icon

CAR Sanus v Hradci Králové, 7000,- je na 1 cyklus?

sunny222
3. únor 2016

Ahoj byl jste někdo teď v car v HK?Mám anovulacni cykly tak mě čeká buď iui nebo ivf a máme si připravit 7000 na gonadotropiny nevíte jestli to je jako na 1cyklus a pak se to zas hradí? Mám se objednat na příští tyden tak,abych věděla co mě čeká nějak jsem nebyla schopná se na nic zeptat car řeší jiná dr.Moc děkuji všem za odpovědi 🙂

Strana
z5
kubikubi
10. únor 2016

@87nika myslím, že by to mohlo být, že když se rozmrazí třeba dvě embrya a zvládnou to přežít obě, tak když se zavede jen jedno, tak je škoda druhé vyhodi. Ale je to má domněnka.
Jinak peníze to jsou nehorázné. V zahraničí je to prý ale mnohem horší. Hlavně si nesmím předsravovat jaká výbava pro miminko by to byla :(

87nika
10. únor 2016

Holky tak Arleta mi přijde ještě dražší než Sanus :(
V Sanusu KET za 4200,- v Arletě 5000,-
V Sanusu ICSI 7800,- ( @levande měla tuším oplozeno za tuto cenu 7 vajíček) a Arleta 7-10 vajíček 9000,-
V Sanusu Kryokonzervace embryí 4500,- v Arletě 6000,-

Takže v arletě se asi moc neušetří :(

bassetlady
10. únor 2016

@87nika to domražení nevím přesně, ale podle mě se před KETEM rozmrazují všechna, některá to nedají, jedno nejlepší Ti zavedou a zbytek životaschopný jde zase na mražák. Ale to bys těch nanuků musela mít fakt hafo.
Ale to opravdu nevím, to jen taková moje logická dedukce.

87nika
10. únor 2016

@kubikubi Jojo, v zahraničí je to určo dražší, ale taky tam berou jiné peníze 🙂
Hele představovat si za to výbavičku, to je ten lepší pohled.. Myslím, že je nejhorší, když na to lidi prostě nemají a touží po miminku, berou si na to půjčky a třeba to stejně neklapne.. mají dluhy a mimi nikde.. nebo se to povede, mají dluhy a mají pořizovat vše pro mimi... ach jo, to je tak hnusné :(

87nika
10. únor 2016

@bassetlady Aháá, já myslela, že se vyndává jen jedno nebo dvě, podle toho kolik chceš zavést.. Takže je rozmrazí a životaschopné zavedou, mrtvé vyhodí a pokud nějaké zbyde tak zase zamrazí... Bože to je teda složité :( Jde mi z toho hlava kolem :( Ale jsem ráda, že dopředu budu informovaná..

kubikubi
10. únor 2016

@87nika no to máš pravdu. A teď si představ, že čekáš v čekárně v sanusu a vedle tebe 2 cikánky. Co jsem si tak vydedukovala z komunikace se sestrou šla mladší (nejspíš) dcera na interrupci. Můžu se mýlit, třeba to tam ani nedělají, ale opravdu jsem z toho byla smutná...

bassetlady
10. únor 2016

@87nika no dávalo by to smysl, protože kdyby to brali po jednom, a zjistili, že to rozmražené není dobré, tak by to museli opakovat x-krat a to by bylo asi mnohem nákladnější a složitější.

bassetlady
10. únor 2016

@kubikubi interupce tam dělají. tohle si nesmíš připouštět. A navíc ( teď budu asi hnusná a nekorektní) ale lepší, že šla na interupci než abychom pak všichni z daní živili celou rodinu). A navíc do ošemetné situace se může dostat kdokoliv.

kubikubi
10. únor 2016

@bassetlady jasný. Mě celkem bylo jedno, že to byla zrovna v tomhle případě cikánka. Spíš ten paradox. Já se snažím 2 roky o mimčo, což tu jsou i delší čekatelky, a tady slečna, která vypadá na 15 ani neví, co je to vlastně za zázrak otěhotnět. Ale máš pravdu, jsem ráda, že ji nemusíme živit z daní.

87nika
10. únor 2016

@kubikubi No tak věřím, že Ti že to nebylo příjemné, ale jinak souhlasím s @bassetlady .
Já když jsem byla na laparoskopii, tak jsem ležela na pokoji asi s 26 letou holkou, která si upíchla dítě s někým jiným než se svým přítelem a šla tam na interupci.. Mluvila o tom tak hnusně a pořád.. To že se s někým takovým potkáš v čekárně nikdo neovlivní, ale to že mě před laparoskopií, která měla odhalit příčinu mé neplodnosti dali na pokoj s někým takovým,to byl hardcore.. Já bych dala za mimčo nevím co a tahle tam celej den pochodovala jak blázen ať to z ní vyndají apod a ještě se chlubila, že je to už podruhé.. No síla.. Navíc nebyla ani v operačním plánu na ten den a vzali ji přede mnou - já jsem čekala na laparoskopii do 17.h večer a to podotýkám, že jsem od 17 h minulého dne nic nesměla pozřít, bylo mi strašně zle a oni v klídečku vzali nějakou takovouhle... no nic.. ale věřte mi, že v tu chvíli jsem se chtěla na celj Sanus vy......

levande
10. únor 2016

Holky no to je taky paráda myslíš že se musí rozmrazit všechny?No nic jdu za dr v pondělí a na všechny tyhle věci se zeptám.Člověk počítá že to vyjde na poprvé a dál nic neřeší nebo to jde spíš jedním uchem tam druhým ven...no tak snad nám ti naši sněhuláci všechny nepojdou 😀 ☹ ☹ ☹

tehulka1167
10. únor 2016

@kubikubi Ket je něco jiného. Transfer rozmrazenych embryii. Me stal 6800. 5000 je rozmrazeni. 1700 katetr na zavedeni a stovka za luzko. J

levande
10. únor 2016

@87nika no to musela být medúza bych jí řekla at drží "hubu"! 😀 😀 že mě to nezajmá.Já jsem měla zážitek s druhým klukem, jsem ležela v nemocnici v pátým měsíci jsem se začala otevírat a tvrdlo mi břicho a vedle mě ležela holčina která v šestým měsíci potrácela už to nešlo prostě zastavit a nechali jí tam vedle mě ležet od rána a v deset večer jela na sál to porodit a pak mi jí tam vrátili....psycho hroznýýýý to bylo v nemocnici v Trutnově

87nika
10. únor 2016

@levande No tak to je děsivej zážitek, já mám pocit že snad vůbec neuvažují nad tím koho s kým dávají na pokoj :( Tak to jsem zvědavá co Ti v pondělí vše řeknou a jak Ti to napočítají, hlavně se na vše vyptej!

levande
10. únor 2016

@87nika ne tam jim to bylo jedno úplně kdo s kým leží na pokoji 😖 Jojo na vše se zeptám pořádně 🙂

sunny222
autor
11. únor 2016

Ahoj holky na dnešek jsem byla objednána, ale máme totální krizi takže mám pocit,že uzaviram svoji životní kapitolu a druhý prostě už nebude...Všem vám preju,aby jste brzy měli své poklady u sebe. Mám pocit,že ho vůbec neznám za ty léta.. Teď vůbec nevim,jak to řešit dál u svého dr.

87nika
11. únor 2016

@sunny222 To mě mrzí :( Ale zase pokud nemáte hamonický vztah, je opravdu leší si další dítko nepořizovat :(

sunny222
autor
11. únor 2016

@87nika myslela jsem,že bude stát při mě a vycouval z toho, že tam nejde.. Najednou druhy dítě nechce...

bassetlady
11. únor 2016

@sunny222 a co se mu příčí? celkové lítaní po doktorech, nebo ta finanční stránka? nebo má pocit, že to dá sám doma?

sunny222
autor
11. únor 2016

@bassetlady on vůbec nechce mluvit takže si myslím, že ten car se mu příčí...

levande
11. únor 2016

@sunny222 ☹ myslíš že se to opravdu nesrovná?Je to tak vážné?Chlapi někdy neví co chtějí jeden den je to tak pak zas jinak.Dr ti hlavu neutrhne nebo, je lepší napřed vše vyřešit, srovnat se s tím a pak pokračovat 🙂

sunny222
autor
11. únor 2016

@levande nevim do ty hlavy mu nevidim...

bassetlady
11. únor 2016

@sunny222 no my s tím taky trochu bojujeme. taky by nejradši sám doma, jenže je mi 35 a kousek. A jestli chceme stihnout 2 prcky, tak moc času na koumání jeho pocitů není. takže sice frfňá, ale naštěstí nevzdoruje. Já to chápu, já měla čas se s tím srovnat už do svých 30, že to nebude jednoduchý a že mi prcka udělají v laborce. Ale pro něj je to trošku těžší ( trošku se zklidnil, když mu vyšel krásný spermiogram - to byl za hrdinu 😀 ). takže občas si vyslechnu, že to moc hrotím a že jsem si vsugerovala, že to jinak než v laborce nepůjde. Tak mu vždycky vysvětlím, že o co dřív se teď povede první a o to víc si budeme užívat u dělání druhého. protože šance na přirozené početí tu je, jen mě prostě dohnal věk.

zkus mu dát trochu čau, třeba se trošku srovná sám se sebou.

jirikova
11. únor 2016

U nas nastesti manzel nevzdoruje vubec, prave naopak..co je potreba, jde a udela. Zjistili mi extremne vysoky FSH faktor, to znamena ze moje vajecniky jsou jiz po menopauze. No malem me omyli, kdyz mi to v Sanusu rekli, navic tam manzel nebyl se mnou, takze to vsechno padlo jen na me. Stezi sem dojela domu..
Jeste mi udelali dodatecne AMH test, ktery je prave placeny jak uz jsem tu psala a ktery naprosto presne rekne, v jakem stavu vajecniky jsou. Pokud test vyjde dobre, zkusime jedno kolo stimulace a IUI. Pokud na stimulaci budu reagovat (u vysokeho FSH je to ale velice nepravdepodobne), je moznost mit jeste vlastni deti. Pokud pri prvnim kole nezareaguji, pak se vse vzdava a sance na vlastni potomstvo je nulova=jsem neplodna.
Pak uz jedina sance jak otehotnet je z darovanych vajicek..pro 29letou bezdetnou holku docela ranec informace..

levande
12. únor 2016

@jirikova moooooc Vam drzim palecky a kdy ze se mas dozvedet ty vysledky z krve?

levande
12. únor 2016

@sunny222 ahojky tak jak to dopadlo byli jste tam nakonec vcera,nebo stale trucuje?

jirikova
12. únor 2016

@levande volala sem tam dnes, kdyby nahodou, ale vysledky jeste nemaji. Pristi tyden ma mudr. Stepan dovcu, takze az nasledujici utery..hrozna doba, ale nic jinyho nez to vydrzet mi nezbyva..
Moc dekuji za podporu, nechci to ventilovat nikde ve svem okoli a tak jsem rada, ze to ze sebe muzu vypustit aspon tady.. 🙂

kubikubi
12. únor 2016

@jirikova taky držím pěsti 🙂 Já jsem ve středu dostala nějakou silnější vyvolávačku a prý by ms měla dorazit nejpozději za 3 až 4 týdny, což mě totálně narušilo plány :( Manžel bude ve zkušebce v nové práci v jiném městě. Myslela jsem, že 1. pokus ivf stihneme ještě předtím. No teď už s tím nic nenadělám.

levande
12. únor 2016

My jsme to taky museli porad kvuli praci odkladat,pak zas cekani na ms hruza clovek se tak tesiiiii.Ale kdyz se pak zacne je to fofr

levande
12. únor 2016

@jirikova chapu ja to mam to same nasi to tedy vi ale ostatni ne je to tak lepsi pro klid

Strana
z5