icon

Čerstvě po IUI. Jaké máte pocity?

kaluka
25. bře 2011

Ahoj. Jsem třetí den po IUI . Jaké máte pocity, na co myslíte, bolí vás něco ? Pojďte si o tom promluvit,.... Já jsem z Jižních čech... 🙂

volfici
24. srp 2017

@marryline dnes jsem druhý den (nebo třetí, nevím od kdy se to počítá) po transferu, tak zatím nic "jiného" necítím. Prsa mě bolí už od června, od IUI, takže to už jako žádný příznak nevnímám 😉. Příští pátek zkusím test

marryline
24. srp 2017

@dolly82 přítel má pohyblivost 21%,ale jednou měl 0%. Já bych vyzkoušela více spermiogramu . Hodne se to mění. Jinak čekání na iui není dlouhé. Hned po MS si jen závad do centra a objednat se na už a oni naplňují iui.

vikiza
24. srp 2017

Ahoj holky, já sem sice nepatřím, ale chtěla bych Vás všechny povzbudit a dodat naději. S manželem toužíme po miminku přes 5 let. Manželovi řekli na více pracovištích, že má málo spermií a hlavně jsou špatné - deformované. Mně zjistili zvýšenou imunitu na spermie a polycystické vaječníky - bez ovulace. Byli jsme 2x na IVF, 2x KET a připláceli jsme si za vše možné. Brala jsem silné kortikoidy na tu imunitu. Transferovali vždy 2 embrya vysoké kvality. 2x jsem potratila a v lednu jsem po revizi chytla navíc velký zánět dělohy. Po této zkušenosti jsem vsadila na bylinky, abych dala tělo dohromady. Brala jsem je 2 měsíce (manžel už nic nebral), řešili jsme bydlení a stal se zázrak... Jsem teď ve 4. měsíci a zatím vše vypadá dobře (i bez léků). Píši Vám to, aby jste nepřestávaly doufat, protože vždy existuje šance. My jsme vůbec nebrali v úvahu, že by se to podařilo přirozeně po tom všem a hlavně po nepříznivé diagnóze. Takže Vám všem držím pěsti a neztrácejte naději 😉

horvi02
24. srp 2017

@vikiza mohla bych se zeptat jaké bylinky jste užívala? Měla jste přímo kúru na míru např. od Podhorné nebo Joalisu, nebo jste si prostě sama vybrala, co by vám mohlo udělat dobře?

marryline
24. srp 2017

@doll82 *hned po MS si jen zavoláš do centra a objednas se na utz a oni naplňují iui. Omlouvám se za pravopis, ale nějak mi blbne mobil a haze mi to nesmysly.

marryline
24. srp 2017

@vikiza taky prosím o info jaké bylinky jste užívala. Děkuji.

dolly82
24. srp 2017

Myslíte že stihnu v jednom cyklu hormonální profil i iui? Nebo musím předtím mít i jiná vyšetření, když to bude od dárce?

horvi02
24. srp 2017

@dolly82 My měli v jednom cyklu profil i IUI (profil se dělá 2.-3.DC a IUI cca kolem 12.-16.DC, takže je spousta času 🙂 ). Ale neměli jsme tedy od dárce, tak snad je tam postup stejný.

vikiza
24. srp 2017

Vždy jsem si brala bylinky ze stránky www.chciotehotnet.cz, protože to má paní, co umí skvěle poradit a doporučí bylinky na daný problém. Je moc ochotná a hlavně ví i dost o lécích, co se berou při IVF.
Do transferů jsem pila čaj na otěhotnění dle báby Radnické (poté vysadit).
Mezi IVF, kdy se tělo dávalo dohromady, tak jsem brala tinkturu z drmku. Nejdříve celý měsíc, po naskočení ovulace jen od ovulace a od ms do ovu kontryhel (ovulaci jsem odhadovala). U toho jsem pila ten čaj báby Radnické. Byl doporučen vitamín E. Je fakt, že jsem měla vždy hodně vajíček dobré kvality. Po zjištění vysoké imunity na spermie (to zjistili až po 3. transferu) jsem si objednala balíček buněčná imunita a otěhotnění. Hodnoty mi klesly na krásných 35 jednotek ze 69.
Po revizi dělohy jsem brala Imunex a Fructavit (to bylo z balíčku na vysokou imunitu). Na očistu jater jsem měla Ostropestřec, na podporu růstu a prokrvení sliznice kontryhel a řebříček (do ovulace). Na podporu ovulace - (eliminace PCOS) - drmek od očkávané ovulace.
Po tomto jsme se rozhodli si dát pauzu a paní mi doporučila sadu Polycystické vaječníky, která měla pomoci s detoxem po revizích a horm. stimulacích. V sadě byl Detoxilen, který se po 2 měsích nahradil Imunexem a Fructavitem. K tomu jsem brala drmek, jeřáb ptačí květ a ostropestřec. Po 2 měsících měl naskočit normální cyklus a asi i naskočil 🙂

babeta1
24. srp 2017

@dolly82 Vzdy je zasadni, do jakeho centra jdes?

dolly82
24. srp 2017

@babeta1 Pronatal , ale mám obavy aby to netrvalo dlouho od prvni konzultace, nekdo chodi i na genetiku a pak se to čekání protáhne třeba i na víc než půl roku

juliia
24. srp 2017

@vikiza
Dekujeme ta pozitivni prispevek a povzbuzení...toho neni nikdy dost.😘🙂

Moc gratuluji k těhotenství, je skvělé, že to nakonec vyšlo i bez vsech tech hormonů. 👏

Tak pohodové těhotenství a krasne zdrave miminko ❤🤰👶

babeta1
24. srp 2017

@dolly82 No genetiku moc dopredu nedelaji, ale je fakt ze to trva dlouho - u nas zdrzeni skoro 10 tydnu.. Ale pokud mate potvrzeno, ze je nutny darce tak jen vysetri Tebe (mozna te budou hnat radeji do IVF) a to se zvladne behem jednoho - dvou cyklu. Kdy tam jdete?

dolly82
24. srp 2017

Mě můj gyn. dr. říkal že při manželově azoospermii by to viděl na iui od darce. Jaká vyšetření mě teda čekají?

babeta1
24. srp 2017

@dolly82 No jeste uvidis co CAR, prece jen ti se na to specializuji a muze to byt jeste jinak ;) Jak jsem psala, zaklad je hormonalni profil, testy na pohlavni nemoci, jestli probiha ovulace a pak pruchodnost. Pripadne imunologie muze byt.

dolly82
24. srp 2017

A bez toho všeho nemůžu iui podstoupit?

marryline
24. srp 2017

@dolly82 podle mě si udělej Hormonální profil a průchodnost vejcovodu. Na tu je nejlepší jít ještě před iui než podstoupís, ale není to pravidlem. Já byla na průchodnosti po 2 neuspesnem iui.

cambra
24. srp 2017

Holky....vsem v očekávání držím palce.. ..ja byla včera na kontrole.. .bez stimulace prý krásný folikuly a sliznice ...dnesni soud zrusen...a zítra mě čeká 3.iui.....snad to tentokrát vyjde 😊

volfici
24. srp 2017

@dolly82 vždy záleží na CAR, každý má jiný přístup. Já například musela před IUI mít komplet vše kromě genetiky, na kterou se čekalo pro pozdější IVF. Některé holky tady nešly ani na průchodnost ani na immunologické vyšetření. Všechno vám řeknou v CAR, ono gynekolog může mít jiný názor než CAR. Zkrátka nestresuj se tady nějakýma termínama kdy kdo kde byl a jak dlouho to trvalo, všechno je individuální, záleží to na vaší diagnóze. Stresováním si nepomůžeš a nic tu neurychlíš 🙂

volfici
24. srp 2017

@cambra paráda, tak držím palce, hoď se do pohody a 🍀

dolly82
24. srp 2017

Takže to celkově od první konzultace není záležitost na dlouhý měsíce? A máte někdo zkušenosti s Pronatalem?

hanimili
25. srp 2017

@marryline ahojky dlouho jsem tu nebyla🙂
Zrovna čekám v čekárně na Ultrazvuk a 3 pokus IUI bude asi v pondělí.
Snad se po dovolené zadari 😉

hanimili
25. srp 2017

@alenkara
Ahoj tak to máme hodně podobné ja mám hormon 1.7
A delohu ve tvaru srdce měla jsem tam i přepážku tu mi odstranili.Zjistili mě to když jsem byla pred 4 lety těhotná bohužel to nedopadlo dobre.☹
Ale je to už za mnou teď doufám že to už konečně klapne ☺

aptacek
25. srp 2017

@cambra držím palce ať to do třetice vyjde 😍

marryline
25. srp 2017

Ahoj holky, tak akorát jedu z centra. Včera večer jsem začala špinit, takže jsem dnes hned ráno frčela do centra a dostala jsem injekce Bemfola 75. Pichat si je mám až od 2DC, dnes ještě stále jen špiním, takže když se ms rozjede do 16:00, tak první den cyklu je dnes, ale pokud po 16:00, tak 1DC je až zítra. Na UTZ mam prej ukazkovou delohu bez cysty, takze mam velkou radost. Když to tak počítam, tak iui by melo byt příští týden v pondělí. Je to moje 3 IUI ,ale první se stimulaci. Máte nektera zkusenost s temito injekcemi? Trosku me mrzi, ze kdyz to nevyjde, tak nemuzu jit rovnou do 4 IUI,musela bych cekat 2 mesice na dalsi recept pro pojistovnu na injekce. Tak snad 3 IUI vyjde. Drzim vsem palce 🙂

marryline
25. srp 2017

@hanimili Ahojky, ja zrovna z cekarny odjela 🙂. Me čeka 3 IUI asi příští pondeli 4.9. uvidim podle foliku jak budou velke. Ty se chystas na kolikate iui? Budes nejak stimulovaT? ja dnes dostala poprve injekce Bemfola 75. Drzim palce 🙂

volfici
25. srp 2017

@marryline super, takže dorazila nakonec dřív 😉 zkoušela jsi céčkovou kúru? Nebo jsi to nechala na přírodě?

marryline
25. srp 2017

@cambra drzim moc palce, taky me ceka 3 IUI 4.9. 🙂

marryline
25. srp 2017

@volfici jj.dorazila drive coz je super, zatim teda jen spinim, jeste se nerozjela, ale nakonec to nastesti nevyslo na tu sobotu jak jsem se bala nebo patek odpoledne pri horsim... vsechno jsem stihla a mam velkou radost 🙂 ... ano jedna jsem vitaminky, moc dekuju za radu. Rekla bych ze jsem si ji vyvolala i stresem driv, protoze porad jsem chodila na WC a modlila se at bud dorazi driv nebo az v nedeli.. nakonec to dopadlo dobre, ted jen cekam az se poradne rozjede a zacnu s pichanim 🙂 ty se mas jak? 🙂

volfici
25. srp 2017

@marryline tak hlavně že máš ty injekce u sebe a o víkendu začneš 🙂já se chovám zodpovědně a čekám jak to dopadne 😉 4.9. jdu na krev, příští pátek asi zkusím testík 😊

Strana