Cesta za druhým dítětem pomocí IVF nebo KET.
Ahoj holky - vím, že je nás tu poměrně dost, které už jedno dítko mají a touží po druhém - už víme, že je nutné opět podstoupit ivf nebo ket, protože zázraky se sice možná dějí, ale není radno na ně spoléhat 😉
A proč zakládám novou diskuzi? Jsme v jiné pozici než ty, které chtějí první mimčo, případný neúspěch by už asi nebyl konec světa 🙂, ale přesto to nemáme zas tak jednoduché a musíme držet při sobě 😉
Tak jdeme na to..
Ahoj holky,
hlásím, že žijeme. ¨Byli jsme na 3měsíční prohlídce a Tomík 65cm a 6400g, Aninka 61cm a 5200g. Nejsme očkovaní, protože jsou zase oba nastydlí - no teda máme zase kašel a sedí jim to na hlasivkách, ale zatím jsme bez antibiotik. Dneska jsem volala do CAR a máme za úkol vybrat si co s ostatními mrazáčky(12kusů) a bylo nám doporučeno darování. Tak nevím jak se rozhodnou - nevíte některá kolik se platí za darování embrijek?
Zatím papaap
@ejviska Ale zvládla.Mě to jednu dobu nějak ani nedrželo,to byli období kdy Katka pořád nějak mě potřebovala.Nechci říct,že je to jiní,ale věčně je venku,s kámoškama,a kluci a MTV-televite.A tak je často i v pokojíku.Prostě nějak jsem často sama.Já vím to je normální,ale to druhé by to prostě chtělo.Tak uvidíme.to jsou ty mateřské pudy.
@cepecek Za darování embryek,nevím kolik dají dárcům,ale my jsme platoli za (4embryjka),které nám rozmrazili,a z nich zbyli 2.A platili jsme za tu (várkuú 25tis.Taky mi nabízeli nějaké za 15tis,ale ty prý neměli všechny testy,dřív být nemuseli -ted jo.Ale prý se nebylo čeho bát.Záleží kolik těch miseček máš -po kolikati měli by ti dát za každé.A ty máš úžasné embryjka-vždycky se ti chytli-hned bych je brala,Drž te se.Dětičky pěkně rostou super.
@paja1 Ty teda nejsi žádná troškařka🙂 Moc držím palečky!!!
Jinak já už to mám za sebou- teda zatím jen dnešní OPU... Jen noc byla šílená, malá měla teploty, dělali jsme i zábaly, spala jsem asi 2hod. a ještě po kouskách, jela z hrůzou do agentury, ale teplotu jsme ráno srazili, takže nám pohlídali, ale fakt tak zbytečný nervíky a starosti navíc...
Už před OPu mě tentokrát děsně bolelo břicho- to minule vůbec, no a po probuzení teda děsný křeče a na zvracení... Sestra mi říkala, že mi hrozí hyperstimulák, že už mi dali 2 injekce a že mám ještě teď každý den píchat jednu- bdali mi je s sebou, ale k tomu nedali injekce ani stříkačky a jak jsem byla oblblá po narkoze a bylo mi zle, tak jsem si to uvědomila až v autě☹
No a taky mi dali injekci na bolest... No a výsledek je 21 vajíček- takže o 1 víc než minule, ale narozdíl od minule jsme si nechali oplodnit všechny, tak jsem moc zvědavá, kolik se jich oplodní a kolik Bobíčků z toho bude...
Je mi teda fakt nic moc...to u 1.IVF to bylo lehárko, přitom vajíček prakticky stejně, tak nevím, co a proč je jiné... ale to vem čert, hlavně ať to, BOže, vyjde...
Mám hodně pít a odpočívat, tak se o to jdu snažit...
@tonytony ja mela taky nejak 20 vajicek, uz nevim, ale tesne pred OPU me bolelo bricho desne a po OPU mi bylo dost zle, jako hodne zle. Ten den do vecera, motala se mi hlava, spis z narkozy. A nedala jsem si dat injekci od bolesti, coz byla blbost, pak jsem se cpala Brufenem. No kdyz si vzpomenu....a to mam absolvovat znova :/ A jeste v lete, to se na koupaku ani neukazu....🙂
Tak drzim palce, at je co nejvic vyvijejicich se 🙂 Kdy si mas volat?
@paja1 jako ta zena, co daruje embryo, tak dostane 15-25 tis?
Ja vim, ze nekdo se rozciloval, ze ten "prijemce" za to plati, pritom darce nedostava nic 😕 Jako daruje to zdarma CARu a ten CAR za to inkasuje od prijemce.
Nemyslim, ze by darce neco chtel, ale proc to nema zdarma prijemce.
@ejviska Já to vím,že mě říkal mudr CHovanec,že kompenzují dárkyni,A od nás z práce jedna taky darovala ,ale vajíčka a peníze dostala.Já si myslím,že když to třeba stojí ty darované embrya tak Já za ně zaplatím třeba tis,ale musí mě na ně nachystat a to taky stojí peníze jen ta unjekce Dipre.....stojí skoro tis,a já jsem ju od nich minule v té ceně měla.Tak jsem z toho blbá,ale myslím si ,že nějaké peníze ty dárkyně dostanou.
darování vajíček (oocytů) a embryí je dle zákona povinně zdarma, přičemž CAR může dárkyni uhradit prokazatelně vzniklé náklady se získáním (vajíček, embryí), tj. stimulku a zamražení. Ale není to povinnost.
Tak já si teď volala a jsem trošku zklamaná, z 21 vajíček jen 16 bylo zralých k oplození a z nich se oplodnilo jen 12, což je nakonec stejně jako minule, kdy jsme nechávali oplodnit jen 15... Tak se bojím, že nezbyde po PGD nakonec nic☹ Když minule bylo jen 1 z těch 12 ok... Tak trošku zklamání... ale musíme bojovat dál...
@paja1 a kolik plati prijemkyne za darovane vajicko?
@tonytony ja to mela uplne podobne, 12 se oplodnilo a pak PK prezily dve blastocysty. Jsou to desne nervy. JA si tehdy uz vubec nemela volat a prijit az k ET, tak jsem se bala, ze nezbyde nic a uklidnovala ma embryolozka, ze urcite ANO! Drzim palce! To PGD to vyselektuje jeste vic, to je jasny. Ale budes mit to nejlepsi!
@tonytony ja tam vlastne volala den predem, protoze jsem nevedela, jestli mam prijit v deset nebo jestli uz je ET v 10h. A ptala jsem se, kolik jich zbyva a embryolozka mi rekla, ze "to radsi ani neotvirali, ze nevi, ale ze vyvoj byl dobry". No a byly dve! A byla tam se mnou holka, taky mela pres 20 vajuch pri OPU a zbyly ji po PK taky jen dve. I kdyz Slovakova se divila, ze nam nezbylo na zamrazeni.
@ejviska Já jsem ted taky měla dárkyni s čerstvými vajíčky a naše sperma.A Platila jsem opět tech 82tis-15slevu.Takže 67tis-hrůza a vim,že 15tisíc dali té dárkyni.Jinak jsem dostala taky 12 vajíček a oplodnilo se 10 a z toho mi zbyli jen ty dvě blasto a dvě ty horší co jsem si taky dala.Oni říkají,že vlastně dají ty vajíčka oplodnit,a z těch co se oplodní tak to u mě bylo 10.A z toho většinou zbyde těch největší kvality a co jdou dál ve vývoji a jsou i kvality 1 atk asi 20%.max 30% Ted mi to vysvětlovala.Dokonce jsem pochopila,že i ty blastocysty můžou zůstat horší tudíž třeba dvojkové kvality.No děs.Já jsem teda měla obě jedničkové a jednu expandující,ale známe to ,že:Až budu mít někdy víc času písnu ti,ale asi do schránky,mám něco v kdyby to nevyšlo v plánu,ale to až pak.Nějak jsem se ptala v té Repromedě Brno.chodí tam holky na darované taky je to rychlé,ale zaručují za ty peníze víc.Ted už to raději nerozebírám,psala jsem dokonce tam a ozval se mi přímo asi-ředitel nebo primář nevím přesně.A pokud by jsi mi napsala e_mail přeposlala bych ti tu zprávu,ale je jen na přeštení a posouzení.A už od listopadu,původně jsem tam chtěla už ted.A je tam i kámoška z vedlejší diskuze a té z 12darovaných vajíček zústalo 10,a zavedli jí 2 blasty a dolonce se jí chytli,ale odešli.Ale ješta jí zamrazili tak je mi to divné,že měla i na zamrazení.Já sice nevěřím,že by stím kšeftovali,ale člověk přestává věřit všemu.Už jsme do toho dali 250tis+82+25+Když tak ti pak písnu.A zase píšu romány. 😀 67 to je hrůza.
@cepecek Moc hezké,taky bychom křtili,jsem katolik,a Katka měla i příjmání.Moc pěkné,ale pro tebe určitě náročné.Ta má kámoška co má ty dvě holčičky budou jim 3 v červnu.Tak jedna z nej,kamarádek,člověk říká jak je super mamina,ale nedávno prohlásila a nikdo jí nevěřil,že párkrát šílela do toho roku,je to záhul,klobouk dolů.A ječtě se semtam kukneš na nás.Tak at se Vám jen daří.
@paja1 - no já si myslím, že se to zvládnout dá, ale večer padám únavou. Musím říct, že je to lepší než s prvním dítětem. To člověk nevěděl nic. Teď je to lepší. Myslím ,že kdybych dvojky měla joko první, tak bych do druhého dítěte nešla, a je to asi tím, že prvnička fakt neví co a jak 🙂
@ejviska -měli jsme dvě kmotry Tomík měl tchýni a Aňulka mojí maminku. Jinak Tomík je pokřtěný Jan a Anička je Žofinka🙂
Tak 1 embryjko to už vzdalo, další 3 vypadají, že to taky vzdají... Takže 8 snad zatím bude ještě bojovat, ale je to už tak o 3 míň než minule, tak se fakt mám důvod bát, že nezbyde nic, když minule bylo jen 1( tenkrát z 11) v pořádku po PGD☹
@ejviska - no příjde k tomu tak, že jsem to udělala pro klid v rodině. Už tak mám na talíři, že se holky jmenují podle někoho z mojí strany a že jsme nevybrali jména jaká chtěli oni. Ale už teď lituju, že jsem ji za kmotru vzala. Měla jsem dát svého taťku. Oni stejně nejsou veřící a ještě se při křtu Marušky smáli jaké to bylo a tak. Jinak moje tchýně je tak úžasná, že co jsou děti nemocné, tak jsem ani jednou nepřišla ( a ty bydlí pod náma) Je uražená, že jsem si jí dovolila říct, že by nám mohli trošku přitopit, když jsou děti nemocné (máme tady 20C a v noci jen 17). Tak se urazila a stejně se netopí, ale ona je teď jak na trni, protože koncem února čeká druhé mimino švagrovka a už teď to naše hraběnka špatně snáší chudinka a nikdo jí nepomůže. Já si nemám na co stěžovat mě noc není a vše zvládám. Slova mé tchýně.....
Omlouvám se, že jsem si vylila srdíčko, ale už mě to tu fakt ser. Kdyby nebylo muže tak už jsem dávno pryč..... Jsem ta nejhorší a vše dělám špatně ale naše hraběnka a její děti jsou nejlepší...

@veruleg Jsi hodná,věřím my co to tu tak prožíváme i na jiných diskuzích,tak si přeme jedna druhé a určitě je to upřímné.Věřím tomu,že jo.Díky přeju všem co se snaží at máme brzy //.Já už jsem ted fakt naposledy. 🙂
A osmerčata si děláš kozy.To bych si nepřála.1-2-max 3,ale u mě je to nějaké komplikované.Už jsem šla po 13.a to jsem měla většinou zaváděné 3-4.a nikdy nic.Asi se jim nelíbím.