7. den po KET, pozitivní test, ale špiním
Ahoj holky,muzete mi prosim poradit?Dnes jsem 7.den po ketu,beru estrofem,prednison a utrogestan.Vcera jsem dvakrat zkousela test a myslim,ze vysel pozitivni.Muzete mi prosim napsat,zda vidite druhou carku?🙂Ale vecer jsem asi z toho soku zacla lehce ruzove spinit.Dnes i trosku krve,ale bricho me porad boli stejne.Chodim porad curat a mam citliva prsa.Je to uz muj treti transfer.Mate nekdo zkusenost,ze se to i pres spineni udrzelo?Moc dekuju za odpovedi!!!

@dailik ja byla na ket poprve. Ale po zakrocich jsme tkusili otehotnet nejak po teech mesicich. Dala jsem se dokopy cvicila a uklidnila se. Asi bych hnedka do dalsiho nesla. Psychicky jsem nebyla ok. Ikdyz dr rikal ze po revizi muzem klidne hned dalsi mesic zkouset. Ale uvidis sama jak ti bude. Telo si samo rekne...
@dailik chci jen říct, hodně sil. My jsme čekali též vytoužené miminko,všichni to věděli,i děti a na velkém utz v 19 tt se zjistilo že srdíčko nebije,a malé bylo na 15/16 tt. Od zákroku je to dneska 3 týdny. První dny byly nejhorší,pořád otázky proč,bezmoc..i teď se bojím znovu zkusit. Ale věřím a cítím že máme a můžu jen doufat,že se to už nestane. A když tak aspoň hned z kraje a ne v půlce těhotenství.
Já byla v nemocnici den a něco,napřed vyvolávali,pak revize kvůli placentě. Ale brzo jsem si řekla o injekci od bolesti,takže celou dobu byla největší bolest ta u srdce. Teď už je mi fyzicky dobře,doma mě bolelo břicho jen jeden den asi po týdnu,jinak dobrý. Psychicky se dávám do kupy.
Moc na tebe myslím,drž se. Musí se to zvládnout,jinak to nejde.
Holky,dekuju!!!.....😭
@rosalline Dekuju,uz jsem konecne doma.Spatne jsem snasela narkozu a dlouho jsem se probirala.Porad jsem omdlevala.Ale ted uz jsem jen unavena...S miminkem jsem se v duchu rozloucila a po zakroku se mi ulevilo.Trochu i na dusi,ze uz je po vsem a muzu se zahojit.Hrozne to boli u srdce a budu muset zapomenout vse,co uz jsem si planovala.Cela rodina se uz tesila a zasahlo to vsechny.Jen syn to jeste nevi.Chudacek se tak tesil na sourozence...Nevim,jak tohle ustojim.
@dailik Chudero moc mě to mrzí
@dailik my ženy ustojíme všechno, padneme na dno, odrazíme se a povstaneme jako pták fénix z popela. Příště se určitě povede, jen se poptej na to pgs/ pgd/ ngs, ať už nemusíš procházet takovouhle tragédií. Obdivuji tě, jak jsi to zvládla, neumím si ani představit, co se muselo s tebou odehrávat, když ti to doktor řekl. Byla jsi tam alespoň s partnerem?
@dailik bohužel takový je život. Můj syn to obrecel,když mu babička řekla že jsme museli jet do nemocnice,tak si myslel,že přivezeme miminko. Několik dní o tom mluvil, strašně se těšil no. Už jsme chystali,viděl fotky z NT screeningu..Ale brzo řekl,že třeba budeme mít jiné miminko, zdravé. Tak uvidíme jak nám život půjde dál.
Pro mě byl nejhorší ten převrat,najednou plány pryč a všechno jinak. Ale člověk se s tím časem srovná. Musí. Drž se i celá rodina.
@andelka je to tezky. Taky se obavam toho ze dcerce reknu ze bude mit sourozence a pak se neco stane. Kdyz sme ji to rekli poprve mela 4roky a pak jak se to nepovedlo plakala a par mesicu pote mi rekla ze chce do nebicka kdyz sem se ptala proc tak mi rekla abych mohla dovezt k nam to miminko. V tu chvili sem se sesypala. Clovek si rika ze to deti takhle maly nevnimaji ale opak je pravdou
@hribek a to jsem jim to schválně nechtěla říkat moc brzo,řekla jsem jim to až ve 3 měsíci. Či mě napadlo že na začátku 5 o něho přijdeme? Mladší je hodně citlivý, takový společenský,má doma kočárek s panenkou, stará se o ni, i chodíme s kočárkem ven. Teď nevim jestli to vůbec zkoušet znova. V klidu nikdy už nebudeme.
@andelka No je to proste hrozny...Moc me mrzi,ze to musis taky prozivat.Ja uz jsem prisla o druhe miminko,ale poprve to bylo driv a syn to nevedel.Ale ted uz jsem si rikala,ze jsem dal a znovu se to nestane.Moc si preju jeste jedno dite,ale taky uz mam strach.A zase na druhou stranu si rikam,ze donekonecna potracet nemuzu!Citim,ze to chci jeste zkusit,ale nojim se,ze uz treba neotehotnim.Prirozene urcite ne a zamrazene mame 4 embrya.A zase do sebe rvat hormony a vsechno zase znovu.Nevolnosti a nervy se srdickem a dalsi nervy celych 9 mesicu.A ver v dobry konec,kdyz uz dvakrat to skocilo takhle....Je mi z toho uplne na nic.
@rosalline Urcite.Uz jsem byla vcera pred vykonem za embryolozku,abych se poradila,co dal.Mame jeste 4 embrya,tak by mohli vysetrit i ty,ale uz by byli dvakrat zmrazene a rozmrazene,tak by asi utrpeli na kvalite.No a na cely novy cyklus se uplne necitim.Mam pocit,ze za posledni dva roky nedelam nic jineho,nez se cpu hormonama a nekdo se mi hrabe v deloze.Tak moc bych chtela otehotnet prirozene,jako s Matyaskem.Jinak na te kontrole v utery jsem byla sama a vcera taky.Mam totiz pritele 8 mesicu po mrtvici a je na vozicku.Takze nevim,co by tam sam chudak delal.Jsme z toho oba zdrceni.Konecne jsme meli nejakou radost a chut do zivota.Fakt jsem si toho uzila za posledni rok a pul dost.Uz jsem ze vseho vycerpana.
@lucifervlkova Jsi hodna,dekuju za podporu.
@dailik jezis to sem nechtela ☹ sem trubka promin ☹ me vcera rekl doktor ze mel pacientku, od 18 se snazila o dite, 14x potratila, a nakonec porodila 900g holcicku skoro ve 40letech a ta holka je zdrava bez nasledku a ma uz skoro 20let. a to tehdy ivf jeste nebylo nebo bylo v plenkach. Tak neboj jednou to vyjde, nevzdavej to, respektive sleduj svoje telo, ono ti rekne samo. je dobre ze mate jeste mrazacky. kdesi jsem cetla ze je na nas kladeno tolik co jsme schopni sami zvladnout (nebo tak nejak) a asi je to pravda. z kazde zkusenosti i te negativni si bereme neco co nas udela silnejsi.
me hodne pomohlo pokazdy se vybrecet, a zamerit se na neco cim sem se rozptylila.
@dailik musíš se uzdravit a dát do kupy. Ale chápu,taky jsem hned uvažovala co dál ( kromě toho věčného proč a proč já). Se mnou partner byl celou dobu,od příjmu po propuštění. Jediné kdy šel za dveře bylo když mi v narkóze dělali revizi. Jinak celou dobu vyvolávání byl se mnou na pokoji. Člověk pozná koho má vedle sebe,když se něco stane. Dost nás to ještě sblížilo. Ale kde brát sílu zkoušet dál..to nevím. Asi to chce čas.
Ono to je den ode dne lepší,i když zpočátku to vypadá,že to snad nikdy lepší nebude. My jsme se vrátili k plánům,které jsme měli než jsem otěhotněla ( přirozeně,na první pokus, zaskočilo nás to). A hodně pomáhá,když člověk doma dítě nebo děti má. Napřed je to těžký,ty otázky,ale kvůli nim se musí fungovat rychle. Většinou to na mě padalo večer.
Dekuju holky...
@dailik drž se kočko. Vím jak toto je hrozné. sama jsem si tohle prožila, akorát jsme byli v 9tt ne tak daleko jako ty. Ale věř že bude lípo. Chvilku to bude trvat než se z toho vzpamatujete a pak hurá do dalšího snažení. Mě po zákroku pomohla hodně práce a vypadnout pryč.Opatruj se a kdyby něco ozvi se kdykoliv.Je mi do breku když to čtu. Proč se toto musí stát a jiná hodí prcka do popelnice a nechce ho? Je to strašně nespravedlivé
@pipinka Ahojda,fyzicky uz konecne trochu lip a prvni noc jsem dnes spala.Zacinam citit,ze me mizi hcg,neni mi spatne a mam vic elanu.Prpste se citim netehotne a rve mi to srdce.Ale snazim se uz neohlizet a myslet dopredu.Vcera jsem si privezla syna od taty a vecer mi hladil brisko a usmival se.Tak jsem nemela srdce mu to hned rict.Tak me to ceka dnes a desim se jeho reakce....Tak nejak zacinam uvazovat,jak to udelame dal.16.3. jdu do caru na kontrolu,tak se dohodnem s doktorem,co udelat dal.Jestli pockat dva,tri mesice a zkusit to znovu nebo jestli budou nejaka vysetreni.Moc bych mimi chtela,ale uz mam nejak strach a obavy.Cele tehotenstvi me najednou desi a to jsem si se synem rikala,ze je to nejkrasnejsi obdobi v zivote zeny.A ted je to moje nocni mura.

@dailik božínku to je mi vážně líto. Už si byla tak daleko. Mezi mě to ani nevíš jak. 😢😔