icon

Helios Brno. Jaké máte zkušenosti s IVF?

janesm
29. pro 2006

Ahoj Snažilky chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s IVF v Heliosu v Brně??? Chodím tam několik let a právě jsem prošla prvním neúspěšným IVF.Chtěla bych znát zkušenosti ostatních pomůže mě to při rozhodování do dalšího pokusu.Moc a moc díky!! 🙂

apple_tree
2. dub 2018

@petina1811
@denicl Holky, muzu se zeptat, jak to probiha pri tom odberu vajicek? To tam mate prijit s partnerem oba na stejny cas? Partner jde udelat hned to svoje a vy mezitim lezite na pokoji a cekate, az prijdete na radu? A pak jeste dalso dve hodky odpocivate po narkoze?

linusha
2. dub 2018

@apple_tree ač nejsem tázana. Tak my to měli tak že oba jsme přišli na stejný čas. Šli jsme za koordinátorkami kde jsme odevzdali papíry a dopodepsali souhlasy. A pak muž šel odevzdat ,,materiál,, a já se šla ,,ubytovat na pokoj,, pak jsem čekala než přijdu na řadu vždy to bylo min. za hodinu a půl. A pak jsem tam zůstávala po narkoze 2 hodiny.

denicl
2. dub 2018

@apple_tree presne jak pise @linusha..ale nemusis cekat tak dlouho,ja sla do pul hodinky. Nespis po te narkoze dlouho,jen tak cca 15min. A pak cekas az ti přinesou papani,popripade neco na bolest,me bolel vajecnik..pak ti daji zpravicku kolik oocytu odebrali a muzes do cca 2hodin jit domu.. partner ceka nekde mimo..

denicl
2. dub 2018

Holky tak mame dva mrazacky a jednoho mam v sobe. Ty zbylé dve byly nejake opozdene,zastavili se v 3.-4.dni vyvoje..co ty @petina1811..?

linusha
2. dub 2018

@denicl @apple_tree s tím čekáním velmi záleží kolikátá jdeš na řadu. Já šla vždy buď 3. nebo 4. a to čekání mi přišlo jako věčnost.

apple_tree
2. dub 2018

@linusha
@denicl Holky diky za info 🙂 Ono pritel by nejradeji vzal vzorek doma, protoze z tech jejich odberovych mistnosti ma trauma :D Tak jen premyslim, jak to tam casove na sebe navazuje. Bydlime od Heliosu tak 5 minut autem, takze kdyz to dovoli, asi to tak udelame.

denicl
2. dub 2018

@apple_tree zkus se na to zeptat,nevim jestli to tak jde. Me psal pritel,ze jde do mistnosti s me po chvili rekli at jdu na sal. To cekani je nejhorsi,to ano. Kdyz jdes prvni je to super,jak se stalo ted me.😊

linusha
2. dub 2018

@apple_tree optej se na to, ale za určitých podmínek to šlo. Vím že nám to i androložka nabízela že můžeme využít tuto možnost. 🙂

petina1811
2. dub 2018

@denicl tak nám dnes 1 zamrazí to na pgs nepujde a zbyle 3 tem vzali vzorek na po pgs a taky zamrazí, teď musím čekat kdy se ozvou jak to pgs dopadlo ale 1 kdyžtak k transferu je 😁 tak snad i ty 3 budou v poradku, mam z toho zatím radost.

mirda79
2. dub 2018

@petina1811 Taky nám dali fotku

denicl
2. dub 2018

@petina1811 to je skvělá zprava..říkají mesic,ale muze byt to pgs i drive. Tak at to rychle utece.😊

jeanne_g
2. dub 2018

@apple_tree Ahoj, my vezli vždycky z domu, i na spermiogram. Přítel do kabinky proste nechtěl 😃. Do hodiny je třeba předat do laboratoře ke zpracování a předem si vyprat sterilní kelímek.

jeanne_g
2. dub 2018

@apple_tree Vyptat ne vyprat 😃

petina1811
2. dub 2018

@denicl jak jsem dneska mluvila s embryolozkou tak říkala že si mysli ze by to mohlo byt do týdne nebo dvou ze prý vždycky čekají az jich je nějaký urcity počet a pak to hromadne posílají na to testování a ze prý ty me 3 embrya jsou poslední a hned to pošlou tak snad by to mohlo byt i do toho tydne😀 jakpak ty se citis mamino ☺

denicl
2. dub 2018

@petina1811 tak to je jeste lepsi zprava..uz brzo bude taky v brisku. Ja se citim skvele,nic nepocituji,jen se az prilis hlidam,kde jake pichnuti citim a myslim ze by se mohlo zahnizdovat,ale to je brzo. 😊

apple_tree
2. dub 2018

@jeanne_g Tak super, dik moc za info 🙂 No pritelovi to nevadilo do doby, nez tam absolvoval spermiogram. Byla jsem se v te mistnostni s nim podivat a uplne ho chapu, ze tohle uz znovu absolvovat nechce, pokud je moznost udelat to doma 🙂 A jasne, kelimek doma klidne i vyperem :D

apple_tree
3. dub 2018

Tak hura, ms konecne dorazila a vecer me ceka prvni injekce. Jen se nemuzu dovolat vubec koordinatorkam, taky jste s tim mely takovy problem? Nikdo nezveda ani pevnou, ani mobil.

apple_tree
3. dub 2018

Tak uz mi volala zpatky. Na krev a utz me pozvali az na pondeli, coz je 7 DC, to jsem si myslela, ze bych mela jit 5 DC...

linusha
3. dub 2018

@apple_tree nevím jak je to teď ale my když jsme tam chodily tak o víkendu krev nebraly tak proto podle mě to pondělí.

apple_tree
3. dub 2018

@linusha Aha, ok, no ja jsem myslela, ze v sobotu krev berou taky 🙂 Dik za info, je to moje prvni ivf, tak jsem z toho trosku nervni, aby vsechno bylo poradne, jak ma byt :D

denicl
3. dub 2018

@apple_tree huraaa..a nemej strach,oni vědí co delaji..zbytecne se nenervuj a bud v klidu..budes při stimulaci doma nebo v praci?

denicl
3. dub 2018

@mirda79 Ahojky,chci se zeptat jak se citis? Ja vcera do vecera super a pak me začalo bolet v podbrisku a boli stále,ne žádné krece spíše takovy ten tlak pred ms..snad neprijde,mela by kolem 10.4. A to si mam udelat testik..a to se mi jeste v noci zdál sen,ze jsem mela pozit.tehot.test😊😊

denicl
3. dub 2018

@apple_tree nam brali krev i v sobotu😊v nedeli ne.

petina1811
3. dub 2018

@apple_tree v sobou krev berou ale v neděli ne

hanyas
3. dub 2018

@denicl neboj, na MS je brzo. To se spis embryjko pekne zabydluje 😉

apple_tree
3. dub 2018

@denicl Budu normalne v praci. Ale kdybych to spatne snasela, tak muzu kdyztak pracovat z domu, ale to beru jako posledni moznost, nechce se mi v praci vymyslet duvod, proc chci byt doma.

mirda79
3. dub 2018

@denicl Ahoj. Tak mě,pobolivalo v podbřišku včera ráno,jen chvilku,ale jo. Spíš mě trápí odpolední křeče do střev,jak něco snim,tak mám menší křeče a trpím nadměrnou plynatostí 😆. Než sem šla na Ket,tak mě to trápily ty střeva,brala sem na to léky,pak sem je musela 5 dní před Ket vysadit. Doktorka říkala, že to jsou nervy,tak uvidím. Chodíš do práce nebo jsi doma? Já jsem si zařídila týden volna,ale primář mi říkal,že můžu chodit do práce a tahat těžký věci,že to na to vliv nemá.

mirda79
3. dub 2018

@denicl Tak to mě se do rána taky zdál sen,snad o dvojčatech a to jedno něco spolklo a já mu to pak tahala z pusy. Byla to dlouhá umělá šňůra,já nevím. Asi mi hrabe😂😂😂 ze všeho

denicl
3. dub 2018

@mirda79 me poboliva porad,mozna je to i z toho utrogestanu,jsem i hodne unavena a navic taky trpím,ze spatne chodim na velkou. V den transferu jsem mela mensi zacpu a vcera u nasich a Mamča me cpala salátem,pak jsem mela jeste zelí,knedlik a maso😊porad se cpu.delam vse normalne,uklizim,verim pradlo,vysavam..😊

denicl
3. dub 2018

@mirda79 jinak jsem doma,v praci o tom vědí,ale chtela jsem byt v klidu. Neschopenku mam od paní doktorky na gynde.

Strana