icon

Helios Brno. Jaké máte zkušenosti s IVF?

janesm
29. pro 2006

Ahoj Snažilky chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s IVF v Heliosu v Brně??? Chodím tam několik let a právě jsem prošla prvním neúspěšným IVF.Chtěla bych znát zkušenosti ostatních pomůže mě to při rozhodování do dalšího pokusu.Moc a moc díky!! 🙂

itworks
24. dub 2017

@tergal jo tak, no Helios má v hodně věcech jiný přístup...v Ově jsem taky ředila krev. Chtěla jsem změnu, tak ji mám 🙂

tergal
24. dub 2017

@itworks musíme věřit svým doktorům! Oni vědí,co mají dělat. 🍀

jeanne_g
25. dub 2017

@hanyas To úplně chápu, já měla stejné pocity. No ale vypadá to, že druhá stimulace bude u mě výrazně úspěšnější než ta první. Chytly se hned od začátku oba vaječníky, což je super. Minule mi zareagoval jen jeden, na druhém při první kontrole nic a pak naskákaly prázdné folikuly. Takže nechci to zakřiknout, ale vypadá to líp 🙂

hanyas
25. dub 2017

@jeanne_g to rada ctu! 🙂 kdy budes mit opu?

jeanne_g
25. dub 2017

@hanyas Myslím, že to vyjde tak 2. nebo 3. května. Dneska je 5. den stimulace, minule byla OPU 13. den.

itworks
25. dub 2017

Holky a jak to tam funguje s odběry krve při stimulaci? Jako jdete ráno na 7 a pak rovnou utz? Do kdy mají výsledky? Uvažovala jsem, abych tam nemusela jet,tak jit ke své gyndarce,ale ona by měla výsledky až druhý den,což je pozdě,že?

fonamor
25. dub 2017

@itworks můžu reagovat? 🙂.. jj, my to tak taky řešili na dálku, pro mě to bylo peklo. Krev se musí hlásit ještě v ten den do CARu, a z UTZ voláš přesné výsledky velikost foliků.

jeanne_g
25. dub 2017

@itworks Jj, právě ráno krev i uz a po jedné ten samý den už ti volají podle výsledků, jestli se zvyšují dávky léků a kdy je potřeba další kontrola.

hanyas
25. dub 2017

@jeanne_g tak to uz mas za chvilku 🙂 preju poradnou urodu 🙂

itworks
25. dub 2017

@jeanne_g jo díky za info, tak nějak jsem to pochopila a držím moc palce, ať ti folíky pěkně rostou a jsou z nich krásná zralá vajíčka a hlavně i miminko 🙂

itworks
25. dub 2017

@fonamor jasně, že můžeš 🙂 vím, že jsem moc aktivka, ale já to chci mít vše pozjiš'tované dopředu 🙂 takže gyndařka se vylučuje, ještě zkusím zavolat do Ostravy, kde mi Texl doporučoval dr, který s ním úzce spolupracuje a pracoval taky v Heliosu. Přinejhorším tam pak budu jezdit rychlíkem, alespoň budu mít jistotu, že stimulace probíhá správně. Jinak budu pořád na PN, takže čas nemusím řešit.

fonamor
25. dub 2017

@itworks dobře děláš, já to svou povahou nechala koňovi a říkala si, že ono to nějak dopadne a pak ty nervy kolem🙂).. ale to je o povaze🙂... přinejlepším zůstaneš v brně pár dnů, ať nemusíš pendlovat a uděláš si výlet🙂..

hanyas
25. dub 2017

Hplky, vy co jste zobaly Proveru... spinily jste pri ni nekdy? Ja bych ji mela brat do stredy do vecera a dnes koukam, lehky spineni... 😒

linusha
25. dub 2017

@hanyas jj já špinila týden díky proveře

eiccul
25. dub 2017

Dobrý den milé ženy,

dovoluji si Vás oslovit s prosbou o vyplnění anonymního dotazníku. Zpracovávám diplomovou práci na téma: Sexualita ženy před a během léčby v asistované reprodukci. Průzkum je určen bezdětným ženám od 25 do 40 let, které se léčí na klinice umělého oplodnění minimálně po dobu jednoho roku a podstoupily minimálně jednu hormonální stimulaci (aplikace hormonálních injekcí).
děkuji za Váš čas a ochotu

https://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/sexua...

hanyas
25. dub 2017

@linusha takže týden během braní a potom se normálně dostavila MS? Nebo ještě jinak - je to špatně, nebo je to normální, když při užívání špiním? Měla jsem za to, že speciálně Provera je na to, aby srovnala cyklus a MS přišla pár dní po dobrání. Jsem z toho trochu nesvá...

hanyas
25. dub 2017

A ještě jedna věc... Na konci února nám brali krev na karyotyp. Dnes mi koordinátorka volala, že mám přijet za paní doktorkou, že se mnou chce mluvit a chtějí mi dělat ještě nějaký testy (mám přijet na odběry). Víc mi neřekla. Myslíte, že je to běžný postup nebo se něco našlo a objevila se komplikace?

linusha
25. dub 2017

@hanyas začala jsem špinit 2 dny po té co jsem ji začala užívat. JJ MS přišla sice se zpožděním ale přišla. Hodila jsem cca co 3 dny na kontrolu jestli se tam neobjeví nějaká cysta. Ale pan primář říkal že je to normální.

hanyas
25. dub 2017

@linusha diky za info 😉

wendissek
25. dub 2017

@hanyas po prvním měsíci užívání provery jsem spinila ted už ju mam 4 měsíc a OK ale jinak genetika OK takto asi není PAC my jsme měli vše OK a zdělil nam to texl při další konzultaci už si nás na nic jinyho nevolali

wendissek
25. dub 2017

@hanyas provera ti rovna cyklus az po delsi době užívání je to vlastně jak na bázi antikoncepce 🙂

hanyas
26. dub 2017

@wendissek tak jsi me potesila a nepotesila zaroven. Snad to spineni a pobolivani podbrisku teda nebude cysta. Ale ta genetika...no, v patek uvidime 😕

wendissek
26. dub 2017

@hanyas klid utco nebude já mam po provere i silnější MS bolí me taky v podbřišku kozy vždy natekly je to prostě jako antikoncepce a ona první měsíc může vyvolat slunění a i zpoždění ale potom už se me to ustálilo neboj snad to nebude nic vaznyho ale nam jak vzali karyotyp tak už si nás na nic nezvali když bylo vše OK a výsledky nam rovnou zdělil texl

hanyas
26. dub 2017

@wendissek jeste jsem tam radsi volala a pry me pro jistotu vezmou na ultrazvuk jestli se nejaka ta cysta neklube, jak v patek jedu na tu genetiku 😉 tak jsem aspon o kousek klidnejsi 😉 snad to bude dobry 🙂

jeanne_g
26. dub 2017

@hanyas Já taky jeden cyklus s Proverou ke konci špinila, ale bylo to tím, že jsem ji užívala od jiného dne cyklu, než jsem měla, a ještě jsem možná nějakou i zapomněla. Jinak v pátek mam další kontrolu, tak se v Heliosu možná potkáme 🙂

hanyas
26. dub 2017

@jeanne_g jee, a v kolik? 🙂

jeanne_g
26. dub 2017

@hanyas No nějak po sedmé na krev a pak na ultrazvuk, tam se čeká někdy i do půl 9, bývá plná čekárna.

hanyas
26. dub 2017

@jeanne_g tak to jsem zvědavá 😀 řekli mi, ať přijedu na UTZ před 8, že v 8 jsem objednaná ke genetičce... to nebudu stíhat 😀

fonamor
26. dub 2017

@hanyas budeš za deset osm hupsneš na křeslo a za minutu osm klepeš nahoře na dveře🙂

hanyas
26. dub 2017

@fonamor tak jestli to tam jde rychle, tak snad 😀 Já jsem zvyklá na to, že na Obilňáku mají hodiny nastavený na 7:40, když je už 8:00, doktorka chodí na 8:00, ale podle těch upravených hodin 😀 Takže to vypadá, že jde na čas 😀

Strana