icon

Čerstvě po IUI. Jaké máte pocity?

kaluka
25. bře 2011

Ahoj. Jsem třetí den po IUI . Jaké máte pocity, na co myslíte, bolí vás něco ? Pojďte si o tom promluvit,.... Já jsem z Jižních čech... 🙂

biedronca
16. črc 2018

@utrikocku pozor Ovitrelle je proto aby se SPUSTILA OVULACE né aby ji na 36 hodin podrzela. jA MĚLA v pondelI Ovitrelle a v utery ovulaci.

utrikocku
16. črc 2018

Já se mám teda v těhotenství asi na co těšit v tom případě 😀 já to mám den po Ovitrelle a asi než se vajíčko uvolní a pak už dobrý, ale je to síla.
Jinak my jsme také postupovali IUI se špatným spermiogramem manžela. Co @katule1990 vám pomohlo ho zlepšit? U nás asi Maca..

utrikocku
16. črc 2018

@biedronca aha, no ty informace jsou fakt různé, kdy má ovulace po Ovitrelle přijít. Ale tak snad budu doufat, že to, co cítím, je ono... A co ty? Už jsi testovala?

katule1990
16. črc 2018

@utrikocku U nás asi Selzink, čaj z kotvičníku 2x denně studená sprcha (i když Selzink, kotvičník a 1x denně studená už probíhalo 5 měsíců před 1. pokusem). Taky asi pomohla o něco delší abstinence - při 1. pokusu to bylo 2,5 dne a při 2. pokusu 3,5 dne. Paní z laborky nám říkala, že příště bychom měli počkat i třeba 6 dní. Paní na genetice naopak říkala, že víc jak dva dny to nemá smysl, že pak se to zase naopak zhoršuje. Ale věřím spíš paní z laborky, obvzlášť, když jich máme tak málo. Manžel byl i u androloga, hormony v pořádku, ale má (asi ne úplně vážnou) varikokélu vlevo (rošížení žil, co pak přehřívají varlata a spermie můžou špatně tvořit). A jaký jste měli výsldek spermio vy a o kolik se vám zlepšil? Myslíš, že máme zkusit i tu Macu? Bojím se, že všechny přípravky hlavně pomáhají zvýšit testosteron a ten má manžel v normě. Asi bude problém to přehřívání. Na operaci se ale čeká a výsledky jsou nejisté + se čeká na zlepšení 6-12 měsíců a to mě celkem děsí...
Každopádně je prý důležité, že žádná hodnota není nulová, tudíž tam zdravé spermie jsou a teoreticky to může dopadnout i přirozeně 🙂. Já jsem celkem mladá, ale manžel je o dost starší + všechny víme, jaké je to každý měsíc zklamání, tak bych moc čekat nechtěla. Zároveň se ale případného IVF dost bojím.

utrikocku
16. črc 2018

@misulkari teda to si užíváš! Já už po IUI lepší. Hele co ti poprvé všechno naordinovali za stimulace? A hradis to nebo pojišťovna?

misulkari
16. črc 2018

@utrikocku Poprvé jsem měla jednu injekci ovitrelle a po IUI utrogestan, ten jsem platila. Teď 2x ovitrelle a menopur, který jsem taky platila. Zatím se to dá, nic jiného jsme ještě neplatili. Jo na středu a pátek se fakt těším, ale co bychom my ženy pro to vysněné mimi neudělaly, že? 🙂

biedronca
16. črc 2018

@utrikocku Jo testovala jsem 11dpo, to bylo v sobotu a sněhobilo. Takze jsem vysadila Utorgestan a cekam na MS. Dnes jsem presne 14 dní od IUI od Ovitrelle. Kazdopadne nic me neboli, nepicha, nic mi neni ..takze at MS dojde co nejdriv, nejlepe HNED protoze pristi utery letime do turecka.

lamakrelka
16. črc 2018

@biedronca právě že díky Ovittrele se spustí ovulace až po 36 - 40 hodinách...pokud nepřijde ovulace sama, tedy dříve...

lamakrelka
16. črc 2018

@utrikocku skutečně, ovulace přijde, jak jsem psala...mám a sebou jedno úspěšné IUI s hraničním spermiogramem...

aklin
16. črc 2018

Ahoj holky, iui neprobehne. Od patku folikul 13 mm, neroste. Sice jsem 13 dc, ale kdyz neroste, je to jasne. Doporucil nam ivf, ale to se jeste.rozhodneme.

misulkari
16. črc 2018

@lamakrelka Konečně někomu to vyšlo, gratuluji 🙂 Můžu se zeptat, vám to hned vyšlo na prvním IUI?

biedronca
17. črc 2018

@aklin Hele vzdyt můj přiběh znáš. Vse směrovalo k IUI,al enešlo se mu ani priblizit. Prostě nerostly folikuly, ja měla 12DC jen 9 mm! a 15DC jen 10mm. Oni by ti měli dát nějaké injkece nebo jiné léky - hormony ne? IUI ikdyby bylo až 18-20DC nevadí samozřejme. ale preci jen proto že folíky nerostou,tak mate jít do IVF ?? No to jako v zadném případě !!!

biedronca
17. črc 2018

@lamakrelka Tak mě v CARU řekli, kdyz jsem se ptala, proč vlastně Ovitrelle (moje první IUI), tak mi odpověděla sestřička " Aby se ovulace podporila, a přišla co nejdřív," Takže ja to brala tak,že ovulace spustí DO 36 hodin.
POndělí IUI a Ovitrelle , uterý ovulace (potrzena UZ) a ve středu další IUI.

lamakrelka
17. črc 2018

@misulkari v roce 2013 jsem podstoupila hormonální stimulaci, mám PCOS. První cyklus jsme se snažili přirozeně, druhý stimulovány cyklus jsme podstoupili naše první IUI a vyšlo. A to měl manžel hraniční spermiogram. Teď po 5 letech bysme chtěli druhé. První cyklus IUI nevyšelo, mám za sebou druhý, tak uvidíme.

misulkari
17. črc 2018

@lamakrelka Tak moc držím palce na druhé mimi 🙂

aklin
17. črc 2018

@biedronca to uz je jedno. Ja uz vlastne nechci se snazit a resit, byt stale ve stresu.

biedronca
17. črc 2018

@aklin
@lamakrelka
@utrikocku jsem 14DPO a 15 dní po IUI. Delany z odpoledni moči... na mamatestu ducha vidim. Vrchní je do proudu Dr. Max.

katule1990
17. črc 2018

@biedronca Vidím ducha na obou, na tom spodním víc 🌷. Myslím, že je to nadějné, moc držím palce! Zkus zítra z ranní moči, jestli bude čárka silnější. Mě to čeká až příští čtvrtek...

biedronca
17. črc 2018

@katule1990 Nevydrzela jsem a hned pak udelala digi. Zítra jdu na krev.

katule1990
17. črc 2018

@biedronca To se vůbec nedivím, kdybych měla doma další možnost testování a takovýhle předchozí výsledky, tak bych do toho taky šla 🙂. Každopádně teď už to musí dopadnout ❤. Zítra na tebe budu myslet, dej nám pak vědět, jak si dopadla. Vypadá to, že už do Turecka pojedete ve třech ❤. Určitě to bude i povzbuzení pro nás, když to někomu dopadne hned na poprvé. Každopádně vidím, že určitě netestovat už 11. den, ale až ten 14. 🙂.

biedronca
17. črc 2018

@katule1990 Presně tak! Ja zlomila hůl 11dpo, vysadila Utrogestan....... a ja ani nevim prčo dnes mě to napadlo si TT udělat. Nemam zadné priznaky, nic me nebolí, jen furt cekam na MS. Zítra se ozvu co krev..... kéž by se tentokrat chtěl udržet, protože potrat jsem už zažila.
Ale kdyby tohle vyšlo až do konce.... bude to bez nadsázky ZÁZRAK. Aby se podarilo z 1 IUI a jeste se zanetem močových cest a uzivanim antibiotik....... tak to mi hlava "zatim nebere".

utrikocku
17. črc 2018

@biedronca no to je úžasné!!! Já tomu věřila, měla jsem fakt takové tušení! Držím palce, ať je vše dobré. Doktorka mi také radila testovat 14 den a déle, že testy mohou být falesne negativní.

biedronca
17. črc 2018

@utrikocku Jo, ja vysadila ten Utrogestan 11dpo, byla jsem presvedcena ze musí být aspon duch, presne takový co mam až ted, ale 14 dpo.

utrikocku
17. črc 2018

@biedronca a ty jsi ho měla na déle než 10 dní? Myslím, že ti ho zpátky vrátí na podpoření 🙂

katule1990
17. črc 2018

@biedronca Věřím, že bude vše v pořádku a vyjde to až do konce ❤! Nedávno jsem četla článek jednoho doktora, kde psal, že ranné potraty jsou relativně časté (15-20%) a v naprosté většině případů neznamenají, že bude v budoucnu něco špatně. Udával, že šance, že žena potratí 2x je už jen 20%x20% (0,2x0,2=0,0,4) = 4 % a méně. Z toho vyplývá, že ty už máš špatnou zkušenost vybranou a teď to bude v pohodě ❤. Moc ti to přeju a zítra držím pěsti! Jinak jsem taky zvědavá, jestli budeš znovu brát Utrogestan. @utrikocku Já má Utrogestan na 14 dní, pak test a buď pokračovat, nebo vysadit.

biedronca
17. črc 2018

@utrikocku rikali, at uzívam 10 dní a vysadit.

utrikocku
17. črc 2018

Tak já vždy jen na 10 dní ☹ myslím si, že to vysazování a případné nové nasazování po více dnech taky není ideální

biedronca
17. črc 2018

@katule1990 verím,ze 2x se ta sama zlá s´zkusenost, nemuze tomu stejnému cloveku stát.

katule1990
17. črc 2018

@biedronca Taky si myslím a je to i vědecky potvrzený, že je to velmi nepravděpodobný 🙂. Prostě to ještě tenkrát nemělo být a teď už jo, navzdory všem vzpouzejícím se močákům 😅. Mám fakt radost a vlilo mi to i pozitivitu do žil, že může vyjít i 1. IUI + že nemusíš pociťovat vůbec žádný příznaky. Stejně si myslím, že je naprostá většina z nich takhle na začátku vsugerovaná, taky už jsem měla snad všechny 😅 a zatím nic z toho.

biedronca
17. črc 2018

@katule1990 vyjde, to , brzy to výjde!! zatim se neraduji, az budu vedet ze HCG rote a budu drzet z uZ fotku,pak začnu.ale jestli tohle fatk výjde, tak budu ukázka toho že se fatk zázraky dějí!

Strana