Čerstvě po IUI. Jaké máte pocity?
Ahoj. Jsem třetí den po IUI . Jaké máte pocity, na co myslíte, bolí vás něco ? Pojďte si o tom promluvit,.... Já jsem z Jižních čech... 🙂
Ahoj holky, já sem sice nepatřím, ale chtěla bych Vás všechny povzbudit a dodat naději. S manželem toužíme po miminku přes 5 let. Manželovi řekli na více pracovištích, že má málo spermií a hlavně jsou špatné - deformované. Mně zjistili zvýšenou imunitu na spermie a polycystické vaječníky - bez ovulace. Byli jsme 2x na IVF, 2x KET a připláceli jsme si za vše možné. Brala jsem silné kortikoidy na tu imunitu. Transferovali vždy 2 embrya vysoké kvality. 2x jsem potratila a v lednu jsem po revizi chytla navíc velký zánět dělohy. Po této zkušenosti jsem vsadila na bylinky, abych dala tělo dohromady. Brala jsem je 2 měsíce (manžel už nic nebral), řešili jsme bydlení a stal se zázrak... Jsem teď ve 4. měsíci a zatím vše vypadá dobře (i bez léků). Píši Vám to, aby jste nepřestávaly doufat, protože vždy existuje šance. My jsme vůbec nebrali v úvahu, že by se to podařilo přirozeně po tom všem a hlavně po nepříznivé diagnóze. Takže Vám všem držím pěsti a neztrácejte naději 😉
Myslíte že stihnu v jednom cyklu hormonální profil i iui? Nebo musím předtím mít i jiná vyšetření, když to bude od dárce?
Vždy jsem si brala bylinky ze stránky www.chciotehotnet.cz, protože to má paní, co umí skvěle poradit a doporučí bylinky na daný problém. Je moc ochotná a hlavně ví i dost o lécích, co se berou při IVF.
Do transferů jsem pila čaj na otěhotnění dle báby Radnické (poté vysadit).
Mezi IVF, kdy se tělo dávalo dohromady, tak jsem brala tinkturu z drmku. Nejdříve celý měsíc, po naskočení ovulace jen od ovulace a od ms do ovu kontryhel (ovulaci jsem odhadovala). U toho jsem pila ten čaj báby Radnické. Byl doporučen vitamín E. Je fakt, že jsem měla vždy hodně vajíček dobré kvality. Po zjištění vysoké imunity na spermie (to zjistili až po 3. transferu) jsem si objednala balíček buněčná imunita a otěhotnění. Hodnoty mi klesly na krásných 35 jednotek ze 69.
Po revizi dělohy jsem brala Imunex a Fructavit (to bylo z balíčku na vysokou imunitu). Na očistu jater jsem měla Ostropestřec, na podporu růstu a prokrvení sliznice kontryhel a řebříček (do ovulace). Na podporu ovulace - (eliminace PCOS) - drmek od očkávané ovulace.
Po tomto jsme se rozhodli si dát pauzu a paní mi doporučila sadu Polycystické vaječníky, která měla pomoci s detoxem po revizích a horm. stimulacích. V sadě byl Detoxilen, který se po 2 měsích nahradil Imunexem a Fructavitem. K tomu jsem brala drmek, jeřáb ptačí květ a ostropestřec. Po 2 měsících měl naskočit normální cyklus a asi i naskočil 🙂
Mě můj gyn. dr. říkal že při manželově azoospermii by to viděl na iui od darce. Jaká vyšetření mě teda čekají?
A bez toho všeho nemůžu iui podstoupit?
Holky....vsem v očekávání držím palce.. ..ja byla včera na kontrole.. .bez stimulace prý krásný folikuly a sliznice ...dnesni soud zrusen...a zítra mě čeká 3.iui.....snad to tentokrát vyjde 😊
@dolly82 vždy záleží na CAR, každý má jiný přístup. Já například musela před IUI mít komplet vše kromě genetiky, na kterou se čekalo pro pozdější IVF. Některé holky tady nešly ani na průchodnost ani na immunologické vyšetření. Všechno vám řeknou v CAR, ono gynekolog může mít jiný názor než CAR. Zkrátka nestresuj se tady nějakýma termínama kdy kdo kde byl a jak dlouho to trvalo, všechno je individuální, záleží to na vaší diagnóze. Stresováním si nepomůžeš a nic tu neurychlíš 🙂
Takže to celkově od první konzultace není záležitost na dlouhý měsíce? A máte někdo zkušenosti s Pronatalem?
Ahoj holky, tak akorát jedu z centra. Včera večer jsem začala špinit, takže jsem dnes hned ráno frčela do centra a dostala jsem injekce Bemfola 75. Pichat si je mám až od 2DC, dnes ještě stále jen špiním, takže když se ms rozjede do 16:00, tak první den cyklu je dnes, ale pokud po 16:00, tak 1DC je až zítra. Na UTZ mam prej ukazkovou delohu bez cysty, takze mam velkou radost. Když to tak počítam, tak iui by melo byt příští týden v pondělí. Je to moje 3 IUI ,ale první se stimulaci. Máte nektera zkusenost s temito injekcemi? Trosku me mrzi, ze kdyz to nevyjde, tak nemuzu jit rovnou do 4 IUI,musela bych cekat 2 mesice na dalsi recept pro pojistovnu na injekce. Tak snad 3 IUI vyjde. Drzim vsem palce 🙂
@volfici jj.dorazila drive coz je super, zatim teda jen spinim, jeste se nerozjela, ale nakonec to nastesti nevyslo na tu sobotu jak jsem se bala nebo patek odpoledne pri horsim... vsechno jsem stihla a mam velkou radost 🙂 ... ano jedna jsem vitaminky, moc dekuju za radu. Rekla bych ze jsem si ji vyvolala i stresem driv, protoze porad jsem chodila na WC a modlila se at bud dorazi driv nebo az v nedeli.. nakonec to dopadlo dobre, ted jen cekam az se poradne rozjede a zacnu s pichanim 🙂 ty se mas jak? 🙂

@marryline dnes jsem druhý den (nebo třetí, nevím od kdy se to počítá) po transferu, tak zatím nic "jiného" necítím. Prsa mě bolí už od června, od IUI, takže to už jako žádný příznak nevnímám 😉. Příští pátek zkusím test