icon

Čerstvě po IUI. Jaké máte pocity?

kaluka
25. bře 2011

Ahoj. Jsem třetí den po IUI . Jaké máte pocity, na co myslíte, bolí vás něco ? Pojďte si o tom promluvit,.... Já jsem z Jižních čech... 🙂

marryline
28. črc 2017

@horvi02 jo taaak, tak to chapu. Ja jsem jediny zamestnanec u sefa, takze kdyz si vemu volno, tak moji praci v kanclu nema kdo udelat a to je na houby :-/... ty jsi me uklidnila 🙂. Vis co ja se ani tak nebojim zklamani, ze to nevyslo. V podstate uz jsem si zvykla, ale bojim se to zavolat priteli. Nese to mnohem hur nez ja, protoze si to dava za vinu kvuli tomu, ze ma pomalejsi spermie. Strasne ted veri, ze to vyslo. Porad cte nejake diskuze kdyz me nekde jen pichne :D pokud nebudu tehu, tak bude nejhorsi to zavolat jemu :(

brussali
28. črc 2017

@marryline tak já pracuju pracují ve firme, kde se zatím moc neznáme a můžu i pracovat z domu. Zatím toho chození k lékaři ještě moc nebylo, a když jo, tak se to odbylo ráno nebo v poledne a to jsem pak v rámci práce z domu prostě nějak ututlala. Jinak zatím na první iui jsme šli v sobotu a ž nej hned jeli na svatbu, takže žádný klid a odpočinek se ani konat nemohl. Jinak včera odpol u me pokračovalo drobné spineni, takže se opravdu směřují s neúspěchem, i kdyz je mi to divné, že by moje klasické předms spineni tak brzy porazilo duphaston. Ale stejně si myslím, že ten absentujici klid na lůžku po zákroku za neúspěch nemůže být vinen. De facto to simuluje sex, ne?
Ale vidím, že ty už jsi po krvi, moc moc držím pesti!🍀 A my všichni tady. Tento měsíc to tu ještě někomu prostě musi vyjít! Ať můžeme dále doufat i my ostatní..

horvi02
28. črc 2017

@marryline Ani mi nemluv s tím voláním. Manžel je vyloženě posedlý vidinou dítěte a chtěl ho už před cca 5ti lety a já pořád říkala, že není vhodná doba (dodělávala jsem Ing., postupovala v práci, rekonstruovali jsme...) pořád prostě byla nějaká výmluva proč ještě ne. A teď, když už je jakž takž klid a já řekla, že si tedy uděláme dítě, tak to nejde - a ke všemu mojí vinou! Manža má ukázkové spermie a to je tím horší, protože čím víc to nejde tím víc vytočený a zdrcený je a já vím, že je to jen moje chyba, protože jsem byla kráva a stavěla všechno před to mít dítě a teď už je to problém... :(

marryline
28. črc 2017

@brussali hele fo spineni je fakt divne a podle me hodne nadejne. Nechces testovat? Ted mam hodku a pul cas, tak sedim v kavarne a mam spoustu myslenek. Doufam, ze to nektere z vas tento mesic vyjde at je tu pozitivni energie. Se sebou fakt uz moc nepocitam. Dnes odjizdime na mensi dovcu vikendovou. Takze bud se budem oba na ni radovat nebo uplny opak :(. Strasne mi chybi sport, takze kdyz nebudu tehu hned od pondeli frcim na cyklo a poradne si vycistir hlavu. Miluju to. Jinak ja to mam s tou praci blbe v tom ze centum mam v jinem meste nez pracuji. 50 minut cesty jen z prace do centra. Takze odjet si z prace nema ani uz cenu, takze vetsinou si beru pul dne nebo cely den dovolenou. Taky uz mi ji moc nezbylo :-/

brussali
28. črc 2017

@marryline no podle to spineni prostě znamená to co dycky😕 teď testuju 13dpo a je to bílé. Fakt to nemá cenu. Nejhorší je, že dokud to nebudu mít z té krve, fakt někde v hlavě budou pořád probíhat doufaci procesy.. A pak taky tě ten příští měsíc to asi časově nedáme na iui. A jediné pozitivum taky vidím v tom, že začnu trochu cvičit a shodim tu vanicku, co mi za ten měsíc hormonů a necviceni narostla😝
Ty jsi měla příznaky, byly stejne jako vždy každý měsíc? Pokud byly jiné, řekla bych, že máš nárok si dělat naděje. Ale hlavně to fakt za chvili budeš vědět a zvládnes se s výsledkem popasovat, urcite😘
S tou prací praci to je blbe, že tedy vzdy vlastně na delší dobu viditelně musíš zmizet.. 😔

brussali
28. črc 2017

@brussali a jinak víkendova dovca bude určitě super. Když ne jako oslava, určitě získás nadhled, odpočines a uvolnis se..

horvi02
28. črc 2017

@marryline Jestli jedete o víkendu na dovču, tak je to přece pecička - buď budeš nadšeně odpočívat, nebo to můžeš ze sebe všechno dostat na kole, na tůře, v bazéně... ke všemu si můžete dát s přítelem lahvinku něčeho dobrého... prostě víkend bude super ať to dopadne jakkoliv ;)

@brussali Neboj, krevní testy mnohdy překvapí - četla jsem v jedné skupince o holčině, která měla všechny klasické testy negativní a z krve zjistili, že je těhu (prostě jen špatně reagovaly testy na její moč). Tak ještě neklesej na mysli ;)

marryline
28. črc 2017

@horvi02 to si nevycitej. Podle me ma vse svuj duvod. Ale vidim, ze jsme v tomhle stejne. Pritel chtel taky uz o neco driv mimi. Ale ja kvuli praci taky chtela jeste pockat. Akorat si jdu pro vysledek. Jsem nervozni. Holka co se mnou byla na pokoji pri iui tak te to vyslo. Ma // na tt 🙂

cambra
28. črc 2017

@horvi02 jdu dnes a pojedu domů.. ..uz jsem to oznamila...ale neví kam chodím jen jsem řekla že se nebudu do práce vracet...
Možná blbý dotaz...ale když jsem byla před mesicem...mela jsem pocit že to že mě vyteklo..je to možné?Nebo jen pocit.....a v klidu můžu jet domů a tak si dát odpocinek..🙂

cambra
28. črc 2017

@marryline taky tutlam a tutlat budu...tady je to hodně scifi ale baví mě to...jen tu jednu holku kvůli těhotenství vyhodila ale to dopustit nechci....takze vše natajno....navic ziju se ženou a všichni to vi....takze to bude double prekvapko.. ..jediny s kým to řeším je můj kamarád a kolega...ale ten dnes končí (právě kvůli náročnosti zde...daval to 3 roky...)...

horvi02
28. črc 2017

@marryline Tfuj tfuj tfuj, už to určitě víš, tak snad je to // !!!

horvi02
28. črc 2017

@cambra Já si myslím, že to mohl být spíš ovulační hlen, ne? Když mi doktor dělal UTZ po zavedení spermíků, tak jsou docela hluboko... Ale pro jistotu bych se na to doktora zeptala - třeba jak pak "seskakuješ" z křesla, tak to mohlo vytéct...

brussali
28. črc 2017

@cambra klidne bych se zeptala... pokud te to zajima. Ale jinak bych se tim asi moc netrapila. Po klasickem sexu to nekdy taky vytece, pokud zrovna nejde clovek rovnou spat... A po tom iui kdyz se lezi i jen tech 10 minut, tak podle me prostor pro "reakci" je, i kdyz cast pak fyzicky odtece..

brussali
28. črc 2017

Jeeezis, ja uz jsem za ni tak napnuta...

brussali
28. črc 2017

@horvi02 Dekuji... tak prekvapeni, to uz je to jedine, co zbyva 🙂

horvi02
28. črc 2017

@brussali Nezbývá, máš ještě přeci spoustu pokusů a možností. I kdyby náhodou toto nevyšlo, tak se jede dál a jednou to vyjít musí!!!

brussali
28. črc 2017

@horvi02 mas uplnou pravdu... Ze mi to nevyjde na prvni pokus, vubec nic neznamena. Ostatni uz si treba prosili mnohym vice... Asi jsem si v sobe nevedomky vyzivovala strasne velkou nadeji, ze ted, kdyz uz jsme se rozhodli to resit s lekari (takovy jakoby coming-out), se urcite neco stane. Ale je pravda, ze dokud doktorka zustane u iui, budu vice v klidu... tak se uvidi priste.

horvi02
28. črc 2017

@brussali tak nám doktor každou návštěvu vtloukal do hlavy, že pravděpodobnost úspěchu u IUI je v součtu 6ti pokusů jen cca 10% a že kdyby nám to náhodou z IUI vyšlo, že by to byl zázrak a měli bychom to jako zázrak brát. Proto my si od IUI ani nic neslibovali (a taky se nic nestalo za těch 6 pokusů) a teď už bude další krok ráznější a snad i účinější.

brussali
28. črc 2017

@horvi02 aha, tak to je tedy pekne malo. To znamena jen necele 2 % na jeden IUI pokus? To asi zalezi i na okolnostech, ze...

horvi02
28. črc 2017

@brussali já už to četla na více fórech, že je šance na 1 IUI kolem 2-3%. Samozřejmě záleží jestli je žena zdravá atd... ale jinak je to fakt skoro nic... :(

cambra
28. črc 2017

@brussali mě nenechali ležet vůbec.. .v ordinaci jsem byla se vším max 2 min.

bulikova
28. črc 2017

Ahoj, můžu se k vám vetřít?🙂 Snažíme se 15 mesíců, jsem 9 den po IUI a to čekání je opravdu ubíjející a to jsem si řikala, že k tomu budu přistupovat kriticky(vzhledem k šancím které v procentech uvádí a partnerovo ne moc dobrému spermiogramu), ale nejde to, bolí mě prsa už od 5. dne a každou chvíli lítám na malou. Dnes jsem to nevydržela a testla, ale bílo přebílo:( chci se zeptat, vy jdete do caru na krev kolikátý den? Držím palce všem budoucím maminkám aby to vyšlo🙂

horvi02
28. črc 2017

@cambra to je zvláštní, já vždy ležím cca 10 minut s nohama nahoru. Myslela jsem, že je to klasický postup. Nechceš se na to doktora zeptat? Že jestli nemůžeš pak zůstat ležet chvilku?

horvi02
28. črc 2017

@cambra Mohla bych se zeptat na něco "hloupého"? Když máš partnerku, tak inseminační látku máte od anonymního dárce? A pokaždé od jiného? Nebo toho člověka znáte a jste s ním domluvení, že vám s partnerkou pomůže s mimískem? Omlouvám se, jestli je to moc osobní - jen jsem zvědavá, jak to v takových případech chodí

babeta1
28. črc 2017

Holky, v mem caru taky hned po iui odchazite, jestli neco vytece nebo ne, je uplne fuk🙂 a nejvetsi nesmysl je myslet si, ze kdyz pak budete lezet doma s nohama nahore, ze to bude lepsi - naopak je dokazane, ze vetsi uspesnost i u ivf ma, kdyz normalne fungujete a ne ze si nekdo hned vezme neschopenku.. nesmite to tolik zkoumat ;) co se sance tyka tak mi rikala mudr. ze 15%, se 2 foliky je sance samozrejme vyssi.

cambra
28. črc 2017

@horvi02 máme anonymního dárce.. ..pres kliniku...takze na malé bude jako rodina já a ona 😊
Původně jsme řešili nějakého známého.. ale nakonec to nevyšlo a pak jsme zjistili že to je víc problémů než pomoci.. .
Vůbec mě nenechali lezet...ted jsem teda trochu zklamana...zkusim se na to zeptat...

horvi02
28. črc 2017

@babeta1 tak 15% na jedno IUI už je trochu jiné (lepší) číslo. Já vím, že se člověk nesmí tolik pozorovat a dělat takové zásahy jako ležet s nohama hore, ale když té hlavě se tak těžko poroučí :D

horvi02
28. črc 2017

@cambra tak to je skvělé - já si právě říkala, aby si pak známý nedělal nějaké nároky nebo tak ;) tak to vám budu držet pěsti ;)

Jinak jak píše babeta1, tak asi není nutné ležet. Je to fakt asi jen o hlavě

brussali
28. črc 2017

@horvi02 to je mi tedy divne. Vsude se prave uvadi cca 15 %, co jsme videla...

babeta1
28. črc 2017

@cambra a mohu se zeptat jak jste se dostali k tomu darci? Protoze kdyz prijde svobodna zena bez chlapa tak ji prece v caru vubec neoplodni? A kdyz prijde s chlapem tak ten zase musi mit opravdu nepouzitelny spermiogram, aby mohl mohl mit darcovske spermie. Ted se to sice nedavno resilo, ze by to zlegalizovali, ale k tomu zatim nedoslo.

Strana