CAR Apolinář. Byli milí, vysvětlili vše apod.?
Ahojky holky, rozmýšlím se, do jakého CARu v Praze se přihlásím. Vím, že všichni chválí Pronatal, ale prodělala jsem operaci u Apolináře, a tak mají všechny mé papíry a navíc jsem tam byla spokojená. A proto bych se chtěla zeptat, jaké máte zkušenosti s CARem u Apolináře. Vím, že dosahují dobrých výsledků (statiskticky). Ale mě by hlavně zajímalo , jak se k Vám chovali. Zda vše dostatečně vysvětlili, byli milí a tak. Mooc vám předem děkuji za příspěvky.
@petulak1988 jejda to jsem tě nechtěla vyděsit ☹ já to právě taky nenatáhla, tak to asi vyloženě nemusí být 🙂 dnes jsme byli ještě zkusit 5 a poslední IUI na březen domluvena konzultace na ivf. TAk zítra držím pěstičky 😵
Ahoj holky a @mooncaa
Hlásím se už z domu. No mé pocity jsou na bodu mrazu 😔 . Narkóza a vše okolo ok, ale ten výsledek...nakonec jsem měla jen 4 folíky a z toho 3 vajíčka. Embryoložka sama navrhla jedno zkusit oplodnit normálně a dvě tím vpichem. Co vám mám říkat, jsem z toho hrozně smutná a modlím se, aby z těch 3 bylo oplodněno aspoň jedno a dobře se vyvíjelo. Dokonce jsem se zapomněla zeptat na neschopenku, tak jsem tam ještě volala a prý ji v CARu dávají výjimečně...tak musím ke své dr. Do práce nechci zatím jít, v tomto rozpoložení bych tam asi celý den probrečela 😔 .
@consti Dík za info, není důležitá kvantita, ale kvalita a ta u málo embryí bývá větší. Já měla vždy víceméně podobný výsledek, bez ohledu na počet folikulů, byly vždy nakonec zralé jen 3 vejce, no a z toho se mi ještě jedno přestalo vyvíjet.
Tvé pocity chápu, člověk doufá v lepší výsledek a toto ho vždy srazí na kolena. Ne nadarmo se říká, že IVF je hlavně náročné na psychiku.
Držím palce na kvalitu.
@consti drzim pesticky urcite se zadari...na mnozstvi nezalezi...ja jdu zitra...bojim se docela no mi jdeme na ICSI co bolesti?Ja jsem ted prisla domu po 1 a pul hodinove navsteve zubare ☹
@petulak1988 tak budu myslet zítra, aby bylo vše v pořádku 😉 já už cítím, jak zabírá clostík, vaječníky rostou a bolí mě na boku. O víkendu jsme byli s mm na horách, bylo to super, až na jeden pád, tak ještě léčím modřinu jak dlaň, byla tam pěkná ledová plotna. 🙂 Já jdu na UTZ příští pondělí, jupí
@petulak1988 Tak dnes tě to čeká, co? No spíš už to máš za sebou, tak držím pěsti. Omlouvám se, že jsem už neodpověděla, ale zapadla jsem brzy do postele a spala až do rána 😎 . Bolesti ok, nic mě nebolelo, dnes malinko bolí, ale nic hrozného, nic jsme si na bolest nebrala.
Holky, jak je to s neschopenkou? Zapomněla jsem se tam na to zeptat, tak jsem si tam pak volala a prý neschopenku dávají jen výjimečně a prý si mám zajít za mým gynekologem. To jsem teda zvědavá, jestli mi ji napíše 😅 . Pokud by mi ji nenapsal, tak bych si vzala dovču a po transferu už by ji napsat mohl, ne? 😅
Tak jsem si tam volala a oplodnily se všechny 3! Dokonce i to, kde nevpíchávali spermii. Nicméně jedno bylo nezralé, takže máme dvě embryjka . Na sále se prý ještě domluvíme, jestli dáme obě nebo jedno...no je to pro mě dost dilema. Buď dát jedno a jedno zmrazit (což ale i sama dr. říkala, že je možné, že na mražení ani nebude, že mrazili by jen pokud by se opravdu pořád dobře vyvíjelo) a nebo zkusit hned dvě..Tím sice přijdu o 4.pokud IVF, ale fakt nevím, jestli IVF budu chtít někdy v budoucnu absolvovat ještě 3x . Ach jo, je to teda těžké rozhodování....asi holt dáme to jedno a budu doufat, že to druhé půjde zamrazit . Tak to vypadá, že v imunitě u nás problém teda taky není... 😕
Ahoj consti, myslím že pokud se aspoň jedno bude dobře vyvíjet, dala bych jedno. Měla jsem podobnou situaci jako ty, před embryotransférem nám zbyly 3 embrya. Doktor nám doporučil dát jedno embryo. U dvojčat je hodně rizik - v těhotenství a pak je to náročné i potom. Nanec nám zbylo jedno embryo na zamražení. Z prvního embrya se nám narodil chlapeček a pro to druhé embryo jsme si šli za 4 roky na KET a otěhotněla jse a narodila se nám holčička. Držím moc palce, ať se rozhodneš jakkoli. 🙂
@consti No, uvidíš, je to těžké rozhodování. Vše má své pro a proti. Já bych třeba dvojky brala, ale teda ne už teď 😀, ale zase celkem 4 pokusy mít hrazené, člověk nikdy neví, zda je bude nebo nebude potřebovat. Zase mít děti postupně je asi lepší, člověk se jim může víc věnovat.
Ahoj holčičky,
tak jak se máte?
@consti Držím ti moc palečky 🙂 Já bych nechala zavést obě dvě je velká jistota, že jedno se aspoň chytí 🙂 Ale uvidíš jak se rozhodneš sama 🙂 Hlavně se už těším na zprávy, že jsi našla //čárečky 🙂.. Kdy půjdeš na transfer? A dali ti tu neschopenku?
@mooncaa A co ty holka jak se máš? A co nového?
@consti
@mooncaa ahoj uz jsem doma...no u me boplest desna...odebrali mi z 50 folikulu 44vajicek z toho je 30zralych...takze je oplodni ICSI v patek jdu na kontrolu aby nebyl hyperstimulacni syndrom....tak v patek se rozhodne kdy bude transfer...chteli mi tam i dat neschopenku ze mam jen lezet jist a hodne pit aspo 5litru denne....ze me musi desne bolet bricho a to teda boli ☹ no kdyz to k necemu bude tak to rada vydrzim...zavest si pak necham jedno a jestli bude neco navic tak zamrazime
@petulak1988 Tak to je teda úroda. To se hned tak nevidí. A z toho může být pěkný hyperstimulák. A ty bolesti Teda chápu. Teda nechápu, já takovou úrodu nikdy neměla, ale jen, co jsem slyšela, že co folikul, to jeden vpich jehlou a ty jsi jich měla 50, to musíš být jak jahelníček rozpíchaná. Kdyby Ti bylo blbě víc a víc, tak tam radši jeď na pohotovost dříve. A važ se při hyperstimuláku se hodně zadržuje voda a pokud by jsi hodně rychle přibírala na váze, tak to není dobré. Mám pocit, že jedna holčina měla tuším přes 10 kg vody v sobě zadržené a skončila na JIP. Oni případně všechna embrya zamrazí a nešla by jsi na ET, ale až za měsíc na KET.
@mooncaa reknou mi v patek kdy se zavedou 🙂 mam jen hodne pit jinak pry vevnitr vypadam dobre delali mi kontrolni ultrazvuk 🙂v patek jdu na kontrolu myslim ze to bude dobre...
@petulak1988 Přeji ať je to dobré a hlavně ať se vajíčka dobře oplodní a embryjka dobře vyvíjí.
@nikohlava na transfer jdu ve čtvrtek a neschopenku mi dala moje doktorka bez problémů 😉 .
@petulak1988 Teda takových vajíček!! Jsem moc zvědavá, kolik se jich bude vyvíjet tak, jak má 😉 . Každopádně jedno z toho určitě bude 😀 😉 .
Se mnou tam byla holka, co tam byla podruhé a poprvé měla snad taky 40 folikulů, ale z toho jen 3 vajíčka 😅 .
@consti no ja mela 50folikulu a 44vfajicek z toho 30zralych no jedno mi bohate staci 🙂
ahoj tak já včera večer prvně aplikovala Fostimon do břicha vše sem zvládla jen ráno se probudila ko je mě nák divně pocit na zvracení a unavená ani sem nešla na odpolední a vzala si dovču ☹ snad bude zítra lépe.... na wc sem zjistila že trošku špiním tak panika volala jsem tam a sestra mě řekla že at nemám strach a ve všem pokračuju dále..... snad mě zítra bude lépe
@petulak1988 ty jo to je tedy uroda opravdu mám radost .... já se ted probudila a moc lépe mě neni tedy at opdočívej a at je brzo lépe 🙂

@petulak1988 ja jsem ho pichala do zadku, ale je to jedno, muzes ho dat pod kuzi i do svalu 😉 tak snad se zadarilo! A mne taky pak kuze reagovala na vpich 😉
Zitra mooooc drzim palce! 😉