Balancovaná translokace. Zkušenosti?

natvencl
1. bře 2021

Dobry den, mám balancovanou translokaci proto mi bylo doporučeno PGD. Do 5. Dne vydržely 3 embryjka nevalné kvality. Nakonec pgd provedli na jednom a je špatně. Zbylé dvě prý byly špatně kvality a pgd se nepodařilo. Zůstávají ale stále zmrazene. Je tu někdo komu je znovu rozmrazili a pgd se povedlo nebo jste je zavedli nevysetrene i když nic moc kvality a povedlo se? Prosím jen ty, co mají s tímto zkušenost. Je to nás poslední pokus. Dekuji

kocila
1. bře 2021

@natvencl kamarádce znovu odebírali testy pro genetiku ze zmraženého embrya - vada se nakonec nepotvrdila, ale embryo se nechytlo...

brusinka91
1. bře 2021

@natvencl Ja mam taky balancovanou translokaci, ale pgd jsme neabsolvovali..Pocali jsme prirozene, u vas to nejde?

natvencl
autor
1. bře 2021

@kocila to mě zajímá. A netušíte, proč se to napoprvé nepodařilo? Embryolozka se moc netvarila, ze by to chtěla znovu rozmrazovat, ale je mi trosku lito dvě embryjka vyhodit.

kocila
1. bře 2021

@natvencl ze vzorku nebylo mozne vyvratit ani potvrdit vadu..-seda zona..urcite bych trvala na novem odberu nez embrya vyhazovat...zrovna tam mezi nimi muze byt zdrave embryo..embrya se znovu rozmrazuji a zamrazuji pri KET,kdy se vklada jedno...ale urcite dalsi odber embryo oslabuje..to ti nikdo nerekne..
Jaky duvod embryolozka uvedla,ze nechce opakovat odber?

natvencl
autor
1. bře 2021

@kocila ona jen řekla, ze se ji to nepodařilo, ze kvalita embryí nebyla dobra. Asi to proste na špatných nelze. Říkala, ze proste jsou na nic. Vysvětlila to, ale já jako lajk samozřejmě nechápu, jak se na sebe buňky mají či nemají vázat.

anoanonym1
4. bře 2021

Ahoj, jak je možné, že embrya mají špatnou kvalitu a odebrali vzorek na genetiku? Mám také balancovanou aberaci a řekly mi, že na genetiku musí být embrya top kvality, jinak se vzorek odebrat nedá. Při prvním ivf jsme měla 4 embrya ale tak špatné kvality, že se ani nepokousely odebrat vzorek a teď při druhém ivf mám poslana 3 embrya top kvality.

natvencl
autor
4. bře 2021

@anoanonym1 to vůbec netuším. Každopádně do stadia 5 dne mám 3 embrya. Vyšetřilo se nakonec té nejhorší kvality. Zbyla dvě jsou průměrná. A zaváděla jsi ty špatná? Upřímně je to můj poslední pokus, takže asi risknu i ty. Co jsem se docetla tak v mnoha státech se ani pgd nedělá. Protože se pak prý mohou vyloučit i embrya co by se jinak chytla.

anoanonym1
4. bře 2021

@natvencl já musím mít prodlouženou kultivaci, tudíž 5.den musí mít embryo top kvalitu.. Z 12 embryí zůstaly 3, které jsou poslana na genetiku a zbytek se 'vyhodil' na transferu jsem ještě nikdy nebyla. Nevysetrene embryo si nemohu nechat zavést a teď budu čekat několik týdnů, jestli se vrátí nějaké zdravé.

natvencl
autor
4. bře 2021

@anoanonym1 a co mas přesně za translokaci? Mne to teda taky doporučili, ale na druhou stranu mi též doporučili i odběr plodovky. A to je pravé z důvodu toho, ze stejně pgd nikdy není stoprocentní. Takže taj jako tak je tam nějaké riziko. Na další pokusy nejdu, takže to asi risknu.

anoanonym1
5. bře 2021

@natvencl já mám balancovanou aberaci chromozomu 4 a 6 a riskovat to nebudu. Přišla jsem kvůli tomu o miminko v 5.mesici, bylo postižené, právě kvůli mě vadě.