icon

Darovaná embrya. Máte zkušenosti?

andreanovosadova
22. únor 2011

Ahoj, jelikož jsem tu nenašla diskusi na toto téma, ale pouze na téma darovaných vajíček, tak ho zakládám. Uvažujeme s manželem, že půjdeme do darovaných embryí z důvodů genetické chyby u našich embryí ze kterých jsem nikdy nedosáhla těhotenství ani po mnoha IVF. Zajímalo by mne, pokud tu někdo je kdo absolvoval KET s darovanými embryi jaké má zkušenosti. Ráda bych se dozvěděla více kolem problematiky darovaných embryí, úspěšnost otěhotnění z darovaných embryí, zda jste měli čersvé nebo zamražené embrya atd.

klokanka73
9. říj 2017

@lucijejeje nám řekli že to znovu zmrazit nejde

pavlina1976
9. říj 2017

@missuttka neves hlavu. Me delali utz pri vkladani vzdy a vzdy biochemko a nebo nic kdyz jsem jezdila do Cube a v Sanusu v Jihlave napoorve bez utz a je Vojtisek😉. Urco to neni o utz😉. Je to o embryjkach a o tom medrolu nebo metypredu pokud je endoska.

pavlina1976
9. říj 2017

@missuttka a hlavne je dulezity ze jsi otehotnela to je prvni kamen uspechu. A jak si brala ten medrol?

misutka30
9. říj 2017

Holky, je to teda boj... sice je to finančně utáhnutelný, když si pro embryjka chodíte do Sanusu, ale i tak, chceme si brát hypotéku na dům a financí nebude moc, takže nevím, kolik pokusů bude manžel chtít akceptovat☹ touto dobou jsem měla mít u sebe první dvě embryjka,ale pro nedoléčenou nemoc jsem byla podruhé na antibiotikách☹ dnes jsem volala lékaři, zda od menses opět můžu nasadit Estrimax a on mě spražil, že je vhodné měsíc vynechat! ☹( máte s tím některá zkušenost? Možná jsem mu mohla říct, že to chci zkusit v přirozeném cyklu, ovu bych řekla že mám celkem pravidelně, ale už při první konzultaci lékař navrhoval stimulované cykly (mám je totiž kratší). Také jste tedy musely čekat?

misutka30
9. říj 2017

@katty77 Katty, píšeš, že máš také zakloněnou dělohu, můžu se zeptat, po transferu jsi musela ležet na břiše? V různých debatách jsem na to slyšela různé názory, jak to kde dělají a že to je pro tyto případy... a ty máš za sebou už víc pokusů s DE?

katty77
9. říj 2017

@misutka30 mám za sebou 5 kompletních IVF, tedy 5x ET a nevím kolik KET, myslím že taky 5, to když něco vůbec zbylo k zamražení. Jeden z těchto pokusů IVF byl pražském Pronatalu a tam mě řekli, ať si po transferu lehnu na břicho jinak ten záklon nikde neřešili a po trasferech jsem vždy ležela na zádech. Pravda je, že jsem otěhotněla tak i tak. První IVF, po ET za zádech, //, ale po 5tém týdnu to odešlo a 4 IVF po ET na břiše a //, chytla se obě embrya, ale přestaly se vyvíjet, nebylo ani srdíčko, takže někdy v 7 nebo 8 tt revize.
Na DE jdu ve středu (pokud se něco nepodělá) poprvé. Asi si budu chtít lehnout na břicho, jestli mi to nějak nerozmluví.

katty77
9. říj 2017

@misutka30 k té tvé první zprávě - já když šla na první kontrolu, tak jsem si ji schválně naplánovala na 12tý den cyklu, abych věděla, zda ovuluji a vše bylo v pořádku, tak mě doktor chtěl hned naplánovat transfer DE v přirozeném cyklu, ale taky jsem dobírala prášky, takže jsme to posunuli na další cyklus a to už jsem to podpořila Estrofemem a prednisonem.

Nevím teď úplně kdo, ale myslím, že @klokanka73 (- jestli ne, tak se omlouvám), psala, že si vynutila transfer hned po tom nepodařeném a je těhu. POkud nám to nevyjde, tak chci taky hned další cyklus znova, pokud budou k mání DE, pak už jsou vánoce a to jsou nervy a shon...

Finance - no leze to do peněz ať je to DE nebo IVF, my si dokonce dvě IVF platili komplet sami, to byl teprve ranec... Ale je fakt, že ve středu budu platit 19100 Kč s garancí 2 DE ve stadiu blastocysta a ještě nám vybrali podle našeho vzhledu... Takže to je fakt nejvýhodnější, co jsem kde koukala na ceníky jiných car.

misutka30
9. říj 2017

@katty77 Teda, máš toho za sebou hodně...... já teda taky nezaostávám - 4x kompletní IVF, z toho 3x ET, 1x Ket - na zamražení byla dvě embrya jen poprvé, pak už vždy málo vajíček, tím pádem i embryí. Poslední IVF bylo na jaře v Pronatalu a tam se to teda podělalo už úplně, měla jsem asi 6 folikulů, s tím, že dva prázdné, dva nedozrálé a dvě se oplodnily, ale druhý den se zastavily. To byl teda pěkný šok, nikdy dřív jsem to nezažila. Mezi tím vším jsem měla čtyři nebo pět minimálek, nikdy nic☹ u tebe je aspoň dobré, že můžeš otěhotnět, teď jen čekat na to správné embryo!
No, já jsem ty ceníky také dost řešila, ale nakonec jsem se rozhodla pro Gest v Praze, jak píší "garantují dávku se dvěmi embryi" za 44 tis., a když se nezadaří, tak další za 6 tisíc... což teda už není až tak veliký rozdíl oproti Sanusu při dvou cyklech... horší, že mám obavy, aby se povedlo rozmražení, protože doktor tvrdil, že když embrya nevydrží, rozmrazí další dávku, ale automaticky zaniká nárok na další cyklus za 6 tis. To by mě švihlo a pořád nad tím dumám, zda to riskovat... Je dobré, že Sanus garantuje 2 embrya a ne "dávku se 2 embryi"... no držím palce na středu! 🙂
Jo, ještě se zeptám, dali ti vybrat krevní skupinu a vzhled? Mám dojem, že tady některé holky psaly, že nevybíraly...

misutka30
9. říj 2017

@katty77 Jéé, už jsem to našla, promiň, psala jsi, že vám dali vybrat... píšeš teda o vzhledu...a co krev. skupinu? Jako říkám si, pokud by to v Praze nedopadlo, tak Sanus jsou taková zadní vrátka, těch 20 tis. člověk nějak jednou za čas našetří... horší, že chceme brát hypotéku a stavět a teda to bude rachot. Měla jsem co dělat, abych manžela přesvědčila, nevadí mu ani tak DE, ale ty peníze. Neumím si představit platit celý cyklus ze svého...jako i tak už jsme za ty prachy mohli mít několik superluxusních dovolených:-/ ale co, člověk by peněz nelitoval, kdyby věděl, že se nakonec podaří!

katty77
9. říj 2017

@misutka30 no jak píšeš, tak to stejně vychází líp v sanusu, když dáváme 19100 za dvě garantovaný DE... Jako vem si, že vám to klapne na poprvé, tak jste vyhodili zbytečně přes 20 tis a jestli to nevyjde, tak v sanusu bys ušetřila skoro 12 tisíc, to už stojí za to dojíždět... (za dva pokusy dáš v sanusu 38200 Kč, v gestu taky za dva 50 tis). A v sanusu ti ještě garantují dvě blasty...

Krevní skupinu nám taky chtěli dát vybrat, ale manžel neví, jakou má a já mám ab+, což je na hledání dost blbá skupina, tak jsme kývli "jen" na podobu s tím ,že dárci mají 0+ a A+.

Taky sis toho prožila už hodně, to je stejně děsný, jak se člověk musí trápit... tys tedy nikdy // neměla? Nevím, co je horší, jako když jsme se už vlastně 3x radovali (1x to vyšlo přirozeně a 2x po IVF) a pak ta studená sprcha v podobě potratů... to raději žádný čárky... i když vím, že obecně je lepší, když je máš i když potratíš... ale to zklamání a pocit selhání je šílenej...

A těch peněz, co to všechno stálo a ještě stát bude... škoda mluvit...

klokanka73
9. říj 2017

@katty77 jj, já si vynutila KET hned v dalším cyklu. Chtěli dát měsíc pauzu, ale já trvala na tom dát je hned. Tak jsou to moje peníze a moje rozhodnutí. Vnitřně jsem prostě cítila že mám jít,tak jsem šla.

katty77
9. říj 2017

@klokanka73 udělám to samé, pokud to teď nevyjde. Teda pokud budou k dispozici DE. Nevidím důvod, proč otálet.... 🙂

misutka30
9. říj 2017

@katty77 jojo, nikdy jsem nemela dve carky☹ jak pises,clovek nevi,co je horsi,zda tu radost nikdy neprozit,anebo prozit a po par tydnech doufani a nadeji zazit takove zklamani a zoufalstvi. Neumim si to ani predstavit...
Jak pises s temi cenami,dava to smysl,na druhou stranu si rikam,ze kdyby to vyslo napoprve,tak penez litovat nebudu! 🙂 ja mam hlavne problem s tim sanusem, nechce se mi tam vracet,zvlast s hk mam ne dobre zkusenosti.
A ty mas ted stimulovany cyklus? Jako holky hezky jste me nahlodaly,zda nezkusit v pulce cyklu ulz a dle toho trvat na transferu.... muj doktor mi to tedy vubec nenabidl jako moznost... achjo,clovek porad resi nejaka dilemata.

misutka30
9. říj 2017

@klokanka73 gratuluju k dobre intuici! 🙂 to je uzasne,ze ti to vyslo! A na kolikaty pokus?

katty77
9. říj 2017

@misutka30 já byla v sanusu v Pcich první tři ivf a přišlo mi, že pro mě Mudr neudělal max, takže jsem zkusila dva jiné cary a pak ještě konzultaci v arletě. Mezitím jsme si vyběhávali všechna dostupná vyšetření.
Pak po neúspěších přišlo téma DE a sanus vyzněl nej. Nechtěla bych chodit ke stejnému doktorovi, co jsem chodila v Pardubicích, takže jsem zvolila HK a jsem spokojená. Mudr, ke kterému chodím, je pohodář, není strojenej a je to první doktor, u kterého se cítím jak na příjemné návštěvě u kámoše, nemám z něj trému, ani žádný blbý pocity, je prostě fajn. Takže návratu do sanusu nelituji, jen opakuji, že do Pardubic bych se nevrátila, byli tam sice moc hodní, ale myslím, že tam pro mě neudělali vše. Ale mám dvě známé, kterým v Pardubicích miminka uměli udělat a ty jsou úplně spokojené, takže každý má jiný zkušenosti...
Další věcí je, že celá ta procedura s DE je vlastně úplně nenáročná, podle mě není co pokazit, záleží na těch DE... 🙂

Stimulace: Mám od 2 dne cyklu estrofem (1-1-1) a prednison (1-0-1/2) a od pátku utrogestan 2-2-2. Piju od 1DC kontryhelový čaj, jim každý den dvě feferonky, a baštím denně grepy a ananas. A delší dobu zobu femibion.

misutka30
9. říj 2017

@katty77 hezky pekne! 🙂 koukam delas fakt maximum pred transferem🙂 jen mi tam chybi cervene vinko,to planuji ja🙂
A muzu se zeptat,ke komu chodis? Ja mam s pce hodne podobnou zkusenost jako ty,tam jsem toho absolvovala nejvic. Prvni ivf jsem mela v hk a teda dojem tovarny na deti,navic muj ket tam byl otresny zazitek,kdy mi doktor udelal prenos behem sveho soukromeho telefonatu!! Ani se nestihl v tom fofru predstavit,behem pul minuty byl ze salu v cudu. A pak jsem tam jeste mela laparku a to teda taky sila. Mam dojem,ze mi to delal i stejny doktor jako ten ket. K nemu nikdy!! No,zkatka se sanusem uz mam problem...ale uvazuju podobne jako ty - embrya uz jsou nachystana v mrazaku a neni uz toho tolik co pokazit...

katty77
10. říj 2017

@misutka30 o tom červeném víně jsem se dozvěděla pozdě a přitom to bych si ho užila zdaleka nejvíc 🙂
Třeba v pražském pronatalu mi to jako ta továrna na děti přišlo taky... To prostě ty velký centra mají, ale sanus má příjemnější prostředí. Laparku mi v HK dělali taky a vše úplně v poho. Ale mě ji dělal ten pardubický Mudr, co mě měl na starost. Byl moc hodný, ale mám zpětně pocit, že byl příliš nezkušený a já příliš velký oříšek (nikdy se nám žádná příčina neplodnosti nenašla, tak doteď vlastně nevíme, proč mám to nejde a s čím bojujeme) a Mudr z pronatalu mi řekl, že u 3 ivf byl špatně stanovený protokol vzhledem k průběhu těch dvou předchozích... Ale to už neřeším, víš jak, stejně se nikdy nedozvíš, jestli to tak bylo nebo ne....
Teď jsem u Mudr Matuly (doufám, že to není ten Mudr, s kterým máš tak špatné zkušenosti 🙂 ).

klokanka73
10. říj 2017

@misutka30 na druhý pokus. Poprvé jsem po transferu hodně polehavala, a bylo z toho biochemické. Pak jsem vše konzultovala s prim.Uzlem po telefonu z Heliosu a udělala jsem vše podle něho. Aby se embrya mohla zavrtat je důležitá prokrvená a okysličená děložní sliznice a to při ležení není. Je nutný pohyb. Takže týden před transferem jsem večer pila sklenku červeného vína na prokrvení sliznice a pila jsem pak každý večer až do utz kde mělo mimi srdíčko. A po transferu jsem nelezela, ale normálně dělala vše jako dřív. Tedy kromě sexu, horké vany a tahání těžkých věcí. Prý se po transferu má zapomenout že nějaky byl a chovat se jako normálně. No každopádně už pátý den po KET jsem mela na TT hezkou čárku a ta každý den sílila. A za celou dobu až doteď vůbec žádné problémy. Chytlo se jenom jedno ze dvou, tak jsem ráda že jsem dala na radu Pronatalu a opět jsme i podruhé zavedli dvě.

misutka30
10. říj 2017

@katty77 ahoj, koukám, jsi ranní ptáče🙂
Já musím říct, že mně se v Pronatalu líbilo, s lékařem jsem byla spokojená, měl naši důvěru, ale ta stimulace nedopadla a na transfer nic nezůstalo, což nechci přičítat centru. Bohužel vše ostatní je tam drahé, takže další spolupráce mimo pojišťovnu už nejde. Musím tedy říct, že když jsem tam viděla sál, předsálí a ten dospávací pokoj, byla jsem hotová. Se Sanusem v Pce se to nedá srovnat🙂
Víš, nechci tě děsit nebo dělat špatnou reklamu Sanusu, ale moje zkušenost s laparkou - po 2. neúspěšném IVF a několika ministimulacích mě lékařka v Sanusu v Pce poslala na laparoskopii, dělali mi ji v Hradci. Při příjmu mě poučoval nějaký mladý lékař, takový sympatický, ale jméno už nevím, říkal, že neví, kdo druhý den bude dělat zákrok. Druhý den na sále jsem se ptala, kdo přijde - řekli mi dvě jména (lékaře jsem neznala), s tím, že buď ten a nebo ten. Než doktor přišel, už jsem spala. Po výkonu (tuším, že až další den při vizitě) za mnou přišel dr. Štěpán ml., kterého jsem znala (dělal mi 1.IVF), stručně mě informoval o výsledku, on ale neoperoval. Řekl,že je vše v děloze v pořádku, žádná endometrióza, jen pravý neprůchodný vejcovod. K odstranění to ale nebylo. V tomto duchu jsem dostala i zprávu pro lékařku v Sanusu v Pce. No následovalo další neúspěšné IVF. Poté jsem to už v Sanusu nedala a odešla do Gennetu do Prahy. Tam jsem donesla všechny zprávy (genetiku, imuno atd.), lékařka se mě ptala, zda mě už někdo poslal na ultrazvuk prsou, po takové hormonální masáži... říkám, že ne, takže to bylo první, kam mě poslala. Dál ji udivila zpráva z laparky, že je to velmi stručné a chybí tam řada informací a že si vyžádá operační protokol... protokol byl už obsáhlejší, ale výsledek tentýž, co mi řekli po výkonu. Jaké bylo mé překvapení, když jsem v Gennetu a Pronatalu absolvovala vyšetření dělohy a vaječníků - v obou centrech řekli, že mám dělohu menší, navíc jednorohou, což je vývojová vada! Nemohla jsem tomu uvěřit!! V Pronatalu to lékař spíš chladil, ale v Gennetu mi lékař na rovinu řekl asi toto: "to víte, ty operační protokoly bývají předpřipravené v PC, no mohlo dojít k tomu, že zkopírovali něco špatně, od jiného pacienta třeba..." Byla jsem z toho v šoku, když lékař viděl ty dvě protichůdné zprávy, řekl, že to vypadá jako zprávy dvou různých žen☹ ještě když to píšu, tak jsem z toho naštvaná a zoufalá. Jo, a dr. Matula to nemá na svědomí, to buď v klidu🙂
Ono fakt je to těžké, hledat příčinu a nahlédnout na to, v čem je zakopaný pes... oběhala jsem už pět různých center a co lékař, to názor, někdy i dost protichůdný názor... jak říká manžel, je to jako věštění z křišťálové koule! A po bitvě je každý generál....
Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala...

misutka30
10. říj 2017

@klokanka73 To co píšeš, je velké povzbuzení, díky🙂 já jsem ze Sanusu naučená vždy jít na neschopenku po transferu a mám to tak v hlavě nastavené, hlavně těch prvních pár dní ležet, ale je fakt, že to nikdy k ničemu nebylo... možná to napříště také risknu a zůstanu v práci - nemám ji fyzicky namáhavou, ale psychicky ano, což mě vždy odradilo a raději jsem zůstala doma.
A po KET jsi vůbec neodpočívala, ani ty první tři dny?

misutka30
10. říj 2017

@uzovka68
@katty77 Tak holky, už se těšíte na zítřek? 🙂 A děláte nějaké přípravy a opatření? 🙂 Já jak se znám, tak bych do poslední chvíle lítala po bytě a uklízela a vařila, abych pak ty první dny po KET nic moc nemusela🙂)

katty77
10. říj 2017

@misutka30 normálně nejsem ranní ptáče, ale pesan mě vzbudil, že chce ven, tak jsem pak nemohla usnout 🙂
no, tak to je tedy šokující a absolutně chápu, že tam už nechceš. taková strašidelná zkušenost nadobro odradí... ☹
Škoda, že si nepamatuješ jména těch doktorů, kdybys je znala, mohla by sis vybrat jiného lékaře - když jsem se objednávala na konzultaci v září, tak se mě hned sami ptali, jestli mám nějakého mudra vybraného. Řekla jsem že ne, jen jsem chtěla jít na konzultaci v jeden konkrétní den a to sloužil mudr. Matula, takže jsem připadla jemu a jsem ráda...
ve většině případech člověk doktorům slepě důvěřuje a mnohdy se to vymstí... Jako je fakt, že kdybych měla tolik znalostí hned na začátku naší nekonečný cesty za mimi, nenechala bych se tak odbývat, jenže teď už je to fuk... čas ani prachy nevrátíme...
Mě, i když jsem měla laparku úplně v pořádku, dělali loni v arletě i hysteroskopii, je placená pojišťovnou, zkus si možná o ní pro jistotu taky říct...

katty77
10. říj 2017

@misutka30 tak teď si mě rozsekala - právě jsem doklidila špajz a skříňky v kuchyni, takovej před předvánoční úklid, abych jednak zabila čas a nemyslela na blbosti a druhak abych se tím nemusela zabývat po KETu. 🙂 🙂

misutka30
10. říj 2017

@katty77 Jojo, takže uklízíš🙂 🙂 taky bych potřebovala někoho na úklid, táhnu druhý týden na neschopence a teda doma už to podle toho vypadá... potřebuju umýt i okna a tak...
Jinak v Sanusu v HK znám jen dr. Štěpána st. a mladšího, mám dojem jestli mi ten tvůj Matula nedělal ten příjem před laparkou, ale nejsem si jistá. A jméno toho, kdo mi dělal laparku a i ten šílenej KET vím - vím to z toho operačního protokolu a když jsem se podívala na profil zaměstnanců tak mi vyšel i jako jedinej, kdo mi mohl dělat ten KET. Jen jsem to jméno sem nenapsala. No, v životě bych k němu nešla a jen pomyšlení, že by mi mohl dělat transfer, je děsný.
Jo, hysteroskopii mi dělali dvakrát v Pronatalu, v Gennetu mi napouštěli do dělohy a vejcovodů kontrastní pěnu, takže jsem prohlédnutá "skrz na skrz"🙂 V Arletě mi chtěl lékař dělat diagnostickou hysterku také + odstranění polypu k tomu bez narkózy. No chtěli za to cca přes tři tisíce, kdepak na pojišťovnu🙂 🙂

katty77
10. říj 2017

@misutka30 jo? ty jo, tak my toho platili tolik, že už v tom mám bordel, tak to jsem tu hysterku taky určitě platila a ano, bez narkozy to bylo moooc výživný.... brrrrrrr. napiš mi prosím do soukromý zprávy toho mudra, taky ti napíšu, kdo mě měl předtím na starost. ta tvoje doktorka je jasná, v pcích byla jen jedna...

klokanka73
10. říj 2017

@misutka30 po KET jsem vůbec neodpocivala, právě abych měla prokrvenou sliznici. Co jsme s holkama po úspěšném transferu, tak žádná neležela.

hanickas1
10. říj 2017

@katty77 ahojky mame darovany embryjka, ale mala je celej tata 🙂) rikala to i dr ted 🙂

katty77
10. říj 2017

@hanickas1 ahojky, fakt? To je úžasný 🙂 a moc gratuluju, snad se taky my všechny tady dočkáme 🙂
Mohu vědět, na kolikátý pokus a jestli si dělala něco pro podporu? Po KETu si ležela nebo si fungovala jako vždy? Díky moc!

missuttka
10. říj 2017

@katty77 myslim na Tebe a drzim palecky 😉

katty77
10. říj 2017

@missuttka díky moc!!!!
A co vy? Jak jste se nakonec rozhodli? Zkusíte to ještě?

Strana