Helios Brno. Jaké máte zkušenosti s IVF?
Ahoj Snažilky chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s IVF v Heliosu v Brně??? Chodím tam několik let a právě jsem prošla prvním neúspěšným IVF.Chtěla bych znát zkušenosti ostatních pomůže mě to při rozhodování do dalšího pokusu.Moc a moc díky!! 🙂
@adriana1010 jj, určitě něco mezi 20 až 30-ti tisícema, podle toho, kolik si necháte oplodnit vajíček a pak kolik jich zbyde a kolik si jich necháte zamrazit
@adriana1010 do icsovani 🙂 jakoze vic nez tech 8, mam to tak napsany na uctence, doICSI 6 oocytu 🙂
@veverka.terka Tak už v tom mám pořádek 🙂, tak to se dá, potom ket už je minimálně finančně náročný, to jsem se dívala, že jen cca 3000...a dá se pak zmraženej embrouš poslat případně na pgd cgh dodatečně?
@cuddle můžu se optat, pokud ti to nevadí, v čem je u vás problém? vám se ani přes IVF nepodařilo mít mimouška?
@adriana1010 to asi neda, to se dela z cerstvych embryjek
@adriana1010 jj, ten KET už je finančně v pohodě...to nevím, jestli se dá poslat dodatečně...
@danielahe no, tak si dávej trochu pozor, to není moc dobrý, když furt musíš tahat toho prcka....
@veverka.terka ja nemam ovulaci , manzel horsi spermiogram , genetika v poradku, imunologie taky
1 IVF - zustaly z 12 vajicek , 2 blastocysty ( ET - nic, KET - tehu - spontalni potrat 6tt ), 2 IVF - z 11 vajicek -2 blastocysty na PDG ( 1 spatna, 1 dobra ) dobra zavedena pri ET - tehu - spontalni potrat v 6tt, 1 blastocysta nam dobehla 6 den PK a ta uz se netestovala a je schovana v mazacku na posledni KET - vic uz toho ted zkouset nechci, jsem unavena, mam vsechn doktoru a kontrol a odberu a pokusu uz za ty skoro 3 roky plny zuby - takze asi tak
@adriana1010 jeste loni byl KET 2000,- jsem koukala, ze zvedly ceny
@cuddle ježda, to mě mrzí, to je docela síla....ale vlastně u vás není nic tak špatnýho, proč by se to nemělo podařit, jestli to dobře chápu? stejně je to všechno zvláštní, někdo má špatné výsledky všeho a jde to hnedka, někdo relativně dobré výsledky nejde to vůbec ☹ a jak si to všechno zvládala psychicky? hlavně ty potraty musely být šílený na psychiku...když víš, že testy a krev sou pozitivní a pak nic, achjo....☹
@veverka.terka no genetiku jako takovou mame kazdy v poradku ,ale neco tam proste je, co tam nepasuje - mozna dohromady to spojit je problem - navic je to dle vseho chyba embrya, proste tam vzdy vznikne nejaka chyba, ktera se bud projevi tim, ze odejde v ramci PK, nebo pak ho vyloucil test PDG a nebo kdyz uz se chytne, tak potratim - no nicmene odpoved na to proc a co kdyby ti stejne nikdo neda, takze uz nad tim tolik nepremyslim, asi to tak ma byt , ze to tak je, pokud bych mela otehotnet a donostit, tak se mi to povede jako vetsine na 1-2 pokus
@cuddle A zkoušeli jste to PGD CGH?
@adriana1010 2 IVF bylo s PGD
@veverka.terka Je mně malinko líp, i když nejde na to nemyslet. Vždy když na to pomyslím, tak se mi hrnou slzy do očí. Byla jsem v Hodoníně v obchodech, ale stejně jsem chodila po obchodě od ničeho k ničemu a vůbec nevnímala své okolí. Ale koupila jsem si aspoň tričko, i když nějak velkou radost z toho nemám. ☹ Pak jsem vyzvedla dcerku a šla s ní na trénink, tak jsem byla aspoň chviličku v pohodě. Teď už su doma a malou jsem nechala u babičky, aby mě ráno neviděla, jak budu zase brečet, až budu v 8 ráno volat na výsledky..
Tak to budeš mít bezva víkend, aj ti závidím... Já budu celý víkend úplně sama, asi zešílím... Já měla narozeniny předminulý víkend a žádná oslava se nekonala. A v sobotu jsme s manželem měli výročí, ale ne svatby, ale kdy jsme spolu začali chodit a ani kytička nebyla... ☹
@cuddle To ano, ale jestli to bylo jen těch základních tuším 8 chromozomů metodou FISH, nebo to posílali do Austrálie a šla jsi až na ket?
@cuddle ale já bych to asi ještě tak nevzdávala...neříkej mi, že ti aspoň z části neřeknou, čím to asi je zřejmě způsobený a co by pomohlo...a co dárcovský spermie nebo i vajíčka? chápu, že za 3 roky toho máš plný kecky, ale já bych se ještě nevzdávala a zkoušela bojovat dál a dál. nedovedu si představit život bez dětí....a na kdy si necháváš ten poslední KET? podle toho, co sem zde pochopila, plánujete adopci miminka, chápu správně?
@cuddle Chtěla jsem se zeptat, tobě se blastocysta objevila až 6. den?? My dnes 5. den a neměli jsme ani jedno embryjko na transfer a už nevěřím tomu, že by to do zítra došlo aspoň do stádia blastocysty. Jelikož je to náš třetí pokus, tak jsem taky přemýšlela nad adopcí, ale vzhledem k tomu, že jsme zadlužení až po komín, já musím mít dvě zaměstnání a manžel je doma 2 dny v měsíci, tak to asi nejde. ☹
@adriana1010 nene ten zaklad to byl, testovany v Heliosu - samo moznost je dalsi IVF s tim odeslanim, ale vis co , pokud mame z kazdeho pokusu 2 embryjka vhodna , ktera by sla testovat, oni je tam odeslou a reknou mi, ze jsou obe spatna a ja dam 30 tis za tuto informaci, ktera me dorazi a potvrdi mi, ze je to proste tak jak to je, tak to fakt nechci - takto si nechavam otevrene vratka - 1 pokus , kdybychom to prehodnotili - a zkusili to , ale zatim ne
pockame na miminko adopcatko , mozna zvazime KET s darovanym embryem namisto IVF celeho - ale to mozna jednou, az bude lepsi rozpolozeni a vice energie na dalsi pokusy
@pepitas to je dobře, že je ti aspoň kapičku líp...celej den sem na tebe myslela a přemýšlela nad tím, v jaké seš situaci ☹ uvidíš ještě, co zítra.. a seš rozhodnutá jít na transfer, i když budou nějaký horší ty embryjka? co na to celkově manžel?
jo, docela fajn víkend...tak ráda bych ti nějak pomohla ☹ .jaktože nebyla žádná oslavička a ani kytička? to mě mrzí, achjo....
@cuddle Tak to chápu, ale to pgd cgh co se odesílá do austrálie je přece taky zdarma...co jsem tak pochopila..navíc,ty by jsi na to měla nárok určitě.
@cuddle souhlasím s Adriankou, taky si myslím, žes přece měla nárok na to australský PGD zdarma, pokud to dobře chápu...
@veverka.terka vis ono po 3 letech budes taky mluvit jinak, ja to nevzdavam, davam si pauzu na neurcito
dozvis se tolik - chyba je v embriu - proste tam neco pri spojeni zpusobi chybu, ktera pak zpusobi to , ze je embryo spatne ( i kdyz se jevi jako v poradku, projde treba i PDG ) - potrat - priapdne to zjisti na velkem ultrazvuku a ceka te v 13tt - coz je uz fakt mazec
mam jeste 1 pokus - jestli to bude 3 potrat, tak opravdu nevim jak to dam - ono uz si to pak neuzivas, bojis se zajit jen na zachod, jestli tam nebude krev, kazda krec v brise te vydesi, ze zase zacina potrat...cele tehotenstvi bych protrpela s pocitem, ze se to muze opakovat, ze to proste nemusi dopadnout dobre a ze o miminko prijdu - ta predstava je hrozna a po pravde toto neni tehotenstvi jake si predstavuju , chci se tesit , planovat co a jak az a s tema zkusenostma vim, ze uz to nebude jen tak mozne - navic urcite me poslou ihned na rizikove, aby me hlidali
jinak ano mame podanou zadost o adopci, bez ditete zustat nechceme - dohodli jsme se, ze radi si vezmeme miminko, ktere nema to stesti vyrustat u vlastni rodicu, budeme ho milovat a dame mu vse co muzeme - uz mame za sebou pripravdu a cekame na pozvanku k psychotestech - uz ted se tesim, ze za 2 roky muze byt u nas - muzu planovat a tesit se nato, ze budeme 3 😉 a to me dela stastnou - ci-li vim, ze delam dobre 😵
@veverka.terka Přesně tak, já bych to teda ještě zkusila, i kdyby mi měli říct, že z toho nic nebude, tak pak až si řeknu, že jsem udělala všechno, ale pokud je to zdarma jak to chápeme, tak pořád tam naděje 😉
@veverka.terka Moc děkuji za podporu. Jo, su rozhodnutá si nechat zavést i horší embryjka, nemám prostě co ztratit a proč to nezkusit. Třeba by se stal nějaký zázrak. I když mém životě o tom pochybuju. S manželem jsem to probrala jen přes sms, je z toho úplně hotový. Teď čekám, až odstaví kamion a budem si moct zavolat.
Jsi moc hodná, že mi chceš pomoct, ale u mně už to asi ani nejde. Na oslavu nějak nebyla ani nálada a kytička?? Ani netuším, manželovi to asi nepřipadalo důležité...
@cuddle Pokud je to jak píšeš, tak je to určitě správně 🙂, uvidíš..třeba po adopci nebo před to ještě zkusíte a vyjde to, a nebo jak už několikrát to samo zázrakem přijde spontálně 🙂
@pepitas ano 1 embryjko dobehlo az 6ty den - do stadia te blastocysty co mrazi
den predtim jsme meli myslim 5 kousku casne blastocysty, ranne blstocysty, 2 hatchujici ( ty 6 den testovali ) a pak jeste 1 z tech casnych dosla do toho lepsiho stadia , tak ji taky zamrazily - ostatni ne
IVF predtim, jsem meli 5 den 2 hatchujici blasty a nekolik rannych blastocyst , tak jsem doufala, ze 6ty den neco pribude , ale uz nic - takze byl 1 na ET a 1 do mrazaku
@adriana1010 ja byla loni na zacatku listopadu - a jako prvni padl jen navrh na to PDG v Heliosu na pojistovnu , o te druhe moznosti tehdy nikdo vubec nemluvil, az pak po tom druhem potratu jako o moznosti s tim, ze jim pojistovna cast hradi

Jo to je oplodnění nad těch 8 embroušků.... 🙂