EmbryoGlue ano/ne? Máte zkušenost?
Ahoj holky. Po dlooouhe dobe a par nepodařených "domacich"pokusech jsme se dostaty s manzelem k IVF. Bohuzel nam nevysel 1.pokus a dopadlo to mimodeloznim tehotenstvim.mela jsem Embryoglue. Ted premyslim nad tim,jestli ma smysl si ho priste davat.prosim,jake mate zkusenost? Dekuji 😀
@1lenuska1 aha 🙂 děkuju, Tobě ať to taky dobře dopadne 😉 máš taky KET nebo?
@petulinka17 dekuju,jsem po neuspesnem KET v cervnu a v srpnu nas ceka dalsi pokus...
@1lenuska1 tak to jsi na tom podobně 🙂 a necháváš si zavádět jedno nebo dvě? Já zatím po jednom, ale přemýšlím jestli by větší šance nebyla se dvěma 😒
@petulinka17 uz po dvou,mame je i tak nadavkovane v mrazaku🙂 kolik mate jeste zamrazeno?
@1lenuska1 my to taky máme tak nadávkováno v mrazáku 🙂 ale při 1. KETu jsem si nechala dát jedno, ted při druhém zvažuju obě dvě, ale nevím...necítím se na případná dvojčata a manžel je razantně proti ☹ máme ještě zamraženo 2x po dvou kusech, takže dva pokusy.
Máme to také tak🙂 Ještě na dva pokusy - po dvou ks. Já to beru tak, že se můžou a nemusí chytiti obě dvě. Ale počítám i s případnými dvojčátky, stejně tak manžel. Prostě moc bychom chtěli miminko a jestli mají být dvě, tím lépe🙂
Tomu rozumím 🙂 my už právě jedno máme a teď bychom rádi druhé, ale dvojčátka by byli asi moc 😀 je to těžký... ☹
@petulinka17 Aha, to je potom jasný🙂 A můžu se zeptat - první dítě se vám povedlo přirozeně? Nebo také s asistencí centra...
Ahoj holky, my jsme to zkusili, měli jsme 2 mrazíky a jeden se nám zabydlel🙂 jsem nyní ve 14 tt a to musím říct, že po 4 IVF a 3 Ket, s vysokými hodnotami TNF alfa a jinými komplikacemi nám to vyšlo zázrakem. Proto Vás chci podpořit🙂))
@1lenuska1 také ho máme za pomocí centra, povedl se hned z toho prvního pokusu umělého oplodnění 🙂 proto jsem si tak trochu myslela, že ani s druhým nebude problém ☹ vlastně z toho 1. IVF nám zbylo ještě 6 "mrazáčků" 🙂
Tak to je krásný🙂 My tedy stále ještě čekáme na to první, no... taky jsme si myslela, jak to půjde hladce. Že nám přece doktoři pomůžou... no realita je jiná. Ale musíme to zvládnout... tak to Ti moc přeju, ať se vám podaří bráška nebo sestřička co nejdřív!
@coralin obdivuju Tě, nezvládla bych tolik IVF, atd ☹ vím, že ta touha po dítěti je neskutečná ale já byla psychicky na dně po teď nevydařeném KETu a vůbec si nedovedu představit, pokud se to teď znovu nepovede ☹
@1lenuska1 také Ti přeju, ať se brzy miminko zadaří 🙂 je to strašný to čekání 😒
@1lenuska1 Tebe tedy taky obdivuju 🙂 "sedmička" bude určitě šťastné číslo!
@petulinka17 Dík😉 moje šťastná čísla (jako normálně v životě) jsou 4, 6 a 11. Tak nevím nevím...:-/ Nesmíme ztrácet optimismus😉
Přesně, nesmíme ztrácet optimismus 🙂 ale ono je to strašně těžký ☹
@petulinka17 Já jsem z toho byla taky vždy vyřízená psychicky, ale naučila jsem se k tomu přistupovat úplně jinak a povedlo se nám to až teď, když jsem psala diplomku a neměla jsem čas nad tím přemýšlet, protože jsem řešila termín vazby a pořád nějaké chyby a to mi pomohlo. Navíc ještě Schultzův autogenní trénning, kdy jsem si nastavila myšlenku, že už před tím než jsme šli na ket, nebo IVF jsme těhotná... školu jsem si vymyslela k práci, abych tolik nepřemýšlela nad tím, proč zrovna já..... neboj vyjde to, jen přehoď myšlenky a jdi do toho s tím, že už teď jsi těhotná
@1lenuska1 Ahoj, tak to si teda taky statečná, 7 je hodně, ale chápu tě. Psala jsem Petulince co mi pomohlo, nevím jestli děláš nějaké relaxační techniky.... já zkoušela všechno možný.. chodit do práce, nechodit do práce.... zabavit se, abych pak neznervózněla.... bude to dobrý, uvidíš.
@coralin děkuju za podporu 🙂 budu se snažit....já jsem se synem na mateřské, tak mám bohužel čas "přemýšlet" ☹ o tom autogenním trénningu slyším poprvé, podívám se na info na internetu 🙂 děkuju!
@petulinka17 http://www.fitcoach.cz/?p=8616 posílám odkaz, je to dobrý na uvolnění těla ve stresu, sice ty kecy jsem musela občas překonávat, ale nastavila jsem si před IVF myšlenku, že jsem už těhotná a šla jsem do pokusu s tím.... a povedlo se. I když jsem pak třeba znervózněla, odstresovala jsem se tímhle, mě to pomohlo. Poradila nám to psycholožka, kterou jsme měli ve škole a řešila s námi různé věci (IVF ne, samozřejmě) ale říkala, že člověk, nemůže jít do důležitého procesu s negativní myšlenkou, protože si pak ten negativní výsledek přitáhne. Vím jak je to těžký a čím vším si procházíme, ale proč to nezkusit, že?
@coralin Ahoj 😉 , tak já jdu v září na Ket, v únoru nám to po 6té nevyšlo, tak už jsem se otřepala a teď už to prostě musí vyjít! Moc ti gratuluju moc moc moc 😀 . Je to skvělé. A jak se cítíš? Je vše OK? Já už se těším, že budu taky příští rok chovat. Z té naší party, snad už všechny jsou těhule, nebo maminky! Ta já už musí taky ne? 😀 .
@pavlina1976 to je jasný, máš super přístup🙂 držím palce. Jsem už v 17tt. Je to docela náročné, představovala jsem si jak budu chodit do práce, zářit a místo toho jsem doma na riziku, ale zatím bojujeme a držíme se a přes všechnu únavu, nevolnosti, komplikace, léky a injekce jsou chvíle, kdy je to úplně nejkrásnější pocit🙂
@coralin No tak to je paráda, že první trimestr už máš za sebou 😉 . To mě mrzí, že ti je zle, já bych ráda chodila do práce celé těhotenství, ale samozřejmě mimi je přednější, takže uvidíme 😉 . My si jedeme pro darovaný empryjko, takže počítám s tím, že jiná možnost, než že to vyjde není 😀 . Už na to nemám nervy na další celý ivf jako samoplátci....Moc se na to těším! Počkám si o pár týdnů dýl než ty 😉
@pavlina1976 já jsem si taky myslela, že budu chodit do práce, ale bohužel to nejde, nehorší to bylo ze začátku, když jsem zvracela a rozjížděli se mi šílené bolesti hlavy, kdy jsem tu bolest nemohla ani vydržet a občas jsem upadala do bezvědomí. To bylo peklo, ale naštěstí to přešlo. Představovala jsem si jak si budu taky užívat, zářit a budu v pohodě.... ale.... chvílema to štěstí i cítím, jen jsem nečekala, že budu takhle vyřízená.
Je to náročné, když si to člověk hradí, já vím, ale uvidíš, že se nyní mímo zabydlí a bude to v pohodě. Moc ti držím palce. Dnes jsem se objednávala do rizikové poradny, tak jsem zvědavá..... :(
@coralin Ahoj 😉 . Nejdůležitější je, aby bylo vše OK, a pěkně nimi vydržel do termínu 😉 . No hlavně, že už je ti trochu líp. Já doufám, že mě tohle nepotká, takové stavy. Když jsem byla poprvé těhotná, tak jsem ani nezvracela, nebylo mi nic, ale je fakt, že moje tělo bylo o 16 let mladší 😀 . Mám super práci, tak bych tam právě chtěla vydržet co nejdýl.....Hlavně, aby to klaplo 😵
Ahoj holky, tak já jsem včera byla 14. den po KET, v úterý ráno jsem mi bylo špatně, zvracela jsem....včera mi vyšel tedy i pozitivní tt :D no a dnes jsem začala krvácet :( :( ach jo, jsem z toho vyřízená ;(

@petulinka17 ja v Plzni🙂 tak drzim palce!