CAR Unica Brno
Berušky, radši jsem založila nové, aby nás nestřihly
@marenka244 to tak bývá to napětí před stimulací, často to všechny holky ve skupině ivf píšou, že jim mešká
@marenka244 já jsem taky měla zpoždění menzes, pomohl šalvějový čaj. A stimulace se prostě jen o pár dní posunula.
@dendinka hezky řečeno 😆 jinak jste mi holky zvedly sebevědomí 😀
@dendinka
@crazy_girl3
ahoj holky. Tak to máme za sebou. Spermio úplně žádný zázrak, ale průšvih taky ne. Já vyšetření vcelku v pohodě. Jsme prý oba mladí, takže by neměl být problém. Šance přirozeně otěhotnět je, ale vzhledem ke spermiu a mé endošce je to na dlouho. Hned nám doporučil ICSI. Jinak dr. Matěna za mě poměrně příjemný., i když celkově mi ty úsměvy vše ch přišly "nařízené". Manžela zklamalo, že nám nedali na výběr z více variant léčby a prakticky nám rovnou poslal na ICSI. Navíc má strach, že pokud si nevybereme ty nejdražší metody, že neodvedou práci dobře, abysme museli přijít víckrát. Já se teda vidím za 2 měsíce s pozitivním testem :D
@crazy_girl3 já nevím, nedávali jsme všechno a podařilo se. Jasně jsou to profíci, já jsem z obchodu a taky jsem se usmívala a byla milá na všechny dle možností. Kolik ti je? Hele máte možnost navštívit i jiné car než se rozhodnete...
@crazy_girl3 úsměvy určitě nařízené nemají, Na jedné návštěvě byla jedna sestra nepříjemná(evidentně neměla dobrej den, protože jinak je hodná). A výběr metod přece záleží na vás. Doktor vám jen doporučí metody,které zvýší šanci na úspěch. Ale pokud k nim nemáte důvěru, zajděte si do jiného CAR. Konzultací můžete absolvovat kolik chcete.
já už asi jinam nechci. nemyslím si, že by mi jinde řekli něco jiného...on je spíš z toho rozpačitý, že prakticky okamžitě nám naplánoval, co a jak bude a jdeme do toho. Zase na druhou stranu, už jsme tam s tím šli, že to dopadne nejspíše takto..mě je zase sympatické, že se daly věci do pohybu ihned. Já nesnáším čekání..jinak celkový pocit je dobrý...ona je to asi "továrna" všude a za náma je 10 dalších se stejným problémem..mě se moc nechce právě připlácet za ty metody výběru té spermie, když to nemáme katastrofický..dávali jste taky někdo jen "základ" ?
@crazy_girl3 vzhledem k tomu jak dlouho tam chodíme, musím říct, že úsměvy opravdu nejsou nařízený, když nemají náladu, neusmivaji se, jen pozdraví, naopak dokážou tam být neskutečně empatický a opravdu je mrzí, když se nedaří, metody které doporučí nejsou, aby z vás vytáhli peníze, naopak konečné rozhodnutí je vždy na vás, což jinde co píšou holky jim prostě dají nařízeno, co si mají připlatit, tady vám Dr. zakřížkuje co doporučuje a je na vás co z toho si zakřižkujete taky. Nám třeba jednou dali v laboratoři embryoglue, které jsme neměli objednané, vrátili nám za ně peníze a ještě se moc omlouval pan primář, že v laboratoři mají strach to i nedat, že po tom naopak lidé touží a když se jim s tim náhodně po několikáté povede, tak je obviňují, že jim to nedali dříve, přitom to má zvýšit šanci asi o 2-4%. Embryoglue nepomohlo ani nám a tak nám rovnou řekl a napsal do papírů nadále nedávat, když nepomohlo při našich krásných embryich a pěkné sliznici jednou, nebude to zázrak ani jindy. Teď dokonce po různých letošních konferencích ustupují třeba i z aplikace ovitrellu/pregnylu v den KET, což vlastně pacientům taky ušetří cca 300 za injekci.
@dendinka souhlas, nikdy mi nepřišlo že by nám něco chtěli vnutit. A třeba k personálu hlavní sestra je pro mě profík každým coulem a má můj obdiv, je vidět že to pro ni není jen práce. Totéž dr Frgala je za mě top. S tím připlacením bych se rozhodla podle toho, jaký máte spermiogram. Ono se taky může stát, že budeš mít krásná vajíčka a k oplodnění nedojde protože budou vybraný špatný spermie... @crazy_girl3
Holky, nevite jestli jsou dneska v unice? Nemůžu se tam dovolat. Začala jsem špinit a 1dc mam začít brát Marvelon. Ale na te konzultaci říkal az prvni den silného krvácení, ale v papírech je 1.den ms a ze mam volat, tak ted nevím, kdy nasadit....
@crazy_girl3 až ze špinění bude krvácení bude 1.dc
Ahojte, prosím vás, ako to je s Unicou? Robia sa aj cez víkend vklady, poprípade OPU a konzultácie cez stimulku? (ak by to tak vychádzalo) ďakujem 😊
.. Mam tam potom volať, hneď 1.DC....
@crazy_girl3 jak píší holky, ne to špinění na počátku, ale až se to rozjede. přeju ti hodně štěstí 🙂
@dendinka bobe, pořád na tebe moc myslím 🙂 čekám jen samé krásné a pozitivní zpávičky a letňáčka v kočárku 🙂 na léto je to nejlepší. obě děti jsem si nechala dát na podzim, abychom v létě vozili 😀
@lnk ahoj, jsem v nemocnici, v noci jsem krvácela, miminko je kde má, odpovídá stáří, máme gestační i žloutkový váček, nechali si mě tu na pozorování. Teď už jen špinim na toaletní papír a už hnědě. Hematom tam není, tak asi prdla nějaká větší žilka nebo nevím. Snad to bude dobré. Nic navíc mi nedali jen dál budu brát léky jako dosud. Udělali mi odběry krve kupu zkumavek, tak snad až budou mít výsledky, tak mi to přijdou hned říct.
@dendinka ach jo😢takze zase se chudinko musis stresovat 😢 myslim na tebe ...na vas...at vse dopadne dobre 😉
My s partnerem mame za sebou velkou hadku jako z filmu skrz IVF...prej na to moc myslim a nedelam nic jineho,ze jsem mela chodit do prace atd...
Za chvili me ceka prvni davka Puregonu....
@marenka244 tak to já doma nemám, za mě by nejraději manžel i na záchod chodil
@dendinka asi spatna konstalace hvezd...mame toho ted hodne...rekonstrukce domu,on trochu horsi podminky v praci a jeste ted miminko,je toho proste moc...ono to treba vyznelo ze je strasny,ale neni to tak..je hrozne hodny,jen ma proste jinou povahu jak ja tak jsme si vymenili nazory a ted je nam zase dobre 🙂 mozna to byla moje prehnana reakce.... Odedneska stimuluji tak uz nechci zadny stres 🙂
@marenka244 neboj nemyslím si o něm nic špatného, oni ti chlapi to berou jinak
@dendinka to je mi líto zlato, ale měla jsem to tak s oběma dětma. u prvního to byl hematom u druhého asi syndrom odcházejícího dvojčete, protože se rozdělili. moc ti přeju, aby bylo vše OK. jsem ráda, že si tě nechali v nemocnici, taky jsem tam byla, je to lepší, jsi pod dohledem. posílám ti hodně sil, vím, jak moc tyhle věci bolí...
@crazy_girl3 my jsme měli strašný spermiogram. Fakt katastrofa. A říkali nám, že to PICSI má význam, když je spermiogram docela v pohodě. Že tam se dokáže vybrat ta nejlepší spermie. Pokud je spermiogram moc dobrý nebo moc špatný, tak to nemá cenu, protože se tam nahrnou všechny spermie a nic se nedá vybrat. Takže bych do toho, se slušným spermiogramem, šla... A továrna to je určitě, ale mám jen samé dobré zkušenosti. Nevím, jestli jsou až takoví profíci, ale zdálo se mi, že s námi soucítí a snaží se vymyslet to nejlepší... Ale jak už psala paní nahoře. Pokud Ti tam není úplně dobře, zkus konzultaci jinde a uvidíš.... Konzultace jsou zadarmo...

@marenka244 no však aby jo. to jsi tintítko 🙂 když ms nepřišla, tak je to dobře ne??