Čerstvě po IUI. Jaké máte pocity?
Ahoj. Jsem třetí den po IUI . Jaké máte pocity, na co myslíte, bolí vás něco ? Pojďte si o tom promluvit,.... Já jsem z Jižních čech... 🙂
Holky, kdyz jdete na iui tak mate pred iui nejakou stimulaci? ja doposud zadnou nemela, protoze clostil mi snizuje del.sliznici, takze ten nemuzu... ale premyslela jsem, ze pokud mi ted druhe iui nevyjde, tak v zari bych sla do tretiho iui se stimulaci injekcema... i kdyz mi folikul roste sam, tak jsem si rikala ze to vyzkousim, protoze mam vzdy jen jeden dominantni.
@marryline No já tomu prostě věřím, že ti to vyšlo ;) byla bych překvapená, kdyby ne - a to, že jsi necítila ovu - to jako musíš cítit? ;) Prostě to klaplo a basta :D Jinak já stimulovala pokaždé - jinak mi folíci hajzlíci rostou moc pomalu a nestihnou za ten cyklus patřičně dozrát, takže mám 5-9DC clostilbegyt a 10-13DC píchám Menopur - a folíci jak na IVF :D
@horvi02 ty jo, to jsem jeste nezkousela, ale jestli to ted nevyjde, tak v zari taky budu stimulovat. Ja mela 10DC dva foliky 12 a 13mm, ale pak uz jsem na utz nesla, sla jsem v patek na IUI a nekotrolovali me jak jsou folici velci, coz me trosku stve, ze vzdy jdu na utz a pak mi vypocitaji iui a uz me neprohlednou, takze vubec nevim, zda mi taky dorustaji :-/ uvidim zitra co mi rekne dr. A na pruchodnosti jsi byla? mozna uz jsem se te ptala ale nepamatuju si to 😀
@marryline Tak mi dělají vždy UTZ před IUI a tím, že mám dvě IUI po sobě, tak mi dělá doktor UTZ i hned po druhém IUI jak ještě "vstřebávám" na koze... Vždy mi řekne kolik folíků prasklo a kolik jich ještě zbývá (V pondělí jsem měla 7 folíků od 18-22mm) a ve středu po druhém IUI jsem měla ještě 3. Určitě se stimulací to bude u tebe super - jestli nemáš normálně problém s růstem folíků, tak po stimulaci jich budeš mít až až... i když čo to tu tárám? Ty už další IUI nebudeš potřebovat, takže jak na tebe působí stimulace nezjistíš :*
@horvi02 no u apolinare mi zakazali i sex, kdyby nahodou.. protoze kdyz se oplodni 4 tak pravdepodobnost, ze je donosis je mala, navic spousta komplikaci a pri redukci to same, nemusi zustat ani jedno..co pak u sedmi, jeste se z toho muzou udelat cysty..ja pak brala nizsi davku Clostilu, aby se to neopakovalo. Jestli si to platis tak asi chteji vydelat nebo nevim, tolik jich ma nekdo pri ivf.
@horvi02 neee, neboooj.. jako pravdepodobnost vicerčat je. Pisou to i v pribalovem letaku u clostíku, ale tak ne vsechny folikuly maji vajicko...i. Vubec se tim ted nestresuj. Jinak byla jsem na iui s holkou ktera ma moc foliku a je pravda, ze ji zakazaly IUI a misto toho byla na - IFI - Intrafolikulární inseminace - to se provadi kdyz je vice folikuluu.. probiha to podobne jako iui jen pod narkozou. Jehlou zavedou spermii jen do jednoho folikulu (primo do nej) aby se neoplodnilo vice folikulu... U IFI je vetsi pravdepodobnost otehotneni, byt tebou zeptam se na to.. ta holka otehotnela hned po prvnim.
@marryline Ty jo tak o IFI jsem nikdy neslyšela - jen IFV... jako u nás je problém, že doktor zuří, když si hledám info na netu, ale když tady se dozvídám takovéhle věci... zeptám se ho na to, pokud toto IUI nebude úspěšné a možná bych to zkusila před klasickým IVF! Díky moc za info!!!
@horvi02 Podle me te zbytecne žene do IVF je to velka zatez pro telo a zatim se ji vyhybam i ja jak muzu.. navic nemusi byt taky uspesna... to IFI je sice pod narkozou ale hned jdes pak domu...
Tohle o IFI pisou na moji klinice:
Intrafolikulární inseminace (IFI) spermatem manžela (partnera) má důležitou roli v léčbě neplodných párů. Jedná se o metodu asistované reprodukce podobnou intrauterinní inseminaci. U žen je hormonálně stimulována ovulace a IFI je načasována na období ovulace.
Použitím hormonálních přípravků stimulujeme u pacientky 2 až 5 vajíček k dozrání. Ke stimulaci se obvykle používají tabletky Clomiphene citrátu nebo injekce gonadotropinu.
Monitorování léčby se provádí měřením velikosti folikulů a individuálním přizpůsobením dávky hormonálních přípravků. Ultrazvukové sledování růstu folikulů začíná obvykle od 9. dne cyklu. Jestliže folikul dosáhne požadované velikosti, je aplikována injekce choriogonadotropního hormonu, který vyvolá ovulaci a inseminace je provedena po 36 hodinách od této injekce.
V den ovulace – cca jednu hodinu před výkonem - poskytne manžel (partner) sperma, které se připraví k inseminaci. Čerstvé sperma se po odběru a zkapalnění zpracuje a zkoncentruje. Sperma musí být laboratorně upraveno, abychom snížili riziko vzniku alergické (anafylaktické) reakce.
Poté se spermie zavádějí speciálním katetrem (jehlou) pod UZ kontrolou přímo do folikulu ve vaječnících. Maximální počet inseminovaných folikulů jsou 4.
Tento výkon se provádí v celkové anestesii, takže pacientka přichází na lačno, má podepsaný informovaný souhlas s anestezií. Po výkonu zůstává na lůžku minimálně 2 hodiny.
V termínu vynechané menstruace je proveden těhotenský test a v případě pozitivity za 1 týden ultrazvukové vyšetření k ověření gravidity v dutině děložní.
V případě neúspěchu lze metodu IFI opakovat.
@marryline Díky moc za info! Tak asi vyzkouším toto ještě před IVF... přeci jen z IVF mám strach hlavně proto, protože už je to takové to "definitivní" a ty 3 limitující pokusy jsou taky dost stresující (a to nemluvím o tom, jak v tenzi jsou holčiny, co mají už jen 1 pokus... :( ). Na to, jak nám furt všichni opakují, že máme být hlavně v klidu a bez stresu je tohle dost zavádějící :/
@horvi02 neni vubec zac 🙂 jako moje dr.me do ivf vubec nenuti prave naopak. Porad mluvi jen o iui. Dokonxe mi rekla ze i klidne by stacilo domaci snazeni. Pritel ma pomalejsi spermie ale tvrdi ze jsou pripady kdy jsou oba z paru uplne zdravy a nemuzou otehotnet. Prej zalezi na spravnem okamziku 🙂 i kdyz ta touha po mimi nas nuti premyslet i o ivf. Vim ze pokud do pristiho roku neotehotnim, asi nad tim taky zacnu premyslet ale zatim tomu chci dat jeste cas.
@marryline Já třeba dle všeho dám i za pojišťovnou hrazené IVF dám 25000,- ze svého... když bychom šli do nehrazených pokusů, tak už mluvíme o sumách jak za malé auto a i když nijak nestrádáme, tak tohle je pro nás trochu moc :/
@babeta1 Moc času už právě nemáme s ohledem na to, že tohle bylo naše poslední IUI v tomto roce a čekat další rok už moc nechceme... bojím se toho, že se u mě snižuje každým dnem možnost o mimčo, tak už nechci nic moc odkládat. Ale jak psala marryline, tak nejspíš zkusím ještě to IFI

@horvi02 moc dekuji, jste tu vsechny tak zlaté. Kdybych nemela blby pocit po IUI jak jsem tu psala, ze jsem vubec necitila ovu, ani ovulacni hlen jsem nemela, ovulacni test negativni, tak si myslim, ze tehu ted podle priznaku jsem, ale tim, ze jsem tu ovu fakt necitila, tak si nadeje nedavam a spis jde jen PMS ☹ Jako sama sebe nechapu jak jsem to mohla tak dlouho vydrzet a netestovat. Asi je to tim, ze mam pregnyl v tele jeste 12 a rekla jsem si ,ze nema cenu testovat, to uz ty tri dny do krve vydrzim. Navic si porad tak trosku davam nadeji i kdyz treba jen falesne... ale uz se tesim na zitra jak to dopadne. Kdyz tehu nebudu ,tak pujdu na pruchodnost vejcovodu a v zari budu pokracovat v IUI ( to bude 3 IUI). MOc ti drzim palce u posleního IUI. Takze u vas zadny problem neni jen se nedari? Jinak podstupovala jsi IUI vzdy v nativu?