Clostilbegyt - úspěšnost a rizika? Prosím o zkušenosti
Ahoj snažilky a maminky,
V tomto jsem prakticky nováček, nějak jsem ani nepočítala s tím, že by došlo i nam mne. Dle všeho jsem naprosto zdravá, první těhotenství bylo naprosto bez problémů, následně jsem do 2 let kojila. MS pravidelně od 1 roku po porodu, ovu průběžně. Duben/květen jsem otěhotněla, ale nedopadlo to. Od té doby žádná ovu. Po ztrátě miminka jsem byla u MUDr pro svůj dobrý pocit, domluvily jsme se na bylinkách a sledování cyklu. Bohužel doteď žádná ovu, ani podle UTZ se nechystá. Vyfasovala jsem Clostil... a trochu se toho bojím. Mnohočetného těhotenství se nebojím, spíš naopak - že vajíčka budou, ale nepovede se ani jedno... a pak případných vedlejších účinků a možných rizik... Prosím, jaké máte zkušenosti? Co to s vámi udělalo? A pomohlo?
@becicka zkus kontaktovat paní Wahlgrenis.doporucuji zavolat, na mail odpoví třeba až za 1-3 měsíce. ☹ nebo ji navštívit. Je to úžasná paní. Kupodivu co se tyče mého problému tak mi napsala to stejné, co mi řekla kamarádka kartářka a známý "senzibil" (zabývá se čakrami atp, je v tom opravdu dobrý 🙂 ). A mnohým ženám taky dobře poradila 🙂 . Nebo zkus i její knihu "proč k nám miminko nechce" 🙂
děkuji, budu jen ráda 🙂
Holky... kontakt na tu paní Wahlgrenis 🙂
A zkopírovala jsem z jejích stránek:
Mail: wahlgrenis- zavinac - wahlgrenis.cz nebo wahlgrenis - zavinac - seznam.cz
Pokud nezvedám telefon, mám pravděpodobně osobní konzultaci nebo něco jiného důležitého.
Prosím, ozvěte se později. Zpět nevolám.
Pokud máte složitější dotaz (ohledně stěhování, svatby, těhotenství apod.), napište raději mail, ne SMS.
Ale jak jsem psala, po mailu to bývá na dlouho ☹
Děkuji moc 🙂
@racek26 v tom případě je utg od 17. dne úplně v pořádku, obzvlášt když ještě naordinoval styk za 40 h. Jediné, co mě napadlo je velikost folikulů, ale to by zas bylo asi lepší s pregnylem chviličku počkat. Každopádně teď už to nemá cenu řešit a nezbývá, než počkat a být prostě chytřejší pro příště. Pokud to teda nevyjde 🙂, ono možné je vše.
Tak v prvním cyklu dle utz nebyla žádná reakce na Clostil ☹ . Ale řekla bych, že po hormonální stránce mne to trochu srovnalo... i když tedy ovu testy pozitivní byly, ale... myslím, že falešně pozitivní ☹
Vedlejší účinky: občas bolest hlavy, 7-11DC rozmazané vidění, především ráno po probuzení (cca hodinu, než to přešlo) a večer, když jsem byla unavená. A každopádně to zabralo i jako dobré psychotikum - spousta energie a dobrá nálada 🙂
Teď tedy máme Clostil podruhé, byla jsem pro jistotu i na krvi na stanovení hormonů... jsem zvědavá, jak dopadnu na dalším UTZ 🙂
@racek26 já se bojím možných negativních následků ☹ Chci říci MUDr, ať mě zkontroluje pořádně... navíc mám podezření, že vlivem clostilu mi skoro vůbec nenarostla sliznice... takže i kdyby se dejme tomu povedlo, tak by se to asi špatně uchytávalo ☹ .... MS po clostilu byla dost divná, jsem zvyklána "krátké směny" 😀 ale tohle bylo i na mne krátké nebo spíš až příliš slabé (1.DC slabá, 2.DC slabá,3.DC špinění, 4.DC špinění-konec)... běžně mám MS tak na 3 dny (slabou, střední) a 4-5dc konec 🙂
Ahoj holky, jak na tom jste? 🙂 já tedy teď v cyklu brala 3.-7.DC clostil 2x denně, k tomu super vitamíny 🙂 . 12DC na utz nic moc, tak jsem vydyndala další kontrolu a světe div se, 15.DC folík skoro 20mm 🙂 . Takže včelka Pregnylu a snažit se 🙂 . Včera na ovu testech skoro nic, dnes dálnice, Pregnyl se zatím na testech (28h po aplikaci) neprojevil 🙂
(Horní hCG, dolní LH 🙂 )
Ahojte,právě sedím ve fertimedu na své první návštěvě a dají mi clostyl 1x denně, že neví jak můžou vaječníky zareagovat. Myslíte, že to bude co k čemu? Mám PCO.
Přijde mi,že docela tlačí na mimotělní oplodnění, ale řekla jsem jim,že chci nejdříve zkusit lékovou(dle nich rizikovejší) metodu.
Ahoj holky,s manželem jsme se snažili skoro dva roky o miminko,neslo to,poté jsem začala brát prášky Clostilbegyt a za dva měsíce se to povedlo,ale bohužel jsem v 7tydnu prodělala revizi 😢 myslíte ze s tim budou zase problémy otěhotnět? Měl někdo taky tenhle problém? 😔
@konik28 Jee, moc děkuji za zprávu 🙏. Já právě čekám na ms, abych ho mohla začít brát, tak snad se nám taky podaří, snažíme se o druhé... zatím teda pátý měsíc, ale mám rozházený cyklus, ovulace podle testů probíhá, ale graf bt je divoký, cyklus mám dlouhý kolem 36 dnů a ovulaci kolem 26DC, ale mám podezření, že přestože asi praská folikul, tak je prázdný bez vajíčka, myslíš, že by mi mohl pomoct? Vám se proč nedařilo otěhotnět?
@niki1107 cyklusy jsem měla také dlouhé ,nekteré se netvořili vajíčka žádne.Po clostybegytu první cyklus nic a druhý si mě lékař pozval na prohlídku přesně když měli být Vajíčka připravená,udělal utrazvuk a řekl pokud budete mít styk do 24 hodin povede se to a taky že jo🙂.A to mám jen jeden vejcovod🙂🙂🙂

@racek26 Hm, tak já nevím, každý doktor říká něco jiného, měli by si to ujasnit 🙂.
Uvidíš, třeba to vyjde.