icon

1. IVF přidejte se a podělte se o zkušenosti

rory_g
12. únor 2012

Ahojky, po 9. letech snažení, z toho 5. letech se současným partnerem, 3. IUI a jednom MA nás čeká první stimulace a pokus IVF. Budu moc ráda, pokud se přidáte vy, které jste na tom stejně a hlavně ty, které se podělíte o své rady, zkušenosti, strasti a hlavně radosti a úspěchy 🙂

verry
7. dub 2012

@vall83 taky se nám to tak zdálo 😀 ale to víš, čím víc vymožeností tím víc prašulek k nim do kapsy...
no jestě mě tak napadá, že jsem neměla asi tolika léků, takže proto nám to vyšlo asi levněji..

saraha2
7. dub 2012

@verry no néé,ale tak pořád nám brali krev,ne?,sice na hormony,ale kdyby bylo něco špatně,tak se jim to ukáže,ne? 😉 jsem to myslela tak,že jsme pořád pod dohledem..já zatím nic!akorát ty prsa..ale jinak nic..tak bojím,bojím..budšéš testit?to jsme počůránky dvě teda 😀 jsem na tebe právě myslela,co ty asi..jestli něco pociťuješ..jsem si byla na chvíli lehnut,ale prozvonil manžel,že už frčí dom,tak chystám jídlo..

saraha2
7. dub 2012

@verry nám taky nabízeli kamerku-3900 na den...já bych ji spíš brala ted!!!!!! 😉

verry
7. dub 2012

@saraha2 ja vůbec nevím.... na testy je fakt brzy... to budem řešit až za týden,ju?? 😉

verry
7. dub 2012

@saraha2 počkej 3900,- za den????? to snad neee! to je mooooc přeci, to nam za tu dobu co to bude sledovat

kive76
7. dub 2012

ahojky, můžu se k vám přidat? asi v srpnu půjdem na 1.IVF.. vím, že do 39 let to proplácí pojistovna, ale stejně to není úplně zadarmo, za ty injekce, něco kolem toho IVF ..jak se to cenově pohybuje, a za co se platí ? díky za odpověd...

vall83
7. dub 2012

@kive76 ahojcek kive 🙂
vitame te...
holky tuna to maju rozne od 18.000 kc do 30.000 kc.....moju sumu ti rikat radeji ani nebudu, mi to totiz absolvujeme v nemecku a je to tu docela drahy....

kive76
7. dub 2012

@vall83 díky za přivítání... no to věřím,že v Německu určitě dražší..

kive76
7. dub 2012

@vall83 trošku se toho bojím, ale jinak mimčo bohužel nejde, a když čtu tady ty názory , a příspěvky od dalších ženskejch...které už mají za sebou IVF..tak si říkám, že když to zvládly ony..tak proč né já..

saraha2
7. dub 2012

@verry já vím,že je brzy 😀 jen jestli jsi nedumala,který den by jsi to tak testla 😉

saraha2
7. dub 2012

@verry fakt!!to je cena za den!!ještě nás na to upzorňovali,ať o tom víme..

vall83
7. dub 2012

@kive76 nemusis se bat, kazda sme to tu prezili 🙂 ...ono to mozno zda sa hrozostrasne, ale ked zacnes a si vtom kolobehu ohladom toho tak ti to vobec nepride.....tak strach bokom, vela radosti do novej skusenosti a do mimca 😀

nemorosis
7. dub 2012

@vall83 Wow, na ty ceny za IVF koukám. Nás to vyšlo dohromady i s léky na 15 tisíc. Ale neměli jsme ICSI, tím jsme ušetřili 20 tisíc. Sice nám embryoložka říkala, že bysme pak mohli mít zamraženo daleko víc embryí, ale mně těch 6 tedy bohatě stačí. A to bych se nerada rouhala. 😀

cuddle
7. dub 2012

@vall83 ano melo by to plus minus odpovidat tvoji ovulaci a pak embryjku, uvidis jak to bude u Vas, ale cca ten 20 ty den a za 10 dni testik, jakoze v terminu MS nebo par dnu po

cuddle
7. dub 2012

@verry no normalne nahlasis ms , pak myslim 8 nebo 12 den byl ultrazvuk ( ja chodim oba ) a pak se domluvil transfer na den, rano zavolam do caru cca v 8,30 - jak se rozmrazilo embryjko a domluvim se na hodine kdy mam dojit a jinak je to uplne stejne jako ET, proste ti ho tam soupnou 🙂
pokud mas sama MS, ovulaci a roste ti sliznice neberes nic, jen po tom poslednim ultrazvuku ti u nas reknou kdy mas zacit zavadet utrogestan
ja nemam ani ms, ani ovulaci ani mi neroste sliznice, takze ja prave uz myslim od 2-3 dne zacinam pripichavat 1 ampulku ( merional, menopur, fostimon ) a pak chodim na ten ultrazvuk jestli to reaguje a sliznice roste...

cuddle
7. dub 2012

@kive76 ceny jsou hodne individualni - dle CAru kam chodis, statni , soukromy - dle mesta - a samo dle toho co potrebujes - jaky mate problem - jestli spis u tebe, nebo u partnera a co je potreba udelat za veci, ktere pojsitovna neplati - ICSI ( PICSI ), PK, AH nebo jeste vic PDG, mrazeni atd.
u nas kazde IVF 28-30 tis ( problem mame spatne spermio, takze bylo ICSI ( podruhe dokonce PICSI ), PK a vzdy jsme doplaceli za dalsi vajicka, ktera se oplodnovala ( prvnich 8 u nas za 9 tis a pak uz kazde dalsi 1000,- ) a samo za leky ( normalni davky mi nestaci, takze jsem hodne doplacela )
ale teoreticky, pokud mate super spermio a budete mit prirozene oplozneni a nebudes potrebovat leky, tak zaplatis jen prodlozenou kultivaci a treba pak mrazeni a vejdes se klidne i do 8 tis

kive76
7. dub 2012

díky všem za odpovědi...

kive76
7. dub 2012

@cuddle já mám též problém s ovulací.. 😢

verry
7. dub 2012

@saraha2 ffakt nevím,kdy bych testla... ale jeste mraky času... nebo kdy ty začneš testíkovat?? mě řekli 12 den po ET dřív at to nezkouším,abych nebyla zklamaná...

verry
7. dub 2012

@cuddle dík, za výklad! 😉

verry
7. dub 2012

@saraha2 tyjooo, fakt 3900,- za dden???? no to je masakr"

cuddle
7. dub 2012

@verry pokud to bude pozitivni tak uz klido 7-8 den uvidis slabou carku - 12 den uz to jsou dalnice , ja testovala jednou 7 den to nebylo nic, ale samo nebylo nic ani 12ty, pak jsem vydrzela do 9 teho dne a pak uz 7my den
ja bych testovala 13.4 v patek jak se znam 🙂

verry
7. dub 2012

@saraha2 mrkni,tady je ceník kam chodím jaá http://sanus.cz/cs/centrum-asistovane-reprodukc...
a tady je ta kamerka ale nam říkali,že to je za tu dobu co to pozorují...
kam ty vůbec chodíš??

cuddle
7. dub 2012

@kive76 je mozne ze budes potrebovat vice leku, ale zase pokud nemate problem i ve spermiogramu, tak treba budete mit normalni oplozeni a tim hodne usetrite

verry
7. dub 2012

@cuddle no abych pravdu řekla, trochu jsem si říkala 13 v pátek... když testovat-tak 13 asi.. ikdyž nevím, třeba se nerozhoupu, bojím, bojím výsledku 😨

vall83
7. dub 2012

@cuddle dakujem a to tak skoro po KET muzu testovat? to je super.... 🙂

cuddle
7. dub 2012

@vall83 no jako u ET - podle toho jak mas stare embryjko ktere ti zavadi pokud je to 5-6 po PK, tak vysledek je klidne uz 7my den po - ale u nas pisou 10ty den a krev 12ty den

cuddle
7. dub 2012

@verry ja jak se znam, tak bych do toho sla zrovna toho 13 teho 😀 kdyz uz tak uz

verry
7. dub 2012

@cuddle uvidíme,jestli se rozhoupu. 😅

saraha2
7. dub 2012

@cuddle šmarjá!!já do ted nevěděla,že bude pátek 13!!!!!!! ale hlavně,že vím,že oficiálně to mám nedostat 14. a že to je sobota 😀 blondýna se fakt nezapře...no tak to bude teda..bojím,bojím..
@verry já chodím do Brna na obilní trh-ale ceník,který já jsem dostala jsem na netu nikde nenašla..nemají to nikde tak podrobně..já ted dumám,jestli testnu,ale nevím,nevím,jestli najdu odvahu..asi nééé ☹