Doktor nás "nutí" na IVF
Zdravím všechny, jdu si sem pro radu a menší povzbuzení :(. Mám PCO a partner horší spermiogram (je použitelný na IUI). Byli jsme na prvních konzultacích a pan doktor nám ihned řekl jen variantu IVF a o IUI se vůbec nezmínil. Dle vyjádření mé gynekoložky bychom mohli zkusit stimulaci clostillbegytem a následně IUI. Když jsem se ptala na IUI v CAR, tak nám pan doktor řekl, že je to vyloučeno?! Ani jeden nemáme tak špatné výsledky aby se to alespoň nemohlo zkusit. Věk taky nemáme vysoký, takže nechápu proč máme jít hned na IVF.
Prosím má někdo s podobnou situací zkušenosti?
Děkuji
Drzim moc palce, duvera v lekare je moc dulezita. Taky jsme zmenili Car po prvni schuzce a radeji do Reprofitu dojizdeli. Proste jsme jim verili a vyplatilo se. Tak preji vytouzene miminko i Vam 😉
Napíšu SZ 😉
Ja jsem alergicka po zkusenostech na soukrome kliniky.me rekli,mate jen endometriozni cystu na vajecniku IVF to vyresi.manzel mate translokaci chromozomu jedine PGD to vyresi.0%sance pro nej normalne pocit dite.Vysledek?3pokusy 200tisic diky jednomu PGD v prde...pp darci jsem sla na Obilnak resit sebe.Laparo,endometrioza rozlezla vsude(takze sance byla nula u kazdeho pokusu)lecba hormonalni.uplne super pristup,ceny nekde jinde.nepovedlo se,ale spokojeni,az tady me licili.po roce co jsme po 5letech vse vzdali se nam prirozene narodila holcicka nasledne 2x revize(prirozene PGD vyber)a po 3letech budu do 14dnu rodit chlapecka....dejte na sebe.zmente centrum Vase zdravi i Vase penize.preji hodne stesti.me pomohla lecba endometriozy.je nevylecitelna,ale operaci se odstranily srusty,popatlala mi vnitrek nejakym drahym gelem lecivym(co doporucila stal cca 4tisice)a nasledna horm.lecba drasticka ale pomohla..
@everyone drzim palce. Nenech se nacpat do neceho cemu sama neveris. IVF je hrozny napor na zdravi, ale o tom se samozrejme moc nemluvi. O nejakych rizikach po odberech vajicek, pri stimulaci apod. jsem tam nikdy neslysela az potom zazila. Nepreju to nikomu. Hormony cpou jak lentilky. Bohuzel je to tezky bussines a spolehaji na to, ze clovek je ochoten zaplatit cokoliv, kdyz se proste mimco nedari. V CAR centrrch a hlavne pristupu lekaru k pacientkam jsou obrovske rozdily a take i v cenach...IUI je daleko vice prirozene, sice s drobnou podporou hormonu, ale to se jeste da..me urcite pomohlo cviceni Mojzisove metody, to me teda pak doporucil i jeden rozumejsi Mudr. z CAR, ze tim rozhodne nemuzu nic zkazit. No nezkazila vykaslala jsem se na lecbu, dva mesice po sobe jsem sla k fyzioterapeutce a pak doma kazdy den cca 15 min cvicila a treti mesic uz byl nas bobek v brisku. Ted podruhe to vyslo hned po prvni navsteve fyzioterapeutky🙂 predtim dve zamlkle tehotenstvi..hlavne to chce verit, ze se tech miminek dockame je to jen otazka casu i kdyz to v tu chvili vypada beznadejne
@linusha koukni na statistiky, daji se na netu i dohledat.. moc se vysledky nelisi jen zalezi co vsechno, ktere centrum do nich zahrnuje. U Ket pri tom zmrazovani a rozmrazovani vznika riziko, ze to zarodky neprezijou nebo je to poskodi coz se bezne stava. Kdyby byla tak vysoka uspesnost tak nas tady uz davno vic jak polovina neni🙂 at maji statistiky jake chteji hlavne at se zadari ty mimca vsem co po nich touzi🙂 pro nekoho opravdu jina sance bez pomoci neni, bohuzel. drzim palce
@fyii dekuji za tvuj prispevek 🙂 bohuzel toho se prave bojim a nedovedu si predstavit co to musi pro telo byt :( hrozna zmena a hlavne se urcite musi strasne branit. Proto chci prvni nekolik IUI zkouset i s podporou hormonu, myslim ze moje telo momentalne bez hormonu samo na nic reagovat nebude. Ohledne cviceni podle Mojzisove uz jsem toho dost nacetla a taky se tomu hodlam venovat. Stale se snazim verim a nechci to zatim jen tak vzdat! 🙂 prece jen rok neni zadna hrozne dlouha doba a muze to proste vyjit..
@zazrakysedeji opravdu si cim dal vic zacinam myslet ze jde hlavne o penize :( natlaci lidi do neceho co by vlastne ani nebylo potreba a stacilo by zacit od tech nejmin narocnych zakroku. Hlavni je, ze se vam to nakonec povedlo a preji at je chlapecek v poradku a zdravy! 🙂 centrum uz jsme zmenili, tak doufam, ze nam daji lepsi vyhlidky 🙂 dekuji
@everyone take dekuju,osobne neznam nikoho komu by iui pomohlo,ale jak rikate je to na prvnim miste o penezich.my byli zajimavy diky PGD,to se mohli servat,pak se uz nikdo neozval.proto jsem si vybrala statni CAR,kde jde napred o lidi a o PGD s usmevem pan docent hlasil,ze je nesmysl a tahani z lidi penize.Ze 100%neni nic a prirozeny vyber je mnohem ucinejsi.Plod pri spatnem sparovani sam zanikne u nas vzdy do 10tydne.Sami nechapem vubec nic,uz dcera je nadplan,tak jsme to tolik neresili a i druhe je darek za vsechno to trapeni.Delate dobre a moc drzim palce.po neuspechu si jedte vzdy nekam vycistit hlavu a hlavne se netrapte necim,co nemuzete ovlivnit.to me vzdy udrzelo se z toho nezblaznit a byt stastny i spolu.
@zazrakysedeji jo a osobně znám holčinu, která po IUI otěhotněla.
Držte se a stůjte si za svým. Mám dojem, že lékaři snad musí mít z IVF nějakou provizi, protože kolikrát mi přijde, že to jejich "přesvědčování" o vhodnosti IVF je až přespříliš. Doporučuji změnit CAR a nebo zůstat, ale změnit ošetřujícího lékaře. Já z naprosto stejného důvodu jdu příští týden k jinému lékaři a k tomu minulému nechci jít ani náhodou. Berte to tak, že IVF je produkt, který je třeba náležitě prodat ;) U nás v CAR jsme téměř 2 roky a vůbec nic, a nyní by mě hnal na IVF (což beru jako tu poslední možnost). Mám protilátky proti zona pellucida a když jsem se zeptala, zda je nějaká alternativa, jak obejít IVF, víte co mi pan doktor nabídnul? Že jediné, jak můj "problém" obejít, když nechci IVF je darované vajíčko... to je ale spíš taková perlička závěrem! Holky, držte se, zdravotnictví je prostě jeden velký bussiness a léčit příčinu a důvod jsou dvě velké kategorii. Hodně štěstí všem!!!
@efijil taky se chci IVF vyhnout co nejdeme to pujde. Ted se mi vybavilo ze nam doktor rikal, ze nas by IUI slo pouze s darovanym spermatem. To jsem taky potrebovala slyset.. 🙂 samozrejme se doktori zenou za penezi... a hlavne je pro ne jednodussi narvat lidi do IVF nez hledat lepsi alternativy nebo se pokusit zlepsit stav nemoci. Drzim palce at uz se posunete dal a podari se 🙂
@travnulee tak to je jen dobra zprava,ze to funguje...
@everyone snazite se zatim jen chvilku, zkus tu čínskou medicinu. Díky ní máme chlapečka.

@jujatko to s tou plodnosti jen v urcitem obdobi jsem uz taky vypozorovala. Byla jsem 3x tehotna (prirozene) a pokazde bylo poceti listopad-prosinec. A to se nam vzdy rok nedarilo - ani pres ivf.