic jiného stejně nezbývá.kdybych tam aspoň zítra mohla zavolat, ale takhle to je fakt děs.