2. IVF, dát jedno či dvě embrya?

tehulka1167
10. led 2016

Holky,ted půjdu do 2 IVF nevím zda dát jedno či dvě embrya. Jak jste se rozhodovaly vy? A úspěšnost byla jaká? díky 🙂

renca1978
10. led 2016

Ja jsem chtela jenom jedno protoze uz jedno ditko doma mame.Nevyslo to .Ani pote nasledny KET.Ale myslim ze to je hodne individualni.Hodne stesti🙂

maraida
10. led 2016

Já dávala pokaždé 2 embrya, u posledního 1,bylo jen 1 vajíčko
1.IVF-chytlo se 1,mám dceru
KET-nic
2.IVF-nic
3.IVF-nic
4.IVF-nic

mooncaa
10. led 2016

Jestli se nic nezměnilo, tak tím, že při 1. nebo 2. IVF dáš 2 embrya, tak se připravíš o šanci mít hrazené 4 IVF. Takže já bych na 1. a i 2. IVF dala embryo jen jedno, na další IVF už 2.

damae
10. led 2016

Souhlas s @mooncaa, nechas-li si pri druhem pokusu zavest jen jedno embryo, budes mit jeste dalsi dva pokusy, kde muzes dat zavest dve.

Nehlede na to, ze bych moc nepredbihala - clovek nikdy nevi, jak cela ta akce dopadne, co se bude dit, ci ti reknou dokori apod. Pockala bych proste, jak se to vyvine 🙂

Mam take pocit, ze ten pocet embryii se nevztahuje na KET, cili si muzes pripadne nechat zavest vice pri nem (asi?) 🙂

merope
10. led 2016

Já to hodně řešila při prvním IVF (samoplátce, tak to bylo jedno), kdy jsem ještě tuším dva dny před ET měla 3 embrya. Osud tomu chtěl tak, že stejně nakonec bylo jen jedno. Ale měla jsem to rozmyšlené tak, že kdyby byly 2, tak bych je nechala obě a kdyby jich bylo víc, tak bych dala jen jedno a zbytek schovala na KET. A proč takto? Mj. z finančních důvodů - protože jestli se mrazí jedno nebo více je skoro jedno (od několikátého se pak připlácí 500 Kč), takže mrazit jen jedno mi přijde lepší už ho vložit - naopak když už by se stejně mrazilo, tak je to jedno a z mnoha důvodů je lepší vkládat embryo jen jedno. Aspoň při těch prvních pokusech, kdy je fakt šance, že se chytnou obě a donosit dvojčata může být problém. Nicméně u mě je velký faktor i věk, křečové žíly a podobně - prostě mnoho důvodů proč upřednostnit jedno dítě před dvojčaty (ač u dvojčat jsme si říkali, že bychom to aspoň měli při jednom, tak stejně to jedno dítě je v tomto lepší).

lenda77
10. led 2016

U prvního jedno, u druhého dvě. Byla jsem přesvědčená že do dalšího pokusu už nepůjdu. Uchytily se obě, jedno potom bohužel odešlo s hematomem,ale to už je jiná kapitola. U dvou je větší pravděpodobnost, že se alespoň jedno ujme, ale zase tam jsou větší rizika.

anina32
10. led 2016

1.IVF 2embria, jedno se chytlo, máme syna
1.KET 1embrio, nechytlo se
2.KET 1embrio, nechytlo se
3.KET měli jsme poslední 2embria, chtěli jsme dát obě, ale rozmražení vydrželo pouze jedno a to se nechytlo
2.IVF chtěli jsme dát jedno a v případném KETu pak už po dvou. Leč z celého cyklu IVF jsme měli pouze jedno embrio a to se nechytlo. Mrazit nebylo co, takže KET se nekonal.
3.IVF momentálně v plánu není, ale pokud na něj někdy přece jenom dojde, tak rozhodně bych chtěla dvě embria.

drndapetka
11. led 2016

Tak za mě jedno.
1.IVF: 2 embrya, chytlo se jedno a skončilo to zamklým těhu v 7tt
1.KET: 2 embrya a nic
1.IVF:2 embrya a nic
2.KET: 1 embryo a máme doma 3letou dceru 🙂

soleilll
11. led 2016

Rozhodovala bych se podle počtu dětí, co už máš a taky podle počtu embryií, které se budou dobře vyvíjet do 5. dne kultivace. Pokud zůstanou jen 2 kousky, dala bych oba, pokud zůstanou 3 a více, dala bych jen 1. Každopádně já mám zkušenost, kdy mi při každém pokusu transferovali 2 embrya a když byl úspěch, chytlo se vždy jen jedno. I proto bych šla do dvou s tím, že se s největší pravděpodobností jedno pustí. Ale byla jsem připravená i na dvojčata.

danielka82
11. led 2016

Ahoj, já jsem taky u druhého IVF hodně váhala, zda si dát jedno nebo dvě embrya. Při odběru jsem měla docela hodně vajíček, takže jsem se nakonec rozhodla pro 2 embrya- Osud tomu ale chtěl jinak, když jsem přišla 5.den na transfer, tak mi těsně před ním řekli, že bohužel do 5.dne vydržela jen 2 embrya. Měla jsem asi minutu na rozhodnutí, takže jsem se nakonec rozhodla,že si nechám zavézt jedno a to další zamrazit, bála jsem se, že kdybych si nechla dát obě a nevyšlo to, musela bych celé IVF podstupovat znova.