Čerstvě po IUI. Jaké máte pocity?
Ahoj. Jsem třetí den po IUI . Jaké máte pocity, na co myslíte, bolí vás něco ? Pojďte si o tom promluvit,.... Já jsem z Jižních čech... 🙂
@lory303 Tak našla jsem poslední IUI z kterého za chvíli rodím svoji dceru - 35%
abys viděla, že na tom fakt nezáleží a záleží opravdu jen a pouze na tom, jaký vajíčko přineseš ty, tak 3 IUI z kterých jsem těhotná nebyla - 42%, 41%, 49%!!
no a ten první spermiogram z kterého jsem taky otěhotněla ten nemám, ten je 2 roky zpátky no :(
@gabra29 Presne🙂 Minule to bylo nejhorsi prvni tyden, pak uz to uteklo🙂 Ty mas uz tyden za sebou ne? ;)
@lory303 jj, ja taky spineni nemela tak tezko rict a ani teda z kamaradek o tom nemluvil.. tim se nestresuj🙂
@simciq Jak to s vami vypada?? Uz jste doma?
@petranesl Koukla jsem schvalne do aplikace do historie🙂 Takze ja mela prvni IUI v pondeli a uz ve ctvrtek na mne padla unava a brzke spani hlavne.. cca za deset dnu bolest prsou🙂 a bylo to tam🙂 Tak ted se budu pozorovat 😂 Utrogestan jsem nemela, ted mi ho taky nedali takze tim to u mne zpusobeno nebylo.
Takže holky, den D je za mnou, už je mám v břiše. A teď děj se vůle boží a pak vydržet ještě ty další dny, než bude rozhodnuto. Bude to boj, to čekání, nehlídat se, nemyslet na to, nepozorovat se. I na záchod čůrat chodím opatrně, abych je nevytratila 😅 si připadnu k smíchu. Jinak prohlídka před transferem neproběhla, takže nevím novou velikost folikulu, ani jestli ovuluji, na mou otázku, jestli nemůže být i po, že mě včera i dnes, po píchnutí té injekce strašně bolelo břicho, tak mi řekli že vajíčku ta cesta trvá déle a pokud se už uvolnilo a já ovuluji, tak se třeba aspoň tak potkají někde na cestě.😕 tak nezbývá než věřit. Jinak potom mě nechali s vypodloženým zadkem 20 minut ležet, předepsali Utrog., který si mám začít zavádět od pondělka 3krát denně a za 14 dnů mám přijít na odběr krve. Pokud nedostanu MS, testovat sama nemám, nejdřív však max. 2 dny před tou kontrolou, že prý test může být zkreslený. Tabletky mám zavádět, i kdybych začala špinit. Jinak sestřička mi řekla že se máme posnažit i doma s manželem, ale pokud mě ty tlaky v břiše nepřestanou, tak na to nemám ani pomyšlení👎 pak mi ještě řekla že nemám na Velikonoce umývat okna, nezvedat a dělat něco těžkýho, min. dnes mít klidový režim, večer si klidně dát sklenku červeného nebo k jídlu něco pikantního, na prokrvení sliznice a dělohy. Takže toť její rady i pro Vás.😉
@simciq děkuji za zprávu, čte se krásně takový příběh. Ale vlastně u tebe se neví, jestli k miminku pomohlo IUI, nebo Vaše aktivní snažení 😀 v tu dobu. Já teda zatím na to nemám ani pomyšlení, břicho mám nafouklý, žbluňká mě v ním a kňourá a bolí mě už i záda. Popravdě, si mě ale včera uklidnila. Vůbec mi neřekli, že do 36 hodin před se má prostě píchnout. Časově mi to vycházelo. Tak snad to bylo v pohodě. Ale asi nebýt těch bolestí břicha, tak to vůbec neřeším. Vyděsilo mě to, protože někdy takovou bouřlivou ovulací mám, tak jsem se bála, aby se to stihlo, aby ten transfer nebyl už pozdě. I ten Utrogestan, nevěřím v zázraky, ale taky mi vrtá hlavou proč já ho mám brát až od pondělka a někdo ho bere už od toho dne kdy má IUI. Jako chápu že jsem každá jiná, ale sakra dyť ti doktoři se snad učili ze stejných knížek, ne? tak proč jsou v tom takový rozdíly.
@luciasek1987 další dobrý konec a další gratulace. Ale po přečtení jsem zas nahlodaná, folikul jsme měly stejně velký, ty dokonce už o den dřív, přitom injekci sis píchla až za tři dny a čtvrtý den si šla na transfer. Proč sakra já tak brzo, ach jo. No a pak si řekni, nemysli na to. Musím vydržet a pak i při neúspěchu nehroutit se a hlavně to nevzdávat.
Jinak jsem z toho taky taková zdrchaná, fyzicky unavená, i ospalá, a to jsme měla ještě před hodinou za dnešek třetí kafe. Ale asi to bude i tím bolavým břichem a vůbec psychickým vypětím ohledně toho. Uvidím jak bude další dny. Nemyslím si, ale že by nějaká únava, třeba i později, další dny, mohla být předčasným znamením pozitivního výsledku.
Jinak stav manželových spermií před transferem vím jenom v základních číslech odběru - 63mil/ml, pohyb 67%, po pročištění pohyb 75%? Na otázku jestli je to dobrý, jsem dostala jednoslovnou odpověď - dobrý. Tak nevím. Mně by stačila klidně jen jedna, ale ta prává😉
@babeta1 Jojo jsme doma, preeklampsie se naštěstí nekoná. Já fakt musím po celou dobu sbírat všechny těhotenský trofeje 🙂
ne jen, že otěhotnění bylo psychicky náročný s mnoha nezdary, tak ještě celé těhu jeden velký stres, jestli zase nepotratim. Do toho jsem sbírala všechny možný neduhy, podezření na downa, podezření na preeklampsii atd.. mám hodně vysoký tlak a ani pod medikací nejde srazit, takže ještě 6 týdnů a uvidíme, jak budu rodit.. S hodně vysokým tlakem to moc nejde přirozeně :( ohrožuje to matku i dítě..
@antoaneta no u tohodle těhotenství (4 těhotenství/za nedlouho první porod) sehrála roli asi hodně dovolená. 4.9. byla IUI a den poté jsme odjížděli na dovolenou, kde jsem se fakt odvázala, ráno po snídani hned víno a nic neřešila :D sex všude možně a po dlouhé době to byly konečně sexy ne ve stylu pojd mám ovulaci musíme dělat mimino, kam to chtě nechtě stejně za ty roky snažení spadlo.. Ale my poslechli snad všechny IUI a pojištovali jsme večer.. Takže kdo ví, třeba to skutečně nebylo IUI, ale nějaká přírodní se odhodlala dojít až do konce bez pomoci :D
Utrogestan jsem nikdy nebrala v den IUI. Taky až tak dva tři dny po,.
Já si pamatuju, že jsem jednou jela na IUI s takovou ovulací, že jsem málem nevylezla z auta.. ty brdo, to byla fakt bolest.. z těch 5 iui bych řekla, že tak 3 byly hodně bolestivý ovu a 2 vůbec nic.. z toho jsem otěhotněla z bolestivý i z nebolestivý :DDD chápeš.. vyber si..
plus i příklad spermií viz výše, ve finálě jsem neotěhotněla ze 49%, ale ze 35%.. prostě na nic se nedá spoléhat.. žádný faktor to neovlivní, je to pouze na tvým folikulu a jestli je v něm dobrý vajíčko.. takže fandi svýmu vajíčku, at je to to pravé vajíčko 🙂
@simciq to jsi mě potěšila... já měla jít na iui už tento měsíc, šla jsem na folikulometrii 13DC, a měla jsem folík 16mm a dr. řekla, že není kulaty, ale sisaty, proto z ovulace nic nebude a, že ovulka byla včera (12DC) protoze na utz videla tekutinku,takže iui nebude, ale podle me to pravda nebyla.. 15DC jsem cítila šílene bolesti jako mám pri ovulaci, snad poprve jsem mela tak silne i ovulacni hlen, takze ovulka podle me byla ten 15Dc, ale bohuzel se IUI nekonalo ☹ doufam, ze tento mesíc to dr. uz pozna a na iui pujdu, protoze uz se nemuzu dočkat. A to čekání je na palici 😀
@simciq No mas to pestre taky od zacatku az do konce:(( Snad uz bude dobre! Kamaradka ted taky kvuli tlaku musela na cisare, mela snad tu preclampsii:(
Ja se jen modlim, aby pokud to vyjde se neopakovala to co minule, na dalsi revizi bych fakt nechtela jit, to budu radsi kdyz nevyjde IUI nez to znovu zazit ☹
@babeta1 Já to teprve budu v porodnici zjištovat koncem měsíce.. Jsem hodně zvědavá, co mi k tomu řeknou. Taky si píchám injekce do břicha kvůli leidenský mutaci, takže tam taky nevím, jak to bude..
Je to přirozený, já se taky příšerně bála.. když jsem byla po druhý těhotná a hrozilo mi mimoděložní, tak jsem se jen modlila, at to ze sebe dostanu přirodně a potratím.. každej večer jsem prosila vesmír, at potratím a nemusím znovu na revizi. Díky bohu jsem potratila samovolně a hlavně mimoděložní to nakonec nebylo!
Jinak jsem hodně spoléhala na to, že když mi vyšla hned první IUI, ta další sto pro vyjde a ono prd.. nevyšly, ale přesně jak říkáš, lepší aby nevyšly, než jít na další revizi..
Jako jestli to psychicky dáš a první trimestr nebudeš v nervu, tak si jednička 🙂)) já jsem to teda fakt nedala a strašně jsem se celý 3 měsíce bála a bála jsem se i potom, až ted jsem klidná od nějakýho 30tt. No a ted jsem klidná úplně, v pondělí začínám 35 tt a od 36 tt jsou ty děti už sto pro vyrobený.. 🙂 jen ted nevím, co mě teda čeká no.. na co se psychicky připravit, zatím se připravuji na přirozený porod..
@babeta1 jj, týden už mám zasebou, ale jsem nervózní jak pes, bojím se, že to nedopadlo. Ze začátku mě pobolivalo břicho, teď nic. Trochu cítím prsa, ale předpokládám že to je z Ultrose, jinak žádné příznaky. Ještě musím vydržet do středy, pak po bude 14 dní a mužů testovat. Pomalu mě začíná chytat depka, jestli se někdy vůbec dočkáme. A co ty? Jak se citis? Dobrý?
@gabra29 nemej depky.. ja byla po iui totalne bez priznaku az 10 dpo me tsk zvlastne bolelo v podbrisku ze jsem tusila ze je to ono a bylo ;)
@simciq a toho leidna ti zjistili kdy? Jeste pred prvnim ZT? U mne se nastesti nenasel tak aspon tak..genetika dopadla take dobre. Neboj, urcite uz bude vse dobre, i kdyby to byl nakonec cisar.
@gabra29 Neboj, to uz utece🙂 Jestli z utrouse boli prsa to ti nevim:( Me bolela poprve z Pregnylu. Po Ovitrelle ale myslim ze ne, vzala jsem si ho proto radsi i ted, pusobil na me lip. Hele poboliva me bricho, jak kdyz jsem nafoukla tak nevim 😕 Snad to brzy prejde..
@luciasek1987 no tak uvidíme. Nechci být zklamaná, při první IUI mi po 14 dnech vyšel pozitivní TT 2x zasebou, bohužel když jsem šla na krev, žádné HCG, takže teď už jsem taková skepticka. Nezbývá než čekat a věřit, že to bude o.k.
@gabra29 urcite musis verit 🙂))
@babeta1 mě po Pregnylu strašně bolela hlava, po Otrivelle nic. Já myslím že ty prsa jsou z Ultrose, je to hormon, tak by to tomu odpovídalo. Brala jsem 4 měsíce Gynex až do IUI a žádná bolest před MS tak toto pricitam Ultrosi. To je dobre znamení, že tě poboliva břicho. Určitě to bude o.k.
Ahoj holky,ve středu jsem byla na své první IUI a čekám, jestli to dopadne dobře.Podle doktora jsou v mém věku šance minimální-je mně 34let. Prý to pomáhá u mladších, tak nejdříve vypadalo,že mně iui ani neudělá ale manžel mu řekl,že i přesto to zkusíme.
@pasteta Ahoj, vitej🙂 Ja byla ve ctvrtek na druhem tak mame pred sebou dva tydny cekani🙂 S vyssim vekem je vzdy mensi sance, ale spis zalezi jake mate jinak problemy, ze se nedari prirozene...vek pak nemusi hrat roli. Nekteri doktori radi nuti do ivf.. Mne je 32 a vyslo prvni IUI tak proc ne o dva roky vic ;)
@babeta1 Prý je rozdil jenom v tom, že Pregnyl je ze dvou složek a musí se míchat a platí ho pojišťovna a Ovitrelle je už namichany a platis si ho sama, jinak prý žádný rozdíl, alespoň tak mi to říkala doktorka, ale víš jak to je, každý doktor jiný názor. Já neměla žádné příznaky po injekci kromě pobolivani břicha. Teď už asi třetí den mám žaludek jako na vodě, ale myslím si, že je to v hlavě.
@babeta1 čauky, tak u nás to asi zase nevyšlo. Jsem 12 den po IUI, ráno jsem dělala test, úplně sněhobílo a včera večer jsem měla takový narůžovělý výtok, takže si myslím, že přichází MS. Prsa už mě nebolí, příznaky žádné, takže je to asi jasné. ☹ tak držím palce, aby u tebe to bylo úspěšnější.
Ahoj holky, prosim o nazor. Jsem 13 den po iui, mam 3 dny po terminu menzes, ale test snehobily, priznaky cehokoliv zadne. Muze to byt tim ze si zavadim Utrogestan? Dr rikal, ze ho mam brat dokud neprijde ms, ale nebrzdi mi prichod utrogestan? Na krev jdu az za tyden. Dekuji za rady a nazory.

@lory303 nn zadne nidacni spineni, nic..