icon

CAR Praha Podolí a zkušenosti s ním.

vakoema
29. říj 2007

Ahojte holky, nemate nektera nahodou zkusenost s Car v Praze podoli? Prestupuju tam z GESTU - doufam, ze to nebude jeste horsi... 😖

lenjav
27. lis 2018

@sagema Tak ty léky vůbec neznám. Ty byly tedy na stimulaci před OPU? Pak do ET si krom Ovitrelu neměla nic? O té čínské medicíně jsem slyšela už hodně. Já chodím na akupunkturu,ale byliny neberu žádné. V pohodě jsem byla už i při minulém transferu. sice jsme tam byly tři,ale byla jsem klidná jako hladina. Žádné nervy. Však už to tam taky znám jako své boty. Za ty dva roky co tam chodím jsem se totálně zklidnila a už to neprožívám tak emotivně. Vím že jednou to vyjde. Samozřejmě ale jisté nepříjemnosti to pro mě jsou a nejméně mám ráda období po KETu. Přijdu si jak ze skla a musím se různě omezovat (třeba ve sportu a podobně). Jinak to ale myslím zvládám dobře 🙂. Tak snad už mi to teď taky klapne...A teď už žádné léky nemáš? Utrogestan? Estrimax? Listovku?

pepetousek
27. lis 2018

@sagema No tak to jsou nádherné zprávy!!! To ti moc moc moc gratuluji! 🙂 Užívej si těhulkování 😍 Já se k tobě bohužel nepřidám, včera i dnes na testu jen /... tak třeba po Novém roce to klapne... Prosím tě, co jsi to brala za ty čínské bylinky? Já si chci dát teď od hormonů pauzu, aspoň 2 měsíce, tak chci teď taky bylinkovat 😉

girafkag
27. lis 2018

@sagema Mooc gratuluju. Darebný prostě umí ET 🙂

Ostatním držím palce 🙂

miracleelcarim
28. lis 2018

@sagema juuuuuu 🙂 moc moc gratuluji,mam za tebe hroznou radost,at vse pokracuje,tak jak ma

sagema
28. lis 2018

@vineta tak to mě moc mrzí ☹ A kolik Ti je, že Tě straší věkem? Mě bylo letos 40 a tohle je moje první těhu.
@lenjav ano, to byla stimulace na krátký protokol před OPU. Vycházelo to takhle: 29.10. - 6.11. Eigenorm (injekce), k tomu se přidal 3.11. - 6.11. Eigenorm (injekce), 7.11. Ovitrelle a 9.11. OPU a pak 13.11. ET. A teď beru Utrogestan a Dostinex na vyšší prolaktin a samozřejmě listovku. Jinak já jsem taky hodně sportově aktivní, ale teď jsem to omezila na 0. Sice mě svrbí prsty a strašně ráda bych zase na kurt, ale nechci nic riskovat 🙂 Budu držet palce!
@pepetousek to mě mrzí, ale jednou to vyjde 🙂 Mám směs přímo na míru. Ono s těmi čínskými bylinkami je to takové trochu vachrlaté. Je potřeba mít prověřený zdroj, protože jak to různí šarlatáni pěstují na skládkách a podobně, jsou často plné těžkých kovů. Takže bych Ti s klidem doporuičila https://www.tcmclinic.cz/, protože oni mají ty byliny na těžké kovy prověřené. Musíš se tam objednat, což nějakou dobu trvá. A pak počítej s 800 Kč za první konzultaci a cca 1500 - 2000 měsíčně za ty byliny. Ale jak říkám, jsou prověření a kvalitní. Jinam bych pro čínské bylinky nešla.
@girafkag Děkuju moc 😀 Však jsem si na Tebe vzpomněla, že ti ET taky dělal Darebný. Tak jsem to brala jako dobré znamení, když mi v den ET řekli, že to nebude dělat Řezáčová, protože je nemocná, ale Darebný - to jsem zajásala 😉
@miracleelcarim děkuju moc😀😀

sagema
28. lis 2018

@sagema koukám těch chyb.......
oprava - 3.11. - 6.11. se přidal Cetrotide (injekce)

vineta
28. lis 2018

@sagema Děkuju... no je mi 34, nabyla jsem minule dojem, že by bylo třeba co nejdřív udělat IVF, protože po 35 ta úspěšnost docela klesá. Sama to nemám ještě zpracovaný, nevím vůbec, zda bych do IVF chtěla jít, jestli to prostě řešit za každou cenu... Proto jsem byla ráda, že se začne pár cyklama IUI, základní testy vyšly dobře (jak mé, tak manželovo) a už jsem jednou přirozeně otěhotněla (ale potrat v 15 tt), navíc celkovou dobou neúspěšného snažení ještě ani nesplňujeme definici neplodnosti, ovulace myslím probíhá normálně (jen později), měla jsem to teď pár cyklů potvrzené ultrazvukem, tak jsem prostě doufala, že by mohlo IUI u nás stačit. Samozřejmě, může být problém někde jinde, a třeba to k tomu IVF dopracujeme (pokud se tam dopracuju psychicky), ale měla jsem prostě pocit, že není čas ztrácet čas a kdyžtak to IVF dát co nejdřív.
Přístupy se asi hodně různí, mám známou, která v jiném CAR měla ve 41 "jen" časovaný styk (na první dítě), podle mě je to i o tom, že po té 40 to jde to na samoplatbu atd, a ten čas.... no, prostě když ty vajíčka měly vydržet, tak vydržely, a když ne, tak se to řeší jinak, ale asi už nemaj takovej kvalt na to něco podchytit - ale to je jen můj velmi laický názor založený čistě na pocitech 😉, možná jsem úplně mimo....
Každopádně ta medicína je úžasná, ale člověk potřebuje i notnou dávku štěstí 😘.
Jinak já z toho nabyla dojem- a přiznávám, že i na základě téhle diskuze- že paní doktorka není fanoušek IUI bez stimulace a že v tom může být zakopaný pes, určitě má pro ten postup své důvody, jen bych prostě ráda věděla jaké, líp by se mi to celé chápalo. Ve zprávě mám, že mám anovulaci, ale já si prostě myslím, že za pár dní přijde 🤷🏻‍♀️... ale třeba ne, no. No holt budeme tyhle dva cykly s manželem ponecháni domácí léčbě 😀...
Moc děkuju za reakce, dneska už se na to dívám trochu klidněji.
Držím moc pěsti, ať je vše v pořádku 😘🍀, je to paráda, že se povedlo ❤️

pepetousek
3. pro 2018

Holky, je mozne mit takoveho maleho ducha 15ty den po transferu 1 blastocysty a 1 morulky? 11den po transferu jsem testovala naposledy a na testu nic nebylo... Jsem z toho ted dost v soku! Mate nektera podobnou zkusenost a dopadlo to dobre takoveto pozdni zahnizdeni? Dekuji..

pepetousek
3. pro 2018
lenjav
3. pro 2018

@pepetousek
Vždyť to není žádný duch!!!! To je normálně pozitivní test 🙂. Gratuluji!!! Je možné že se chytla až ta morulka. Každopádně podle mě je to pozitivní test 😉

pepetousek
3. pro 2018

@lenjav No, je to pěkný duch, nemusí se hledat 🙂 Páteční krev na HCG byla 12,7...dnešní krev na KCG byla 46,6...takže to vzrostlo krásně, ale když jsem volala hodnotu do CAR, sestřička se moc netvářila, prý je hodnota nízká na to, že jsem 15dnů od transferu, že to nebývá obvyklé...každopádně léky mám pořád dál brát a na konci týdne ještě kontrolní odběr, prý z toho může být mimoděložní 😢

lenjav
3. pro 2018

@pepetousek Jej, ahá. No nemám s tím žádnou osobní zkušenost. Je asi pravda, že hcg by mělo být v tu dobu asi vyšší, ale to ještě nemusí nic znamenat 😉. Kontrola až na konci týdne??? No to by mě šlehlo. Kdyby si nemohla vydržet, tak buď testuj a uvidíš jestli čárka sílí, nebo se tam vetři ještě třeba ve středu na krev, když to poroste, tak by to snad mělo být dobré. Doufám, že ti to vyjde a bude vše dobré!!!

pepetousek
3. pro 2018

@lenjav Jdu ve středu na krev na endokrinologii, tak zkusím tam dr., jestli mi nevezme i hcg..snad s tím nebude problém, když ji vysvětlím, že jsem po ET a jaké mám hladiny hcg...testovat testy určitě budu...co jsem si googlila, mohlo se embryjko uhnízdit později, stává se to, tak snad jsem ten případ....a na druhou stranu, i když porostě hcg tak, jak by mělo u prosperujícího těhu, stále může jít i o mimoděložní...teď to budou stresující dny..

sagema
3. pro 2018

@pepetousek to je teda věc.... Budu držet palce, ať to všechno dobře dopadne!!! A snad trochu pro klid duše posílám tabulku, kde se uvádí hodnoty HCG a to rozmezí je obrovské. Takže se do něj v pohodě vejdeš 😀
Hladina hodnoty hCG na začátku těhotenství a její vývoj:
Doba od početí Doba od poslední menstruace mIU/ml
14 dní 28 dní (4 týdny) 3 - 426
21 dní 35 dní (5 týdnů) 18 – 7 340
28 dní 42 dní (6 tt) 1080 – 56 500
35 - 42 dní 49 - 56 dní (7 - 8 tt) 7 650 – 229 000

pepetousek
4. pro 2018

@sagema Je, viď 😉 Já jsem 8mý den po transferu zašpinila - to jsem testovala poprvé a nic, tak jsem to vzdala. Říkala jsem si, že by prostě už něco MUSELO jít vidět, že jsme měli 2 embryjka, že se musí zahnízdit do 2 dnů od tranferu... a ono to nejspíš to špinění bylo teprve nidační špinění...Děkuji za tabulku, snad budu ten případ, kdy se jednalo o pozdější uhnízdění a bude to prosperující těhotenství ❤ Pokud ano, bude to opravdu VÁNOČNÍ ZÁZRAK ❤

lenjav
4. pro 2018

@pepetousek
Budu moc moc držet palce 😉. Já jdu na KET v pondělí, tak snad to už taky klapne 🙂

sagema
4. pro 2018

@pepetousek
@lenjav oběma moc držím palce!!! Byly by to krásné vánoční dárky 😀😀

girafkag
4. pro 2018

To se krásně čte. Držím moc palce

pepetousek
5. pro 2018

@lenjav Pani, to je fofr! A kolik mas sliznici? 🙂

lenjav
5. pro 2018

@pepetousek
Tak jsem zvědavá co ti dnes vyskočí na krvi 😉...Jo jo, je to fofr. Tak není na co čekat. Když jsou zmrzlíci na skladě, tak to jde vždycky rychle a KETy jsou hned za sebou v následujících cyklech. Sliznici jsem měla jako vždycky po estrimaxu 10 mm. KET by býval mohl být už v pátek, ale měli tam už nával, tak mě dal na pondělí. Akorát tam bohužel v pondělí Darebný není, ale to nevadí, bude tam Řezáčová a u výkonu mi to nevadí. Tam není o čem diskutovat a provést ho snad umí kvalitně 🙂. Včera jsem Darebnému řekla, že on je prostě nejlepší a že se u něj cítím dobře a věřím mu, tak říkal že by to chtělo ještě ty výsledky po dvouch letech co tam chodím 😀. A říkal, že se tam všichni snaží dělat maximum. Řekla jsem že u paní doktorky Řezáčové mi vadí že není komunikativní, Krčmáře skoro neznám a nemám z něj dobrý pocit a u Bahníkové že jsem byla dvakrát. O té řekl, že si myslí že zrovna ona je dobrý lékař. Tak nevím jestli si to opravdu myslí, nebo k ní má i jiné sympatie, protože občas mi přijde že ano 🙂.

pepetousek
5. pro 2018

@lenjav @sagema Tak od včera večera špiním...volala jsem dnes na gyn a že mám přijet...samozřejmě, že na nějaké závěry je ještě brzy, ale aspoň víme, že jsme udělali maximum...dr. mi napsala na špinění Acrotusin, prý, pokud je krvácení z praskajících cévek, pomůže mi to. Pokud je embryjko vylučováno, nezabrání tomu...tak uvidíme..jinak neviděla ani nějaký špatný vaječník, prý v případě mimoděložního by to šlo poznat - na druhou stranu díky nízkému HCG je brzy i na tento závěr...krev nabrána, zítra výsledky, tak uvidíme, zda HCG roste...test lehce zesílil, tak snad ano...ještě vám ho tady hodím 😉

Jinak na otázku, zda mohlo dojít k uhnízdění 4-5dní starých embryjek az 8mý den po transferu mi paní dr. odpověděla, že možné to je, že embryjko se mohlo zachytit za nějaký záhyb sliznice, normálně se vyvíjet a až bylo větší, tak se zahnízdit...tak šance stále je 😍

pepetousek
5. pro 2018

Vrchni z pondeli, spodni dnes..

pepetousek
5. pro 2018

@lenjav Tak to je krásná peřinka pro miminko 😍

lenjav
5. pro 2018

@pepetousek
No test je určitě silnější! Ale co to špinění? Tak snad to bude vše dobré! tyhle nervy ti nezávidím. Na další test tedy jdeš v pátek? Pokud tě ale prohlédli a mimoděložní to není, tak snad to dobře dopadne. Test by asi nesílil, kdyby už bylo mimi na odchodu ne? ...Jj, já mám takovou sliznici po estrimaxu vždy, ale i tak mi nikdy k ničemu nepomohla ☹. Tak uvidíme, jak to dopadne když vloží blastu, tu sem ještě nikdy neměla.

pepetousek
5. pro 2018

@lenjav Spineni muze byt cokoliv..muze to byt z cipku, z cevek, muze se vylucovat to druhe embryjko, muzu potracet.. Je spoustu scenaru.. Na vyvraceni mimodelozniho bylo take jeste brzy, sice vajecniky vypadaly dobre, ale je proste brzy rict s urcitosti, ze se o mimodelozni nejedna.. Takze mazec toto, ty nervy nikomu nepreju... Zitrejsi krev zavolam do Podoli a oni mi reknou, kdy budou chtit dalsi krev, myslim, ze reknou az pondeli..puvodne chteli CT nebo PA, ale kdyz budu mit z dneska, tak patecni by pro ne byla asi zbytecna, tak nejspis v pondeli..

pepetousek
5. pro 2018

@lenjav jj, vyssi sliznice nezarucuje 100% uspech, ale zvysuje % uspesnosti.. Tak kdyz jsi blastu jeste nikdy nemela a mas ji luxusni, tak snad to bude ta prava! A pod stromeckem budou // 😍 Posilam srdicko pro stesti ❤️

pepetousek
5. pro 2018

@lenjav Jinak ja mela 2 dny pred transferem sliznici 5,9 a kupodivu jsem otehotnela.. I kdyz tedy s takovymi otazniky.... A dnes na te neplanovane kontrole namerika dr. 6,5mm - ale pry to odpovida, kdyz jsem zacinala s nizsi..

lenjav
5. pro 2018

@pepetousek
No je to alchymie. Každá fungujeme fakt jinak a u jedné to jde i s minimální sliznicí a jinde nepomůže ani 10 mm. Já v úspěch moc nevěřím ani tentokrát, ale doufám že to klapne, a když né teď, tak alespoň jedna z dalších 3 zamražených blast musí vyjít!
U tebe jsem tedy napnutá a doufám že bude vše dobré a mimi to zvládne 😉

pepetousek
6. pro 2018

@lenjav Musis verit! Ja verila hodne, po zaspineni (pravdepodobne nidaci) jsem to vzdala, ale regulerne, uplne jsem vypnula, zase si dala coca-colu, kofejnove kafe, hermelinovou pomazanku 😉 A mozna to pomohlo toto "uvolneni hlavy", pac jsem se nehlidala, kazde pichnuti atd...a najednou prekvapko v den ofiko testovani v podobe // a od te doby se zase pozoruju a stresuji..

pepetousek
6. pro 2018

@lenjav A ted verim nanovo, ze to prcek zvladne, ze diky nizsi sliznici nemel moznost se zahnizdit poradne, tak proto si pockal, az bude "vetsi a silnejsi" a zahnizdil se hold pozdeji... Ale ze to vse dozene 🙂

Strana