icon

Čerstvě po IUI. Jaké máte pocity?

kaluka
25. bře 2011

Ahoj. Jsem třetí den po IUI . Jaké máte pocity, na co myslíte, bolí vás něco ? Pojďte si o tom promluvit,.... Já jsem z Jižních čech... 🙂

elony
29. čer 2017

@misko5 Teda tak to je paráda!!Kéž i mně by se stal takovýto zázrak! 🙏

horvi02
29. čer 2017

Ahoj holky, hlásím se po dlooooouhé době - moje 1. IUI dopadlo hrozně, protože 17DC jsem měla folíky stále jen 18mm, ale jelikož jsem odjížděla na dovolenou, tak jsme se rozhodli pro IUI - bohužel jsem druhý den dostala MS... takže smůla a vše nanovo - clostilbegyt 5.-9.DC a menopur 10.,11.,12.DC - 13DC (teď v pondělí) jsem šla na UTZ a nečekaně 3 folíci 20mm!!! Byla jsem úplně v šoku, protože jsem s sebou ani nebrala manžu, jelikož jsem si byla jistá, že budu mít úplné prcky a ono toto :D Tak jsme jela pro chlapa do práce, dostala jsem Ovitrelle a šli jsme do IUI (celkově můj druhý pokus). V mém CARu dělají 2 IUI v cyklu, takže jsem byla hned objednaná na středu na další. To jsme taky zvládli, dostala jsem utrogestan a za 10 dní to buď přijde nebo nepřijde... pak se mám ozvat jak dál. Ale doktor mě upozornil, že pravděpodobnost početí při IUI (při všech 6ti pokusech za rok v součtu) je ani ne 10 %... ke všemu mi ve středu po inseminaci hned udělal i ultrazvuk a říkal, že ovu proběhla a jeden mi tam zůstal "na později"... někde jsem se ale dočetla, že po prasknutí folíku by snad na UTZ mělo jít vidět alespoň něco málo? A kdyby tam něco bylo, tak by mi to přeci řekl, že? Ale jistá si tím nejsem - tak či tak to beru spíš jako další zkušenost a už se připravuju na IVF, protože takhle mám polovinu IUI za sebou...

horvi02
29. čer 2017

Mohla bych se zeptat na radu zkušenějších? Jelikož beru utrogestan prvně - za jak dlouho po dobrání se vám dostavila MS? Já jen abych zbytečně hned další den nejásala a přitom to bývá až tak za cca týden... předem moc díky za info 🙂

fialka77
29. čer 2017

@horvi02 Ahoj, já na začátku měsíce dobrala utrogestan po 14 dnech v úterý (jelikož iui nevyšlo, tak jsem dále s braním nepokračovala) a v pátek přišla ms.

horvi02
29. čer 2017

@fialka77 Ahojky, děkuji moc za info, ale jak jsi zjistila, že IUI nevyšlo? Přeci utrogestan ovlivňuje těhotenský test - to jsi byla na krev, kde ti řekli, že to nevyšlo? Jsem zmatená :( Já mám brát utroš jen 10 dní jednou denně a pak si udělat těhotenský test když nedorazí MS. A když bude pozitivní, tak se mám ozvat... když ne, tak mám začít brát zas clostil. Nevíš, proč jsi dostala utrogestan na 14 dní?

fialka77
29. čer 2017

@horvi02 Vypadá to, že je to standardní postup u nás, že je utrogestan na 14 dní, pak si mám udělat test, v případě, že je negativní, tak ho vysadit. V případě pozitivního testu, tak pokračovat. Mě v lednu iui vyšlo, bohužel skončilo jako ZT. Teď jsem po třetím pokusu. Já ho beru vždy dvakrát denně, ono asi také záleží na hormonálním profilu, jak určí dávku.

horvi02
29. čer 2017

@fialka77 To mě hrozně mrzí, ale na druhou stranu máš o to větší naději, že to u tebe funguje, jen se musí přijít na správný čas! 🙂 takže už je jen otázka po kterém IUI to klapne tentokrát 🙂 četla jsem zpětně, že snad přemýšlíš i o IVF, je to tak?

fialka77
29. čer 2017

@horvi02 Jinak moje gynekoložka mi utrogestan dávala také jen na 10 dní, to ms došla vždy 5. den po jeho vysazení. každý to může mít trochu jinak. Zatím IVF neuvažuji, chci vyzkoušet více pokusů iui, pak se uvidí, co jak bude. Přeji hodně štěstí 😉

horvi02
29. čer 2017

@uzivatelkapetra Ahojky, všimla jsem si, že máme stejně IUI - máš taky utrogestan? A na kolik dní? Jo a píchli ti pregnyl při obou IUI v cyklu, nebo jen při tom prvním?

horvi02
29. čer 2017

@fialka77 Moc děkuji za informaci - spletla jsem si tvůj nick s juliia (nevím jak se mi to povedlo :D ). Taky přeji hodně štěstí a budu držet palečky 🙂

fialka77
29. čer 2017

@horvi02 Děkuji moc, také držím palečky 😉 Stane se 🙂 Doufám, že po červnových iui, už budou tady také pozitivní testy 😉

horvi02
29. čer 2017

@marryline Ahojky, jak jsi dopadla v tom CAR? Udělali ti IUI i s cystou? A jak dopadlo poslední spermio? Už lepší a to minule byl jen takový "úlet"? Pevně věřím, že jo a že už máš úspěšně po 🙂

juliia
29. čer 2017

@horvi02
Ja dostavam MS po vysazeni utrogestanu vzdy 3.-4.den 😉

Davkovani vzdy 1-0-1 na 14 dni, pak TT test a podle výsledku bud pokracovat nebo vysadit. Ja otehotnela jednou v nativnim IVF, ktere melo byt puvidne IUI, ale udelalo se mi vice folikulu, tak jsme to zkusili. 14.den po transferu jsem mela pozitivni TT tak jsem utrogestan nevysazovala, jen mi ho navysili na 2-0-2

horvi02
29. čer 2017

@juliia Moc děkuji, asi si ten 11. den udělám TT (mělo by to být 13DPO) a pak kdyžtak brnknu na kliniku 🙂

uzivatelkapetra
29. čer 2017

@horvi02 ahoj, jo jsme na tom stejně dostala jsem na každé iui jednu injekci ovitrelle.
Jinak já utrogestan taky mám ode dneška, akorát v hodně jiném dávkování než ty 1-1-1, což znamená celé balení na 10 dní.
Mělas tři folikuly, takže dobrá šance, že alespoň jedno se chytne😀

horvi02
29. čer 2017

@uzivatelkapetra Tak teď jsi mě úplně zmátla s tím utrošem :D By mě fakt zajímalo podle čeho to ti doktoři dávkují??? :D :D Asi si půjdu načíst nějakou odbornou literaturu. Kdy máš v plánu testovat? Počítáš to od 1.IUI, nebo až od toho druhého? S ohledem na to, že jsi dostala ovitrelle i po druhé asi počítáš od druhého, že? Aby to nemohlo ovlivnit TT?

uzivatelkapetra
29. čer 2017

@horvi02 minulý měsíc jsem počítala, že ovulace byla mezi inseminacema, takže jsem testla tuším 10dpo a 9 po ovitrelle, abych měla srovnání pro test o dva sny později. Ten první test měl ducha, druhý už byl sněhobílý a tři dny po dobrání utroše ms(kupodivu pouze dvoudenní). Teď mám doma jen jeden test a další kupovat nebudu a otestuju až opravdu po dobrání utrogestanu.
Tento měsíc jsem optimista a říkám si,že to vyšlo tak snad.
Příští měsíc svatba, tak by bylo fajn kdybychom chvíli po svatbě mohli oznámit šťastné noviny, tak jak to má být 🙂

uzivatelkapetra
29. čer 2017

@horvi02 teď čtu příbalový leták a tam je, že se obvykle podávají 2-3 tobolky denně.
Možná nemáš problémy s nízkou sliznicí a máš to jen jako psychickou podporu🙂

horvi02
29. čer 2017

@uzivatelkapetra No tak to obrovská gratulace ke svatbě! Pevně věřím, že si ji skvěle užijete a snad už i s radostnými novinkami! 🙂 Já s tím utrošem nevím - nejsem si jistá jak se poznává nízká či vysoká sliznice, protože jsme o ní nikdy s doktorem nemluvili :( Myslím si, že právě kvůli takovým spekulacím mě žádal, ať nenavštěvuji diskuzní fóra (zejména emimino :D ), ale když já si nemůžu pomoct... 😇

uzivatelkapetra
29. čer 2017

@horvi02 na tom něco je, nebýt těchto stránek vím prd a bezmezně důvěřuji doktorům😀

juliia
29. čer 2017

@horvi02
Jeste k tomu utrosi...u nas v caru to doktori davkuji standardne 1-0-1 po IUI a 2-0-2 po IVF 😀

juliia
29. čer 2017

@horvi02
Ja mela duchy jeste 11.den po ovitrelle, pak uz snehobilo...
Ted jsem 14.den po ovitrelle a vcera odpoledne pozitivni TT, dnes jsem netestovala, ale dr.mi radeji vzala krev a zitra se uvidi zda bude negativni.

horvi02
29. čer 2017

@juliia Pozitivní? TO je skvělé! Už se moc těším na zítřejší zprávy! Věřím, že budeme zase všechny pozitivněji naladěny s úspěchem jedné ze snažilek 🙂 Budu na tebe moc myslet 🙂

horvi02
29. čer 2017

Tak holky... a je po čekání - hned druhý den po IUI se mi zase rozjela MS. Já jsem z toho už vážně bezradná - to samé se stalo i minulý cyklus, že jsem druhý den po IUI dostala MS. Nevíte o někom, kdo by to měl stejně? Že mu prostě IUI rozjede MS? Jestli moje tělo tak agresivně přehnaně reaguje na IUI, tak nechci vidět tu spoušť po IVF 😢 Nikde jsem se nedočetla, že by to někomu dělalo stejně - nevíte o tomhle "jevu" některá něco, prosím? :(

juliia
29. čer 2017

@horvi02
Kolikátý den cyklu jsi? 15?
To neni mozne aby to byla klasicka MS, spis bych to teda tipovala na nejakou hormonalni nerovnovahu. Horm.profil a AMH ti brali?

U me zatim nejasej. Ja jsem totiz byla pred 12 dny na punkci folikulu, že zkusime nativni IVF, ale vajicko se nenaslo, tak je velmi krajni moznost, že se uvolnilo drive a byl by to zazrak kdyby se navic i spontanne oplodnilo.
Ale dekuji😘

horvi02
29. čer 2017

@juliia Zázraky se v tomhle případě ale dějí, takže budu s napětím očekávat 🙂

Jsem 16DC, ale při minulém cyklu jsem taky dostala MS hned po IUI a to jsem byla 20DC (byla to určitě MS, protože mi doktor dělal ultrazvuk, aby vyloučil nějaké jiné krvácení). A teď zase bolesti v podbřišku od rána a teď jsem začala špinit, takže do večera je tady se vším všudy. Dělali mi hormonální rozbor - mám vysoký prolaktin a beru Dostinex, ale o tom AMH nic nevím (tedy jako ani nevím co to je - jde vidět, že jsem hodně špatně informovaná :( )

babeta1
29. čer 2017

@juliia Drzim palce!!!

uzivatelkapetra
29. čer 2017

@horvi02 no podle mě je to všechno jen ne normální, kor když je to podruhé za sebou. Řekla bych to doktorovi a chtěla bych vysvětlit, jak je možné dva dny po ovulaci dostat ms?

fialka77
29. čer 2017

@horvi02 To je zvláštní, že by se ti, tak brzo spustela MS. Jak mas normálně dlouhé cykly? Chtělo by to probrat s doktorem.

volfici
29. čer 2017

@horvi02
Ahoj, já jsem na tom stejně jako fialka77, také mám brát dvakrát denně utroš a po 14 dnech testovat. Asi záleží na konkrétním CAR, jaké dají pokyny a medikaci

Strana